frostie Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Καλησπέρα, χτές έγινε μια ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος ενώ το PC μου ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ. Σήμερα το ανοίγω και δε μου διαβάζει κανένα από τους Drivers. Επειδή δε γνωρίζω από αυτά έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? UPS δεν έχω...
spock Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Τι εννοείς με το "drivers"; Τα drives, δηλαδή τους σκληρούς δίσκους, CD-ROM, floppy; Το ότι ήταν κλειστό το PC δε σημαίνει πως δεν έπαιρνε ρεύμα, μιας και τα σύγχρονα τροφοδοτικά στέλνουν 5V στη motherboard, ακόμη και όταν είναι κλειστό το PC, εκτός βέβαια, κι αν το βγάλεις από την πρίζα ή κλείνεις το διακόπτη (αν υπάρχει) στο τροφοδοτικό. Το πιθανότερο είναι να έχει καεί κάτι στο τροφοδοτικό. Πιο σπάνια, να καεί κάτι στη μητρική. Για τα drives, είναι μάλλον απίθανο, μιας και δεν τροφοδοτούνται με ρεύμα αν δεν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.
frostie Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση..Ναι τους Drives εννοώ :oops: ...Διακόπτης υπάρχει αλλά κάνω τη βλακεία και δεν τον κλείνω. Ωχ κατάλαβα...την πατήσαμε....
washcloud Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ma den sou eipe oti thn "pathses"...isa-isa. kai mh nomizeis oti einai "lysh" to na koveis teleiws thn trofodosia...(starvh mporei na katsei an to exeis ki ANOIXTO..opote ti 8a peis,"ti vlakas pou hmoyn,eixa to..pc anoixto"??..tespa:) An exeis kati akrivo 'h tespa anantikatastato,mporeis na "diskedaseis toys fovous sou" pairnontas 1 ups kai 1 sta8eropoihth tashs.. Pantws,den to vlepw egw na pa8ane kati ta drives sou,enw htan kleisto to pc..mallon kati allo epaikse?!..anarwtiemai px ti eidous drives exeis...atapi,sata,scsi(anarwtiemai de an exeis kalh mpataria toy bios-kai genika anarwtiemai ti pc exeis-mia kai den mas les -"..giati ola t' alatia den einai idia!"
frostie Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ma den sou eipe oti thn "pathses"...isa-isa.kai mh nomizeis oti einai "lysh" to na koveis teleiws thn trofodosia...(starvh mporei na katsei an to exeis ki ANOIXTO..opote ti 8a peis,"ti vlakas pou hmoyn,eixa to..pc anoixto"??..tespa:) An exeis kati akrivo 'h tespa anantikatastato,mporeis na "diskedaseis toys fovous sou" pairnontas 1 ups kai 1 sta8eropoihth tashs.. Pantws,den to vlepw egw na pa8ane kati ta drives sou,enw htan kleisto to pc..mallon kati allo epaikse?!..anarwtiemai px ti eidous drives exeis...atapi,sata,scsi(anarwtiemai de an exeis kalh mpataria toy bios-kai genika anarwtiemai ti pc exeis-mia kai den mas les -"..giati ola t' alatia den einai idia!" Την πάτησα διότι η ζημιά έγινε σίγουρα.Όλο και κάτι θα χρειαστεί να αλλάξω...Μάλλον πάω για καινούργιο τροφοδοτικό. Διακοπή είχε ξαναγίνει και είχα ανοιχτό τον Η/Υ. Δεν είχε πάθει τίποτα τότε. Το έπαθε τώρα ενώ ήταν κλειστό.... Το PC ήταν παραγγελία ως εξής: Pentium -D dual Bios, SATA II 3,6 GHz care 2duo σκληρός 250 Gb, κάρτα γραφικών G-force 7900 GT
washcloud Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ..den exw idea apo sata,alla exw thn entypwsh oti den einai toso apla opws me toys pata ta pragmata oson afora th syndesh toys,tespa,8a soy elega na tsekareis ry8miseis sto bios,alla exw thn entypwsh oti den den ksereis kai tosa polla apo to pws leitourgei to pc,opote mallon einai kalytero apla na to pas se filo pou standard kserei-'h se texniko(an yparxei akomh eggyhsh,oyte na to skeftesai,pan' to sfaira),kai mhn analwnesai na to psaxneis se forums.. Vevaiws mporei kai na kanw kai la8os,kai na ksereis perissotera ap osa nomizw Anyway,gia na se "hsyxasw",na pw oti NOMIZW(symfwna panta m ayta pou mas les)pws den yparxei periptwsh "xontrhs zhmias"... Vevaia me "mperdeyeis",legontas ap th 1 "de diavazei toys drives"-ap thn allh "paw gia trofodotiko"....Miso:ANOIGEI to pc(arxikh "mavrh" o8onh)?(kai den "vlepei" diskoys sundedemenous?) H mhpws den anoigei ka8olou(opote kai "milas" gia trofodotiko....) Tespa,kseka8arise to epipedo gnwsewn soy peri pc,kai gine oso pio analytikos mporeis me ta "symptwmata",mpas kai voh8h8eis edw... Eidallws,pane to pc eite se filo pou KSEREIS oti exei gnwseis,eite se texniko pou "mporeis na empisteyteis"(mh kanoun mhdamina pragmata,kai se valoun na ta plhrwseis xryso,;h mhn allaksoun pragamata pou 8a plhrwseis,enw de xreiazotan........) Ayta filika apo mena:)
Lafas1987 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αρχικά να ξέρετε ότι όταν γράφετε greeklish δυσκολεύετε πολύ τους αναγνώστες στο Forum. Παρακαλώ ελληνικά. Ευχαριστώ. Γενικά αυτό με τη διακοπή ρεύματος είναι κάτι το οποίο δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ καλά. Πάντα είχα UPS οπότε τα PC που είχα πάντα δούλευαν με την ιδανική τάση. Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι όταν κοπεί το ρεύμα, αλλά το πρόβλημα είναι η αυξομειώσεις της τάσης και επαναφορά του. Οι δίσκοι δεν παθαίνουν τίποτα αν κοπεί το ρεύμα, καθώς ο μηχανισμός voice coil actuator, αυτομάτως και ακαριαία «παρκάρει» τις κεφαλές σε απώλεια τάσης. Όταν το ρεύμα έχει κοπεί και έρθει πάλι, υπάρχει περίπτωση να έρθει με μεγάλη «ταχύτητα» (έτσι λέει ο λαός εννοώντας στιγμιαία με τάση αρκετά μεγαλύτερη των 220V) και έτσι μπορεί να κάψει οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο στην πρίζα χωρίς προστασία. Επίσης οι αυξομειώσεις «κουράζουν» το τροφοδοτικό και αν αυτές είναι μεγάλες, αναγκάζουν το τροφοδοτικό να μην τροφοδοτεί με την σωστή τάση τα μέρη του υπολογιστή, καταστρέφοντας τα. 1) Αν έχεις εγγύηση, επικοινωνείς με το κατάστημα από το οποίο έκανες την αγορά και τους λες απλά το πρόβλημα χωρίς να τους πεις ότι κόπηκε το ρεύμα και τα σχετικά. 2) Αν δεν έχεις εγγύηση δοκιμάζεις ένα άλλο τροφοδοτικό, μια άλλη μητρική (αυτό νομίζω ότι έχει χτυπήσει) και τέλος άλλα drives. Γενικά παίζεις με αυτά και κοιτάς τι φταίει. Όλα μπορούν τα φταίνε. 3) Την επόμενη φορά καλό είναι να έχεις αγοράσει ένα καλό UPS ώστε να είσαι έτοιμος για νέα «επίθεση» του ρεύματος. Για μια βδομάδα λειτουργούσα το σύστημα της υπογραφής μου χωρίς UPS και πραγματικά έκανα το σταυρό μου. Μία φορά είχα διακοπή ρεύματος. Αμέσως πετάχτηκα και έβγαλα πολύπριζα έκλεισα τροφοδοτικό κτλ! Πήρα ένα UPS APC 1500VA και πραγματικά μια φορά την ημέρα μπαίνει σε λειτουργία για να μου δώσει σωστή τάση. Το έχω ρυθμίσει να έχει ανοχές από 195V-252V. Φανταστείτε τι ζόρι τρώνε τα PC χωρίς UPS και ιδιαίτερα αν δεν μένεις κέντρο Αθήνα που το ρεύμα είναι πιο σταθερό…
washcloud Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 ..Καλά ολ' αυτά Lafas1987,αλλα λέγαμε ότι το pc του ήταν ΚΛΕΙΣΤΌ.. Δεν νομίζω(όχι ότι είμαι ηλεκτρολόγος)ότι είναι πιθανό να πέρασε τόσο υψηλή τάση με το pc κλειστό... Πάντως,του τα λες καλά να "ψαχτεί" με εγγυήσεις(ειδικά μιας και φαίνεται να μην παιζει το pc στα δάχτυλα),αλλα εγώ να του ξαναπώ,αν ξαναμπεί,να γίνει περισσότερο αναλυτικός με το τι "βλέπει" με το που πατάει το start button,για να βοηθηθεί όσο καλύτερα γίνεται εδώ στο insomnia...
frostie Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Αρχικά να ξέρετε ότι όταν γράφετε greeklish δυσκολεύετε πολύ τους αναγνώστες στο Forum. Παρακαλώ ελληνικά.Ευχαριστώ. Γενικά αυτό με τη διακοπή ρεύματος είναι κάτι το οποίο δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ καλά. Πάντα είχα UPS οπότε τα PC που είχα πάντα δούλευαν με την ιδανική τάση. Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι όταν κοπεί το ρεύμα, αλλά το πρόβλημα είναι η αυξομειώσεις της τάσης και επαναφορά του. Οι δίσκοι δεν παθαίνουν τίποτα αν κοπεί το ρεύμα, καθώς ο μηχανισμός voice coil actuator, αυτομάτως και ακαριαία «παρκάρει» τις κεφαλές σε απώλεια τάσης. Όταν το ρεύμα έχει κοπεί και έρθει πάλι, υπάρχει περίπτωση να έρθει με μεγάλη «ταχύτητα» (έτσι λέει ο λαός εννοώντας στιγμιαία με τάση αρκετά μεγαλύτερη των 220V) και έτσι μπορεί να κάψει οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο στην πρίζα χωρίς προστασία. Επίσης οι αυξομειώσεις «κουράζουν» το τροφοδοτικό και αν αυτές είναι μεγάλες, αναγκάζουν το τροφοδοτικό να μην τροφοδοτεί με την σωστή τάση τα μέρη του υπολογιστή, καταστρέφοντας τα. 1) Αν έχεις εγγύηση, επικοινωνείς με το κατάστημα από το οποίο έκανες την αγορά και τους λες απλά το πρόβλημα χωρίς να τους πεις ότι κόπηκε το ρεύμα και τα σχετικά. 2) Αν δεν έχεις εγγύηση δοκιμάζεις ένα άλλο τροφοδοτικό, μια άλλη μητρική (αυτό νομίζω ότι έχει χτυπήσει) και τέλος άλλα drives. Γενικά παίζεις με αυτά και κοιτάς τι φταίει. Όλα μπορούν τα φταίνε. 3) Την επόμενη φορά καλό είναι να έχεις αγοράσει ένα καλό UPS ώστε να είσαι έτοιμος για νέα «επίθεση» του ρεύματος. Για μια βδομάδα λειτουργούσα το σύστημα της υπογραφής μου χωρίς UPS και πραγματικά έκανα το σταυρό μου. Μία φορά είχα διακοπή ρεύματος. Αμέσως πετάχτηκα και έβγαλα πολύπριζα έκλεισα τροφοδοτικό κτλ! Πήρα ένα UPS APC 1500VA και πραγματικά μια φορά την ημέρα μπαίνει σε λειτουργία για να μου δώσει σωστή τάση. Το έχω ρυθμίσει να έχει ανοχές από 195V-252V. Φανταστείτε τι ζόρι τρώνε τα PC χωρίς UPS και ιδιαίτερα αν δεν μένεις κέντρο Αθήνα που το ρεύμα είναι πιο σταθερό… Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...Θα τα έχω υπόψην μου. Το PC τελικά λειτουργεί κανονικά. Έκλεισα όλους τους διακόπτες (οθόνης και PC), αποσύνδεσα ένα USB δίσκο και το ξανάνοιξα. Όλα καλά
johnpap Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Προτού κάνεις οτιδήποτε, βγάλε την πρίζα από τον υπολογιστή (αφαίρεσε πλήρως το καλώδιο από το κουτί), άσε τον κανένα τρίλεπτο και ξαναδοκίμασε να τον ανάψεις oops! τώρα είδα ότι έλυσες το πρόβλημα ήδη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.