Προς το περιεχόμενο

opteron 165 i athlon 64 x2 4200+ ??

isaias1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

opteron 165 i athlon 64 x2 4200+ ??

poios apo tous 2 einai kaliteri anavathmisi se sistima me athlon 64 3500+,

2GB kingston hyperx 2.3.2.5 k 8800gts 640mb....?

panta milaw gia paixnidia k ta megista fps pou mporw na piasw...giati pira tin kartoula edw k 5-6 meres apo multirama k mou eipan oti tha paizei ta panta sto sistima mou se full grafika alla den mou eipan oti tha paizw to poli me 35-40fps....sta forum pou rwtisa mou eipan oti me kollaei to cpu opote an to allaxw tha dw diafora?euxaristw!

Δημοσ.

Opteron 165 (αυτόν έχω κι εγώ).

Οι διαφορές από τον 4200 είναι αμελητέες, ενώ η έξτρα L2 cache (1mb x 2 έναντι 512kb x 2) βοηθάει σε εφαρμογές 3D σημαντικά.

Εκτός αυτού σε overclocking πάει έυκολα 2.5Ghz με 2.6Ghz (και μερικές φορές φτάνει και στα 3Ghz) λόγω πυρήνα Toledo.

Trust me, αξίζει!!!!!

Υ.Γ. Εγώ πάντως σε σύστημα με AMD 3500+ με δύο 7600gs σε SLI με τον Opteron πήρα μερικά fps παραπάνω αλλά μην περιμένεις τρελλές διαφορές. Το θέμα που αναφέρεις, το έχουν βαφτίσει 'bottleneck' και είναι ΠΟΛΥ παρεξηγίσμος όρος. Μην περιμένεις να δεις 200% άυξηση στα frames με την αλλαγή επεξεργαστή.

Φυσικά η κάρτα σου είναι βαρβάτων επιδόσεων και θα σε βοηθήσει η καλύτερη cpu, ειδικά αν τώρα έχεις stuttering.

Πάντως όπως προείπα.. για games η αυξημένη L2 cache θα σε βοηθήσει...

Αυτά...

Δημοσ.

Για κάτσε...

θα βγάλεις εναν single core cpu @ 2,2 Ghz + 512 kb cache,

και εξετάζεις τι θα κερδίσεις σε παιχνίδια αν βαλεις στη θέση του, ίδιο family:

1. dual core @ 2,2 Ghz + 2x512

2. dual core @ 1,8 Ghz + 2x1024

????????????

το "τίποτα" ειναι πολύ ξενέρωμα; ή να το αφήσω 5 frames λόγω προσφορών; αισιόδοξα.

αν χάσεις κανα fps στο δρόμο με τις διπήρινες λέυκες μη μας δείρεις :-D

Αν εκανες την επένδυση για να κερδίσεις κάτι στο "λίγο απ όλα", (απόκριση os, video compression, some games ειδικά rts, image/3d, κλπ) θα έλεγα ίσως.

και αυτά, ΑΝ τους βρείς, και σε τι τιμές θα τους βρεις (για 939, ε; ..).

και μόνο το λύσιμο της ψυκτρας, οι αλοιφές, τα bios, το κλιπάρισμα, και αντε καμια αγγελια μηπως παρουμε ενα ψιλο για τον παλιό.... κουράστηκα και μονο που τα σκέφτομαι :) :) :) :)

*το oc δεν το λαμβάνω υπ'οψη. και ο 3500 ανεβαίνει. το δοκίμασες;

μηπως η vga, οι drivers, ή κάτι άλλο (asxeto me cpu), μπορεις να ρυθμίσεις για να ανεβάσεις τα fps

επισης, μπορουμε να εξετάσουμε μηπως τα περι αλλαγής cpu...

α) ειναι ασχετοσύνες, επιπολαιότητες (με τα δικά σου τα λεφτά, προτίνω και quad core. τσάμπα ειναι. για μένα)

ή

β) εννοούσαν κάτι απο intel 6600 και πάνω, ή oced 4300/6300 ????

• Members
Δημοσ.

και αυτά, ΑΝ τους βρείς, και σε τι τιμές θα τους βρεις (για 939, ε; ..).

Όντως είναι σπάνιοι πιά, αλλά τους πήρε το μάτι μου εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559983

και εδώ:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=1698&cat=2&sub=66&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined

Κοντά στα 150 ευρώ και οι δύο...

Δημοσ.

το συστημα μου ειναι:

ASUS A8N-E 34 C IDLE CHIPSET TEMP

ATHLON 64 3500+ @2376MHz s939 με ψυχτρα BIG TYPHOON 120. 33 C TEMP IDLE

2x1GB KINGSTON HYPERX DDR433 @2.3.2.5 CR1

MONITOR LG L204WT (Digital)

Point of View 8800GTS 640MB ρογογακια μαμα!δεν τα εχω πειραξει γιατι δεν χερω.

hdd WD 150 raptor 10000rpm.

dld ti sistima prepei na agorasw gia na paizw paixnidia normal??

opote apo oti katalava random apo ta legomena sou den axizei na paw se dual core amd apo ton 3500 sigle core pou exw??

tha dwsw tsampa ta 150 euro?gaiti twra di i niwthw oti edwsa tsampa ta 360 euro gia tin 8800gts 640mb...

sta windows tha dw katholou diafora me ton dipirino i @@ pali?

sto 3d mark 06 tha dw tipota??

twra exw 5958 marks.me to sistima pou sou eipa.euxaristw!

Δημοσ.

random: Εγώ έκανα αυτήν την αναβάθμιση που λέει ο φίλος (με άλλες VGΑ βέβαια) και νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός.

Εγώ (μετρημένα) κέρδισα καμιά 10αριά fps average (AVERAGE, παίζουν και παραπάνω). Δεν είναι λίγο. Σίγουρα δεν θα κερδίσει όσο του "λενε" οι διάφοροι 'experts' αλλά και το "καθόλου" που λες εσύ είναι υπερβολικό!!!

Τεσπα, για μένα αξίζει η αναβάθμιση κυρίως γιατί σε s939 δεν βρίσκεις καλύτερους Dual core από τους Opty, καθώς οι x2 από 4200+ και πάνω δεν παίζουν στο ελλάντα (αν δεν απατώμαι ο ταχύτερος dual core s939 ήταν ο χ2 4600+). Και φυσικά το κέρδος σε επιδόσεις θα το έχει παντού, όχι μόνο στα παιχνίδια!

Οσο για το o/c, ο 3500+ δεν πιάνε τα ρολόγια που φτάνει ο Opty με τίποτα. Τουλάχιστον όχι σε ίδια κατά τα άλλα συστήματα.

Φιλικά

Δημοσ.

Aπλα το θεμα ειναι εαν αξιζει να δωσει τα επιπλεον 150 ευρω για να παρει opty...

Εγω προσωπικα θα πηγαινα για τον x2,με γνωμονα ομως πως δεν θα περιμενω τρομερες επιδοσεις στα παιχνιδια αλλα καλυτερη συμπεριφορα σε multitasking...

Δημοσ.

k o opteron 165 x2 einai apo oti katalava.en pasi periptwsi me ligo paixnidi+o/c o athlon 64 3500+ trexei twra sta 2750mhz.katholou asxima pisteuw.k o/c stin karta grafikwn episis...

apo 5958 sto 3dmark 06 twra exw 7228marks!k peripou +8-10fps sta games.

Δημοσ.
Paidia eiste sigouroi pws o opteron 165 einai dual core?

ΜΑΚΡΑΝ! Πλάκες κάνουμε; Εγώ αυτόν εχώ, λες να μην ξέρω τι εχω; :D

To e-shop εχει αυτό το λάθος εδώ και μήνες στο site!

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν το παράγγειλα περίμενα 20 μέρες και στο τέλος έστειλα και e-mail στην AMD και γκρίνιαζα (μου απαντήσανε πάντως).

Αυτό έγινε τα Χριστούγεννα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...