tomypapa Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Διάβασα πολλά για το θέμα και θα σου τα πω ξεκάθαρα μιας και γνωρίζω επι του θέματος. Για μένα ούτε ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι αλλά πρέπει για παν ενδεχόμενο να το αντιμετωπίσεις. Όσον αφορά το παπάς που ανέφερες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η μαριχουάνα όπως όλα τα φυτά έχουν τα φύλλα και το άνθος. Ο παπάς είναι κάτι σαν το άνθος και αυτό είναι που αναμιγνύεται με καπνό και γίνεται το τσιγαράκι. Αυτά που έγραψε το παλικάρι απο το ΟΚΑΝΑ είναι όλα αρλούμπες και δεν πρέπει να σε ανησυχούνε μιας και είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το χασίς ΔΕΝ είναι εθιστικό και δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Στο εξωτερικό γι αυτό τον λόγο έγινε ο διαχωρισμός μεταξύ μαλακών και βαριών ναρκωτικών. Και επαναλαμβάνω δεν έχει καμία σχέση με ηρωίνη κοκαίνη αμφεταμίνες LSD και λοιπά καταστροφικά ναρκωτικά. Οι περισσότεροι έχουμε σκάσει και ένα μπάφο και εγώ απο προσωπική εμπειρία σου επισημένω ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί είναι οι παρέες μιας και το παιδί αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι ναι μεν το να έσκασε ένα μπάφο δεν είναι κακό αλλά δεν είναι όλα τα ναρκωτικά σαν αυτό. Θα σου έλεγα να το συζητήσεις σε ήρεμο τόνο αλλά ψάξε πρώτα απο ανθρώπους που ξέρουν και όχι απο κομπογιανήτες. Το ιδανικότερο είναι να επισκεφτείς έναν γιατρό τοξικολόγο για να σε καθυσηχάσει και να σου πει δυο τρία πράγματα και αν θες έναν ψυχίατρο ή παιδοψυχολόγο για το πως πρέπει να το κουβεντιάσεις. Μπορεί κάποιοι αυτό να το κοροιδέψουν αλλά φίλε μου επειδή μιλάμε για το παιδί σου είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις και τα πιο σωστά αποτελέσματα. Προς Θεού όχι βούρδουλα και μπινελίκια και κλείνοντας σου επαναλαμβάνω προσοχή στις παρέες.
1980 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση , αν εχουμε να κανουμε οντως με εναν ανθρωπο που πανικοβληθηκε και δεν γνωριζει την ορολογια και τα λοιπα , ειναι οτι μπηκε εδω μεσα και ζηταει συμβουλες για το πως θα προσεγγισει το παιδι του απο αγνωστους. περιεργα πραγματα......
tomypapa Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Εντάξει μωρε λες και τι θα μας κάνει μήνυση δηλαδή ή θα βγάλει καμιά σπουδαία είδηση αν καταλήξει ότι όλοι έχουν καπνίσει μια φορά χόρτο. Εδώ ο Γιωργάκης προκειμένου να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές σκεφτόταν να το αποποινικοποιήσει...! Αμαν αυτή η υποκρισία σε αυτή την χώρα
panther_512 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση , αν εχουμε να κανουμε οντως με εναν ανθρωπο που πανικοβληθηκε και δεν γνωριζει την ορολογια και τα λοιπα , ειναι οτι μπηκε εδω μεσα και ζηταει συμβουλες για το πως θα προσεγγισει το παιδι του απο αγνωστους. περιεργα πραγματα...... Αντίθετα, εγώ το βρίσκω αρκετά λογικό. Μόλις έμαθε ότι το παιδί του καπνίζει χασίς. Με ποιούς θα το συζητήσει? Με το στενό οικογενειακό περιβάλλον? Να εκτεθεί σε φίλους και γνωστούς? Το ίντερνετ του δίνει τη πρέπουσα "ανωνυμία" ώστε να μπορεί να συζητήσει το πρόβλημά του και να ακούσει τις απόψεις νέων ατόμων, πιθανών και της ίδιας ηλικίας με το γιό του, ή στη περίπτωση που είναι ασφαλίτης, να τσεκάρει τις ips από αυτούς που εκτεθήκαν........ Από κεί και πέρα η συζήτηση ξεφεύγει συνεχώς από ορισμένους. Τα θετικά-αρνητικά της μαριχουάνας, οι συγκρίσεις με το κανονικό τσιγάρο, η σχέση του με τις εξαρτησιογόνες ουσίες στο σύνολό τους και ο εθισμός, πιστεύω δεν έχουν θέση σε αυτό το τόπικ. Σε αυτό το τόπικ μας παρουσιάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα με πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, στις οποίες αρμόζουν ομοίως συγκεκριμένες απαντήσεις. Εγώ θα παρακαλούσα το πατέρα, χωρίς να θέλω να γίνομαι αδιάκριτος, να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το γίό του, το χαρακτήρα του αλλά και τη σχέση που έχουν πατέρας-γιός. Αυτά, γιατί εφόσον ζητά την γνώμη μας, δεν μπορούμε ούτε να τον εφησυχάσουμε αλλά ούτε και να τον πανικοβάλλουμε, διότι όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, υπάρχει το μέτρο και υπάρχουν και τα άκρα. Επίσης θα παρακαλούσα άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν για το αντικείμενο της συζήτησης, να κάνουν πίσω, διότι το ζήτημα είναι λεπτό και στερεοτυπικές απόψεις όπως το χασίς οδηγεί στα χάπια που οδηγούν στη κοκαίνη που οδηγεί στην ηρωίνη που οδηγά στο θάνατο, δεν βοηθάνε τη συζήτηση και σε καμία περίπτωση το πατέρα, ο οποίος και φαίνεται ιδιαίτερα συγχισμένος. Επίσης να ρωτήσω το πατέρα για τα περι "μπάφου με παπά" και δεν ξέρω και γώ τί άλλες παπαρίτσες άκουσε από το γνωστό του. Δηλαδή αυτά σου τα είπε ο γνωστός σου για ποιό λόγο? Για να σου παίξει τον έξυπνο? Για να σε τρομοκρατήσει? Για ποιό λόγο σου τα είπε αυτά και για ποιό λόγο δεν σου εξήγησε τί είναι? Ελπίζω πάντως το πρόβλημά σου να είναι πραγματικό και να μή προσπαθείς να ψαρέψεις παιδάκια.
1980 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αντίθετα, εγώ το βρίσκω αρκετά λογικό. Μόλις έμαθε ότι το παιδί του καπνίζει χασίς. Με ποιούς θα το συζητήσει? Με το στενό οικογενειακό περιβάλλον? Να εκτεθεί σε φίλους και γνωστούς? Το ίντερνετ του δίνει τη πρέπουσα "ανωνυμία" ώστε να μπορεί να συζητήσει το πρόβλημά του και να ακούσει τις απόψεις νέων ατόμων, πιθανών και της ίδιας ηλικίας με το γιό του, ή στη περίπτωση που είναι ασφαλίτης, να τσεκάρει τις ips από αυτούς που εκτεθήκαν........ . συγνωμη αλλα αλλο να ζητας πληροφοριες για το χασις και αλλο να ρωτας πως θα προσεγγισεις το παιδι σου. παιδι σου ειναι αν δεν ξερεις πως να το προσεγγισεις το εχεις χασει ηδη το παιχνιδι. και εστω οτι δεχομαι αυτο που λες αυτα μας φαγανε τι θα πει ο καθε μαλακας συγγενης και ο καθε μαλακας <<φιλος>> και γνωστος. λες και εκανε κανενα εγκλημα. Ο ασφαλιτης θα κατσει να μπει στο ιντερνετ να ψαρεψει κοσμο.... Δεν ασχολουνται με τετοια εκτος και αν εχουνε φαει κανενα στραβωμα γιατι δεν τους εκατσε καμια γκομενα.
panther_512 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 παιδι σου ειναι αν δεν ξερεις πως να το προσεγγισεις το εχεις χασει ηδη το παιχνιδι. και εστω οτι δεχομαι αυτο που λες αυτα μας φαγανε τι θα πει ο καθε μαλακας συγγενης και ο καθε μαλακας <<φιλος>> και γνωστος. λες και εκανε κανενα εγκλημα. Δεν είμαστε όλοι πατεράδες-παιδοψυχολόγοι για να ξέρουμε πώς να προσεγγίσουμε το παιδί μας σε μιά πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις όπου ένας γονιός ο οποίος μπορεί να έχει άριστες σχέσεις με το παιδί του, να μή μπορεί να το προσεγγίσει για την Α ή Β κατάσταση που προέκυψε. Για το δεύτερο που λές (γνωστοί κλ κλ) συμφωνώ απολύτως.
Socratis_g Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 οφτόπικ : Καλά, ασφαλίτης δεν παίζει να είναι ο ανθρωπος. Και να είναι, σε λάθος μέρος θα έψαχνε.
leuko Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δεν είμαστε όλοι πατεράδες-παιδοψυχολόγοι για να ξέρουμε πώς να προσεγγίσουμε το παιδί μας σε μιά πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση. ε καλά δε ξέρεις τώρα, μερικοί εδώ μέσα είναι παντογνώστες και σούπερμαν στο ίδιο πακέτο.
1980 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ε καλά δε ξέρεις τώρα, μερικοί εδώ μέσα είναι παντογνώστες και σούπερμαν στο ίδιο πακέτο. <<στον πατο ο 1980>> .
bchris Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Κατ αρχας πιστευω οτι θα επρεπε οσοι απαντανε σε μια τετοια ερωτηση και θελουν να τους παρει ο topic starter στα σοβαρα να δηλωνουν την ηλικια τους, σε περιππτωση που δεν φαινεται απο το public profile τους. Εγω λοιπον (αν και φαινεται στο profile μου) ειμαι 38 χρονων κι εχω ενα γιο 6 μηνων. Το χασις κατα την γνωμη μου δεν ειναι επιβλαβες σαν ουσια. Σκεψου οτι στην Αμερικη χρησιμοποιηται ηδη για φαρμακευτικους σκοπους. Το θεμα ειναι οτι λογω του οτι ειναι παρανομο/underground για να το προμηθευτει καποιος θα ερθη σ' επαφη με ατομα που δεν θα ειναι και υποδειγματα χαρακτηρων... Πιστευω να θυμασαι τον εαυτο σου στα 18 σου χρονια και οποτε να αντιλαμβανεσαι οτι η οποια πιεση θα φερει τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα... Εγω θα σου προτεινα να ξεχασεις λεξεις οπως μαυρο, μπαφος, παπαδες κλπ και να το αντιμετωπισεις οπως θα αντιμετωπιζες το κανονικο τσιγαρο. Αν σου εχει αμπιστοσυνη ο γιος σου και σε βρει διπλα του σαν φιλο, πιστευω οτι θα μπορεσεις να τον προφυλαξεις απο τα χειροτερα. Γιατι το χασις καλως η κακως μπηκε στην ζωη του. (οχι οτι εγινε και κατι ετσι?) Αν δεν εχεις την εμπιστοσυνη του γιου σου μεχρι τωρα, τοτε το εχεις χασει προ πολλου το παιχνιδι. Πολυ πριν το μαυρο. Καλη τυχη και στους δυο σας. ΥΓ Στην περιπτωση που εισαι μπατσος και κοβεις κινηση, FU
Fidelio Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ...άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει η ασφάλεια απο το να κυνηγάει χρήστες κανναβης στο νετ και μάλιστα στο μπλα μπλα ! λολ
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Μπα, στη χειρότερη να κάνει πλάκα. Δν νομίζω να ψάχνουν και στα φόρουμ να βρουν ποιός το σκάει.
Aρρωστος 7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Το χειρότερο στο χασίς δεν είναι το ίδιο το χασίς αλλά η πιθανότητα αυτός που την πίνει πού και πού για το χαβαλέ να θελήσει να δοκιμάσει κάτι πιο δυνατό,είτε για την εμπειρία,είτε για μαγκιά,είτε γιατί βαρέθηκε το χασίς,είτε επειδή πιστεύει οτι το επόμενο που θε δοκιμάσει θα είναι το ίδιο ανώδυνο με το χασίς.Αν γίνει κάτι τέτοιο το πράγμα γίνεται πολλύ επικύνδυνο.
panther_512 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Όπως το ίδιο επικίνδυνο είναι αυτός που πίνει κοκα-κόλα, να θέλει να δοκιμάσει κάτι πιό δυνατό και μετά αρχίζει τις μπύρες και μετά πάει στις ρετσίνες και στο τέλος καταλήγει στη βότκα. Και επειδή μετά από λίγο καιρό το ένα ποτηράκι βότκα δεν του τη λέει, αρχίζει και το δεύτερο και το τρίτο και το 4ο και στο τέλος καταλήγει αλκοολικός και πεθαίνει από κύρρωση του ήπατος.
lourtheo Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Έλειψα για λίγο και δυστυχώς διάβασα οτι κάποιοι αμφισβητούν αυτά που καταθέτω. Κάποιοι άλλοι με θεωρούν μέλος της αστυνομίας - ασφαλίτη. καμία σχέση. Κάποιοι αναρωτιούνται για την ηλικία μου και αν ταιριάζει με το θέμα. Γιατί τόση αμφισβήτηση; Δεν μπορεί κάποιος να εκφράσει την αγωνία του; Ε! λοιπόν είμαι 53 ετών, η κόρη μου τελειώνει πολυτεχνείο και ο γυιός μου κι αυτος πολυτεχνείο. Όσο για τις σχέσεις μας σας πληροφορώ είναι άριστες, ο χαρακτήρας του κι αυτός εξαιρετικός. Όμως και οι καλοί μπορεί να μπλέξουν. Που είναι όμως το λάθος κάποιου πατέρα που θέλει να μάθει πληροφορίες σχετικά με ένα τέτοιο πρόβλημα; Μήπως θάπρεπε να βγεί σε μια επαρχιακή πόλη που ζει να ρωταέι γνωστούς και συγγενείς; Και αν δεν ρωτήσει εδώ που υπάρχει αρκετή γνώση που θάπρεπε να ρωτήσει; Είναι κακό πραγμα να θέλει κάποιος να παραμένει άγνωστος και να μαθαίνει; Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσας που με κατανόηση συμπαρασταθήκατε και βοηθάτε στον προσωπικό μου εφιάλτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.