Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Ποιά λάθη μωρέ? Τι του λες κ εσύ? Ξέρω πολλούς που μεγάλωσαν σε μια χαρά αυτάρκες περιβάλλον χωρίς κανένα πρόβλημα και που κ που σκάνε κ κανένα. Γενικά, όσο υπάρχει μέτρο, δν βρίσκω που είναι το πρόβλημα. Δλδ αν κοπανούσε 2 μπουκάλια βότκες με φιλαράκια και έκανε κ 2 πακέτα θα ήταν καλύτερα? Ξεκολλήστε ε, δε λέμε να το σκάμε οικογενειακώς, αλλά είμαστε στο 2007, στη μισή ευρώπη είναι σχεδόν νομιμοποιημένο.
Hlapatsas Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Εντάξη δίκιο έχετε ότι δεν βλάπτει οργανικά αν και η μακροχρόνια χρήση διαλύει εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία βέβαια δεν αναπληρώνονται. ...δεν λέω μαύρο είναι αλλά μην ξεχνάτε ότι όλοι από εκεί ξεκινούν.Κάποια ημέρα μπορεί να θελήσει να δοκιμάσει κάτι καινούριο... Φίλε μου τα παιδια είναι όπως τα μάθεις.Προς Θεού δεν εννοώ ότι εσύ του έμαθες τον μπάφο αλλα...είναι πολύ μεγάλος για να τον ελέγξεις πλέον.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Εντάξη δίκιο έχετε ότι δεν βλάπτει οργανικά αν και η μακροχρόνια χρήση διαλύει εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία βέβαια δεν αναπληρ'ωνονται. Πηγές. Γτ οκ, ξέρω ότι θα έχω καρκίνο, ξέρω ότι θα πάθω κίρρωση, αλλά δεν έχω βρει καμία απτή απόδειξη ότι έχω κάψει κύτταρα.
karajmi83 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 καλησπερα!ειμαι φοιτητης γεωπονιας και επειδη καπνιζα απο κανενα τσιγαρο που και που εψαξα στην βιβλιοθηκη μας και εμαθα καποια πραγματα...το οτι δεν προκαλει ζημια ειναι μεγαλο ψεμα..ενα τσιγαρο μονο καταστρεφει αρκετα χιλιαδες εγκεφαλικα κυταρα..συχνη χρηση μπορει να προκαλεσει νοχελικοτητα και επιβραδυνση των αντανακλαστικων και ΠΡΟΣΟΧΗ μονιμη!αλλα αν ο γιοσ σου κανει απο κανενα δεν παιζει προβλημα..ποιος δεν εχει κανει 5-10-100 τσιγαρα στην ζωη του?
desolatorXT Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Ποιά λάθη μωρέ? Τι του λες κ εσύ? Ξέρω πολλούς που μεγάλωσαν σε μια χαρά αυτάρκες περιβάλλον χωρίς κανένα πρόβλημα και που κ που σκάνε κ κανένα. Γενικά, όσο υπάρχει μέτρο, δν βρίσκω που είναι το πρόβλημα. Δλδ αν κοπανούσε 2 μπουκάλια βότκες με φιλαράκια και έκανε κ 2 πακέτα θα ήταν καλύτερα? Ξεκολλήστε ε, δε λέμε να το σκάμε οικογενειακώς, αλλά είμαστε στο 2007, στη μισή ευρώπη είναι σχεδόν νομιμοποιημένο. Lucifer, ολοι μιλάμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς την κατάσταση.... Ακόμα και ο ίδιος ο Lour δεν γνωρίζει τα πάντα... Ποιός σου λέει εσένα ότι επειδή αυτός έμαθε για χασίς, δεν υπάρχουν άλλα πράγματα απο πίσω??? Σίγουρα δεν λέω ότι είναι τόσο κακό όσο άλλα πράγματα, αλλά και πάλι, μην βγάζεισ εφυστικά συμπεράσματα όταν δεν ξέρεις όλη την κατάσταση.... Καλύτερα να βγείς υπερβολικός στο τέλος τέλος, παρά μ*λ*κας... (sry και για την έκφραση)...
Hlapatsas Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 αλλα αν ο γιοσ σου κανει απο κανενα δεν παιζει προβλημα.. λες να μπορεί από κανένα;;
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως έχεις συνδέσει το χασίς με σουγιάδες και σοκάκια και βελόνες στην Ομόνοια, τη στιγμή που είναι νομιμότατο να γεμίζει ένα 14χρονο τα πνευμόνια του με πίσσα. Και επειδή δν κάνουμε εγκυκλοπαιδική συζήτηση, παρακαλείσθε για να μην πανικοβάλλεται ο thread starter να παραθέτετε πηγές για τις υποτιθέμενες βλάβες που προκαλεί το χασίς, και όχι αυτά που σας είπε ο ξάδερφος του κολλητού σας.
HexStatic Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αυτοί που προτείνουν να τον συμβουλεύσει κάνετε σαν να μην ήσασταν έφηβοι.(μερικοί από εσάς ίσως να είστε ακόμα) Δηλαδή για να το κάνουμε ένα visualize το σκηνικό. Θα του πει "αγόρι μου, έμαθα ότι την πίνεις, σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις αυτό γιατί κανεις κακό στον εαυτό σου" Και ο γιος θα πει? "ok μπαμπά, έχεις δίκιο , χαζομάρα μου" Και όλα τελειωσαν ε? Τι λέτε ρε πλακα μας κάνετε? Ισα ισα άμα πάει να του απαγορεύσει κάτι, με οποιο τρόπο και να το κάνει ο άλλος θα παει να κάνει το ακριβως αντίθετο από αντίδραση και μονο... ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Έτσι τον κερδίζεις τον άλλον . Αν ωστόσο επιμένεις με την συμβουλή, καλύτερα κάντο έμμεσα μέσω κάποιου αλλου.Δηλαδή πιάσε κανένα μεγάλο του ξάδερφο που τον έχει σε εκτίμηση και λοιπά η κάτι τέτοιο και πες του εκείνου να του πιάσει μια τέτοια κουβέντα.Mην ξεχνάς ότι όσο cool και να είσαι (αν είσαι) ποτε δεν θα πάψει να σε βλέπει σαν πατέρα του. Με το να δείξεις ότι ξέρεις τι παίζει με τον γιο σου (και ότι αυτό που ξέρεις δεν το εγκρίνεις) το μονο που θα καταφέρεις είναι να τον κανεις να κρύβεται ακόμα καλύτερα από ότι έκανε μέχρι τώρα. Και εκεί είναι που θα εξαφανιστεί τελείως και τα κάνει τόσα πολλά που εσύ ακόμα θα έχεις μείνει πολυ πίσω. Παίξτο έξυπνα και διακριτικά.Και μην ξεχνάς να του δείχνεις ότι τον εμπιστεύεσαι γιατί έτσι μονο μπορείς να τον κανεις να συμπεριφερθεί πιο ώριμα.
Hlapatsas Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Φίλε μου κοίτα να δείς.Το οτι το χασις προκαλεί βλάβες το ξέρει και η κουτσή Μαρία.Δεν είναι σαν τα άλλα ναρκωτικά αλλά προκαλεί.Τώρα για την νομιμοποίηση στις άλλες χωρες υπάρχουν άλλοι λόγοι που τους εξωθούν εκεί.Τα ποσοστά τους είναι πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με τα δικά μας και προσπαθούν να ελένξουν την κατάσταση.Βλεπε Ολλάνδία.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Φίλε μου κοίτα να δείς.Το οτι το χασις προκαλεί βλάβες το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Οπότε θα σου είναι εκατό φορές πιο εύκολο να βρεις τις πηγές που το στηρίζουν αυτό, ναι?
desolatorXT Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως έχεις συνδέσει το χασίς με σουγιάδες και σοκάκια και βελόνες στην Ομόνοια, τη στιγμή που είναι νομιμότατο να γεμίζει ένα 14χρονο τα πνευμόνια του με πίσσα. Και επειδή δν κάνουμε εγκυκλοπαιδική συζήτηση, παρακαλείσθε για να μην πανικοβάλλεται ο thread starter να παραθέτετε πηγές για τις υποτιθέμενες βλάβες που προκαλεί το χασίς, και όχι αυτά που σας είπε ο ξάδερφος του κολλητού σας. Το ότι δεν είναι καλό δεν είναι καλό... Το τί ζημιά κάνει δεν το γνωρίζει κανείς.... Οπως και οι άλλοι δνε έχουν αποδεί3εις οτι κάνει ζημίες, το ίδιο δεν έχεις και εσύ για το ότι δεν κάνει... ΑΠο εκεί και πέρα... Σιγουρα δεν συνεπάγετε σουγιάδες κτλπ... Σίγουρα είναι καλύτερο απο το να καπνίζει κανεισ μανιωδώς Σίγουρα ο πανικός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν... Όσων αφορά την οικογένεια, που είπες πριν αλλά δεν το σχολίασα, δεν είναι μόνο το αυτάρκες περιβάλλον που καθορίζει τον χαρακτήρα κάποιου.... Και εγώ που σου μιλάω αυτήν την στιγμή 19 χρονών είμαι.... Αλλα έχ την υποτιπώδει κρίση να καταλάβω ότι αυτό δεν είναι καλό για την υγεία μου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μαγκιά.... Το ότι ο άλλος δεν το καταλαβαίνει όμως δείχνει ότ υπάρχει κάποιο πρόβλημα... Οχι νοητικό φυσικα, αλλα κάτι τον οδηγεί σε αυτό, κάποιο πρόβλημα ίσως στη ζωή του.... Τώρα το πόσο είναι επικύνδηνο το χασίς ή όχι, δεν το γνωρίζω, ποτέ δεν ασχολήθηκα με τέτοια θέματα γιατί προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Πάντως εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος έχει εθιστεί σε κάτι, ξεκινάει σιγά σιγά και συνεχώς αυξάνει ποσότητες, το να βάλει κάποιος μέτρο είναι δύσκολο και σπάνιο... Εγώ πιστεύω ότι αν δνε κοπεί τώρα αυτό το πράγμα, οι 1-2 τζούρες θα γίνουνε 100-200 τζούρες (π λέει ο λόγος)... Γνώμη μου, αν θες με ακούς αν θες όχι... Αλλα αυτή είναι η γνώμη μου για το θέμα... Δηλαδή για να το κάνουμε ένα visualize το σκηνικό. Το visualize σκηνικό σου είναι εντελώς αποτυχημένο... Άλλο η συμβουλή και άλλο η συζήτηση.... Στην συζήτηση θα προσπαθήσει να μάθει γιατί το έκανε αυτό... Το ότι είναι κακό και 12 χρονων να ήτανε ο "λεγάμενος" το ξέρει είδη... Εγώ σαν έφηβος δεν είχα τέτι προβλήματα, τι να σου πώ... Τώρα στα περί εμπιστοσύνης είσαι σωστός... Αλλα η εμπιστοσύνη δεν έρχετε απο την μία μέρα στην άλλη....
panther_512 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Luci και προπαντώς δεν χρειάζεται να πανικοβάλλουμε τον δημιουργό του τόπικ τζάμπα και βερεσέ. Και αυτό που είπες desolator για λάθη/συμπεριφορά γονέων είναι τελείως λάθος. Επίσης για αυτούς που μιλάνε για κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων κλ κλ, θα ήθελα κι εγώ μερικές πηγές αν είναι εύκολο. Όχι επειδή διαφωνώ, αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ. Επίσης με το κανονικό κάπνισμα δεν καίμε εγκεφαλικά κύτταρα, που το τσιγάρο έχει μέσα 2000 και βάλε χημικά??? Κάτσε να κάνω τους υπολογισμούς μου: 20 τσιγάρα την ημέρα επί 365 μέρες επί 11 χρόνια επι μερικές χιλιάδες καμένα εγκεφαλικά κύτταρα για κάθε τσιγάρο= Πάει καήκαμε.......
Hlapatsas Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Οπότε θα σου είναι εκατό φορές πιο εύκολο να βρεις τις πηγές που το στηρίζουν, ναι? Νόμιζω και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω ότι γίνεσαι γραφικός. Πάντως για το άλλο που λες αν θες τράβα μια βόλτα στην ομόνοια και ρώτα τους από τι ξεκίνησαν. Πηγές δεν έχω να παραθέσω, παραμόνο εμπειρίες από το μικρό χρονικό διάστημα της ζωής μου.Ναι έχω φίλους που έκαναν συστηματικά χασίς και μόνο χασίς και ήταν σαν να τους είχε έρθει η βαριοπούλα της οικοδομής στο κεφάλι. "Το χόρτο σε κάνει φυτό".....
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αλλα έχ την υποτιπώδει κρίση να καταλάβω ότι αυτό δεν είναι καλό για την υγεία μου Τώρα το πόσο είναι επικύνδηνο το χασίς ή όχι, δεν το γνωρίζω, ποτέ δεν ασχολήθηκα με τέτοια θέματα γιατί προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Αν για κάποιον λόγο πάντως ενδιαφερθείς να μάθεις κατά πόσο είναι επικίνδυνο ή όχι, σε παραπέμπω εδώ, και παραθέτω: Recent research has shown that many adverse side effects, generally known as the "stoner" stereotype, fail to hold up to the scientific method. Recent studies with synthetic cannabinoids show that activation of CB1 receptors can facilitate neurogeneration, as well as neuroprotection, and can even help prevent natural neural degradation from neurodegenerative diseases such as MS, Parkinson's, and Alzheimer's. This, along with research into the CB2 receptor (throughout the immune system), has given the case for medical marijuana more support. Αν όμως συνεχίζεις να μην ενδιαφέρεσαι, θα σου πρότεινα να μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις όταν αυτό μπορεί να πανικοβάλλει κάποιον. Χλαπάτσα, αυτό με το "stoner stereotype" νομίζω πάει για σένα. Παρεμπιπτόντως, ο λόγος μου σου θυμίζει φυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.