Προς το περιεχόμενο

Internet στη Γερμανια

R_Barrichello

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Το καλοκαιρι θα παω για 5 μηνες στο Μοναχο και χρειαζομαι internet. Κατι μου λενε οτι οι providers δουλευουν με 12μηνη συμβαση και ανω. Αληθευει αυτο? Τι αλλες εναλλακτικες εχω?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

είναι μια εταιρία η οποία λέγεται Alice στην οποία δεν έχεις καθόλου σύμβαση. Όποτε θέλεις μπορείς να την σταματήσεις.

Εγώ φίλε μου μένω Μόναχο. Άμα χριαστείς κάποια βοήθεια ευχαρίστως να βοηθήσω εάν μπορώ :-D

Δημοσ.

Ναι, η Alice είναι καλύτερη επιλογή για τέτοιες δουλειές. Είναι και η πιο φθηνή. Υπόψην ότι στις νέες συνδέσεις είναι πιο αργοί και από το replay εδώ οπότε θα κάνεις κανένα μήνα στην καλύτερη.

PS: Και εγώ στο Μόναχο μένω οπότε εννοείτε ότι ότι θες, στη διάθεση σου!

Δημοσ.

Thanks παιδια κατ'αρχην!

Μπορειτε να μου πειτε πως παιζει γενικως η κατασταση? Υποθετωντας οτι εχεις μια τηλεφωνικη γραμμη παει οπως στην Ελλαδα? Δηλαδη πληρωνεις παγιο στον αντιστοιχο ΟΤΕ και συνδρομη στην Alice? Απο κοστη τι παιζει? Μπορω να κανω την αιτηση οσο ειμαι στην Ελλαδα? Τι αλλες διαδικασιες χρειαζεται να κανω?

Δημοσ.

Proton mias kai eisai Mixanologos na rotiso an tha ertheis gia kana erasmus i IAESTE se mas sto TUM ? An nai tha sou gnoriso kai allous kamenous pou kanoune Maschinenbau :-) Episis an nai sou exon brei idi spiti kai tetoia?

Genika nai mporeis na exeis grammi Deutsche Telekom kai DSL O2, an kai genika den polysynithizete giati oi perissoteroi exoun toulaxiston 2-play apo mia etairia. Ego exo DT basika & tilefono kai DSL an & i DT einai i pio akribi genika. Apo kosti an thymamai sosta i Alice dinei 6 Mbit me 30 euro to mina, alla elpizo na thymitho na rotiso aurio ena synadelfo pou exei Alice na sou po sta sigoura. Ego exo 2play DT kai dino 50 euro to mina gia 6Mbit DSL kai oso tilefono the mesa sti Germania.

Tora gia to ti xreiazete ego sti DT ekana mia aitisi mono basika, alla stin aitisi xreiazete na doseis kai trapeziko logariasmo gia na sou pernoun ta lefta (toulaxiston stin DT). Episis se mena xreiastike na erthoun na kanoun kati sto spiti alla apo oso ksero auto einai mallon asynithisto.

Apo oti eida stin Alice Light mporeis na kaneis kai online tin aitisi ara logika tha mporeis kai stis alles etairies. An apofasiseis se pia etairia thes mporo na peraso apo kanena Info-point tous na rotiso ti paizei. To site einai:

https://www.alice-dsl.de/index.html

Alla den fainetai na exei Agglika (den ksero an ksereis Germanika). Anyway oti allo thes pesto!

Δημοσ.

Ναι! Ειμαι κι εγω καμμενος Maschinenbau Ingenieur και θα ερθω στο TUM για IAESTE!!! Σε ποιον τομεα εισαι? Εγω θα παω στης Θερμοδυναμικης. Σπιτι δε μου εχουν βρει ακομα αλλα το παλευουν! Αυτοι μου ειπαν οτι ολοι οι providers δινουν συνδεση για ενα χρονο και ανω. Μαλλον βαριουνται να ψαχνουν...Τεσπα, απ'οτι καταλαβα και τηλεφωνο να μην εχει το σπιτι μπορω να βαλω 2play. Το θεμα ειναι ομως οτι δε θελω να περιμενω ενα μηνα μεχρι να το ενεργοποιησουν...Αλλα απο την αλλη ακομα δεν ξερω καν που θα μενω...Μπερδεμα!

Το ειδα λιγο το site της Alice (ξερω καποια Γερμανικα) και ειδα επισης οτι χρειαζεται να εχεις ταχυδρομικο κωδικα για να δεις αν σε καλυπτει.

Typhoon εσεις που μενετε?

Δημοσ.

File des an thes kai tin periptosi tis kinitis flat tarifas.

Diladi kanondas ena 2xrono simvoleo me mia eteria kinitis p.x Vodafone ta exeis ola mesa.

Diladi Kai DSL kai aperiorista tilefonimata apo to kinito etc...etc....

Den xero ales leptomeries na sou po giati den eimai Germania alla pigeno sixna kai tixenei na mou lene filoi merika pragmatakia.

Einai ligo akrivoutsiko men alla sinferon

Δημοσ.

Εγώ ευτυχώς δεν είμαι Maschinenbau Ingenieur αλλά στο μόνο πιο καμμένο που υπάρχει δηλαδή Elektrotechnik :-) Ξέρω κάποια παιδία που είναι Maschinenbau αλλά είναι είτε προπτυχιακοί είτε στο Energiesysteme. Λογικά θα είσαι στο τροπικό Garching οπότε καλό θα είναι να βρεις σπίτι γύρω από το Münchner Freiheit, ή τουλάχιστον κάπου κοντά στο U6 γιατί το Garching είναι λίγο μακρία από το κέντρο. Εγώ μένω στο Gilching ένα μικρό σχετικά μέρος (20.000 κατοίκους) 25 χλμ. από το κέντρο, αλλά επειδή δουλεύω στο Stammgelände (το αρχικό κτίριο του ΤUM στο Maxvorstadt) είμαι κάθε μέρα στο κέντρο. Οι περισσότεροι φίλοι μένουν στο Schwabing, εκεί γύρω. Γενικά η περιοχή εκεί έχει πολλούς Έλληνες.

Τώρα το σημαντικό είναι να μάθουμε που θα μένεις βασικά. Από ότι μου είπανε η Alice είναι όντως η μόνη που δεν θέλει συμβόλαιο αλλά αν όλα πάνε καλά θα περάσω σήμερα από το Saturn να ρωτήσω. Πότε έρχεσαι με το καλό?

Δημοσ.

Ερχομαι με το καλο στις 7/7/2007. Οντως θα ειμαι στο Garching! Τωρα για το που θα μου βρουν σπιτι δεν εχω ιδεα, αλλα κατι παραπανω θα ξερουν φανταζομαι. Τους εχω πει να με ενημερωσουν μολις το βρουν. Πως μετακινεισε απο και προς το σπιτι σου? Τρενο? Γιατι 50km την ημερα ειναι καμποσα? Καλα το εχουμε κανει το θεμα...Lol!

Thanks για ολα!

Δημοσ.

Η Alice και γενικά όλες οι εταιρίες για internet κανουνε 2 με 3 εβδομάδες. Είναι κάποια πακέτα τα οποία συμφέρουν. Για παράδειγμα έχεις internet 4.000 ή 6.000 τηλεφωνήματα σε σταθερά Γερμανίας και Ελλάδας και πληρώνεις τον μήνα 40? (αλλά ίσως πέσανε κιάλο οι τιμές) τα κινητά είναι extra.

Απο συγκοινονία μην ανησυχείς. Εκεί που θα μένεις έχεις το μετρο και συγκεκριμένα το U6. Τα μετρό υπάρχουνε σε όλο το μόναχο. Όπου και να θες να πας σίγουρα θα πηγαίνει και μετρό.

Θα μένουμε και κοντά :-D

Αλλά εγω δεν έχω καμιά σχέση με τo TUM :)

Δημοσ.

Μπα τόσο παίζουν οι τιμές, εξαρτάται τι έχεις. Εγώ στην Τ-Com δίνω 50 το μήνα (6 Mbit και τηλέφωνο στο Festnetz). Τώρα για το τι ξέρουν μην κόβεις και φλέβα, ένα παλικάρι που είχε έρθει για διπλωματική μέχρι πριν κάνα μήνα (πλάκα πλάκα μηχανολόγος από ΕΜΠ ήταν οπότε μπορεί να τον ξέρεις...Θοδωρής Παπαδόπουλος λεγότανε)του είχανε βρει μια γκαρσονιέρα στο Schwabing που έδινε 700 euro (warmmiete βέβαια, δλδ με θέρμανση, ρεύμα & νερό) τα οποία είναι πάρα πολλά.

Το μετρό είναι όντως πολύ καλό γενικά (μόνο μειονέκτημα κατ'εμέ τα παλαιά τρένα στο U-bahn που είναι σαράβαλα) και το δίκτυο πολύ εκτεταμένο. Για Garching από Marienplatz είναι περίπου 25 λεπτά. Για χάρτη του μετρό κατέβασε αυτό:

http://www.mvv-muenchen.de/web4archiv/objects/download/2/schnellbahnnetz_2007.pdf

και για να βρίσκεις που πας πως και πότε κοιτάς εδώ:

http://tarifberater.mvv-muenchen.de/mvv/tb/tarifberater_start

Το Gilching που μένω εγώ είναι αν προσέξεις κάτω αριστερά στη διαδρομή του S5 προς το Herrsching. Είναι 30 mins από το Hbf αλλά δεν είναι τόσο η απόσταση το πρόβλημα όσο του ότι τη νύχτα δεν έχει S-bahn (ούτε U-bahn) οπότε η μετακίνηση είναι δύσκολη στην περίπτωση που θες να ξενυχτήσεις. Γι'αυτό βέβαια έχεις φίλους που μένουν στο κέντρο :-)

Τέλος έμαθα από τους τσάτσους μου για Alice Light :-) : Έχει όντως πρόγρομμα χωρίς συμβόλαιο, το μόνο που έχει είναι 2 εβδομάδες Kundigungsfrist που για τους μη γερμανομαθείς σημαίνει ότι πρέπει να τους ενημερώσεις τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το κόψεις.

Δημοσ.
Μπα τόσο παίζουν οι τιμές, εξαρτάται τι έχεις. Εγώ στην Τ-Com δίνω 50 το μήνα (6 Mbit και τηλέφωνο στο Festnetz).

και εγώ αυτό το πακέτο έχω :mrgreen:

Δημοσ.

εγώ προσωπικά δεν την ξέρω :-?

κοίταξες να δεις άμα στην περιοχή σου μπορεί να σε εξυπηρετήσει αυτή η εταιρία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...