Προς το περιεχόμενο

Γνήσια Home Edition VS Μούφα Professional

FireJim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα φορτώσει τον σκληρό ενώς φίλου μου στο μηχάνημά μου για να του κάνω φορματ και να του περάσω ορισμένα προγράμματα, αρχεία κλπ μέσα. Είχα αλλάξει και θέσεις στους σκληρούς για να μην γίνει καμμιά μλκία και είχα βάλει στην πρώτη θέση τον σκληρό του φίλου μου. Κάνω φορματ και ξαφνικά βλέπω ότι έχουν χαθεί όλα τα δεδομένα απ όλους τους δίσκους μου!!!!!!!!!!! (Και μιλάμε για πολυυυυυυυυυυυύ υλικό.........) Καταπίνω την γλώσσα μου, λέω εχω κανει αντίγραφα ασφαλείας (πάλι καλά).. Τελειώνω με τον σκληρό του φίλου μοθ, όλα οκ αλλά με το που ξαναγυρίζω τον σκληρό μου στην αρχική του θέση βλέπω ότι τα γνησια xp home που είχα είχαν κάνει φτερά. Φορμάτ και εδώ λοιπόν... Στήνω κανονικά το μηχάνημα, όμως όταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου εμφανίζει μήνυμα ότι υπάρχουν 2 λειτουργικά(!!!!!!!!!!!!!!!!!), τα δικά μου xp home γνήσια και τα μαιμού proffesional που είχα βάλει στον φίλο μου. Ερώτηση πρώτη: πως γίνεται αυτό αφου ξαναέκανα φορμάτ οεο; Ερώτηση δεύτερη: πως σβήνω τελείως τα proffesional χωρίς να ξανακάνω φορματ;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.

Υποψιάζομαι πως:

- Οταν εκανες format, έκανες σε δικούς σου δίσκους που είχαν περιεχόμενο

- Οταν λες τα δικά σου xp home έκαναν φτερά, εννοείς πως ο δισκος ήταν εντελώς άδειος ή δεν έκανε boot;

- Οταν έβαλες ξανά το δικό σου δίσκο και έκανες εγκατάσταση, τα windows αντιλήφθηκαν πως υπαρχει και δεύτερο λειτουργικό στον άλλο δίσκο και σου ετοίμασαν dual boot.

Γενικά, το dual boot δεν είναι τίποτα παραπάνω από μερικές καταχωρήσεις στο αρχείο boot.ini του δισκου που κάνεις boot. Δεν λαμβάνει υπόψη αν υπάρχουν όντως τα λειτουργικά που σου δείχνει πως υπάρχουν.

Απ' ότι βλέπω στη σύνθεση του υπολογιστή σου, έχεις sata δισκους. Στους sata δε χρειάζεται να αλλάξεις θέσεις κ.λ.π. Απλά πηγαίνεις στο bios και δηλώνεις ποιός θα είναι ο boot δισκος.

Ερώτηση δεύτερη: πως σβήνω τελείως τα proffesional χωρίς να ξανακάνω φορματ;;;;;;;;;;;;;;

Μα με ...format φυσικά! Μπορείς όμως και να τα σβήσεις όλα χειροκίνητα αν έχεις κάνει boot από άλλο δίσκο (explorer -> drive name -> select all -> delete). Αν και ανάλογα πως έχεις ρυθμίσει τα προφίλ χρηστών μπορεί να σου κρατήσει κλειδωμένα folders οπότε πρέπει να παρακάμψεις την προστασία (με το unlocker π.χ.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...