Προς το περιεχόμενο

Xekinhma me linux


Mariosxaniaomg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλές διανομές linux άλλες πιο απλές την εγκατάσταση και άλλες πιο δύσκολες. Μια καλή αρχή είναι το (K)Ubuntu που είναι μια πολύ δημοφιλής διανομή με έτοιμα αρκέτα πράγματα. Μπορείς να την βρείς στο http://www.ubuntu.com/ και από εκεί να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση 7.04 και πριν την εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου μπορείς να την δοκιμάσεις μιας και λειτουργεί και ως livecd.

 

btw welcome to linux world!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πρωτο βημα ειναι να διαλεξεις την διανομη που σου αρεσει.υπαρχουν αρκετες αξιολογες.πριν την εγκατασταση μπορεις να κατεβασεις το iso της διανομης να το καψεις σε cd-dvd και να bootareis απο το live cd ωστε να την δοκιμασεις χωρις εγκατασταση

οι καλητερες κατα την γνωμη μου ειναι

 

ubuntu kubuntu mint]

http://www.ubuntu.com/ http://linuxmint.com/[/url

διαφορα τους ειναι στο γραφικο περιβαλλων και οτι στο mint υπαρχουν προγραμματα προεγκατεστημενα και ειναι πιο ευκολη για αρχαριους

 

PCLinuxOS

http://www.pclinuxos.com/

ομορφη διανομη που ειναι και ευκολη για τους αρχαρειους αφου εχει και κλειστου κωδιακ driver

 

fedora

http://fedoraproject.gr/

και αυτη απο της καλες διανομες με υποστιριξη της redhat και με την αναμονη της κυκλοφοριας της νεας της εκδοσης που θα γινει σε λιγες μερες

 

mandriva

http://www.mandriva.com/

και αυτη μια πολυ καλη διανομη με εγκατεστημενα μερικα προγραμματα κλειστου κωδικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το pclinuxos εχει σχεδον τα παντα που θα χρειαστεις προεγκατεστημενα οπως και το mint.τωρα μην περιμενεις να μην δυσκολευτεις στο linux γιατι ειναι τελειως διαφορετικο λειτουργικο απο τα win

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να γραψεις το iso σε cd μπορεις να χρησιμοποιησης καποιο απο τα αντιγραφικα που εχεις στα windows οπως το nero.ποιο προγραμμα εχεις για να γραφεις cd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

na rotiso kai go kati pano sto linux..an kano boot me to live cd opoiadipote ekdosis tou linux kai bootaro me auto kai bo sto net kai katevaso otidipote kai kano kapoies allages tha tis kratisi...enoeite oti exo kai windows aplos vazo live ekdosis gia na tis vlepo ....otan leo tha tis kratisi enoo an apothikeuso tin ora pou eimai met o linux kati stin epifaneia ergasias i sto c tha ta kratisi an mpo sta windows meta???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά για να κάνεις αυτό που θέλεις πρέπει να κάνεις mount τον δίσκο σου ενώ δουλεύεις σε περιβάλλον Linux και μετά να δοκιμάσεις να γράψεις σε αυτόν (με συγκεκριμένες εντολές να ενημερώσεις το λειτουργικό ότι υπάρχει και αυτή η μονάδα δίσκου στην οποία έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο path και με συγκεκριμένα δικαιώματα π.χ μόνο ανάγνωση, μόνο εγγραφή κτλ)

 

(αν και εφόσον το LiveCD που χρησιμοποιείς περιέχει τα αντίστοιχα modules που επιτρέπουν εγγραφή σε NTFS partition που χρησιμοποιούν τα Παράθυρα πχ. ntfs-3g, ειδάλλως είναι κάτι επικίνδυνο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια εγω εγραψα τα αρχεια που κατεβασα σε ενα cd (δεν ξερω εαν ειναι iso) αλλα δεν εκανε τπτ στο boot. Τι να κανω??

 

υγ: τα εγραψα με το CDBurnerXP Pro 3 (αυτο ειναι που εχω μονο τωρα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως αυτά τα αρχεία κατεβαίνουν και εμφανίζονται σαν ένα winrar file (αν το έχεις). Αν σου κάνει κάτι τέτοιο ΜΗΝ τα κάνεις extract. Το αρχείο αυτό που βλέπεις είναι το ίδιο το iso. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δεν το γνωρίζω αλλά με Nero πολύ απλά κάνεις ένα "Burn Image to Disc" και επιλέγεις αυτό το αρχείο.

 

Σχόλιο : Μπορεί τα CD που έχεις γράψει να είναι εντάξει αλλά να μην έχεις ενημερώσει το Bios σου να κάνει boot πρώτα από το Optical Drive και μετά από τον δίσκο οπότε για αυτό να μην σου κάνει boot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...