panosvlass Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Καλα ρε παιδια που μενετε και πιανετε ολοι απο ενα ξενο δυκτιο?εδω εγω στο ιδιο μου το σπιτι με το ζορι πιανω απο το ενα δωματιο στην αλλη ακρη του σπιτιου(~15m σε ευθεια γραμμη χωρις τοιχους)!
kpartsi Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Εξαρτάται από την δύναμη εκπομπής του router. Eγώ που το είχα στον 4ο όροφο έπιανα με το φορητό άνετα στον 1ο όροφο (βέβαια το σήμα δεν ήταν πολύ δυνατό, περίπου στη μέση).
jimarass Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ama den meioseis tis ip pou dinei to router mesw dhcp server stis anagkaies mono (1-2 ip to poli 3 xrisimopoio ego) an den valete mac filtering, an den xrisimopoiisete kapoio protokolo kleidomatos opws px wpa, ama den kleiseis tin apostoli tou SSID sou, tote tha exeis ton geitona na sindeetai panw sou... Φίλε μου, υπάρχει κάποιο πλήρες link που να εξηγεί πως τα κάνω όλα αυτα?Thanks
jaggelo Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Χρησιμοποιούσα ένα utility πού έβλεπα τις συνδέσεις του router αλλά και την ταχύτητα που κατέβαζε, που φυσικά δεν αντιστοιχούσε στην ταχύτητα που κατέβαζα εγώ. Αλλάζοντας το password ηρεμούσα για μερικές μέρες αλλά μετά ξανάρχιζε το ίδιο βιολί!!!! Ήμουν αρχάριος με τα δίκτυα και δεν ήξερα όλα τα κόλπα, αν και έκανα σωστά ρυθμίσεις, encryption, password. Λέγοντας αργότερα την ιστορία μου σε ένα φίλο μου, μου είπε ένα κόλπο με τις πόρτες -που δυστυχώς δεν το θυμάμαι- ώστε να μην μπορεί να συνδεθεί κανείς άλλος παρά μόνο εγώ, αλλά ήταν αργά, είχα ήδη επιστρέψει στο ''καλώδιο''. Iparxi kai to filtrarisma tis mac address pou prosferi epipleon asfalia, peran ton WEP kai WPA keys. Kai ena diafotistiko link gia to cracking asirmaton diktion: http://docs.lucidinteractive.ca/index.php/Cracking_WEP_and_WPA_Wireless_Networks Tipota pantos den parexi 100% asfalia giafto na klinete to WiFi otan den to xrisimopiite.
JohnKaL- Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 και σε τι ακτινα φτανει το ασυρματο δικτυο ? Μέχρι και 100 μέτρα. @Koritsi_Gia_PC Γιατί μιλάς τόσο άσχημα? Χαλάρωσε δεν είπε και τίποτα ..
activex Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 paranomi praksi einai na mpenis se ena aprostateuto diktio kai na kataxrazese tin agnia kai oxi na thes na proidopoihsis ton idioktiti tou (pou apo oti fenete htan kai auto pou enoxlise kai to eklaban kapoih os kakia) parola auta kalo einai na milas pio orima despinis
jaggelo Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 paranomi praksi einai na mpenis se ena aprostateuto diktio kai na kataxrazese tin agnia kai oxi na thes na proidopoihsis ton idioktiti tou (pou apo oti fenete htan kai auto pou enoxlise kai to eklaban kapoih os kakia) parola auta kalo einai na milas pio orima despinis ΕΥΓΕ !!! Kalo einai na pesoun oi tonoi...:roll:
Zderg Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Χρησιμοποιούσα ένα utility πού έβλεπα τις συνδέσεις του router αλλά και την ταχύτητα που κατέβαζε, που φυσικά δεν αντιστοιχούσε στην ταχύτητα που κατέβαζα εγώ. Αλλάζοντας το password ηρεμούσα για μερικές μέρες αλλά μετά ξανάρχιζε το ίδιο βιολί!!!! Ήμουν αρχάριος με τα δίκτυα και δεν ήξερα όλα τα κόλπα, αν και έκανα σωστά ρυθμίσεις, encryption, password. Λέγοντας αργότερα την ιστορία μου σε ένα φίλο μου, μου είπε ένα κόλπο με τις πόρτες -που δυστυχώς δεν το θυμάμαι- ώστε να μην μπορεί να συνδεθεί κανείς άλλος παρά μόνο εγώ, αλλά ήταν αργά, είχα ήδη επιστρέψει στο ''καλώδιο''. Απλά θα μπορούσες να ρυθμισεις το router σου, να επιτέπει να συνδέονται σε αυτό μονο συγκεκριμενες mac διευθύνσεις..
kostasSTi Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Υπάρχουν 2 τρόποι να κλειδώσεις το ρούτερ σου: 1) Κωδικός 2) Mac Address Ο πρώτος είναι καλός μεν, αλλά θα αποφύγεις μόνο τους άσχετους. Αν κάποιος με ένα καλό scanner ασχοληθεί λίγο, μπορεί να βρει το κλειδί και να είναι πάλι μέσα. Ο δεύτερος είναι πιο ασφαλής τρόπος και ακόμα καλύτερος όταν κάνεις απόκρυψη του ssid. Τα mac addresses είναι μοναδικές διευθύνσεις -που έχουν όλες οι συσκευές δικτύου- ανα τον κόσμο και απ'όσο έχω διαβάσει, παίζει πάλι τρόπος να σου τη βρούνε αλλά είναι πολύ μα πολύ δύσκολο. Όλες οι συσκευές αναγράφουν πάνω τους την mac ad και είναι κάπως έτσι: 00:32:F3:43:WE:44 Στο router σας μέσα έχει επιλογή που επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένες mac addresses να έχουν πρόσβαση σε αυτό κι έτσι κλειδώνει. Μην βάλετε ποτέ και κωδικό και mac address ταυτόχρονα γιατί μπορεί να είναι λίγο πιο ασφαλές, αλλά γίνεται πολύ αργή η απόκριση...
jaggelo Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Υπάρχουν 2 τρόποι να κλειδώσεις το ρούτερ σου:1) Κωδικός 2) Mac Address Ο πρώτος είναι καλός μεν, αλλά θα αποφύγεις μόνο τους άσχετους. Αν κάποιος με ένα καλό scanner ασχοληθεί λίγο, μπορεί να βρει το κλειδί και να είναι πάλι μέσα. Ο δεύτερος είναι πιο ασφαλής τρόπος και ακόμα καλύτερος όταν κάνεις απόκρυψη του ssid. Τα mac addresses είναι μοναδικές διευθύνσεις -που έχουν όλες οι συσκευές δικτύου- ανα τον κόσμο και απ'όσο έχω διαβάσει, παίζει πάλι τρόπος να σου τη βρούνε αλλά είναι πολύ μα πολύ δύσκολο. Όλες οι συσκευές αναγράφουν πάνω τους την mac ad και είναι κάπως έτσι: 00:32:F3:43:WE:44 Στο router σας μέσα έχει επιλογή που επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένες mac addresses να έχουν πρόσβαση σε αυτό κι έτσι κλειδώνει. Μην βάλετε ποτέ και κωδικό και mac address ταυτόχρονα γιατί μπορεί να είναι λίγο πιο ασφαλές, αλλά γίνεται πολύ αργή η απόκριση... Poli sostos ! Mia diefkrinisi mono: To WPA klidi einai poli kalitero apo to WEP. Kai den einai toso tragika diskolo na vroun tin mac address kai na tin mimithoun me software. Pantos to FritzBox me WEP klidaki kai klidoma mac address pezi kanonika
getty Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Το ίδιο μου συνέβη σήμερα, πήγα να σετάρω ένα pc και νόμισα ότι ήταν στοιχειωμένο! Μου λέει ο πιτσιρικός που το είχε ότι βλέπει internet αλλά είναι αργό κλπ. Κοιτάω είχε συνδέσει ένα usb modem αλλά το εικονείδιο στο desktop ήταν disabled... Mπα λέω, ξεσύνδσετε το, λογικά θα παίρνεις wireless από το router σου που είχα σετάρει παλιότερα. Πράγματι ξεσυνδέουμε το modem και μια χαρά έπαιζε το internet. Πάω βλέπω το router, δεν είχε συγχρονίσει! Όπα λέω θα το πάθω το εγκεφαλικό! Kαι τελικά ανακάλυψα ότι έχει συνδεθεί από ένα γείτονα ενώ του είχα καρφώσει τόσο ip-default gateway και dns servers!
kostasSTi Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Poli sostos ! Mia diefkrinisi mono: To WPA klidi einai poli kalitero apo to WEP. Kai den einai toso tragika diskolo na vroun tin mac address kai na tin mimithoun me software. Thnx για τη συμπληρωματική δήλωση Σε ένα δίκτυο με router και access point πήγαινα σέρνοντας με mac και wpa...!
rallistas Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 ama den meioseis tis ip pou dinei to router mesw dhcp server stis anagkaies mono (1-2 ip to poli 3 xrisimopoio ego) an den valete mac filtering, an den xrisimopoiisete kapoio protokolo kleidomatos opws px wpa, ama den kleiseis tin apostoli tou SSID sou, tote tha exeis ton geitona na sindeetai panw sou... Εκτος απο αυτα,ενας απλος τροπος παντως,αν δε χρησιμοποιεις wi-fi για να συνδεσεις το router με το pc,ειναι απλα να κλεινεις το wireless απο τα settings.Εγω που θελω το wi-fi μονο για να συγχρονιζω καποιες εφαρμογες στο PDA,οταν δεν το χρησιμοποιοω το κλεινω απο το μενου του router και ησυχαζω γιατι διαπιστωσα οτι το PDA με ανοιχτο Wi-fi κανει sync με το pc μου ακομα και σε γειτονικο σπιτι απεναντι απο το δικο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.