Προς το περιεχόμενο

Τουρκια ναι ή όχι ;

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενα σημαντικό στοιχείο του θέματος είναι ότι ο πληθυσμός μιας χώρας βγάζει και αριθμό ευρωβουλευτών. Δημοκρατικό. Το θέμα είναι ότι είναι λογικό να ανησυχεί ο κόσμος αν η τουρκία έχει 1η ή 2η θέση στη δύναμη ευρωβουλευτών πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις.

Μιλάμε για χώρα που μετά από τη χούντα του 1960 (μια από τις πολλές) πέρασε στο σύνταγμά της το 61 ότι ο στρατός έχει πολιτική δύναμη μέσω ενός «συμβουλίου ασφαλείας». Δεν είναι και ότι καλύτερο ακόμα και αν δεν έχεις δεξιές πεποιθήσεις.

+1

Αν και προς το παρόν δεν αποτελεί και ιδιαίτερο θέμα αφού το Ευρωκοινοβούλιο είναι διακοσμητικό. Όταν όμως θα προχωρήσει ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ, όπως αναπόφευκτα θα κάνει, θα το βρουν μπροστά τους.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Που ακριβώς κολλάει το casus belli και τι ακριβώς θέμα πρέπει να θέσουμε αρχικά;

To casus belli για να μαθαίνεις είναι η απειλή πολέμου σε περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα

Τώρα τι πρέπει να θέσουμε

1.Να φύγει ο τουρκικός στατός από τη Β.Κύπρο (διαφωνεί κανείς)

2.Επιστροφή των περιουσιων στους Ελληνες της Πόλης

3.Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

4.δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

5.Αρση του casus belli

Επίσης, η ελληνική Θράκη είναι μέσα στις 2-3 πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας, σιγά που θα τρέξουν όλοι οι Τούρκοι να κάνουν την τύχη τους εκεί.

Ναι αλλα είανι πολύ πιο πλούσια από την Ανατολική Θράκη

"Μα εκει κατοικουνε τουρκοι, δεν ειναι Ελληνικη περιοχη. Τοτε ειναι Τουρκικη περιοχη δεν εχετε δικαιωματα".

Μα το ίδιο συμβαίνει και στο Κόσσβο.Ζητησαν οι Αλβανοί να έχουν μια πολιτοφυλακή (και καλά να κουμανταρουμε τους δικούς μας) και πήραν τα όπλα και έγινε ότι έγινε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πιος είπε το "Μα εκεί κατοικούνε Τούρκοι" αλλα αν τον είχα μπροστά μου τώρα θα του έκανα τη μάπα κρέας!!!! Εμεις τι είμαστε τότε ρε φίλε??? Ολοι οι Έλληνες που ήρθαν εκεί απο την ανατολική ρωμυλία τι είναι??? Στο τσάφ είμαι να πάρο να βρίζω γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο αδαής μπορεί να είναι μερικοί...

Και θυμάμαι την φράση ενός γιού, ενος φιλου του πατέρα μου όταν ηρθαν απο αθήνα να μας σκεφτούν.. "Α, τελικά μιλάτε καλά εσείς εδώ!!!" O M G δλδ, πιος ξέρει, ισως το παιδί περίμενε να μιλάμε τούρκικα, αλβανικά, βουλγάρικα, δεν ξέρω....

Δημοσ.

desolator, χαλάρωσε, κι εγώ από τη Θράκη είμαι. Αυτό για τους Τούρκους νομίζω το είπε ο dalton και αναφερόταν στο τι θα μπορούσε να ειπωθεί αν γίνουν μετακινήσεις Τούρκων προς την Δυτ. Θράκη.

Ρε συ omni, εγώ δεν είπα ότι δεν είναι πιο πλούσια από την Τουρκία η Θράκη. Αλλά αν είσαι Τούρκος και μεταναστεύσεις για να βρεις καλύτερη τύχη, η Δυτ. Θράκη δε θα είναι η πρώτη σου επιλογή. Όπως δεν είναι των Βουλγάρων σήμερα. Αν πρόκειται να φύγεις απ'το σπίτι σου, ψάχνεις το καλύτερο δυνατό μέρος. Οι Έλληνες γιατί δεν μετανάστευσαν μαζικά στην Ιταλία, παρ'ότι είναι πιο κοντά από τη Γερμανία;

Δημοσ.
To casus belli για να μαθαίνεις είναι η απειλή πολέμου σε περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα

Για να μαθαίνεις λοιπόν εσύ να μιλάς αστοιχείωτε, η Ελλάδα πρέπει να φέρει θέμα άρσης του casus belli και οχι θέμα casus belli

1.Να φύγει ο τουρκικός στατός από τη Β.Κύπρο (διαφωνεί κανείς)

Γι' αυτό ας ενδιαφερθούν οι κουμπάροι, όχι εμείς.

Δημοσ.
Αρση του casus belli

5 ποστ πιο πανω δε με διαβαζεις σωστά

Γι' αυτό ας ενδιαφερθούν οι κουμπάροι, όχι εμείς.

Ε κοιτα αν εσένα δε σε ενδιαφέρει αν θα μειονουν οι Τούρκοι στην Κύπρο πρόβλημα σου.Ασε μας εμάς που ενδιαφερόμαστε να ασχολούμαστε

Δημοσ.
5 ποστ πιο πανω δε με διαβαζεις σωστά
Για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ έπρεπε πρώτα να είχαμε θέσει θέμα Κύπρου, casus belli και μετά να προχωρούσε η ένταξη.

Τι ακριβώς θα κερδίσει η χώρα μου αν ενωθεί όλη η Κύπρος;

Δημοσ.

Εγω ειπα την φραση για την Αν. Θρακη ως ενα επακολουθο μιας μεταναστευτικης κινησης απο το Τουρκια στη μερια εκεινη. Μια πιθανολογικη εκφραση ως επακολουθω της παραπανο ενεργειας ειναι που θα μας ελεγαν και οχι κατι που πιστευω, προς Θεου. Και εγω καταγωγη απο ενα χωριο διπλα στη Δραμα εχω.

της ανωριμότητας του πληθυσμού της, ο οποίος όλα τα περασμένα χρόνια ήταν υποχείριο πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες εκμεταλεύονταν το χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο και τους φανάτιζαν για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ενω εδω το υψηλο μορφοτικο επιπεδο μας, μας εχει κανει να αποφευγουμε τετοια φαινομενα!!! Η πολιτικες μας πεποιθισεις διαμορφονονται συμφωνα μετα συμφερονται του γενικου καλου και οχι με τη βολεψει που θελουμε να εχουμε.

Υπνε που περνεις τα παιδιααα...

Δημοσ.
Τι ακριβώς θα κερδίσει η χώρα μου αν ενωθεί όλη η Κύπρος;

Οπως να μαστε στο 1912 και να λέει ο Πελοποννήσιο;ς ελα μωρέ τους παλιοΚρητικούς θα παω να πολεμήσω γω στη Μακεδονία για να ελευθερωθούν;

Δημοσ.

Χο, δεν είναι το ίδιο. Όταν τους ρωτήσουν "Εσείς τι εθνικότητας είστε?" και απαντήσουν "Έλληνες", τότε το ξαναβλέπουμε. Προς το παρόν, γραμμένους όσο και αν κλαίνε.

Δημοσ.

Τί είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά πάλι για τη Κύπρο?

Ενδεικτικά μόνο, για να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα, όταν η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό κύπελλο στο ποδόσφαιρο, όλη η Κύπρος βγήκε στους δρόμους με Ελληνικές σημαίες να γιορτάσει. Ο κόσμος που βγήκε έξω ξεπέρασε ακόμα και τα πανηγύρια που γίναν στην ανεξαρτησία της Κύπρου.

Από κεί και πέρα, όπως υπάρχετε εδώ μέσα μερικοί που έχετε γραμμένη τη Κύπρο, έτσι υπάρχουν και Κυπραίοι που έχουν γραμμένη την Ελλάδα. Αλλά αυτά είναι μειοψηφία και δεν εκφράζουν το σύνολο.

Δημοσ.
Οπως να μαστε στο 1912 και να λέει ο Πελοποννήσιο;ς ελα μωρέ τους παλιοΚρητικούς θα παω να πολεμήσω γω στη Μακεδονία για να ελευθερωθούν;

Μπερδεύεις τη βούρτσα με ότι άλλο έχεις πρόχειρο εκεί κοντά μου φαίνεται. Αν δεν το ξέρεις η Μακεδονία και η Κρήτη ενώθηκαν με την Ελλάδα άρα είχαμε άμεσο συμφέρον απο όλη αυτή την υπόθεση. Υποθέτεις ότι θα γίνει το ίδιο στην περίπτωση της Κύπρου; Τους Κυπρίους τους ρώτησες αν θέλουν να ενωθούν με μας;

Δημοσ.
[...] Αλλά αυτά είναι μειοψηφία και δεν εκφράζουν το σύνολο.

Είναι ; Πολύ αμφιβάλω.....

Άσε, που την τελευταία φορά που επιδιώξανε ένωση, κατέληξαν με κατοχή 30+ χρονών...

Δημοσ.

Διαβασα ολα οσα εχετε πει. Μερικα ειναι σωστα και μερικα οχι. Για να μην επαναλμβανω και εγω τα ιδια αυτη τη στιγμη ποιο ειναι το θεμα ? Οτι η ΕΕ δεν μπορει να κουμανταρει την Τουρκια.

Με λιγα λογια αυτη τη στηγμι υ Τουρκια κραταει Εδαφος της ΕΕ και αυτη δεν μπορει να κανει κατι για να το λυση εδω και ποσα χρονια (Αναφερομε για τον στρατο που εχει η τουρκια στην κυπρο δηλαδη στην ευρωπαϊκή ένωση)

Αυτη τι στηγμη τα πραγματα ειναι δυσκολα για την ελλαδα γιατι δεχομαστε βολες απο παντου. Απο την μια τα Σκοπια με το ονομα μακεδονια, επισις τα σκοπια υπαρχουν ακομα χαρις (ολη η οικονομια της βασίζετε σε μας) εμας και στα επωμενα χρονια θα καθοριστη εαν θα συνεχισουν να υπαρχουν (εαν διαλυθούν κακο για μας). Απο την αλλη η Τουρκια και ο στρατος στην κυπρο, το προβλημα με την θρακη και την τουρκια, επισις το αιγαίο... τι αλλο θελουμε ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...