Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για Extreme Case Modding!!

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδία, θέλω να φτιάξω το pc case Μου απο την αρχή. Απο το 0 να ξεκινήσω και να φτιάξω ένα κουτί. Τι υλικά μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω για την κατασκευή? Το ξύλο λέτε θα ήταν καλό? Επίσης σχετικά με το βάψιμο, τι μπογιές να χρησιμοποιήσω? Τι εργαλεία θα χρειαστώ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Απλα μη βαλεις ξυλο. Ειναι μονωτης της θερμοτητας, αρα θα εχεις τερατοθερμοκρασιες μεσα...

Καλυτερα λαμαρινα αμα πιανει το χερι σου απο dremel.

Και ακομα μια επισημανση: πρωτα σχεδια και μετα κατασκευη αλλιως θα βγει πατατα. :)

εχω κανει και εγω πολλες φορες την ιδια ερωτηση στον ευατο μου.Να ξεκινησω? αξιζει? η με τα χρηματα που θα δωσω θα παρω ενα kantalf lc.εχω φτιαξει αρκετα πραγματα μεχρι τωρα,δορυφορικο πιατο 1,20μ απο πολυεστερα.διαφορες κεραιες και γενικως ειμαι της πατεντας.πηρα dremel.... αλλα νομιζω οτι μονο για καλοπισμο ειναι,ενας καλος τροχος με κοφτη πανω κανει θαυματα.αυτο που θα χρειστεις οπως ειπε και ο georgeman,ενα καλο σχεδιο,μετα (κατα προτιμιση) φυλλα αλουμινιου,fiberclass για τα πλαινα,λαμαρινοβιδες,σιτα..και αλλα,εξαρταται τι θεσ ακριβως να φτιαξεις.Ενας αλλουμινας θα σε βοηθησει αρκετα.κανε ποστ αν και οταν το φτιαξεις.οτι θεσ εδω ειμαστε.

(το ξυλο ομορφο ειναι αλλα μετα θες πολυ καλο αερισμο,προτεινω και νερο)

το αλουμινιο καλος αγωγος θερμοτητας αλλα γρατζιουνιεται ευκολα,ειναι μαλακο.

το σιδερο (λαμαρινα) καλο ,αλλα ειναι πολυ σκληρο,δεν θα σε βολεψει στις γωνιες.

το fiberclass δεν ειναι και αυτο καλος αγωγος θερμοτητας.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

πιαδια ενα κουτι με πλεξυ γκλασ μπορω να κανω ?

μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες πως να το κανω?

τα κοβω τα κομματια πως θα τα ενοσω που θα βρω τις καταλληλες βιδες και ολα τα σχετικα

καλή η ιδέα σου να φτιάξεις ένα ξύλινο case...πάντως υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε περίεργα κουτιά,αν κ οι τιμές είναι "τσιμπημένες"φυσικά είναι άριστη δουλειά κ πάνω απ'όλα γλυτώνεις πολύ κόπο κ ίσως κ χρήματα...φυσικά μπορείς να εξοπλιστείς με καλό εξοπλισμό κ να δοκιμάσεις στην αρχή να φτιάξεις ένα απλό μετταλικό κουτί,έτσι γ να εξασκηθείς κ όταν έρθει η ώρα να φτίαξεις 1 δυσκολου σχεδιασμού κουτί να είσαι προετοιμασμένος...αν κ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καλυφθείς με την πρώτη σου κατασκευή κ να μν συνεχίσεις σε 2ο...εξάλλου πιό πολύ η ιδέα είναι

Πάντως 2 πράγματα να έχεις στο μυαλό σου1)να σχεδιάσεις πρώτα τους χώρους του κουτιού,ώστε να είναι άνετο κ να έχει καλή ροή αέρα,μετά θέσε τα σχεδιά σου σε όσα περρισότερα forum...εκεί θα σε βοηθήσουν έμπειρα άτομα(γενικά να ακούς μόνο moderator k members με 4ψήφιο αριθμό post!)να διωρθώσεις το σχεδιό σου κ θα σου δώσουν χρήσιμα tips(εξοπλισμός,τεχνοτροπία,υλικά κατασκευής κ λοιπά..)

2)αν αποφασίσεις να να χρησιμοποιήσεις μη θερμοαγώγιμο υλικό να υπολογίσεις στα έξοδα σου,τουλάχιστον +150? για watercooling ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ...αυτά

ΥΓ:Full metal rulez!!!

Ξυλο???ΟΚ μετα βαλε κι ενα air condition μεσα...επίσης αν παρει φωτια το psu θα καει ολο το pc :D

Για μενα παρε ενα απλο κουτακι με 50 euro για βαση και αρχισε να κοβεις και να ραβεις αφου βεβαια πρωτα εχεις σκεφτει τι θες να κανεις και το εχεις σχεδιασει.

etabatala:Το Plexi ειναι ακριβο και αν δεν εχεις ξανακοψει πιθανοτατα να το σπασεις και τσαμπα τα λεφτα σου...

πάντως είχα δεί κουτί μετταλλικό που το χαν περάσει με ειδική μπογιά(κ μπόλικο βερνίκι,καθρέφτης ήταν!)κ είχε τα πλεονεκτήματα του μετάλλου κ την καλαισθησία ακριβού ξύλου...νομίζω ήταν multirama pc...γ ρίξε μια ματιά κ αν έχω δίκιο ρώτησε σε ένα κατάστημα multirama απο που προμηθεύονται τα κουτιά,ποιος τα μοντάρει δλδ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...