WizeMan Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 ΟΚ Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο και δεν θέλω να με κόψει άσχετο ο πωλητής, ποια είναι η διαδικασία μεταβίβασης και πόσο κοστίζει, πρόκειται για ένα παλιό VW Beetle. Φαντάζομαι αφού η ασφάλεια είναι πληρωμένη δεν πρέπει να πληρώσω πάλι μέχρι να λήξει έτσι? Διάβασα και εκεί: http://www.yme.gov.gr/viewpage.php?section=334#2 αλλά οι γραφειοκρατικοί οδηγοί μου την σπάνε θα 'θελα να μου πει κάποιος που τα έχει περάσει....
Vagos_46 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μα το λίνκ που δίνεις τα λέει ωραία και αναλυτικά! Για την ασφάλεια τουλάχιστον που γνωρίζω,δεν μεταβιβάζεται πρέπει να κάνεις νέο συμβόλαιο! Επίσης γίνεται να πάς όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε μια σχολή οδηγών ή ακόμη και σε μάντρες/αντιπροσωπείες που ασχολούνται και την κάνουν αυτοί την μεταβίβαση.
WizeMan Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Αν όντως ισχύει αυτό με την ασφάλεια (που μου φαίνεται παράξενο να είναι έτσι) τότε σημαίνει ότι πρέπει να ψάξω να βρω την φθηνότερη ασφάλεια που γίνεται (φοιτητόπουλο είμαι). Έχει κανείς ιδέα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Αν όντως ισχύει αυτό με την ασφάλεια (που μου φαίνεται παράξενο να είναι έτσι) τότε σημαίνει ότι πρέπει να ψάξω να βρω την φθηνότερη ασφάλεια που γίνεται (φοιτητόπουλο είμαι). Έχει κανείς ιδέα? Η ασφάλεια δεν μεταβιβάζεται, αντίθετα συνδέεται στενότερα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου - και όχι απαραίτητα με τον οδηγό. Μπορεί δηλαδή ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ασφαλισμένος να είναι ο πατέρας σου, η μητέρα σου ή οποιοσδήποτε και το αυτοκίνητο να το οδηγείς εσύ. Αυτό είναι καθ'όλα νόμιμο. Το γράφω αυτό γιατί (χωρίς να γνωρίζω πόσων χρονών είσαι), οι ασφαλιστικές "βαράνε" πιο πολύ τους νέους οδηγούς ήτοι κάτω από συγκεκριμένη ηλικία (δεν θυμάμαι πόσο). Ίσως λοιπόν να σε συμφέρει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία. Παρεπιπτόντως, μην εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα τις πολύ φτηνές ασφαλιστικές εταιρείες: 1.- Κλείνουν και χάνεις τα λεφτά σου και τρέχεις να βρεις άλλη ασφαλιστική με την ψυχή στο στόμα. 2.- Αν τύχει και την χρειαστείς, δεν είναι η πλέον αξιόπιστη να πληρώσει χωρίς προβλήματα και χωρίς καθυστερήσεις.
Zderg Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Πάντως αν εισαι νεος οδηγος ή κατω των 23 ετών και δεν εχεις δηλωσει στην ασφαλεια σου οτι το αυτοκινητο σου οδηγειται απο καποιον νεο τότε αν προκαλεσεις καποιο ατυχημα, εκτός απο την αυξηση στο bonus/malus θα πληρωσεις και καποια παραπανω χρήματα.. Με λιγα λογια μπορεις : α)να αφησεις στην ασφαλεια να φαινεται καποιος μεγαλος, να πληρωνεις λιγοτερα αλλα άν προκαλεσεις ατυχημα να χρειαστει να πληρωσεις πολλα β)να δηλωσεις οτι το αυτοκινητο οδηγειται κ απο καποιον νεο, να πληρωνεις περισσοτερα και αν προκαλεσεις ατυχημα να πληρωσεις λιγοτερα
aGka8l Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 η ασφαλεια του προηγούμενου ιδιοκτητη σε καλυβει 15 μέρες μετα την μεταβίβαση!
kage Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 τις τιμες τις ξερει κανενας για τα κυβικα? ακουσα για κατι 150ε για 1800!!! μεταβιβαση γινεται κ στα ΚΕΠ. λοιπον μιας κ λογικα εισαι κατω απο 23 ή 24 θα σ πουν να πληρωσεις εκτος απο τα στανταρ τα υποχρεωτικα κ φορο νεου οδηγου δηλ ~+30%. αν το αυτοκινητο θα ανηκει π.χ. σε καποιον γονεα τοτε θα κανει ασφαλεια εκεινος κ οχι εσυ μιας κ δεν ειναι δικο σου.αν γινει ετσι κ δεν το δηλωσεις οτι το οδηγει κ νεος οδηγος οταν τρακαρεις θα πληρωσεις σαν προστιμο οτι επρεπε να δωσεις ΕΚΤΟΣ Κ οταν τρακαρεις κ φταις-αν δεν φταις εισαι οκ απο προστιματα κτλ- να δεχτει ο αλλος να τ κανεις δηλωση οτι οδηγουσε ο ιδιοκτητης...ολα αυτα χωρις να φωναξει αστυνομια π.χ. φιλικη δηλωση π βαζετε κ οι 2 υπογραφες κ λετε μεσα ποιος απο τους 2 εφταιγε για να ειναι καλυμενος κ να μην νομισει οτι πας να τ κανεις μαλακια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.