Προς το περιεχόμενο

"βρωμικη" motherboard ;

dimi_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πανω στην προσπαθεια να βαλω την ψυκτρα πανω στο southbridge επιασα την motherboard με γυμνα χερια απο κατω για να την στηριξω.

παρατηρησα οτι κατι ελαφρως κολώδες ειχε απλωθει.

φοβηθηκα οτι περασε απο τα χερια μου θερμοαγωγιμη παστα και λερωσα το πισω μερος.

στο φως και κοιτωντας τη με καποια κλιση ώστε να γυαλιζει απο το φως που πεφτει πανω της εειδα οτι σε πολλα σημεια σχεδον παντου υπαρχουν "λεκεδες" ακαθοριστου υλικου.

πως οταν ειναι κατι κολημενο με σελοτειπ και ξεκολα αφηνει καποια σημαδια απο την κολα πισω του ; ε! κατι τετοιο.

για να υπαρχει σχεδον παντου πισω αυτο σημαινει πως δεν το εκανα εγω με το χερι μου αφου αλλιως θα ηταν μονο στα σημεια που την επιασα.

υπαρχει περιπτωση αυτο να βραχυκυκλωσει την motherboard ?

και τι στο καλο ειναι αυτο ;

δυστυχως δεν θυμαμαι αν ηταν ετσι απο την αρχη γιατι δεν εδωσα σημασια.

:-|

Δημοσ.

καθαρισε την με ενα μετριο πινελο και καθαρο οινοπνευμα (οχι ασετον) και εισαι ΟΚ :)

Δημοσ.

τωρα ειδα πως και η πλακετα της vga ειναι ετσι (απο πισω)

μαλλον κατασκευαστικα ετσι ειναι.

τι περιμενεις ;

εχω αρεθει να βλεπω το "made in CHINA" σε ολα τα εξαρτηματα , απο mobos μεχρι καλώδια!!!

Δημοσ.

esi ektos epo to emfanisiako paratirises kanena problima?

profanos etsi htan apo tin arxi apla tora to prosekses.

kati se "anti static" epikalipsi paei to mialo mou..

Δημοσ.

εχω Bαρεθει να βλεπω το "made in CHINA" σε ολα τα εξαρτηματα , απο mobos μεχρι καλώδια!!!

Μπορει να εχεις βαρεθει να το βλεπεις, αλλα αν δεν ηταν οι κινεζοι, θα το πληρωνες πολυ ακριβοτερα το εξαρτημα.

Δημοσ.
esi ektos epo to emfanisiako paratirises kanena problima?

profanos etsi htan apo tin arxi apla tora to prosekses.

kati se "anti static" epikalipsi paei to mialo mou..

προβλημα δεν εχω δει γιατι ακομα το στηνω και δεν το εχω ετοιμο να το λειτουργησω. τωρα για αυτο που λες ειναι πολυ πιθανο γιατι αυτη η αντιστατικη σακουλα στην οποια ηταν τυλιγμενη μαλλον "εβγαλε" αυτο το πραγμα.

Δημοσ.

Τα PCB μόλις βγουν από την γραμμή παραγωγής ψεκάζονται με μονωτικό υλικό που μοιάζει με σιλικόνη. Τα προστατεύει από το να μην πάει η κόλληση σε σημεία που δεν θέλουμε, από μικρογρατζουνιές και από βραχυκυκλώματα από εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. από έναν συνδετήρα που μας έπεσε μέσα στο case).

Other platings used are OSP (organic surface protectant), immersion silver, electroless nickel with immersion gold coating (ENIG), and direct gold. Edge connectors, placed along one edge of some boards, are often gold plated.

Areas that should not be soldered to may be covered with a polymer solder resist (solder mask) coating. The solder resist prevents solder from bridging between conductors and thereby creating short circuits. Solder resist also provides some protection from the environment.

http://en.wikipedia.org/wiki/Printed_circuit_board

Προφανώς η παρτίδα αυτή είχε ψεκαστεί με ελαττωματικό υλικό ή κάτι άλλο συμβαίνει αλλά σχετικά με αυτό.

Κλασικά, η γνωστή κακή & ασταθής ποιότητα φινιρίσματος των Κινέζων..

Αν σου δουλεύει καλά, χωρίς προβλήματα, είσαι οκ.

Δημοσ.
Μπορει να εχεις βαρεθει να το βλεπεις, αλλα αν δεν ηταν οι κινεζοι, θα το πληρωνες πολυ ακριβοτερα το εξαρτημα.

+1. oso kai na min mas aresei auto einai alitheia

Δημοσ.

Ki emena i mobo pou agorasa tis proalles etsi kollage apo pisw..Einai apo thn kataskeyh tous etsi re paidia egw amesws ayto skefthka...Aplws ton logo den ton xerw akrivws....Kapoios logos tha yparxei omws...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...