Προς το περιεχόμενο

ΓΝΩΜΕΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ Spire 5e34b3-h ???

Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ego file mou pao perifanos na agoraso ton Athlon 1.4 simera. Pes mou apo pou mporo na to agoraso ayto to cooler kai poso kanei ? Sthn chekmate kai sto ramshop pou to epsaksa sta site tous den to eixe. Mexri posh thermokrasia pisteyeis oti ftanei?

Δημοσ.

Ante gameboy pare ton Athlon 1400 kai pes mas tharmokrasies epeidi tin triti i tetarti ton xtypao kai ego ton 1400/266 kai tha ton dokimaso me to fop38 pou exo kai meta mallon (den ksero an tha to kano tin idia mera) tha kano tin patenta pou ekane o sibi.

Δημοσ.

Παίδες το cooler το βρήκα στο μαγαζί που είναι δίπλα στο RAM shop για 5000δρχ και στο Multinet Computers γωνία Στουρνάρη και Ζαϊμη για 4500δρχ...<P>Στο RAM Shop μου το έπαιξαν κινέζοι και δεν το ήξεραν!<BR>Στο Multinet o νεαρός του μαγαζιού είχε σε φωτοτυπίες το άρθρο του Sibi και με ρωτούσε αν ΚΑΙ εγώ το είδα από εκεί...ναι του λέω... wink.gif" border="0<BR>To πήρα τελικά αλλά δεν βρήκα χρόνο από το Σάββατο να το lappάρω και να το φορέσω...καλό δείχνει πάντως...το ελατήριό του είναι λίγο παράξενο αλλά με ένα κατσαβιδάκί ή πενσάκι δεν θα υπάρξει πρόβλημα...μου έδοσαν δώρο και ένα μίνι σωληνάριο thermal paste οπότε θα το δοκιμάσουμε και αυτό...είναι αρκετό για 2-3 εφαρμογές...μπορεί και παραπάνω...οπότε δεν θα βάλω καθόλοθ το thermal pad που δίνει η spire wink.gif" border="0<P>Θα επανέλθω με λεπτομέριες...<P>Imagine wink.gif" border="0 tongue.gif" border="0

Δημοσ.

Eγω το πήρα δυο μερες αφου το παρουσίασε ο Sibi .Εκανα lapping ,αλλα για να βγεί καλό χρησιμοποίησα και 1200άρι .Ο P3/933 απο 38-45 δουλεύει στους 32-36 με το original ,δικό του ανεμιστηράκι .<BR>Πολύ καλή επίδοση για τα λεφτά του !!!<BR>Για να ειμαι πιο κατατοπιστικός όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και τα προγράμματα που τον "ψήνουν" .<P>Για Pentium 3 FCPGA users είναι μια πολύ καλή αγορά, κι αν βάλουν και το καλό ανεμιστηράκι του Sibi ,τοτε ο Ιntell δεν θα καταλαβαίνει τίποτα .

Δημοσ.

gameboy agorasa ke ego ton athlon 1,4.me to spire me ton stock paei overclock mexri 1551mhz ke me ton delta paei 1621mhz isws ke ligo parapanw (ennoeite 100% statheros ke stis 2 periptoseis ke voltage 1,85volts).pantos min perimeneis na eisai idietera cool,o athlon 1,4 einai fournos,edw to dragon orb ke ta akriva cooler me athlon 1,4 kimenonte girw stous 60 vathmous kelsiou! to spire me ton stock fan tha einai girw stous 65...

Δημοσ.

Ego epitelous ton xtypao ayrio to apogeyma ton 1400.<BR>Tha do prota ti diafores tha exo apo 800ari pou exo tora me to fop38 kai meta tha kano ayto pou ekane o sibi.<BR>Pantos tora me thermokrasies domatiou 25-30 o athlon 800 den ksepernaei tous 40max, synithos 35-38 tha doume apo ayrio ton 1400.

Δημοσ.

Ακολούθησα και εγώ τις συμβουλές του Sibi και πήγα να το αγοράσω γιατί με το προηγούμενο ανεμιστηράκι έπρεπε να έχω το κουτί ανοιχτό συνέχεια .'Ηταν και αυτό Spine αλλά για P3 1Ghz . Με ανοιχτό το κουτί έφτανε 65 και με κλειστό .... πολύ πιο πάνω.<P>Τώρα πιάνω 47 - 50 με ανοιχτό κουτί και 64 με κλειστό που νομίζω είναι καλό. Εντύπωση μου έχει κάνει πάντως ότι μέσα είναι φούρνος κανονικός και αναρωτιέμαι μήπως συναντήσω τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Λέτε με ανεμιστηράκι για κουτί να γίνει τίποτα καλύτερο ?<P>Φαίνεται ότι έχουμε ακολουθήσει πολλοί το review του Sibi γιατί και εγώ πήγα στη Multinet και μόλις το ζήτησα μου λέει ο πωλητής "Που το είδες ? " ,του λέω σε ένα site και μου λέει "Στην Insomnia ? " Μόλις του είπα ναι κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι και λέει "'Εχει πέραση ο πιτσιρικάς,έχω πουλήσει πολλά μετά το review" .Mόλις είχε φέρει μάλιστα νέα παραλαβή.<P>Πιτσιρικά Sibi νομίζω πρέπει να ζητήσεις ποσοστά grin.gif" border="0 grin.gif" border="0

Δημοσ.

piga kai ego na to psaxo sthn italia pou eime,gia na ton sindiaso me to neo athlon C pou leo na valo omos oi klefteeesss mou zitisan 10.000drx!krima giati akoma kai vlepontas to katalaveneis oti einai kati diaforetiko apo tis patates pou kikloforun,vlepe miniorb pou ekepse enan k7 1.2 enos kolitu.<BR>pantws kai to cooler master DP5-6i11 pou exo twra einai mia xara 45C me full dulema kleisto kouti kai duron 700@900 1.70v.<BR>pantos perisotero rolo pezei i kikloforia tou aera sto kuti oti kai na valeis ama o aeras mesa sto case einai toso zestos oso kai to die tu athlon 8a kanei ZZZzzzzaaaFFT <BR>einai 8ema metaforas 8ermotitas apli fisiki.Ego exw valei 2 anemistirakia akrivos katw apo to trofodotiko pou rixnun exw aera kai exw vgalei to lamaki kato apo to agp gia na krionei th RADEON.

Δημοσ.

Φίλε Hal (good morning doctor), το πιό σημαντικό απο οποιοδήποτε cooler είναι ένας ανεμιστήρας που βγάζει αέρα απο το κουτί. Πράγματι, είναι απλά θέμα φυσικής, διότι ο αέρας που φυσάει ο ανεμιστήρας πάνω στο cooler πρέπει να είναι οπωσδήποτε αρκετά ψυχρότερος απο το ίδιο το cooler, αλλιώς δε γίνεται μεταφορά θερμότητας απο το cooler στον αέρα με ικανοποιητικό ρυθμό. ʼν πάρουμε μια ακραία κατάσταση, φαντάσου ένα κουτί τελείως σφραγισμένο. Ο αέρας μέσα θα είναι αρχικά ψυχρός, αλλά θα θερμαίνεται απο το cooler (και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή. Η θερμοκρασία του αέρα θα αυξάνει συνεχώς και τελικά θα καεί ο επεξεργαστής λόγω του οτι η θερμοκρασία του αέρα θα είναι πάρα πολύ υψηλή. Το βασικό είναι να επιτευχθεί έξοδος του ζεστού αέρα απο το κουτί. Η ίδια η AMD συνιστά εναν ανεμιστήρα δίπλα στον επεξεργαστή ή τροφοδοτικό με ανεμιστήρα ακριβώς πάνω απο τον επεξεργαστή (υπάρχουν και τέτοια). Ένας επι πλέον ανεμιστήρας στο κάτω μέρος ο οποίος θα εισάγει αέρα στο κουτί συνιστάται μόνο εφ'όσον μπορεί να διασφαλιστεί το οτι θα εισάγει κρύο αέρα και όχι ζεστό, ούτε υπερβολική σκόνη, η οποία συνήθως καλύπτει ανεμιστήρες και ψύκτρες και σχηματίζει ενα μονωτικό στρώμα επάνω τους, το οποίο καταστρέφει την απαγωγή θερμότητας. ʼρα, με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, θα δείς δραματική διαφορά, πιθανά και καλύτερη συμπεριφορά απο ανοιχτό κουτί. Σίγουρα καλύτερη συμπεριφορά απο το ανοιχτό κουτί θα δείς με δύο ανεμιστήρες, έναν εισαγωγής και έναν εξαγωγής, και το δυνατόν μαζεμένα και τακτοποιημένα καλώδια ωστε να σχηματίζεται ένα ρεύμα αέρα απο κάτω (οπου θα βρίσκεται ο ανεμιστήρας εισαγωγής) προς τα πάνω (οπου θα βρίσκεται ο αέρας εξαγωγής) το οποίο ρεύμα θα συμπαρασύρει τον θερμό αέρα που βγαίνει απο τo cooler. Καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

hal9000,tha sou proteina na pas na agoraseis apo ena magazi ilektronikon stin kaniggos, pou poulaei ke anemistires (den thimame pos to lene,rota ekei girw ke tha sou poun poio ine),enan sunon 12ari pou kanei 3500,egw toulaxiston 2 apo aftous exw agorasei ke einai foveroi.vevea tha prepei na anoikseis tripes sta plaina tou koutiou sou & na vidoseis tous anemistires,pragma pou prepei na ginei apo kapoion empeiro se tetoiou eidous themata...<P>***zitisa pososta ke mou proteinan na paw na doulepsw ekei,mallon tha paw!!!

Δημοσ.

pedia sta plagia o anemistiras kanei dulia mono oso afora ti 8ermokrasia tou cpu omos xalaei th genikh kikloforia tou aera sto casse.px otan eixa to kuti anoixto eixa men kalh temp sto cpu alla oi diskoi pou tus eixa kai se syrtaria apospumena evrazan afuna fantasteis de mporuses na tus piaseis.to kalytero einai anemistires apo piso kai akrivos sto ipsos tou cpu pou fisane exo apo to kouti prosopika apofeugo anemistirakia mprosta kai kato stis ypodoxes twn kution giati travane oli th skonh mesa.<P>PATENTA DIKI MOU EINAI TO KALTSON NAI KIRIOI SOSTA AKUSATE,parte apo th kopela sas mia nailon kaltsa oso pio psili ginete kai ftiaxte filtra mprosta apo ka8e opi tou kutiu<BR>apotelesma 0 skupidakia mesa kai de kovei ka8olu th roi tu aera

Δημοσ.

Φίλε Hal, προσωπικά, έχοντας ένα κουτί απο το Πλαίσιο (το standard midi που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρίν 3 μήνες) έχω βάλει έναν 8x8 στο πίσω μέρος και έναν 9x9 κάτω μπροστά, οπου έχει και ειδικές θέσεις. Βρήκα ένα ψαλίδι για μέταλλα και έκοψα τα πλέγματα που είχε, απο την ίδια τη λαμαρίνα του κουτιού, γιατι ήταν ΠΟΛΥ πυκνά και έκοβαν τη ροή του αέρα (και επι πλέον έκαναν τον 9x9 να ακούγεται σαν ηλεκτρική σκούπα) και έβαλα τα κλασσικά συρμάτινα guards που πωλούνται στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Και οι δύο ανεμιστήρες είναι απο την Checkmate. ʼ, επι πλέον, κόλλησα ροδάκια στο κουτί, οπ'ότε μπορώ αφ'ενός να το μετακινώ πολύ εύκολα (κάτι που γίνεται δις ημερησίως), αφ'ετέρου ανυψώθηκε το κουτί κατα περίπου 5 εκατοστά και δε τραβάει σκόνη απο το πάτωμα! ʼν το κουτί που χρησιμοποιείς έχει θέσεις, βάλε άφοβα δυο ανεμιστήρες (εισόδου-εξόδου). Συνολικό κόστος 9.000 αλλά μπορείς να πάρεις απλούς ανεμιστήρες απο κατάστημα ηλεκτρονικών (χωρίς RPM-out) με 5.000 σύνολον. (Τέλος, η Checkmate έχει αυτά τα υπέροχα κουτιά με άπειρες θέσεις για τα πάντα αλλά με 50.000 ελάχιστο.) Οι πλαϊνοί ανεμιστήρες δεν ενδείκνυνται, γιατι όντως χαλάνε τη ροή του αέρα - με μία εξαίρεση: ένας ανεμιστήρας εξόδου ακριβώς μπροστά στην κάρτα γραφικών βοηθάει αλλά είτε με μειωμένες στροφές είτε με δύο ανεμιστήρες εισόδου, ωστε να υπάρχει πλεόνασμα ροής για τον επεξεργαστή. Καλές πατέντες!<p>[ 18-09-2001: Message edited by: spock ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...