Προς το περιεχόμενο

Μυστήριο Πρόβλημα με Slot A motherboard

timour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι φίλε μου τα chipακια είναι όλα AMD. Και για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις αυτή τη στιγμή στο PC έχω 256MB RAM SDRAM 133Μhz της Viking και μια creative tnt2 mx + τον δίσκο ένας IDE UDMA66 20MB Seagate και ένα Pioneer 104s DVD. Όλα τα άλλα τα έχω βγάλει έξω.

Δημοσ.

timour exo tin asus a7v133 via apollo kt133a kai episis den mporo na balo win2000, mou bgazei olo paraxena problimata stin egkatastasi.<P>exo steilei email sto tech support alla me exoun grapsei.<P>den xero kai ean ftaiei i mobo i i cpu.

Δημοσ.

που να δεις που με έχει γράψει η Gigabyte εμένα. <BR>Δοκίμασες να περάσεις τα 2000 πάνω απο τα 98?<BR>και εγώ (εχουμε την ιδια motherboard) έτσι τα βάζω.....

Δημοσ.

kat'arxas eixa ke ego palia enan athlon 700 slot me mia chaintech.stin arxi ola kala,meta apo peripou 8 mines omos arxisa na exw provlimata paromoia me ta dika sou.anakalipsa mesw enos diagnostikou programmatos (cpuinfo legete ke ine tis amd,mporeis na to vreis sto site tis amd) oti eixa L2 cache 0kb!!! (apo 512 pou tha eprepe na exw) piga gia allagi ton epeksergasti ke mou dosane enan kenourio 750 malista.to sistima omos den to ksanaestisa eixa idi parei enan duron 700 ke eixa vrei tin igeia mou.tin chaintech me ton kenourio athlon 750 tin poulisa alla prin ligo kero eixa ena tilefonima apo ton agorasti pou milouse gia idia provlimata.tou eipa na pame mazi stin athina na dosoume pisw tin chaintech me egiisi alla telika den me ksanapire tilefono (eftixos glitosa ke tin oli fasaria).Thes ti gnomi mou?katevase to diagnostiko tis amd ke des ti pezei an fenonte ola ok ti na pw,kalitera poula to,an kati fenete na'xei provlima p.x i endeiksi tis posotitas mnimis cache den einai afti pou tha prepei na exeis (prepei na leei: L1 CACHE:128KB , L2 CACHE:512KB) allakse to me tin egiisi (an tin exeis akoma) ke as elpisoume pos tha teleiosoun ta provlimata sou.<P>Tora oson afora to provlima tou sh4dow: egatastasi win2000 se a7v133 me skliro pou exei sindethei ston promise u100 controller den einai dinati.tha prepei na sindethei o skliros ston controller tis via, na ginei egatastasi win2000,afou ginei egatastasi win2000 na ginei egatastasi ton drivers tou promise ke meta na sindethei o skliros ston promise controller. egw prosopika exw a7v133 ke to mono "provlima" pou exw antimetopisei me egatastasi win2000 einai afto, ke stin ousia den einai provlima einai apla elleipsi ipostiriksis ton win2000 gia ton promise controller.

Δημοσ.

Έχω στο 2ο pc μια gigabyte 7ix (απο τις πρώτες slotA motherboards με chipset το 750-751 της AMD) ο επεξεργαστής είναι ο πρώτος Athlon 500Mhz (σε κασετίνα).To σύστημα δούλευε κανονικά απο τον νοέμβριο του 99 μέχρι και το δεκέμβριο το 2000 όπου και παροπλίστηκε. Πριν κανα μήνα τον έβαλα μπρος για να τον ετοιμάσω για τον αδερφό μου που τελειώνει με τον στρατό και είχε το εξής πρόβλημα. Ότι και να έκανα 10-15λεπτά αφότου τον άνοιγα άρχιζε να σέρνεται, πχ στο internet σερνότανε το mouse. Στην αρχή δεν ήθελα να πιστέψω οτι κάτι παιζόταν με το hardware οπότε αποφάσισα να του επανεγκαταστήσω το λειτουργικό. (ήταν dual boot με Win98SE/2000). Αυτό απλά δεν γινόταν. Σε κάθε προσπαθεια μου το σύστημα έσκαγε (είτε κόλλαγε είτε πέταγε μπλέ οθόνες). Θερμότητα υπέθεσα, γιατί το λειτουργούσα με ανεμιστηράκι PII (όταν πήρα τον επεξεργαστή δεν είχα βρει ανεμιστήρα για Athlon) οπότε πετάχτηκα Checkmate και χτύπησα μια βαρβάτη ψύκτρα για τον επεξεργαστή με 17χιλιάρικα (όσο ένας DURON 800). Μάταια όμως αφού τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Πέρασα τα windows 2000 στο δίσκο με τον καινούριο υπολογιστή Αthlon T-bird 1200 και ΚΤ133Α Asus motherboard, χωρίς να περάσω drivers για motherboard klp και μεταφύτεψα τον δίσκο στο παλιό μηχάνημα όπου με μια μπλε οθόνη χτύπαγε ο kernel. Είναι δεδομένο οτι θέμα θερμότητας επεξεργαστή δεν υπάρχει αφού η καινούρια ψύκτρα κάνει καταπληκτική δουλειά (μαζί με την Arctic Silver) , oπότε τείνω να καταλείξω οτι είναι πρόβλημα chipset γιατί και οι αντιγραφές απο CD σε σκληρό πέρνουν περισσότερη ώρα σε σχέση με τον καινούριο αλλά και κάποια mouse μου κάνουν conflict με το πληκτρολόγιο και δεν βλέπει ο υπολογιστής πληκτρολόγιο μερικές φορές. Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

To θέμα είναι οτι το CpuID χρειάζεται windows για να τρέξει και εγώ δεν μπορώ να τρέξω windows. Συν το οτι ο επεξεργαστής είναι αγορασμένος από αγγλία και εχει λήξει η εγγύηση. Απλά κρίμα γιατί ήταν ο πρώτος σοβαρός επεξεργαστής της AMD και θα ήθελα να τον κρατήσω "ζωντανό".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...