Προς το περιεχόμενο

Μερικές Ερωτήσεις...

soichiro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχήν χαιρετώ και ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τον χρόνο σας.

Έχω ένα σημαντικό δίλημμα με την αγορά ενός laptop που προγραμματίζω (ο δεύτερος μέσα στην χρονιά). Ενώ έχω καταλήξει στην αγορά (πάνω κάτω), προβληματίζομαι με το λειτουργικό και συγκεκριμένα με τα Vista. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για τη χρήση αυτού του λειτουργικού συστήματος και επειδή το laptop θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση (80% δουλειά - 20% προσωπική χρήση). Εάν δεν διαλέξω vista πέφτω σε παλαιότερα laptop και μερικές φορές ακριβότερα από τα σύγχρονα που διαθέτουν vista.

Οι ερωτήσεις και οι απορίες μου είναι οι εξής:

-Μπορώ σε ένα laptop που έχει προ εγκατεστημένα τα vista να δημιουργήσω ένα partition με windows xp pro και να διαλέγω με ποιο λειτουργικό θα ξεκινάω? (και πόσο δύσκολο είναι να γίνει)

-Εάν του κάνω format οι διαδικασία εγκατάστασης νέων windows είναι ίδια με την διαδικασία ενός desktop pc?

-Τα win xp home μπορούν να αναβαθμιστούν σε win xp pro? Ή μπορώ να δημιουργήσω partition σε win home για επιλογή win xp pro?

Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να δουλέψω σε win xp pro...

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

basika mporeis na agoraseis opoio laptop theleis kai as exei egkatestimena ta vista.apla epidei einai nwris gia vista(exoyn problimata-den exoyn drivers se programms) mporeis na kaneis ena format kai na peraseis oti leitoyrgiko theleis . eksaloy sta kainoyria laptop den soy dinoun cd me drivers alla kanoun ena partision ston skliro kai sta exoun ola mesa.ara argotera tha mporeis na ksanabaleis ta vista ama theleis...

nai an kaneis format einai i idia diadikasia opws kai sta desktop..

den katalabaimw tin erwtisi anabathmisis...allo cd ta home kai allo cd ta pro...giati na ta exeis kai ta dyo.perna mono ta pro...

Δημοσ.
basika mporeis na agoraseis opoio laptop theleis kai as exei egkatestimena ta vista.apla epidei einai nwris gia vista(exoyn problimata-den exoyn drivers se programms) mporeis na kaneis ena format kai na peraseis oti leitoyrgiko theleis . eksaloy sta kainoyria laptop den soy dinoun cd me drivers alla kanoun ena partision ston skliro kai sta exoun ola mesa.ara argotera tha mporeis na ksanabaleis ta vista ama theleis...

nai an kaneis format einai i idia diadikasia opws kai sta desktop..

den katalabaimw tin erwtisi anabathmisis...allo cd ta home kai allo cd ta pro...giati na ta exeis kai ta dyo.perna mono ta pro...

epidi exo kainourgio laptop tha ithela na sou po oti den isxioun ola apo osa les.ta perissotera einai alithia alla...den mporis na valis se ola ta laptop win xp giati poli apla den exoun vgali drivers gia xp oi etaireies gia ta sigkekrimena laptop.gia mena psakse pio laptop thes kai mpes mesa sto site tis etairias na dis an exi olous tous drivers kai gia xp.

Δημοσ.

Μακάρι να μπορείς ακόμη να βρεις φορητό με xp..και αντιθέτως θα είναι ακόμη φθηνότερος από εκείνα με vista..όσο για τις διαφορές με τα παλαιότερα μοντέλλα..αποψή μου είναι ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα..

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μακάρι να μπορείς ακόμη να βρεις φορητό με xp..και αντιθέτως θα είναι ακόμη φθηνότερος από εκείνα με vista..όσο για τις διαφορές με τα παλαιότερα μοντέλλα..αποψή μου είναι ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα..

συμφωνω μαζι σου φιλε :)

Δημοσ.

εχτές πήγαμε με ένα φίλο να αγοράσει ενα φορητό στα Multirama και ρωτησα τον τεχνικό αν υπάρχει κάποιο με Windows XP και η απάντηση ήταν "όλα βγαίνουν πλέον με vista, θέλοντας και μη δε μπορούμε να σας προσφέρουμε κάτι άλλο"...

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ VISTA???

Δημοσ.
εχτές πήγαμε με ένα φίλο να αγοράσει ενα φορητό στα Multirama και ρωτησα τον τεχνικό αν υπάρχει κάποιο με Windows XP και η απάντηση ήταν "όλα βγαίνουν πλέον με vista, θέλοντας και μη δε μπορούμε να σας προσφέρουμε κάτι άλλο"...

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ VISTA???

Imarton me ta vista kai tin microsoft...

Otan me to kalo pao gia agora laptop, tha psakso pantou gia proegkatestimeni ekdosi linux.

Pantos ektos ellados kikloforoun sigoura. Giati na pliroso tsaba tin adia tis Microsoft?

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα και βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση να τους κάνω τη χάρη να πάρω laptop με vista...

Η αγορά μου θα είναι το Fujithsu Siemens AMILO PRO V3205, και δεν γίνεται να μην αναφέρω την άψογη εξυπηρέτηση του πωλητή, πραγματικά με βοήθησε να βρω αυτό το laptop. Στην αρχή δεν το είχε διαθέσιμο, όμως μπήκε στην διαδικασία και το βρήκε. :-D

Το θέμα είναι ότι αναγκάστηκα να πάρω κάτι που δεν το έχω απολύτως ανάγκη (το laptop το χρειάζομαι, οι επιδόσεις είναι to much) και παράλληλα αρκετά ακριβότερο από ό,τι υπολόγιζα. Βέβαια, οι παραξενιές και τα λάθη πληρώνονται...

Ενημερωτικά, υπάρχουν διαθέσιμα ελάχιστα laptop με win xp home, σχεδόν καθόλου με win xp pro και το πιο σημαντικό, όσα έχουν vista δεν έχουν drivers για την αλλαγή τους σε xp! (downgrade). Η μόνη εταιρία που σου δίνει την επιλογή λειτουργικού είναι η Dell (προς τιμή της).

Δημοσ.
Τελικά κατέληξα και βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση να τους κάνω τη χάρη να πάρω laptop με vista...

Η αγορά μου θα είναι το Fujithsu Siemens AMILO PRO V3205, και δεν γίνεται να μην αναφέρω την άψογη εξυπηρέτηση του πωλητή, πραγματικά με βοήθησε να βρω αυτό το laptop. Στην αρχή δεν το είχε διαθέσιμο, όμως μπήκε στην διαδικασία και το βρήκε. :-D

Το θέμα είναι ότι αναγκάστηκα να πάρω κάτι που δεν το έχω απολύτως ανάγκη (το laptop το χρειάζομαι, οι επιδόσεις είναι to much) και παράλληλα αρκετά ακριβότερο από ό,τι υπολόγιζα. Βέβαια, οι παραξενιές και τα λάθη πληρώνονται...

Ενημερωτικά, υπάρχουν διαθέσιμα ελάχιστα laptop με win xp home, σχεδόν καθόλου με win xp pro και το πιο σημαντικό, όσα έχουν vista δεν έχουν drivers για την αλλαγή τους σε xp! (downgrade). Η μόνη εταιρία που σου δίνει την επιλογή λειτουργικού είναι η Dell (προς τιμή της).

tha ithela na se diorthoso sto eksis.oti pleon drivers gia xp dinoun kai fujitsu-siemens kai toshiba parolo pou dinoun laptops me vista.

Δημοσ.
tha ithela na se diorthoso sto eksis.oti pleon drivers gia xp dinoun kai fujitsu-siemens kai toshiba parolo pou dinoun laptops me vista.

Δεν το αποκλείω αυτό που λες, αλλά μπορείς να μου βρεις drivers για τον Toshiba A200 για win xp? Γιατί από πολλές έρευνες παρατήρησα την ίδια κουβέντα και σε διεθνή forums και βέβαια χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η επίσημη θέση των εταιριών είναι: Κάποια στιγμή θα βγάλουμε drivers και για xp, ακόμα είναι νωρίς... (για τα καινούρια μοντέλα που κυκλοφορούν τώρα)

Και φυσικά, δεν γίνεται να μπω στη διαδικασία format και μετά να ψάχνω να βρω drivers για το modem ή της κάρτας ήχου, προτίμησα να το πάρω έτοιμο και εν γνώση μου να το πληρώσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...