iced Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Ρε παιδια δεν θα καληξουμε καπου.... Δεν μιλαμε κοινη γλωσσα επειδη ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα την καθε λεξη απο τις δυο....
AFANIS_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 iced να συμφωνίσω σε αυτό που λές..... άποψή μου.....όλοι επαγγελματίες δεν είμαστε φίλοι μου;;;....όλοι όσοι δουλεύουμε τι είμαστε;;; ερασιτέχνες;;; σε ένα τοπικ για τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς ανέφερα...να κάνεις κάτι που σου αρέσει ερασιτεχνικά...για το κέφι σου....αλλά με επαγγελματισμό...για την αξιοπρέπειά σου.... οι περιγραφές παραπάνω δεν μου δείχνουν ...δυο τάσεις του στύλ ερασιτέχνης vs επαγγελματία....αλλά καλός vs κακός επαγγελματίας.... μάλιστα δεν μπορείς να κατηγορίσεις έναν "επαγγελματία" υπάλληλο επειδή δεν ήξερε να σε κατατοπίσει σε κάτι....ανεργία φίλοι μου....κάποιοι κάνουν τα πάντα για τα λίγα λεφτά που τους προσφέρονται σε μια δουλεία.... Ναι φταίει ο "επαγγελματίας" εργοδότης που δεν έκρινε καλά τα προσόντα ενός υπαλλήλου για μια θέση...αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.... P.S. Αλήθεια το ξέρετε πως για να θεωρηθεί κάποιος επαγγελματίας ηθοποιός δεν είναι απαραίτητο να έχει τίτλο σπουδών...αλλά αρκούν 200 ένσημα...΄κάποιος δηλαδή σαν άμοισθος ερασιτέχνης ηθοποιός αν έχει τις άκρες μπορεί σε ένα καλοκαίρι να γίνει επαγγελματίας....
DIMITRISG Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 καλα ο ηθοποιος τραγουδιστης ειναι να εχεις και ταλεντο στα επαγγελματα που πρεπει να εχεις εμπειρια εκπαιδευση γνωσεις κλπ τι γινεται ; μπορεις να εισαι ερασιτεχνης ;
noumeraki Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Καλησπέρα σας είμαι νέο μέλος ελπίζω να με δεχτείτε στη παρέα σας Κι αφού χαιρέτησα να μπω στο θέμα σας.. Ο ερασιτέχνης έχει δυο έννοιες, η μια αφορά εκέινον που κάνει κάτι χωρίς αμοιβή, απλά και μόνο επειδή τον ευχαριστεί. Η άλλη αφορά εκείνον που κάνει κάποια εργασία η οποία δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει να λένε "η δουλειά του είναι ερασιτεχνική" δηλαδή χάλια. Σε αντίθεση ο επαγγελματίας αμοίβεται για αυτό που κάνει και φυσικά τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή εμείς το θεωρούμε καλύτερο γιατί απλά "ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας" Πόσοι όμως "επαγγελματίες απατεώνες" υπάρχουν γύρω μας;
-nick- Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 1) Εγω ειμαι ερασιτεχνης DJ, οπως ειναι φυσικο οταν ακουω καποιον αλλον να παιζει μουσικη, παρατηρω το τροπο και την ανεση που παιζει.ξερετε ποσες φορες εχω παει σε μεγαααλα CLUBs που παιζουν οι "επαγγελματιες" DJ και σε ποσες καφετεριες που παιζουν οι "ερασιτεχνες" (16-22 ετων)? Ε λοιπον οι πιτσιρικαδες παιζουν πολυ καλυτερα απο τους Επαγγελματιες! Σε μεγάλο βαθμό ισχύει αυτό που λες (εχω πολυ ασχημη αποψη για "επαγγελματιες" mainstream DJs) , αλλά εντάξει, υπάρχουν και 'επαγγελματίες' σε φάση Richie+Hawtin, πιστεύω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
aledjo Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Ερασιτεχνης γιατρος γινεται; με τιποτα. ετσι και μηχανικος και ηλεκτρολογος. aledjo χωρις παρεξηγηση μου θυμίζεις κατι περιπτωσεις που οικογενιακως πανε σε καταστηματα και κανουν τους εξυπνους σε ολα. χαχαχα να σου πω, πχ αν εγω ημουν πωλητης στο γερμανο και ερχοσουν και σου ελεγα καθε λεπτομερια για το κινητο που ενδιαφερεσαι, πως θα με ελεγες? καλο επαγγελματια ή εξυπνακια? οχι δεν ειμαι απο αυτους που πανε στα μαγαζια και το παιζουν εξυπνοι, παω ρωταω ΜΟΝΟ τη τιμη γι'αυτο που ενδιαφερομαι και φευγω.... χωρις πολλα πολλα. ενοειτε οτι ο καθε μαγαζατορας ή πωλητης αρχιζει να μου αναλυει το καθετι αλλα δε καθομαι να τον ακουσω, ΑΝ ξερω τι θελω φυσικα! αλλιως τον ρωταω να μαθω οτι ξερει..... και μια και ειπες για γιατρους, εχω μια απορια γι'αυτο ΧΩΡΙΣ να ειμαι σιγουρος. ενταξει ο γιατρος που ειναι στο νοσοκομειο και κανει πολλα για τους ασθενεις, οπως εγχειρηση και καθετι που επεμβενει στον ανρθωπο, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ! οι αλλοι ομως που ειναι σε ενα γραφειο, και παει ο ασθενης και του λεει του "γιατρου" -γιατρε μου βηχω και ποναω εδω τι να κανω? - παρε το ταδε φαρμακο και θα γινεις καλα! φερε ..... ευρω τωρα αυτο ειναι γιατρος?? αυτος εμενα μου θυμιζει ενα προγραμμα στη basic που λεει: if gkouxou-gkouxou then dosefarmako else toallofarmako end if πειτε μου τωρα, αξιζουν αυτοι να λεγονται γιατροι? αυτη η απορια μου ηρθε στο στρατο οταν εβλεπα να γινεται αυτο που περιγραφω παραπανω και μετα για πιο δυσκολα πραγματα λεγανε "θα σου κλεισω ραντεβου με το γιατρο στο ταδε νοσοκομειο"! ετσι εχω δει να και εξω οπως πχ. με τους παθολογους, παιδιατρους κτλ... επαναλαμβανω! ΔΕΝ ειμαι σιγουρος γι'αυτο που λεω. το σκεφτομαι σωστα?
Lomar Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Επαγγελματισμος ==> ακολουθώ ρουτίνες, αποκτώ εμπειρία, και προχωρώ δρασκελίζοντας τα οποια προβλήματα που προκύπτουν στο κάθε ζήτημα με μεθοδικοτητα και δεοντολογία. Ερασιτέχνης ==> Κάνω με μαεστρία και επαγγελματισμό την κάβλα μου, χωρίς να έχω κανένα μ@λ@κ@ πάνω απο το κεφάλι μου (αφεντικό, διευθυντής κτλ)...
JohnKaL- Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Το κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητες του! Και ειδικά όταν είναι επάγγελμα όπως του πωλητή και τεχνικού με τα pc που όλο και εξιλίσοντε τα πράγματα δεν είναι κάτι εύκολο! Δηλαδή δεν γίνεται ο πωλητής να γνωρίζει αναλυτικά για το κάθε προιόν και ο τεχνικός τα πάντα!!! Kαι για αυτά τα 2 επαγγέλματα που αναφέρω μην ξεχνάτε πόσα χρήματα πέρνουν αυτοί οι άνθρωποι... Επίσης ώς γνωστό δεν γίνεται να κάνεις την δουλειά που εσύ γουστάρεις λόγο ανεργίας. Για παράδειγμα μπορεί απο οδοντίατρος να καταλήξεις dj και απο δικηγόρος σε πουτάνα!! Δεν έχει σημασία άν είναι αστέρι, μπορεί κάποιος που να ξέρει λιγότερα να είναι ποιο τυχερός απο σένα και να έχει και βύσμα. 1) Εγω ειμαι ερασιτεχνης DJ, οπως ειναι φυσικο οταν ακουω καποιον αλλον να παιζει μουσικη, παρατηρω το τροπο και την ανεση που παιζει. ξερετε ποσες φορες εχω παει σε μεγαααλα CLUBs που παιζουν οι "επαγγελματιες" DJ και σε ποσες καφετεριες που παιζουν οι "ερασιτεχνες" (16-22 ετων)? Ε λοιπον οι πιτσιρικαδες παιζουν πολυ καλυτερα απο τους Επαγγελματιες! πολλες φορες βλεπω στα CLUB τους "μεγαλους" να παιζουν το προγραμμα τους και οταν θελουν να πανε για κατουρημα ή οτιδηποτε αλλο βαζουν τον πιτσιρικα να παιξει για λιγο, εκει ο μικρος παντα τα δινει ολα! εκει γουσταρω εγω... Ειπαμε! ο επαγγελματιας μονο για τα λεφτα το κανει! Εγώ γνωρίζω πως δεν τελειώνεις κάτι για να γίνεις DJ ή όσους πέρνουν είναι ερασιτέχνες που μπορεί να μην έχουν ιδέα πάνω στο αντικείμενο και τους μαθένουν. 3) Κινητα! εδω εχει πολυ γελιο η υποθεση! θα σας πω μια ιστορια και θα καταλαβετε: παω πριν 3 μηνες σε ενα ΝΟΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και μπαινω μεσα να ρωτησω για την αναβαθμιση του κινητου μου. Ηταν η υπεφθηνη του καταστηματος (καπου 35 ετων) και τη ρωταω: Εδώ κάνανε λάθος πρόσληψη.
margy Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέος χρήστης και δεν ξέρω γιατί (δεν μου φαίνεται και πολύ φυσιολογικό) αλλά το πρώτο-πρώτο τόπικ που μπήκα στο φόρουμ είναι αυτό. Ίσως γιατί ανήκω σε μια κατηγορία επαγγέλματος που συχνά ακούμε τον κόσμο - τους πελάτες μας- να λένε, "αυτός δεν είναι σωστός επαγγελματίας" ή το αντίθετο "μπράβο για τον επαγγελματισμό του". Αρχικά, θα έλεγα ότι ο διαχωρισμός που διάβασα από κάποιον χρήστη, "σωστός επαγγελματίας", κακός επαγγελματίας", "ερασιτέχνης", με κάλυψε. Όμως μετά σκέφτηκα το εξής: Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα και υπηρεσίες για τα οποία έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από τους εργαζόμενους στις διάφορες υπηρεσίες. Όπως αυτές που αναφέρθηκαν, που έχουν να κάνουν με τεχνολογία, με ευαίσθητα θέματα υγεία, κλπ. Είχε ποτέ κανένας από μας ιδιαίτερες απαιτήσεις για τις γνώσεις ή τη συμπεριφορά της μοδίστρας της γειτονιάς μας που πήγαμε ένα τζιν για κόντεμα? Είπαμε ποτέ "κακός επαγγελματίας" για τον ταχυδρόμο που μας αφήνει τα γράμματα στην πόρτα ακόμα και αν κάποιος λογαριασμός μας χάθηκε? Ακούσατε κανέναν να λέει ότι ο τάδε θυρωρός -στις πολυκατοικίες του κέντρου όπου στεγάζονται γραφεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων κλπ- κάνει τη δουλειά του ερασιτεχνικά? Νομίζω ποτέ! Θέλω να πω ότι ο επαγγελματισμός, καλώς ή κακώς έχει να κάνει με τις δικές μας απαιτήσεις τελικά και με τον ανταγωνισμό. Αν κάπου αλλού συναντήσαμε πωλητή κινητής τηλεφωνίας να ξέρει τα πάντα, μας κακοφάνηκε που την επόμενη φορά κάποιος άλλος δε ήξερε τα πάντα. Τώρα εγώ θα επιχειρούσα να κάνω τον εξής διαχωρισμό των εννοιών: Επαγγελματίας: Είναι αυτός που ασκεί ένα επάγγελμα καταρχάς με κάποια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αν πρόκειται για ελεύθερο επάγγελμα, ή με έναρξη στην εφορία, εν πάσει περιπτώσει κάτω από κάποιους κανόνες του κράτους. Ερασιτέχνης: Είναι αυτός που ασχολείται με ένα αντικείμενο χωρίς οικονομικές απολαβές και χωρίς πιστοποίηση για την παραμικρή γνώση του αντικειμένου. Έχει επιλέξει το αντικείμενο από προσωπικό ενδιαφέρον και συνήθως δεν είναι το μέσο εισροής εισοδημάτων του. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ορισμός ερασιτεχνισμός συνοδεύεται από γνωστικό αντικείμενο, ακόμα και από πτυχίο, πχ ραδιοερασιτεχνισμός. Συμπέρασμα: Ας είμαστε όλοι στις εργασίες μας όσο καλύτεροι μπορούμε και ας μάθουμε να αγαπάμε το αντικείμενό μας. Τότε για όλους θα είμαστε σωστοί επαγγελματίες (ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε τα πάντα) και για τους ευατούς μας θα είναι η εργασία μας περισσότερο ευχάριστη!!
DIMITRISG Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 χαχαχανα σου πω, πχ αν εγω ημουν πωλητης στο γερμανο και ερχοσουν και σου ελεγα καθε λεπτομερια για το κινητο που ενδιαφερεσαι, πως θα με ελεγες? καλο επαγγελματια ή εξυπνακια? -γιατρε μου βηχω και ποναω εδω τι να κανω? - παρε το ταδε φαρμακο και θα γινεις καλα! φερε ..... ευρω τωρα αυτο ειναι γιατρος?? βασικά καταλαβαινω την αγανακτηση σου εχω τραβηξει και γω τα ιδια. Για τους γιατρους εχεις απολυτο δικιο και δεν εχουν καμια δικαιολογια . Για τον πωλητη ομως σκεψου να εισαι εσυ πωλητης και ενω ξερεις πολλα πραγματα να ερθει ενας πελατης και να σου κανει την ερωτηση φωτια. Θα πει το ιδιο για σενα Σε μια τετοια περιπτωση προτιμω να μου πει δεν ξερω θα ρωτησω και θα σας απαντησω απο το να μου αραδιασει αρες μαρες για να δικαιολογησει την αγνοια του. Αλλη περιπτωση που θα συμφωνησω μαζι σου πχ στο ταχυδρομειο ηθελα να στειλω χρηματα με την western union και ειχανε προσλαβει μια 45χρονη και η γυναικα εκανε γυρω στην 1 ωρα να με εξυπηρετησει. Μου ειπε 1000 συγγνωμη αλλα ειναι καινουργια. Τελικα κρατωντας την ψυχραιμια μου με νυχια και με δοντια την βοηθησα ευγενικα να βγαλει εις περας μια απλη συναλλαγη. Το προβλημα της ηταν οτι δεν ειχε καμια σχεση με υπολογιστες. Δεν ηξερε να χρησημοποιει ουτε το πληκτρολογιο. Εδω επεσε βυσμα και οντως η υπαλληλος πηρε την θεση ενος νεου που κατεχει τους υπολογιστες. και κατι αλλο : Απο αυτους που περιμενουμε να τα ξερουν ολα πχ πωλητες τεχνικοι ειναι τοσο κακοπληρωμενοι που δεν φανταζεστε. Και αν καποιος ειναι αριστα κατερτισμενος δεν τον παιρνουν ,προτιμανε τον ασχετο που του δινουν τα ψιχουλα και δε μιλαει. Αυτοι που πρεπει να κραζουμε ειναι οι αλλοι που ειναι στα γραφεια τους και πινουνε καφε και μας τα παιρνουνε κανονικα
aledjo Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 και κατι αλλο : Απο αυτους που περιμενουμε να τα ξερουν ολα πχ πωλητες τεχνικοι ειναι τοσο κακοπληρωμενοι που δεν φανταζεστε. Και αν καποιος ειναι αριστα κατερτισμενος δεν τον παιρνουν ,προτιμανε τον ασχετο που του δινουν τα ψιχουλα και δε μιλαει. Αυτοι που πρεπει να κραζουμε ειναι οι αλλοι που ειναι στα γραφεια τους και πινουνε καφε και μας τα παιρνουνε κανονικα σωστο αυτο. αλλα εγω τα εχω παρει με αυτους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι επαγγελματιες επειδη ξερουν μερικα πραγματα παραπανω απο αυτα που ξερει ενας ασχετος! κανεις δε τα ξερει ολα! απλος παντα υπαρχει καποιος που ξερει περισσοτερα απο μας και καποιος που ξερει λιγοτερα!
aledjo Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 ακουστε τι επαθα σημερα και τα πηρα, και πειτε μου αν εχω αδικο! περασα απο το πλαισιο μεταμορφωσης και κοιταζα κατι καλωδια. επεσε στο ματι μου ενα καλωδιο IDE που τα καλωδια του ειναι μαζεμενα σε "ενα σωληνα". καταλαβατε τι εννοω.... δεν ηταν το κλασικο πλακε καλωδιο. ειχα ομως μια απο απορια! αυτο το καλωδιο ηταν 40πινο ή 80πινο? ρωταω το πωλητη και μου λεει: αυτο δε το ξερω εγω, πηγεντε στο δευτερο οροφο εκει ξερουν (εδωσε ειλικρινη απαντηση! ειπε δε ξερω!) παω στον δευτερο οροφο και βλεπω ενα πωλητη και του λεω το ιδιο. μου λεει: αυτο ειναι οπως το κλασικο καλωδιο IDE! τον ξαναρωταω 40πινο ή 80πινο? εμεινε λιγο καγκελο γιατι προφανος δεν ηξερε τι τον ρωταω. αστο λεω θα παω μεσα στους τεχνικους! παω στους τεχνικους (ο θεος να τους κανει!) και ρωταω το ιδιο σε εναν. μου λεει: -τι εννοεις? (αρχισα να τα περνω! λεω μηπως δε το ξερω καλα και ρωταω μαλακιες?) -του λεω ειναι 40πινο ή 80πινο? -ειναι IDE μου λεει. εσυ τι θελεις να συνδεσεις? -ενα σκληρο δισκο του λεω -ε τοτε κανει μου λεει! εφυγα τρεχοντας! τωρα τι εγινε? εγω φταιω? μηπως εγω δε εχω καταλαβει σωστα τα καλωδια?? ενταξει οι πωλητες..... αλλα και οι τεχνικοι?
DIMITRISG Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 μα ερωτησεις ειναι αυτες που του εκανες; ο ανθρωπος στο πε καθαρα παρτο , αγοραστο και μετα βλεπεις αν κανει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.