Προς το περιεχόμενο

Περισσότερα Aνti-virus σε ενα PC

geo909

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορώ να εχω περισσότερα απο ενα anti-virus/anti-malware/anti-spyware σε ενα PC.

Να σας προλάβω, πριν μου απαντήσετε ΟΧΙ!

Γενικώς, επειδη προσεχω αρκετα και χρειαζομαι πολύ να εχω την καλυτερη δυνατη αποδοση του υπολογιστη, ο,τι anti-*** εχω, το εχω απενεργοποιημενο.Συνηθως σκαναρω συγκεκριμενα αρχεια (γι αυτο νοιωθω πιο σιγουρος οταν εχω περισσότερες 'γνωμες'), ή τα ενεργοποιώ όταν νομιζω οτι χρειαζεται..

Οποτε, με λιγοτερα λόγια η ερωτηση μου ειναι αν μπορώ να εχω περισσότερα απο ενα τετοια προγράμματα, εαν δεν εχω παραπανω απο ενα ενεργοποιημενο καθε φορα.Γινεται αυτο? Τι προβλήματα μπορει να προκυψουν?

Δημοσ.

Sorry,

Αν εννούσες γενικά προγράμματα προστασίας φυσικά και μπορείς!!!

Μάλιστα σχεδόν επιβάλλεται (Antivirus + AntiSpyware + Firewall είναι μια καλή πρόταση)

Anti-virus είναι που δεν μπορείς...(Δηλαδή π.χ. Norton + kaspersky...)

Δημοσ.

synh8ws to provlhma einai me "dipla" antivirus 'h firewall...

den yparxei nomizw periptwsh na mhn paiksei conflict.

Alla: to zhthma einai pws les pws 8es to pc na einai "tip-top".

E,me 2 antivirus,den 8a einai...(edw 1 kai to "zorizei"..)

To 8ema einai epishs,pws O,TI kai na kaneis,apo worms kai trojans,den mporei,kapoia stigmh kati 8a kollhseis.

opote h logikh einai na exeis ena poys e voleyei esena sth xrhsh toy(allwste kanena den einai teleio),na kaneis ta updates toy kanonikotata,na kaneis 1-2 fores to mhna scan(an eisai kollhmenos kane 1 fora thn evdomada-kane 1 schedualed task),kai na trexeis xalara pote to spybot,pote to ad-aware gia spyware..(kai ta 2 exoyn epishs "live" utilities,poy den einai provlhma na synyparxoyn..ayto omws MONO gia ta anti-spyware)

1 ennalaktikh einai na trexeis 1-2 fores to mhna kai kanena online san to panda 'h ths trend micro,kai mia allh,tsimpa ena mikro diskako,vale isa-isa windows kai ena antivirus ALLO ap ayto poy exeis sta kanonika,kai kane periodika boot gia scan apo 'kei..(px an einai na vgeis...allwste den einai oti pio endedeigmeno na trexeis ena a/v scan kai na kaneis kai kati allo sto pc...(eksartatai vevaia poso varia..."anemisthria" exei to pc soy....................;)

ayta :)

Δημοσ.

Μια πολύ καλή σύνθεση , δουλεμένη μόνο σε xp , ειναι το kaspersky 6 μαζί με το bitdefender 8 free. Δύο μηχανές σκαναρίσματος μια resident shield !!Σημαντικό,η άψογη συνεργασία των δύο αντιικών , χωρίς προβλήματα και ασυμβατότητες. Το scan γίνετε με το bitdefender και πίσω του στο παρασκήνιο σκανάρει και το kaspersky ταυτόχρονα !!

Δημοσ.

Εγω μια περιοδο δοκιμαζα το μηχανημα μου με 2 antivirus, το Nod32 και το Antivir που τα θεωρω κορυφαια και τα 2 αλλα ειναι και τα δυο κατα γενικη ομολογια τα ελαφρυτερα και με την πιο γρηγορη μηχανη σκαναρισματος αρχειων (συμφωνα με τα τεστ του av-comparatives). Το μηχανημα πηγαινε κανονικα (P4 3.0 GHz και 1Gb μνημης) χωρις να παρατηρω καμια καθυστερηση ή κολληματα.

Απλα μετα εβγαλα το antivir γιατι εκεινη την περιοδο δυσκολευοταν στο update λογω του οτι μπουκωναν οι free servers του και βαριομουν να μπαινω συνεχεια να προσπαθω να κανω χειροκινητα update.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Παντως,εγω δε λεω ακριβως αυτο, δηλ να τρεχουν ταυτοχρονα!

Εννοώ απλώς να υπάρχουν.Ισως εκανα λάθος που τα είπα όλα τα αντι-'κατι'.Το ξερω οτι επιβαλεται ο συνδυασμός antivirus/antispyw/firewall και εχω μονο ενα firewal.

Πιο πολυ μ'ενδιαφερει να εχω 2-3 anti-virus που να ΜΗΝ τρεχουν απο πισω, αλλα οταν θέλω να ελεγχω καποιο αρχειο εχοντας πολλές ...γνωμες (δηλ να ανοιγω ενα-ενα τα διαφορετικα anti-virus και να ελεγχω το αρχειο), και το πολυ-πολυ να τρεχω μονο ενα απο αυτα για real-time προστασια.Συνήθως δε τρεχω κανενα γιατι ειμαι προσεκτικός και χρειάζομαι κυριολεκτικά όλη τη CPU που μπορω να εχω..

Μαλιστα, εαν αυτο βοηθάει, εχω και τα αντιστοιχα services που χρειαζονται σταματημενα στο manual και τα αρχιζω οταν θελω εγω.Οποτε δεν τρεχουν πολλά απο πίσω.

Με αυτες τις συνθήκες, υπαρχει πρόβλημα στο να συνυπάρχουν πολλά anti-virus ταυτόχρονα?

Τωρα, το γιατί όλη αυτή η ιστορία, ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο!)

To 8ema einai epishs,pws O,TI kai na kaneis,apo worms kai trojans,den mporei,kapoia stigmh kati 8a kollhseis.

Και γιατι παρακαλώ?! Εγω μπορεί να κοιτάω μονο τα mail μου!!

Οσο για τα προγράμματα που εχω ειναι τα

BitDefender

Lavasoft Ad-Aware & Ad-Watch

SpyBot Anti-Spyware

AVG Free anti-virus

AVG Free anti-spyware

Comodo Firewall

χμμμ..τωρα που τα βλέπω ειναι αρκετούτσικα..

Παντως τα εχω όλα κλειστα,μαζι με τις αντιστοιχες υπηρεσίες και ανοιγω οποιο θελω επιλεκτικα..

Δημοσ.

Παράθεση:

Και γιατι παρακαλώ?! Εγω μπορεί να κοιτάω μονο τα mail μου!!

lol

..na kaneis o,ti 8es me to pc,egw apla to egrapsa ayto gia na "ksekollhseis" apo thn "frenitida" tou "ka8arou pc"..An to deis "megalo8yma",den exei kai tosh aksia na to "paideyeis"...Allwste kapoia stigmh kai leitourgiko 8' allakseis,kai oi ioi den einai o fovos kai tromos pou htan kapote klp klp

(einai epishs sa na soy lew oti oso kai na prosexeis me to amaksi/mhxanh,kapoia stigmh KATI-estw kai mikro- ua pa8eis...:)Den mporei.Einai stis pi8anothtes mesa......M ayth th logikh sto eipa,gia na tonisw oti den exei kai nohma na to "kourazeis" toso poly(ayto de shmainei na pas sto allo akro)

Oso gia th synhparksh,den exw IDEA gia o,ti proteinan ta alla paidia,alla ayto poy egw kserw einai oti genika ta a/v einai "zorika" programmata,kai den exei na kanei mono me to an einai anenerga,alla paizei kai to na einai egkatesthmena..aplws(epishs,to na mhn kanoyn real time scan taytoxrona,den shmainei oti den trexoyn kai alla processes toys-kai fysika to task amanger den deixnei..ta PANTA poy symvainoyn sto pc......)

Anyway.Thn apopsh moy thn eipa egw,akoysthkan kai alles,kai esy apofasizeis...dia toy peiramatismou:) (na mh ksexname pws epishs apo version se version ta progs diaferoyn,mporei kai dramatika,opote ayto pou einai asymvato twra na einai symvato ayrio,kai t' anapalin...opote,vour gia peiramatismo! ;)

Δημοσ.

Εδώ ένα antivirus έχουμε και μειώνεται η ταχύτητα του υπολογιστή. Με 2 ή παραπάνω θα γίνεται χαμός (και απλά να συνυπάρχουν). (Ενός φίλου μου όταν έβαλε το PAnda antivirus του αργούσε να ανοίξει το φάκελο <<Τα έγγραφά μου>>. Όταν το έβγαλε όλα ήταν ξανά τέλεια. Και πάλι όμως υπάρχουν κατάλοιπα)

Πάντως είναι μία πολύ καλή λύση ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για virus, spywares κτλ. Το όλα σε ένα δεν μου πολυαρέσει.

Επίσης αν έχεις 1 antivirus τι το χρειάζεσαι το άλλο αφού και οι 2 οι εταιρείες το ενημερώνουν καθημερινά:confused:

Μάλλον το ένα είναι το καλύτερο :-D

Δημοσ.

..na kaneis o,ti 8es me to pc,egw apla to egrapsa ayto gia na "ksekollhseis" apo thn "frenitida" tou "ka8arou pc"..An to deis "megalo8yma",den exei kai tosh aksia na to "paideyeis"...Allwste kapoia stigmh kai leitourgiko 8' allakseis,kai oi ioi den einai o fovos kai tromos pou htan kapote klp klp

(einai epishs sa na soy lew oti oso kai na prosexeis me to amaksi/mhxanh,kapoia stigmh KATI-estw kai mikro- ua pa8eis...Den mporei.Einai stis pi8anothtes mesa......M ayth th logikh sto eipa,gia na tonisw oti den exei kai nohma na to "kourazeis" toso poly(ayto de shmainei na pas sto allo akro)

Το ξερω, πλάκα κάνω! Μαλιστα στο παρελθόν εχω κολλήσει κατι malware, να ...γλυφεις τα δακτυλα σου (ενταξει, εγω τοτε τραβουσα μαλλον τα μαλλιά μου).Η αλήθεια ειναι οτι μ'εχει πιασει λιγακι η μανία του καθαρου PC.Και ισως σταματήσω να το πολυπαιδευω.Κατα τ'αλλα:

oso kai na prosexeis me to amaksi/mhxanh,kapoia stigmh KATI-estw kai mikro- ua pa8eis...Den mporei.Einai stis pi8anothtes mesa
..φαε τη γλώσσα σου!!! Ευχαριστώ παντως για τις πληροφοριες.

Επίσης αν έχεις 1 antivirus τι το χρειάζεσαι το άλλο αφού και οι 2 οι εταιρείες το ενημερώνουν καθημερινά

Χμμμ...νόμιζα οτι υπάρχουν διάφορα που τα πιάνει ο ενας και άλλα που τα πιάνει ο άλλος...δε ξερω και πολύ απο αυτα..

Παντως αν δεν ηταν ετσι, που θα ηταν η διαφορά αποτελεσματικότητας;!

Διαρκως βλεπεις σε Test συγκρισης "Ο ταδε επιασε 67% απο spy-ware, ο αλλος 72% ο τρίτος κατι αλλο" κλπκλπ

Κατα τ'αλλα ποιο μου λέτε να κρατήσω? Εχω ακούσει πολύ καλά σχόλια και για τα δυο..

Παντως καθε ανθρωπος που γνωριζω πανω στη γή μου 'χει πεί τα καλύτερα λόγια για διαφορετικό πρόγραμμα απο τον άλλο...Μήπως τελικά όλα ειναι καλά και θα 'πρεπε να ασχολούμαι με τιποτ'αλλο;!;!;! :confused: :confused:

Δημοσ.

Μα αφού ξέρεις τι θα σου απαντήσουμε τι την κάνεις την ερώτηση;

Δημοσ.

Αντι να φορτωνεις με προγραμματα το καημενο το pc σου, γιατι δεν βαζεις μια καρτα restore σαν κι αυτη;

Καλως σας βρηκα!

Δημοσ.

Μα αφού ξέρεις τι θα σου απαντήσουμε τι την κάνεις την ερώτηση;

Γιατι αν κοιταξεις δυο σειρες πιο κατω (και γενικα όλη τη συζητηση), ρωτάω πιο συγκεκριμένα καποια πράγματα και την αναδιατυπώνω.

Χ-24, κατσε, ενδιαφερον φαινεται!!Βεβαια.. δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι!Τη διαβασα ολη τη σελιδα, αλλα..αργω λιγακι.

Δηλαδη το βαζεις αυτο το μαραφετι καπου (που;;; ) και σου σωζει τη κατασταση του σκληρου? Μπορεις να κανεις,να πουμε, restore points του σκληρου και να τον πηγαινεις εσυ οποτε θες εκει που θες?Τι τρεχει με τα reboot?Τι εννοει "να ελαχιστοποιησουμε το χρονο μη λειτουργειας"; Μπορεις να τα κανεις λιγο πιο λιανά;! Ευχαριστω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...