Προς το περιεχόμενο

Static route - windows xp

blk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω 2 διαφορετικά δίκτυα 10.0.0.0 και 10.0.1.0

Το routing γίνετε μέσω ενός windows 2003 server ,με 2 network cards που η κάθε μια έχει και το διαφορετικό subnet πάνω.

Σε έναν σταθμό όπου τα properties τα βάζω στο screenshot έχω πρόβλημα να βγω στο άλλο δίκτυο.Ενώ σαν gateway του ορίζω 10.0.1.9 στο route print βλέπω οτι σαν gateway για το δίκτυο 10.0.0.0 πέρνει την ip που έχει το ίδιο το pc.Του κάνω add ένα static route "route add 10.0.0.0 mask 255.255.254.0 10.0.1.9" και παίζει κανονικά.Κάνοντας όμως restart to pc το route χάνετε και έτσι πρέπει να το ξανά κάνω add.

Ξέρει κανείς να μου πει τι να κάνω με αυτό θέμα;

Ευχαριστώ

Υ.Γ. στο screenshot έχω ίδι κάνει add το route και είναι το τρίτο απο την αρχή

post-13325-129062946408_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Εκτός από αυτό ξέρει κανείς να μου πει αν έχω κάνει κάτι λάθος με τις ip,gateways κτλ;

Δημοσ.

Λες ότι έχεις δύο διαφορετικά δίκτυα 10.0.0.0 και 10.0.1.0. Όμως με βάση τη subnet mask που έχεις δηλώσει (255.255.254.0) δεν πρόκειται για διαφορετικά δίκτυα αλλά για το ίδιο δίκτυο. Θα ήταν δύο διαφορετικά δίκτυα αν είχες δηλώσει subnet mask 255.255.255.0.

Με αυτή τη subnet mask το PC για το οποίο μιλάς είναι λογικό να ορίζει getaway gia o 10.0.0.0 τη δική του IP: Αφού βάσει της subnet mask βλέπει ότι ανήκει στο δικό του δίκτυο, δεν έχει κανένα λόγο να στέλνει τα πακέτα στο default gateway - αυτό το κάνει όταν πρέπει τα πακέτα να δρομολογηθούν σε άλλο δίκτυο.

Αν πράγματι πρόκειται για δύο διαφορετικά δίκτυο και χρησιμοποιείς τον 2003 Server για το routing ανάμεσά τους (υποθέτω με στημένο RRAS) άλλαξε τη subnet mask σε 255.255.255.0.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...