spiteo Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Εαν για παραδειγμα εχεις συνεργασια με μια εταιρεια που εχει εδρα στο εξωτερικο και το αντικειμενο ειναι πωλησεις βιβλιων μεσω internet. Τα ποσοστα απο τις πωλησεις, η εταιρεια σου τα καταθετει σε λογαριασμο σου, και εκδιδει ενα απλο εντυπο (Invoice ) που επιβεβαιωνει την καταθεση. Το ερωτημα ειναι: πρεπει να κανω δηλωση αυτων των ποσων ή οχι. Κανω αυτο το ερωτημα γιατι καποιοι μου ειπαν οτι εισοδηματα απο το εξωτερικο δεν ειναι αναγκη να δηλωθουν, γιατι εχουν φορολογηθει στην πηγη τους.
rallis Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Και βέβαια θα δηλωθεί αυτό το εισόδημα,ανεξάρτητα του αν εχει φορολογηθεί στην πηγή του.Υπάρχει στη 2η σελίδα της δήλωσης φόρου εισοδήματος ειδικός πίνακας που λέγεται ''εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης''.
spiteo Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Με τι παραστατικο θα δηλωσω το εσοδο, εννοω οτι εγω εχω λαβει ενα απλο χαρτι που λεει οτι ελαβα καποιο ποσο. Δεν εχω κανει εκδοση δικου μου παραστατικου.
HexStatic Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Wraia erwtisi..... na kanw kai egw mia epi tou thematos. Pes oti exw ena site to opoio exei eputixia kai exw balei na mou kanei o kosmos donations mesw paypal . Ta esoda apo ta donations forologountai? Episis ta esoda apo adsense forologountai?
Johnnie Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Και να μην τα δηλώσετε τέτοιου είδους έσοδα, δε νομίζω να μπορούν να βρουν τίποτα... 8) 8) 8)
rallis Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Με τι παραστατικο θα δηλωσω το εσοδο, εννοω οτι εγω εχω λαβει ενα απλο χαρτι που λεει οτι ελαβα καποιο ποσο. Δεν εχω κανει εκδοση δικου μου παραστατικου. Δεν ειναι ανάγκη να έχεις εκδόσει εσύ παραστατικό.Αρκεί το invoice από την εταιρεία του εξωτερικού.Ας είναι και αθεώρητο. Wraia erwtisi..... na kanw kai egw mia epi tou thematos. Pes oti exw ena site to opoio exei eputixia kai exw balei na mou kanei o kosmos donations mesw paypal . Ta esoda apo ta donations forologountai? Episis ta esoda apo adsense forologountai? Βεβαίως και φορολογούνται οι δωρεές,νομίζω αυτοτελώς με 10%(δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το ποσοστό).To adsense δεν ξέρω τι είναι. Και να μην τα δηλώσετε τέτοιου είδους έσοδα, δε νομίζω να μπορούν να βρουν τίποτα... 8) 8) 8) Σε αυτό δεν έχεις άδικο.Αλλά αν είναι ήδη φορολογημένα τα έσοδα στην πηγή τους γιατί να μην τα νομιμοποιήσεις δηλώνοντάς τα?Ειδικά αν είναι κάποιο σημαντικό ποσό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.