Προς το περιεχόμενο

Εbay και τελωνείο strikes again

iNorganic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στισ 25/4 αγορασα 1 rc autokinitaki στα 305 $+ 68$ τα μεταφορικα.Στις 27/4 το εστειλε το ατομο οπου το ειχα αγορασει, κ παραλληλα με αυτο μου εστειλε κ το track number για να παρακολουθω την εξελιξη του δεματος.Με usps μου το εστειλε κ ως δωρο. Στις 30/4 κοιταω και ειχε φθασει στο τελωνειο κ ελεγε οτι γινονται εργασιες απο τους τελωνειακους. Μερα παρα μερα κοιταζα κ παλι το ιδιο μνμ μου εβγαζε.Σημερα εχουμε 7/5 κ εχει κατθυστερησει 7 μερες, δλδ θα πληρωσω αρκετα λεφτα για φυλακτρα Για αυτο το λογο ζηταω μηπως μπορει καποιος μπορει να μου δωσει καποιο τηλ απο τα τελωνεια ή καποια πληροφορια που μπορει να βοηθησει.

p.s το δεμα μου ειναι μεγαλουτσικο(κλιμακας 1/10 αμαξι)ζυγιζει καπου στα 5kg και ειναι καινουριο, εχω παραγηλλει αρκετες φορες απο αμερικη k hong kong(μικροτερα δεματα) κ δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα

ο θεος βοηθος?

η USPS συνεργραζετε με τα δικα μας ΕΛΤΑ κ γινεται απο αυτη ο εκτελωνισμος? δλδ στα ελτα πρεπει να παω?

Δημοσ.

Οπως λενε πολυ, ριξε μια ματια, αν μπορεις να πας στο τελωνειο να κανεις μονος σου τη δουλεια, να ερθει φθηνοτερα. Και στο μπλα μπλα δε γραφουμε greeklish, αλλαξε το αν δε θες να στο σβησουν, friendly reminder! :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν υπήρχε εκτελωνισμός φίλε inogramic (που θα υπάρχει εκτελωνισμός γιατί είναι ακριβό) τότε σου έρχεται χαρτί από τα ελληνικά ταχυδρομεία. Αντί να παραλάβεις δέμα, παραλαμβάνεις χαρτί να πας στο τελωνείο.

Δημοσ.

Τωρα να παω στο τελωνειο λιγο δυσκολο μιας κ μενω στιν επαρχια (Τριπολη).

Υποψιαζομαι μιας κ δεν υπηρχε τιμολογιο μεσα (λογικο μιας κ σταλθηκε σαν δωρο) θα προσπαθουν να κανουν καμια δικη τουσ εκτιμιση η θα το εχουν βαλει σε καμια αλλη στιβα με δεματα με τιν ονομασια 'δωρο μεγαλης αξιας-ποσα λετε να βγαλουμε?' κ το εχουν παρατησει προσωρινα μιας κ ειναι 'μπερδεμενη' η κατασταση για αυτους επειδη δεν ξερουν ποσα ευρω να σου φανε. λιγα η πολλα?

αμα δεν λαδωσεις τα γραναζια δεν λειτουργουν σωστα μου φενεται.

Δημοσ.

Εγώ αγόρασα από Καναδά ένα σκανερακι – στυλό, είχε τιμή $145 , δυστυχώς μου το έστειλαν express και το δέμα σταμάτησε στο τελωνείο. Με πήρανε τηλέφωνο από την UPS , και μου είπανε ότι εάν θέλω να το παραλάβω στο σπίτι μου θα πληρώσω 110 Euro (55 το τελωνείο και 65 σε αυτούς). Τελικά πήγα εγώ στο αεροδρόμιο και έκανα μόνος μου την δουλειά. Η εταιρία που μου το είχε στείλει το είχε δηλώσει για $100, στο τελωνείο μου το κοστολόγησαν $151 (100+50+1, έτσι ακριβώς το έγραψαν). Για να μην πολυλογώ, γλίτωσα 65 και μου «έφαγε» περίπου 1,5 ώρες.

Δημοσ.

ti na sas po re paidia. hmoun velgio se ena filaraki ta xristougenna kai eixa paraggeilei ena dell axim x51v. epeidh arghse na er8ei (nai pisteva oti 8a to eperna mazi mou) mou to esteile to filaraki mou me taxydromeio. den eixa provlhma, apla o ypallhlos tou taxydromeiou mou eipe oti den mporo na to paralavo, alla prepei na ka8hsei 5 meres kai meta na mou to dosei!!! enoieitai oti egine ths pout@!#$ kai mou to edose epi topou

Δημοσ.
Εγώ αγόρασα από Καναδά ένα σκανερακι – στυλό, είχε τιμή $145 , δυστυχώς μου το έστειλαν express και το δέμα σταμάτησε στο τελωνείο. Με πήρανε τηλέφωνο από την UPS , και μου είπανε ότι εάν θέλω να το παραλάβω στο σπίτι μου θα πληρώσω 110 Euro (55 το τελωνείο και 65 σε αυτούς). Τελικά πήγα εγώ στο αεροδρόμιο και έκανα μόνος μου την δουλειά. Η εταιρία που μου το είχε στείλει το είχε δηλώσει για $100, στο τελωνείο μου το κοστολόγησαν $151 (100+50+1, έτσι ακριβώς το έγραψαν). Για να μην πολυλογώ, γλίτωσα 65 και μου «έφαγε» περίπου 1,5 ώρες.

Αλήθεια πως σου το κοστολόγησαν $151; Με βάση τα $151 όρισαν τους φόρους ή με βάση τα $100 όπως έγραφε το χαρτί;

Δημοσ.

Να πω και εγώ την εμπειρία μου με την σειρά μου.

Αγόρασα απο αμερική το Αυγουστο του 2004 ένα τηλ. σκάφος αξίας μαζί με τα μεταφορικά 370$.

Σε κάποια φάση σκάει τηλ απο μία τύπισσα απο το τελωνείο του Ελ. Βενιζ. ότι το δέμα μου πρέπει να εκτελωνιστεί προκειμένου να το πάρω και με ρώτησε εάν έχω δικό μου εκτελωνιστή.Απάντησα αρνητικά μιας και είμαι απο θεσσαλονίκη και θέλω στην ξεφτίλα μια μέρα να χάσω για να κάνω την δουλειά μου.

Μου εκτελώνησε η ίδια το πακέτο και συνολικά το κόστος του εκτελωνισμού ήταν κοντα στα 200 ευρώπουλα.Φπα σου ξου μούξου μανταλάκια και διάφορα άλλα έξοδα.Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως κοστολογούν το εκάστοτε είδος.

Σε δεύτερη περίπτωση χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό για το παραπάνω μαραφέτι που πήρα(κινητήρα για την ακρίβεια), Αξία με μεταφορικά 130$ μου χρεώσανε 80 ευρώ τελωνείο.Αυτοί μου φαίνεται δεν πάνε καλά.

Αυτά τα ολίγα. Μάλλον βλέπω να μην γλυτώνεις το εκτελωνισμό μιας και καθυστερεί τόσο.

Δημοσ.

Εχω λάβει πάμπολες φορές πράγματα απο Αμερική και 2 φορές σταμάτησαν σε τελωνείο (Παρότι είχα δηλώσει αξία $46 και non working parts χωρίς απόδειξη),μάλλον μου φαίνεται έχουν ενα υπάλληλο που κληρώνουν στην τύχη ποια δέματα θα πληρώσουν τελωνείο και ποια όχι...Απο την εταιρία courrier μου είπανε οτι το ελευθερο ποσό για αποστολές απο Αμερική ειναι 25 Ευρώ και όλα όσα είναι >$25 εκτελωνίζονται !!! (Βλακείες γιατί έχω πάρει αντικείμενα πολύ μεγαλύτερης αξίας,διάβασα και για παληκάρι που έφερε ηλ.κιθάρα αξίας 3500$ και δεν πλήρωσε μια)

Επειδή πάντως είναι κοροιδία το όλο θέμα της αμοιβής των τελωνιακών (ασχετα την αξία αντικειμένων) και επειδή ελεύθερη μέρα δεν έχω για να τρέχω θα τους πω να τα στείλουν πίσω και να μου τα ξαναστείλουν σε 2 δέματα...1000 φορές να τα πληρώσω σε διπλά-τριπλά μεταφορικά παρά αυτή η κοροιδία !!! Ασε που δεν ξέρω τι αξία μπορεί να εμπνευστεί ο γάτος τελωνιακάς !!

Δημοσ.
Εχω λάβει πάμπολες φορές πράγματα απο Αμερική και 2 φορές σταμάτησαν σε τελωνείο (Παρότι είχα δηλώσει αξία $46 και non working parts χωρίς απόδειξη),μάλλον μου φαίνεται έχουν ενα υπάλληλο που κληρώνουν στην τύχη ποια δέματα θα πληρώσουν τελωνείο και ποια όχι...Απο την εταιρία courrier μου είπανε οτι το ελευθερο ποσό για αποστολές απο Αμερική ειναι 25 Ευρώ και όλα όσα είναι >$25 εκτελωνίζονται !!! (Βλακείες γιατί έχω πάρει αντικείμενα πολύ μεγαλύτερης αξίας,διάβασα και για παληκάρι που έφερε ηλ.κιθάρα αξίας 3500$ και δεν πλήρωσε μια)

Επειδή πάντως είναι κοροιδία το όλο θέμα της αμοιβής των τελωνιακών (ασχετα την αξία αντικειμένων) και επειδή ελεύθερη μέρα δεν έχω για να τρέχω θα τους πω να τα στείλουν πίσω και να μου τα ξαναστείλουν σε 2 δέματα...1000 φορές να τα πληρώσω σε διπλά-τριπλά μεταφορικά παρά αυτή η κοροιδία !!! Ασε που δεν ξέρω τι αξία μπορεί να εμπνευστεί ο γάτος τελωνιακάς !!

Αν επιτρέπετε, το αντικείμενο που κόστιζε $46, τι είδους ήταν; Ρωτάω μήπως και έχει σχέση αυτό, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λογική εξήγηση...

Δημοσ.

Να πώ λοιπόν και γώ την εμπειρία μου.

Αγόρασα μπάλα του bowling βάρους 14LB (περίπου 8Kg) αξίας 130$ και 50$ μεταφορικά. Ζήτησα να μαρκαριστεί σαν ''gift'' ή '' free sample - no commercial value''.

Έφυγε με USPS ήρθε με ΕΛΤΑ ανοιγμενο και ελεγμένο από Τελωνείο Ελ. Βενιζέλου χωρίς την παραμικρή χρέωση / καθυστέρηση / ταλαιπωρία.

Lotto / Joker ?? Δεν ξέρω τι να πρωτοπαίξω... (Μάλλον bowling).

Δημοσ.
Στισ 25/4 αγορασα 1 rc autokinitaki στα 305 $+ 68$ τα μεταφορικα.Στις 27/4 το εστειλε το ατομο οπου το ειχα αγορασει, κ παραλληλα με αυτο μου εστειλε κ το track number για να παρακολουθω την εξελιξη του δεματος.Με usps μου το εστειλε κ ως δωρο. Στις 30/4 κοιταω και ειχε φθασει στο τελωνειο κ ελεγε οτι γινονται εργασιες απο τους τελωνειακους. Μερα παρα μερα κοιταζα κ παλι το ιδιο μνμ μου εβγαζε.Σημερα εχουμε 7/5 κ εχει κατθυστερησει 7 μερες, δλδ θα πληρωσω αρκετα λεφτα για φυλακτρα Για αυτο το λογο ζηταω μηπως μπορει καποιος μπορει να μου δωσει καποιο τηλ απο τα τελωνεια ή καποια πληροφορια που μπορει να βοηθησει.

p.s το δεμα μου ειναι μεγαλουτσικο(κλιμακας 1/10 αμαξι)ζυγιζει καπου στα 5kg και ειναι καινουριο, εχω παραγηλλει αρκετες φορες απο αμερικη k hong kong(μικροτερα δεματα) κ δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα

ο θεος βοηθος?

η USPS συνεργραζετε με τα δικα μας ΕΛΤΑ κ γινεται απο αυτη ο εκτελωνισμος? δλδ στα ελτα πρεπει να παω?

epeidh asxoloume ki egw me montelismo,eixa sxedon to idio peristatiko prin apo peripou ena xrono...evlepa oti to dema eixe ftasei kai den erxotan sto spiti mou o taxudromos na mou dwsei to xarti na paw gia paralavh!!!

etsi arxhsa kai eperna thlefwna...eixa parei se diafores uphresies kai telwneia alla tipota....ws pou anakalhpsa oti to dema htan sto telwneio tou peiraia..pira thlefwnw kai mou eipan oti exoun polla demata ekeino to kairo kai oti tha arghsei....perasan 2 vdomades kai meta tous eperna kathe mera epi ena mhna..ws pou hrthe to xarti oti ektelwnistike kai oti prepei na plirwsw 8 eurw!

Yparxei kai allh periptwsh omws opou mou to krathsane sto aerodromio kai plirwsa kai apothikh gia to savvatokuriako pou emeine mesa..kai mou eftase to malli sta 60eurw an thimame kala kai to varos htan oute 1.5kilo...

Δημοσ.
Αν επιτρέπετε, το αντικείμενο που κόστιζε $46, τι είδους ήταν; Ρωτάω μήπως και έχει σχέση αυτό, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λογική εξήγηση...

Ενα χαλασμένο Pocket PC που ήθελα για ανταλλακτικά...Το συνολικό βάρος του δέματος 3.3 Lbs (1 κιλό και κάτι δηλαδη).Ειστε τελωνιακός μήπως να βοηθήσετε ?? :D

Δημοσ.
epeidh asxoloume ki egw me montelismo,eixa sxedon to idio peristatiko prin apo peripou ena xrono...evlepa oti to dema eixe ftasei kai den erxotan sto spiti mou o taxudromos na mou dwsei to xarti na paw gia paralavh!!!

etsi arxhsa kai eperna thlefwna...eixa parei se diafores uphresies kai telwneia alla tipota....ws pou anakalhpsa oti to dema htan sto telwneio tou peiraia..pira thlefwnw kai mou eipan oti exoun polla demata ekeino to kairo kai oti tha arghsei....perasan 2 vdomades kai meta tous eperna kathe mera epi ena mhna..ws pou hrthe to xarti oti ektelwnistike kai oti prepei na plirwsw 8 eurw!

Yparxei kai allh periptwsh omws opou mou to krathsane sto aerodromio kai plirwsa kai apothikh gia to savvatokuriako pou emeine mesa..kai mou eftase to malli sta 60eurw an thimame kala kai to varos htan oute 1.5kilo...

Αυτό που μου είπαν πάντως εμένα είναι οτι για καθε μέρα αποθηκευσης το ποσό που πληρώνει κανείς είναι 6 Ευρώ !!! (ούτε θέση parking να καταλάμβανε!!)Γενικά πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι 9/10 αν λάβεις κάτι μέσω εταιρίας courrier περνάει τελωνείο και πληρώνεις ενώ αν είναι μέσω USPS-Ελληνικά ταχυδρομεία είναι πολύ πιο σπάνιο...

Κάτι επίσης που είναι παγίδα αν σας σταλεί αντικείμενο με ασφάλεια (δηλωμένη ασφάλεια $1000 π.χ.) αυτόματα αυτο θεωρείται και η αξία του...

Και για να μιλήσω με συγκεκριμένα νούμερα για την δική μου περίπτωση :

Δέμα αξίας $46 non working pda parts με βάρος 3.3 lbs και αποστολή με #H? (οποιος κατάλαβε,κατάλαβε) άν έκανα μόνος μου τον εκτελωνισμό έπρεπε να πληρώσω (28,00Ε αμοιβή τους+7,00Ε+6Ε/μέρα+οτι βγει απο τον εκτελωνισμό) ή με τους εκτελωνιστες της courrier 79,89Ε + 6 E/μέρα + οτι βγεί απο τον εκτελωνισμό)

Δημοσ.
Ενα χαλασμένο Pocket PC που ήθελα για ανταλλακτικά...Το συνολικό βάρος του δέματος 3.3 Lbs (1 κιλό και κάτι δηλαδη).Ειστε τελωνιακός μήπως να βοηθήσετε ?? :D

Όχι, δεν έχω καμία σχέση...:)

Απλά την τελευταία φορά που είχα φέρει κάποιο πακέτο απο Αμερική, ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσε απο τελωνείο, μιας και κόστιζε 102 δολάρια. Τελικά όμως δεν πέρασε! Ήταν κάποια parts για pc και υπέθεσα ότι μάλλον έχει σχέση το είδος. Αλλά απ' όσα διαβάζω εδώ πέρα μάλλον είναι να μην σου τύχει...:-?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...