DownUNDERground Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2001 Εγκατέστησα το sisoft sandra για να κάνω κάποια benchmarks.<BR>Κάνω λοιπόν το τεστ που λέει "Windows Memory Information".Αφού μου γράψει ένα κατεβατό στο τέλος γράφει: "USe a fixed-size swap file.This is faster than a variable-size swap file." Προφανώς εννοεί για την διαχείριση της Virtual Memory έτσι;"Να χρησιμοποιήσω fixed-size" λοιπόν λέω και πάω να το φτιάξω...Αλλά με τι κριτήριο ορίζεις το πόση χωρητικότητα του σκληρού θα πρέπει να χρησιμοποιείται;Πόσο πρέπει να βάλω;Ξέρει κανείς;
colgate Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Λοιπόν... άν εχεις win98 και RAM απο 128ΜΒ και άνω...δοκίμασε swap το διπλάσιο της RAM...συνήθως είναι αρκετο. Πρέπει βασικά να ξέρω RAM και λειτουργικό για να σου απαντήσω...
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Η καλύτερη απόδοση της v.memory θέλει:<BR>Σταθερό μέγεθος, και σε διαφορετικό δίσκο (όχι partition) απο το λειτουργικό.<P>Προσωπικά προτιμώ να έχω σταθερό το minimum, και μεταβλητό το max. Εχω 2 HD με 2 parts καθένας, o 1ος C,E, kai o 2os : D, F. και 256 ram.<BR>Βάζω τα Win στο C, και την VMem στο D. Minimum 50 ή 100, ...Max 1000 MB.<BR>Και αν εχω 2ο OS, στο D, αντίστροφα: τη vmem του στο C:
kavaliotis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Mhpos ta 1000MB einai kapos upervolika? Giati etsi 8a prepei na psaxnei o upologisths se polu megalo xwro gia na vrei auto pou 8elei eno pistevo ena mikrotero setting 8a eixe kalutera apotelesmata..<BR>Kai mia allh lush pou proteinetai einai na exeis ena sta8ero swap file..Ego prosopika to exo sto default mias kai praktika den vlepoume kammia diafora..Ama psakseis ligo sto net 8a deis oti den 8a deis praktika kammia diafora, 8ewrhtika isws..
MY80- Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 File random, den nomizw oti tha yparxei diafora me to diko sou setting h me to default twn windows....borei malista to deytero na einai grhgorotero. Gia na einai grhgorh h prosvash sth VM prepei na einai static (min kai max to idio). Apla trexe to system monitor, kane oti kaneis kathe mera sto pc, pare to megalytero numero pou tha deis, anevase to ligaki (20MB-50MB) kai eisai etoimos.....sorry ama den ta exhghsa kai poly alla exw sxolio....cyas.....
random Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Μα, με minimum 50-100, άντε 150 Mb στην πράξη ΕΙΝΑΙ σταθερό το μέγεθος. Η χρήση VM πάνω απο αυτα τα μεγέθη ανεβαίνει μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάτι για Image/Video editing ή Oracle, και μόνο προσωρινά. Με reboot επανέρχεσαι στο minimum. To default setting είναι 0-άπειρο, το οποίο αποκλείει το σταθερό μέγεθος.<p>[ 17-09-2001: Message edited by: random ]
Imagine Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Το Win VM πρέπει για τα μέγιστα αποτελέσματα να είναι σταθερό...και σταθερό = min & max το ίδιο!<P>Το Swap File για τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι στον λιγότερο χρησιμοποιούμενο partition του γρηγορότερου δίσκου του συστήματος και κατά προτίμηση σε δικό του δίσκο...<P>Οπότε όσοι έχουν 2 ή περισσότερους UDMA δίσκους καλά θα μπορούσαν για τα καλύτερα αποτελέσματα και με χρήση του Partition magic να κάνουν 1 partition στον γρηγορότερο από τους δίσκους τους που δεν περιέχει το λειτουργικό που φορτώνουν και μάλιστα αυτό να είναι το τελευταίο Partition του δίσκου...<P>Δηλαδή: εάν θέλουμε ένα Swap File 250MB θα δημιουργήσουμε σε ένα δίσκο π.χ. 10GB ένα ή περισσότερα partition για Data συνολικής χωριτικότητας περίπου 9,74 περίπου GB ώστε να περισσεύουν 260ΜΒ (+ κάποια ΜΒ ασφαλείας δηλάδή) για ένα επιπλέον partition που θα περιέχει μόνο το swap.<P>Το partition αυτό θα πρέπει να είναι εξωτερικό, δηλαδή εάν ο δίσκος προκείπτει με E:, F:, G: partitions το swap να είναι στο G: <P>Τώρα για το μέγεθος...καλό είναι να μην ξεπερνάει τα 250-300ΜΒ αλλά να μην είναι και μικρότερο από τα 150...καμιά φορά όση RAM και να έχουμε κάποια προγράμματα έχουν τόσο άθλια διαχείρηση VM που μπορεί να μας κολλάνε το σύστημα...<BR>Εγώ προσωπικά το έχω στα 250ΜΒ με 512ΜΒ RAM και θα πρότεινα σε όλους με 128+ΜΒ να κειμένεται κάπου εκεί...<P>Imagine Happy Benchmarking
MY80- Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Err, oxi akrivws....vlepeis ta windows exoun thn tash na kanonizoun th VM akrivws osh xreiazetai, etsi, kai apo 150 se 151MB na paei, an kai den xanei megalh taxythta arxika siga siga ginetai fragmented (kai ws gnwston o windows defragmenter DEN kanei defragment to swap file) kai oso paei appz pou xrhshmopoioune to VM pane olo kai pio arga....eidika opws les ama xrhshmopoieis image/video/sound editing, oracle h alla progs pou xreiazodai polh VM se kathhmerinh vash to megethos tha allazei poly pio syxna opote.....
DownUNDERground Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Βασικά έχω Win98SE kai 64MB RAM μόνο δυστυχώς.Επειδή θα μου το πείτε, ξέρω ότι θα ήταν καλό να βάλω τουλάχιστον άλλα 64, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.Το θέμα είναι με αυτά που έχω τι κάνουμε.Δεν ξέρω πάντως.Πιο πολύ με αυτά που διάβασα βλέπω να το αφήνω έτσι.Αλλά το πήγατε και πολύ μακριά το θέμα περί δίσκων και partitions.Ένα δίσκο έχω ρε παιδιά Πείτε μου με αυτά που έχω πόσο θα ήταν καλό να βάλω για VM.<P>Πάντως επί τη ευκαιρία να σας πω ένα άλλο θέμα που ίσως να σχετίζεται με τη RAM μου αν και δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.Εδώ και πάνω από 1 χρόνο το pc νομίζω ότι τον παίζει ελαφρώς.Μετά από λίγη ώρα που θα τον χρησιμοποιήσω θα αρχίσει να κάνει κάτι που θα μπορούσα να το περιγράψω σαν lag.Δηλαδή αρχίζει και κάνει σα να ψιλοκολλάει.Αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν βάζω παιχνίδια.Εκεί που πάιζω κανά 5λεπτο-10λεπτο κανονικά αρχίζει μετά και κολλάει.Δηλαδή αυτό που βλέπεις πρακτικά είναι σπαστή κίνηση(αυτό που έλεγα ότι φαίνεται σαν lag σε διαδυκτιακό strategy game), κάτι σαν να χάνει frames.Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο ήχος που γίνεται σπαστός.Μετά από κανα λεπτο αν συνεχίσω να παίζω (πως παίζω είναι άλλο θέμα ) ξαναφτιάχνει και μετά από κανά 5λεπτο-10λεπτο πάλι τα ίδια.Είχε φτιάξει κάποιο καιρό μόνο του αλλά μετά πάλι τα ίδια.Σκεφτόμουν μήπως είναι RAM να βάλω κι άλλη.Σκέφτηκα μήπως είναι μητρική, σκληρός και ένα σωρό άλλα.Καμμιά άποψη;Αν θέλετε καμμιά διευκρινιστική ερώτηση εδώ είμαι...<P>Α, και επειδή ξέφυγα από το αρχικό ερώτημα, μην ξεχάσετε να μου απαντήσετε σε αυτό.<p>[ 17-09-2001: Message edited by: DownUNDERground ]
Imagine Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Απλά το PC κλαίει και φωνάζει <B>"Θέλω RAMMMMMMMMMM!!!!"</B> .<P>Μήπως και ο ίδιος ο δίσκος σου δεν έχει και πολύ χώρο; Αν έχεις ελεύθερα 200-300ΜΒ όλα-όλα και φορτώνεις παιχνίδια με 64ΜΒ RAM μόνο είναι πιθανό να γεμίζει σχεδόν όλος ο ελεύθερος χώρος από το swap...<P>Ο σκληρός δίσκος είναι κάποιες δεκάδες φορές πιο αργός από την μνήμη σου στην καλύτερη περίπτωση οπότε κατά την αναζήτηση έστω και ενός μικρού αρχείου ήχου που χρειάζεται η μηχανή του παιχνιδιού κάποια στιγμή το σύστημα "σταματάει" για να προλάβει ο δίσκος να βρεί και να στείλει αυτό που ζητήθηκε...<BR>Τρέχα γύρευε...<P>Πάρε αγόρι μου λίγα RAM...της ξεφτήλας είναι οι τιμές!!! 10000 κάνουν τα 128 και ούτε...κάνε λίφη υπομονή και μάζεψέ τα!<P>Αν δεν έχεις χώρο στο δίσκο σβήσε και τίποτα!!! Αλλιώς πάρε κι άλλον!!! <P>Imagine
NeTeD Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2001 Egw pali iksera oti diafora sthn apodosh yparxei an to swapfile vrisketai se allo disko apo ayton pou einai to leitourgiko. Kai logiko den einai? Ypotithetai prepei na einai kapou opou h kefalh de tha apasxoleitai me alla pragmata..<P>Kai to leei kai edw: <A HREF="http://www.howstuffworks.com/virtual-memory.htm" TARGET=_blank>http://www.howstuffworks.com/virtual-memory.htm</A> <P>"Another factor in the performance of virtual memory is the location of the pagefile. If your system has multiple physical hard drives (not multiple drive letters, but actual drives), you can spread the work among them by making smaller pagefiles on each drive. This simple modification will significantly speed up any system that makes heavy use of virtual memory."
Vasilius Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2001 H Virtual Memory pou prepei na xei o kathenas sto pc tou einai 2,5 X thn posothta ths mnhmhs tou.<BR>Enas pou xei p.x 256Ram prepei na valei 640MB min+max. Virtual Memory.
DownUNDERground Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 Ρε Imagine εντάξει...Δεν είναι 10-15.000 το θέμα.Αλλά θα λυθεί το πρόβλημα;Μπορεί να γίνεται όλη αυτή η ιστορία μόνο για 64 MB RAM;Φυσικά και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η RAM αλλά, δεν ξέρω, νομίζω ότι το πρόβλημα που παρουσιάζει το κωλομηχάνημα είναι κάτι παραπάνω από απλή έλλειψη RAM.Ίσως πρόβλημα με την μητρική, το σκληρό κλπ όπως είπα και παραπάνω.Και εκεί είναι το κόλλημα μου.Δεν με πειράζει να βάλω RAM και να φτιάξει το πρόβλημα , αλλά αν σκάσω 15 χήνες και τελικά αποδειχτεί ότι δεν κάνει διαφορά τότε δώρον άδωρον.Γιατί άμα είναι προτιμώ να το δώσω όλο και να πάρω άλλο.<P>Α ρε γμτ.Είναι πολύ σπαστικό αυτό το θέμα..."Ου μπλέξεις" είναι αυτά τα μηχανήματα.<p>[ 18-09-2001: Message edited by: DownUNDERground ]
Imagine Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Vasilius:<BR><STRONG>H Virtual Memory pou prepei na xei o kathenas sto pc tou einai 2,5 X thn posothta ths mnhmhs tou.<BR>Enas pou xei p.x 256Ram prepei na valei 640MB min+max. Virtual Memory.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Μην τρελαθούμε ρε Vasilius!!!<BR>Αυτό που λες είναι λάθος...μπορεί η αναλογία αυτή να είναι σωστή χονδρικά για κάποιον που έχει 64, άντε 128 ΜΒ RAM αλλά δεν είναι δυνατόν να ισχύει πάντα!!<BR>To VM είναι αυτό ακριβώς που λέει, εικονική μνήμη. Ρόλος της είναι να υποκαθιστά την πραγματική μνήμη RAM όταν αυτή δεν επαρκεί...<P>Όταν έχουμε αρκετή μνήμη RAM ο ρόλος της VM υποβαθμίζεται και μπορεί να μην χρειάζεται ουσιαστικά καθόλου...απλά καλά είναι να έχουμε 150-250ΜΒ swap file για κάποια προγράμματα, κυρίως παιχνίδια, που η αρχιτεκτωνική τους την χρειάζεται πάντα...<P>Αν ήταν έτσι όπως τα λες, εγώ που έχω 512ΜΒ RAM θα έπρεπε να έχω 1,2GB swap!!!<BR>Καλά δεν μιλάμε για τους servers που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν 1+ GB RAM...ολόκληρους δίσκους γεμίζουν μόνο με swap files... <P>Imagine
Vasilius Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2001 K gw otan to prwtakousa den to pisteva...omws etsi einai!<BR>Proswpika to da sto diablo II,otan eixa swap 120MB peripou se kapoies faseis sernotan...<BR>Otan tou vala stathera 620,ola mia xara,oute ena kolhma...<BR>Anyway kaneis den pathainei kako me to na dokimasei,swsta?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.