Προς το περιεχόμενο

Διαφορετική ip σε κάθε pc

baglig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω πάρει από την OTEnet το conn-x office που μου δίνει 16 ip διευθύνσεις. Επίσης έχω το Speedtouch 530 modem router το οποίο είναι πάνω σε δίκτυο με 8 υπολογιστές.

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο router μου ώστε κάθε υπολογιστής που έχω συνδέσει στο δίκτυο να βγαίνει με άλλη ip στο internet και όχι με την ίδια ip του router (από αυτές που μου έχει δώσει ήδη το conn-x και γνωρίζω ποιες είναι) ???

Thanks

Δημοσ.

για να καταλάβω... από otenet έχεις 16 διαφορετικές static ip διευθύνσεις? και ποιός ο λόγος? και θες σε κάθε υπολογιστή να δώσεις και μία διεύθυνση? :confused: :confused:

γιατί έχω την εντύπωση ότι εσύ κάτι σε remote θες να κάνεις αλλά... λάθος δρόμο διάλεξες!!!

Δημοσ.

dineis mia ip sto speedtouch

subnet ayto pou se dosane

moirazeis kai tis ip sta pc

apla stis rithmiseis tha doseis san gateway thn ip tou speedtouch

kai tous dns ths otenet

195.170.0.1

195.170.2.2 einai oi dns

Δημοσ.
για να καταλάβω... από otenet έχεις 16 διαφορετικές static ip διευθύνσεις? και ποιός ο λόγος? και θες σε κάθε υπολογιστή να δώσεις και μία διεύθυνση? :confused: :confused:

γιατί έχω την εντύπωση ότι εσύ κάτι σε remote θες να κάνεις αλλά... λάθος δρόμο διάλεξες!!!

θέλω κάθε pc μου να έχει μια διαφορερική ip όταν βγαίνει στο internet και από τη στιγμή που το ondsl office μου δίνει δωρεάν 16 ip θέλω να τις χρησιμοποιήσω. ο λόγος είναι ότι θέλω να έχω 2 διαφορετικούς web server συνεχώς online.

1. dineis mia ip sto speedtouch

2. subnet ayto pou se dosane

3. moirazeis kai tis ip sta pc

4. apla stis rithmiseis tha doseis san gateway thn ip tou speedtouch

5. kai tous dns ths otenet

195.170.0.1

195.170.2.2 einai oi dns

1. to speedtouch exei tin ip tis syndesis

3. pos moirazo tis ip sta pc? mesa apo to router i apo tis rithmiseis diktyou tou pc?

4. to exo kanei idi

5. to exo kanei idi

mporeis na gineis ligo poio analytikos giati den eimai kai poly sxetikos me to antikeimeno... gia tin akriveia edo kai ligo kairo exo ksekinisei....

thanks

Δημοσ.

1. Ο router έχε 2 ips

α) Static ip της σύνδεσης

B) H δεύτερη ip του δικτύου (μην χρησιμοποιείς τη 1η και τη τελευταία) αυτή η ip είναι το gateway.

2. To subnet για 16αρη δίκτυο είναι 255.255.255.240

3. Στις ιδιότητες του πρωτόκολλου TCP/IP της τοπικής σύνδεσης μοιράζεις τις IP του δικτύου που σου χορήγησε η otenet.

cheers

Δημοσ.
1. Ο router έχε 2 ips

α) Static ip της σύνδεσης

B) H δεύτερη ip του δικτύου (μην χρησιμοποιείς τη 1η και τη τελευταία) αυτή η ip είναι το gateway.

2. To subnet για 16αρη δίκτυο είναι 255.255.255.240

3. Στις ιδιότητες του πρωτόκολλου TCP/IP της τοπικής σύνδεσης μοιράζεις τις IP του δικτύου που σου χορήγησε η otenet.

cheers

στο router δηλαδή δεν χρειάζετε να κάνω καμιά ρύθμιση;

Δημοσ.

Στην ethernet πόρτα του Speedtouch θα δώσεις μία από τις 16 static IP που σου έδωσε η ΟΤΕΝΕΤ και αυτή θα τη δηλώσεις στα PC σαν default gateway. Στα PC θα κάνεις αυτό που σου είπε ο leivadith.

Μ'αυτό τον τρόπο τα PC θα βγαίνουν στο Internet με τις static IP. Εφόσον όμως θέλεις να έχεις και δύο Web Servers, πρέπει να ρυθμίσεις το Speedtouch ώστε να ανοίξει το port 80 (τουλάχιστον) για τις δύο static IP που θα δώσεις στους Web Servers.

Δημοσ.
Στην ethernet πόρτα του Speedtouch θα δώσεις μία από τις 16 static IP που σου έδωσε η ΟΤΕΝΕΤ και αυτή θα τη δηλώσεις στα PC σαν default gateway. Στα PC θα κάνεις αυτό που σου είπε ο leivadith.

Μ'αυτό τον τρόπο τα PC θα βγαίνουν στο Internet με τις static IP. Εφόσον όμως θέλεις να έχεις και δύο Web Servers, πρέπει να ρυθμίσεις το Speedtouch ώστε να ανοίξει το port 80 (τουλάχιστον) για τις δύο static IP που θα δώσεις στους Web Servers.

1. στο pc που ακριβώς θα βάλω την static ip;

2. στο router στο ΝΑΤ δεν θα δηλώσω τίποτα;

Δημοσ.

Λοιπόν,

Το router μοιράζει το δίκτυο σε δύο κόσμους, τον μέσα και τον έξω. Εσύ θα πρέπει να δώσεις μια ip στο κάθε μηχάνημα και (όχι τις static που έχεις) του στύλ 192.168.1.ΧΧΧ (ή 10.0.0.ΧΧΧ γιατί αν θυμάμαι αυτής της μορφής είναι η default του speedtouch) και μετά θα πρέπει να πεις στο router σου που να κάνει forward τα requests που παίρνει από τον έξω κόσμο. Τώρα στο ΝΑΤ του speedtouch έχεις νομίζω τη δυνατότητα να του πεις την μέσα διεύθυνση και την έξω αντιστοιχία της (δηλ. το 10.0.0.51 πχ αντιστοιχεί στο 195.21.227.154) και σε ποιά πόρτα να ακούει (πχ 80 για HTTP, 21 για FTP κλπ)

Δεν έχω speedtouch οπότε δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει και δεν έχω δουλέψει ποτέ με πολλές ip οπότε ίσως κάνω και λάθος αλλά η γενική αρχή είναι ίδια...

Δημοσ.
1. στο pc που ακριβώς θα βάλω την static ip;

2. στο router στο ΝΑΤ δεν θα δηλώσω τίποτα;

Στο PC να πας

ΕΝΑΡΞΗ --> ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ-->ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ και επιλέγεις την ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ που αναφέρεται στην NIC του PC.

Στη Τοπική Σύνδεση κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Στo tab ΓΕΝΙΚΑ μαρκάρεις ΠΩΤΟΚΟΛΛΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ TCP/IP και επιλέγεις ιδιότητες.

Στο παράθυρο που θα ανοίξη επιλέγεις και στο τμήμα IP και στο τμήμα των DNS να καταχωρήσεις τις τιμές manually και προχωράς στην εισαγωγή των IPs, Subnet, Gateway και DNS όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

Το ΝΑΤ ακολούθησε τις συμβουλές του προηγούμενου post.

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις:

1. Ο τρόπος που υπέδειξε ο johnpap ("ψεύτικες" IP στα PC και NAT στο router κάθε μία από τις "ψεύτικες" IP σε μία από τις 16 πραγματικές που σου δίνει ο ISP).

2. Να δώσεις κατευθείαν στα PC πραγματικές IP (δηλ. IP από τις 16 που σου δίνει ο ISP) και να μην κάνεις ΝΑΤ (και στις δύο περπτώσεις η διαδικασία είναι αυτή που υπέδειξε ο leivadith).

Από τη στιγμή που εσύ θέλεις κάθε ένα από τα PC σου να βγαίνει στο Internet με μία δική του Static IP, προσωπικά θα επέλεγα τη δεύτερη λύση. Δεν θεωρώ ότι το να κάνεις ΝΑΤ μία προς μία όλες τις IP των PC σου σε πραγματικές έχει ιδιαίτερο νόημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...