Προς το περιεχόμενο

Χασίς - Πληροφορίες & Βοήθεια

lourtheo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να του μιλήσεις αναλογα με το χαρακτήρα του.

Πάντως μην αγχώνεσαι. Δεν έχει να κάνει με ναρκωτικά η φάση.

Πες του 2 λόγια πάντως για να του "κάνεις" κάποιο κουμάντο.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι κάτι που μπορεί να προκύψει οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε. Άλλωστε και σαν εμπειρία καλό είναι να την γνωρίζει. Και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Εγώ σε τράπεζα δουλεύω και ξέρω κάτι τύπισσες που το ανακάλυψαν στα 30 τους και δεν έχουν μέτρο (μέσα στη τράπεζα;;!!).

Προσωπικά δεν έχω ούτε ένα φίλο που να μην έχει δοκιμάσει και κανένας τους δεν εθίστηκε ούτε το έκανε συνήθεια. Για μένα η μεγαλύτερη εξάρτηση είναι το τσιγάρο (που είναι και νόμιμο). Μπορεί ο καπνός του να θεωρείται πιο ήπιος αλλά τα λοιπά χημικά είναι εξαιρετικά εθηστικά. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να φοβάται κανείς και όχι το μπάφο που και για λόγους κόστους σε μικρές ηλικίες δεν μπορείς να το παρακάνεις

Cool dad. Παίξτο αδιάφορος. Θα τον εντυπωσιάσεις και θα το απομυθοποιήσει

Δημοσ.

Το να τον απειλήσεις ή να τον χτυπήσεις (ΕΛΕΟΣ) είναι οι χειρότερες λύσεις. Κι εγώ μόλις μπήκα στα 18 και σε καμία περίπτωση δεν περιμένω από τον πατέρα μου να χρησημοποιεί αυτές τις τεχνικές για να μου δείξει ότι κάνω ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ λάθος... Αν κάνεις κάτι τέτοιο το έχεις χαμένο από χέρι το παιχνίδι!!! Σου το λέω σαν έφηβος--> ενήλικος νεος. Εγώ θα σε συμβούλευα να "κατέβεις" λίγο στο δικό του επίπεδο, μίλα του σε πολύ φιλικό επίπεδο, μην του πεις τι μπορεί να πάθει (χέστηκε, 18 χρονών είναι, δεν σκεφτόμαστε την υγεία στα 18 μας). Πάντως ντάξει καλά λένε δεν είναι και για θάνατο.......

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς κάποιον που να κάνει τσιγαριλίκια και να μην καπνίζει?

Πρώτα έρχεται το απλό κάπνισμα και μετά το χασίς....

Επειδή ειπώθηκε αρκετές φορές ότι θα ήταν χειρώτερο να κάπνιζε παρά να κάνει χασίς και μου φάνηκε Η αρχικουλαμάρα...

Δημοσ.

H όλη αμφισβήτηση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης τέτοιων ουσιών, μου θυμίζει τη μέχρι πρότινος σχετική κατάσταση που υπήρχε με το τσιγάρο και τις αμφισβητούμενες επιπτώσεις του στην υγεία. Βέβαια το ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν χρήση κάνναβης κάνει χαλαρά στην πλειοψηφία ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα ας το παραβλέψουμε .....

Lucifer επειδή αναζητάς και πηγές, σου παραθέτω το παρακάτω από το site του ΟΚΑΝΑ που θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω σαν πιο έμπιστη πηγή από τη wikipedia που το συγκεκριμένο απόσπασμα μπορεί άνετα να το έχει γράψει ο ξάδερφος του φίλου μου :-)

ΟΚΑΝΑ

http://www.okana.gr/info.php?action=view&id=102&cat=10

Η κάνναβη είναι ένα θαμνώδες φυτό που διακρίνεται για τη μεγάλη του ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη.

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική και χρόνια χρήση επιδρά σε διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες. Δημιουργεί παρόμοιες μεταβολές με αυτές της χρήσης ηρωίνη, κοκαΐνης και οινοπνεύματος. Επίσης, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η χρήση μαριχουάνας/χασίς ίσως σχετίζεται με κάποια είδη καρκίνου και με διαταραχές στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό και γεννητικό σύστημα. Έχει αποδειχθεί πως κάποιος που κάνει 5 τσιγάρα μαριχουάνα/χασίς την εβδομάδα προσλαμβάνει τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα κάποιος που καπνίζει 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πως η χρήση της κάνναβης καταστρέφει κύτταρα και ιστούς που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις διάφορες ασθένειες.

Μπορείς να εξαρτηθείς από τη μαριχουάνα/χασίς;

Η εξάρτηση ξεκινάει όταν το άτομο αναζητά ενεργά την ουσία και τη χρησιμοποιεί συστηματικά. Η συστηματική χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανοχής, δηλαδή την ανάγκη για λήψη όλο και μεγαλύτερης ποσότητας από την ουσία για να αισθανθεί την επίδραση που ένιωθε προηγουμένως με μικρότερες ποσότητες. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ορισμένοι αμφισβητούν σήμερα το κατά πόσο είναι βλαβερή η χρήση της μαριχουάνας και του χασίς. Ποιά είναι η αλήθεια;

Eίναι γεγονός ότι υπάρχει μια κίνηση αμφισβήτησης της επικινδυνότητας της κάνναβης (μαριχουάνα, χασίς). Μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν την υιοθέτηση αντιαπαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην ουσία αυτή. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι το αλκοόλ, που είναι νόμιμη και κοινωνικά αποδεκτή ουσία, είναι πιο επικίνδυνο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους χρήστες από ό,τι η κάνναβη. Η αντίληψη αυτή για την κάνναβη έχει διαδοθεί ευρέως στη νεολαία μέσω της άμεσης και έμμεσης διαφήμισης που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξάπλωση της χρήσης της, όπως τεκμηριώνεται από τις πανελλήνιες έρευνες στη χώρα μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η μαριχουάνα και το χασίς είναι ψυχοτρόπες ουσίες που παράγονται από το φυτό της ινδικής κάνναβης και επιδρούν στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Από την πλευρά της φαρμακολογικής τοξικότητας η κάνναβη είναι πράγματι λιγότερο τοξική ουσία από το αλκοόλ. Το κριτήριο της τοξικότητας δεν είναι όμως το μόνο κριτήριο βάση του οποίου η χρήση μιας ουσίας κρίνεται ως επικίνδυνη. Πρόσφατα υπάρχει αυξανόμενος αριθμός επιστημονικών μελετών που δείχνουν ότι η χρήση της κάνναβης δεν είναι ακίνδυνη, ιδιαίτερα σε άτομα εφηβικής ηλικίας. Αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει, κάτω από ορισμένες συνθήκες και σε ορισμένα άτομα, σοβαρά προβλήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε όλες οι χώρες που ακολουθούσαν μια πιο ανεκτική πολιτική στο θέμα της χρήσης της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης και της Ολλανδίας, αναθεωρούν την πολιτική τους.

Ειδικές μελέτες δείχνουν ότι για ένα χρονικό διάστημα μιάμισης περίπου ώρας από τη λήψη της ουσίας παρατηρούνται σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες του ατόμου, όπως μείωση των αντανακλαστικών, διαταραχή στην αντίληψη του χρόνου, διαταραχή στην προσοχή και στη μνημονική λειτουργία. Aν και δεν υπάρχει σαφώς τεκμηριωμένη φυσική εξάρτηση από την ουσία, εντούτοις η χρήση της μαριχουάνας και του χασίς δημιουργεί ψυχολογική εξάρτηση, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε μια σχεδόν καταναγκαστικά επαναλαμβανόμενη συχνή χρήση. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί το άτομο σε κατάσταση μειωμένης δραστηριότητας και κινήτρων για την επιδίωξη στόχων. Από την κλινική πείρα έχει φανεί ότι σε νεαρά άτομα με ιδιοσυστασιακή προδιάθεση στην ψυχική διαταραχή, η χρήση της κάνναβης μπορεί να αποτελέσει εκλυτικό παράγοντα στην εκδήλωση ψυχωσικών επεισοδίων, καθώς και αυξημένο κίνδυνο υποτροπής της ψυχικής διαταραχής μετά την αποδρομή του επεισοδίου. Τέλος, η χρήση της κάνναβης φέρνει το νέο άτομο σε ευκολότερη επαφή και με άλλες παράνομες ουσίες, αυξάνοντας την πιθανότητα εμπλοκής με αυτές.

Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η ελεύθερη χρήση της κάνναβης. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται νομικά η διαφοροποίηση της ποινής, αναλόγως της ποσότητας, καθώς και της χρήσης από το ίδιο το άτομο ή όχι. Σε ελάχιστες χώρες δεν διώκεται ποινικά η υπό σαφείς και καθορισμένους όρους χρήση της κάνναβης, όπως σε συγκεκριμένους χώρους, έως συγκεκριμένη ποσότητα κ.λπ.

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά τα θεωριτικά, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας.

Μόλις τωρα επικοινώνησα με κάποιον και μου είπε τα -χειρότερα-

μπάφο με παπά. Τι είναι πάλι αυτό; Μήπως κανα συνδυασμός με χημεία;

Το έχετε ακούσει κανένας;

Δημοσ.
Καλά όλα αυτά τα θεωριτικά, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας.

Μόλις τωρα επικοινώνησα με κάποιον και μου είπε τα -χειρότερα-

μπάφο με παπά. Τι είναι πάλι αυτό; Μήπως κανα συνδυασμός με χημεία;

Το έχετε ακούσει κανένας;

'Η κάποιος σε δουλεύει ή εσύ νομίζεις οτι μπορείς να ψαρεύεις κόσμο έτσι. Να ρωτήσεις αυτόν που σου το είπε. Για να σου το είπε σίγουρα θα ξέρει.

Δημοσ.
'Η κάποιος σε δουλεύει ή εσύ νομίζεις οτι μπορείς να ψαρεύεις κόσμο έτσι. Να ρωτήσεις αυτόν που σου το είπε. Για να σου το είπε σίγουρα θα ξέρει.

Φίλε δεν είναι του χαρακτήρα μου να παίζω, ούτε να ψαρέυω τίποτα,ούτε ταιριάζει με την ηλικία μου. Απελπισμένος είμαι. Κι αυτοί που μου τα λένε είναι άνθρωποι δικοί μου όχι ξένοι και πιστεύω πως θέλουν το καλό μου.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης απ'το να μιλήσεις με το ίδιο το παιδί. Νομίζω ότι όλοι σχεδόν αυτό σου πρότειναν. Κι απ'την άλλη γιατί δεν πας σε κάναν ΟΚΑΝΑ να ζητήσεις συμβουλές; Καλύτερα να προλάβεις μια κατάσταση όσο είναι νωρίς πριν βρεθείς προ εκπλήξεως στην πορεία.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης απ'το να μιλήσεις με το ίδιο το παιδί. Νομίζω ότι όλοι σχεδόν αυτό σου πρότειναν. Κι απ'την άλλη γιατί δεν πας σε κάναν ΟΚΑΝΑ να ζητήσεις συμβουλές; Καλύτερα να προλάβεις μια κατάσταση όσο είναι νωρίς πριν βρεθείς προ εκπλήξεως στην πορεία.

Εχεις δίκιο. Εχθές το έμαθα κι εχω αποσυντονιστεί

Δημοσ.

Σε αυτό το θέμα πρέπει να είσαι ψύχραιμος. Αν ήμουν στην θέση σου θα αποσυντονιζόμουν κι εγώ. Όμως θα έκανα ένα πρώτο βήμα για συμβουλές απ'τον ΟΚΑΝΑ και φυσικά δεν θα καβγάδιζα με το παιδί για ένα τέτοιο 'παραστράτημα'. Γιατί δεν ξέρεις αν τελικά το κάνει από περιέργεια και μόνο και για τίποτε άλλο! Και άλλωστε ούτε ο πρώτος είναι κι ούτε ο τελευταίος.

Δημοσ.
H όλη αμφισβήτηση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης τέτοιων ουσιών, μου θυμίζει τη μέχρι πρότινος σχετική κατάσταση που υπήρχε με το τσιγάρο και τις αμφισβητούμενες επιπτώσεις του στην υγεία. Βέβαια το ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν χρήση κάνναβης κάνει χαλαρά στην πλειοψηφία ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα ας το παραβλέψουμε .....

Lucifer επειδή αναζητάς και πηγές, σου παραθέτω το παρακάτω από το site του ΟΚΑΝΑ που θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω σαν πιο έμπιστη πηγή από τη wikipedia που το συγκεκριμένο απόσπασμα μπορεί άνετα να το έχει γράψει ο ξάδερφος του φίλου μου :-)

ΟΚΑΝΑ

http://www.okana.gr/info.php?action=view&id=102&cat=10

Η κάνναβη είναι ένα θαμνώδες φυτό που διακρίνεται για τη μεγάλη του ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη.

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική και χρόνια χρήση επιδρά σε διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες. Δημιουργεί παρόμοιες μεταβολές με αυτές της χρήσης ηρωίνη, κοκαΐνης και οινοπνεύματος. Επίσης, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η χρήση μαριχουάνας/χασίς ίσως σχετίζεται με κάποια είδη καρκίνου και με διαταραχές στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό και γεννητικό σύστημα. Έχει αποδειχθεί πως κάποιος που κάνει 5 τσιγάρα μαριχουάνα/χασίς την εβδομάδα προσλαμβάνει τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα κάποιος που καπνίζει 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πως η χρήση της κάνναβης καταστρέφει κύτταρα και ιστούς που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις διάφορες ασθένειες.

Μπορείς να εξαρτηθείς από τη μαριχουάνα/χασίς;

Η εξάρτηση ξεκινάει όταν το άτομο αναζητά ενεργά την ουσία και τη χρησιμοποιεί συστηματικά. Η συστηματική χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανοχής, δηλαδή την ανάγκη για λήψη όλο και μεγαλύτερης ποσότητας από την ουσία για να αισθανθεί την επίδραση που ένιωθε προηγουμένως με μικρότερες ποσότητες. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ορισμένοι αμφισβητούν σήμερα το κατά πόσο είναι βλαβερή η χρήση της μαριχουάνας και του χασίς. Ποιά είναι η αλήθεια;

Eίναι γεγονός ότι υπάρχει μια κίνηση αμφισβήτησης της επικινδυνότητας της κάνναβης (μαριχουάνα, χασίς). Μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν την υιοθέτηση αντιαπαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην ουσία αυτή. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι το αλκοόλ, που είναι νόμιμη και κοινωνικά αποδεκτή ουσία, είναι πιο επικίνδυνο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους χρήστες από ό,τι η κάνναβη. Η αντίληψη αυτή για την κάνναβη έχει διαδοθεί ευρέως στη νεολαία μέσω της άμεσης και έμμεσης διαφήμισης που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξάπλωση της χρήσης της, όπως τεκμηριώνεται από τις πανελλήνιες έρευνες στη χώρα μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η μαριχουάνα και το χασίς είναι ψυχοτρόπες ουσίες που παράγονται από το φυτό της ινδικής κάνναβης και επιδρούν στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Από την πλευρά της φαρμακολογικής τοξικότητας η κάνναβη είναι πράγματι λιγότερο τοξική ουσία από το αλκοόλ. Το κριτήριο της τοξικότητας δεν είναι όμως το μόνο κριτήριο βάση του οποίου η χρήση μιας ουσίας κρίνεται ως επικίνδυνη. Πρόσφατα υπάρχει αυξανόμενος αριθμός επιστημονικών μελετών που δείχνουν ότι η χρήση της κάνναβης δεν είναι ακίνδυνη, ιδιαίτερα σε άτομα εφηβικής ηλικίας. Αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει, κάτω από ορισμένες συνθήκες και σε ορισμένα άτομα, σοβαρά προβλήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε όλες οι χώρες που ακολουθούσαν μια πιο ανεκτική πολιτική στο θέμα της χρήσης της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης και της Ολλανδίας, αναθεωρούν την πολιτική τους.

Ειδικές μελέτες δείχνουν ότι για ένα χρονικό διάστημα μιάμισης περίπου ώρας από τη λήψη της ουσίας παρατηρούνται σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες του ατόμου, όπως μείωση των αντανακλαστικών, διαταραχή στην αντίληψη του χρόνου, διαταραχή στην προσοχή και στη μνημονική λειτουργία. Aν και δεν υπάρχει σαφώς τεκμηριωμένη φυσική εξάρτηση από την ουσία, εντούτοις η χρήση της μαριχουάνας και του χασίς δημιουργεί ψυχολογική εξάρτηση, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε μια σχεδόν καταναγκαστικά επαναλαμβανόμενη συχνή χρήση. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί το άτομο σε κατάσταση μειωμένης δραστηριότητας και κινήτρων για την επιδίωξη στόχων. Από την κλινική πείρα έχει φανεί ότι σε νεαρά άτομα με ιδιοσυστασιακή προδιάθεση στην ψυχική διαταραχή, η χρήση της κάνναβης μπορεί να αποτελέσει εκλυτικό παράγοντα στην εκδήλωση ψυχωσικών επεισοδίων, καθώς και αυξημένο κίνδυνο υποτροπής της ψυχικής διαταραχής μετά την αποδρομή του επεισοδίου. Τέλος, η χρήση της κάνναβης φέρνει το νέο άτομο σε ευκολότερη επαφή και με άλλες παράνομες ουσίες, αυξάνοντας την πιθανότητα εμπλοκής με αυτές.

Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η ελεύθερη χρήση της κάνναβης. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται νομικά η διαφοροποίηση της ποινής, αναλόγως της ποσότητας, καθώς και της χρήσης από το ίδιο το άτομο ή όχι. Σε ελάχιστες χώρες δεν διώκεται ποινικά η υπό σαφείς και καθορισμένους όρους χρήση της κάνναβης, όπως σε συγκεκριμένους χώρους, έως συγκεκριμένη ποσότητα κ.λπ.

Αυτά που γράφει ο ΟΚΑΝΑ στο site του είναι παραπλανητικά και πιστή αντιγραφή των όσων γράφει η FDA των ΗΠΑ και η τρελαμένη οργάνωση κατά των ναρκωτικών (και ιδίως της μαριχουάνας) που έχουν εκεί.

Προς ενημέρωση η πολιτική της Ολλανδίας δεν αλλάζει και μάλιστα για να είμαστε πιο ακριβείς ακόμα και η Αγγλία την κάνναβη από ναρκωτικό που την είχε κατηγοριοποιημένη την έχουν κατατάξει στα παυσίπονα (με ιατρική συνταγή και αντικαταθλιπτικά). Δηλαδή η πολιτική της Αγγλίας στράφηκε προς αυτή που ακολουθείται στην Ολλανδία. Οπού και εκεί πάλι δεν επιτρέπεται η αλόγιστη χρήση της κάνναβης κανονικά, υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που μπορείς να αγοράσεις, για να μην πω οτι οι περισσότεροι Ολλανδοί δεν είναι πρεζάκια, αλλά όσοι κάνουν έχουν πολύ μεγαλύτερη αίσθηση του μέτρου από άτομα χωρών που έχουν ποινικοποιημένη την κάνναβη. Οι έρευνες μάλιστα στην Ολλανδία έδειξαν οτι η χρήση σκληρών ναρκωτικών δεν αυξήθηκε αλλά αντίθετα έμεινε στα ίδια επίπεδα (και υπήρξε και μείωση των θανάτων από ναρκωτικά).

Στην Ισπανία το ίδιο (δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά διοικητικό αν θυμάμαι καλώς τη κατηγορία) το ίδιο και στην Ιταλία. Και γενικά στην Ευρώπη η κάνναβη τείνει πλέον να μην κατατάσσεται στα ναρκωτικά.

Έρευνα γαλλικού πανεπιστημίου που είχε γίνει στην Ελλάδα πριν το Μεταξά (στην Ελλάδα η χρήση και παραγωγή χασίς απαγορεύτηκε από τη δικτατορία του Μεταξά μιας και τα ναρκωτικά είναι αντικρουόμενα με τη φιλοσοφία ακραίων πολιτικών κινημάτων αριστερών και δεξιών). 'Ελεγε ότι αποδείχθηκε οτι η χρήση ενός ή δυο τσιμπουκιών από τον πατέρα (λογικά ο τρόπος χρήσης του χασίς εκείνη την εποχή) είχε μεγάλη σχέση με το ήρεμο κλίμα μέσα σε μια οικογένεια, κάτι που δεν ήταν τόσο εμφανές σε οικογένειες που δεν γινόταν χρήση αυτού (από τον πατέρα μιας και τότε συνήθως από τα 18 άντε 19 παντρεμένος ή εργένης για παντρειά).

Οι παρενέργειες που αναφέρει για μείωση των αντανακλαστικών είναι παροδικές αποδεδειγμένα (όχι μόνιμη βλάβη). Όσο για τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό που αναφέρεται μιας και τίποτα να μην κάνεις πάλι αυτά πεθαίνουν, δεν έχει αποδεικτεί από καμία έρευνα οτι αυξάνεται ο ρυθμός που πεθαίνουν ή οτι δεν αναπληρώνονται.

Ένα άτομο με προδιάθεση να λασκάρει τη βίδα δε χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τα ναρκωτικά πια, το στρες και οι πιέσεις της καθημερινότητας πλέον φροντίζουν γι αυτό πολύ πιο αποτελεσματικά.

Όσο για την ευκολότερη επαφή με άλλου είδους ναρκωτικές ουσίες τα θεωρώ τουλάχιστον γελοία από τη στιγμή που η κοκαΐνη θερίζει και πωλείται σωρηδόν στην Ελλάδα ( και πολλοί από εκεί ξεκίνησαν μιας και είναι cool). Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για μια πολύ βασική αλήθεια.

Το χασίς είναι κάτι το οποίο μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει και στο σπίτι του (δηλαδή να μην αγοράζει), κάτι πολύ κακό για το καπιταλιστικό σύστημα (γι αυτό το τσιγάρο που είναι πιο επικίνδυνο δεν έχει απαγορευτεί). Επίσης οι χρήστες ινδικής κάνναβης έχουν τη τάση να βγαίνουν λιγότερο, να καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και εν γένει να μην κάνουν τρελές και άσκοπες σπατάλες.

Δημοσ.

Ο μπάφος αν είναι ποιοτικός (ενωώ χωρίς χημικά όπως το skunk) και δεν υπάρχει κατάχρηση δεν παθένεις τίποτα απ'όσο γνωρίζω!

Αλλα δυστηχώς στην Ελλάδα επειδή είναι απαγορευμένος εισάγουμε τις χειρότερες ποιότητες όπως τον "Αλβανικό" που μπορεί να σου κάνουν πραγματικά κακό.

Η Ολλανδία που το νομιμοποίησε κατάφερε να έχει τους λιγότερους χρήστες βαρυών ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη, καλή ποιότητα σε αυτούς που θέλουν να το καπνίζουν, τώρα ποιά θεωρείτε ξεπερασμένο στους ντόπιους να καπνίζουν μπάφο και ταυτόχρονα αυξήσανε τον τουρισμό τους πάρα πολύ.

Όπως και με την νομιμοποίηση της πορνείας καταφέρανε να εξαλείψουν την σωματεμπορεία!!

Αυτά τα λέω για μερικούς "έξυπνους Έλληνες" που κοροιδεύουνε τους Ολλανδούς ενώ στην πραγματικότητα κάνανε πολύ έξυπνες κινήσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...