suser Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Καλησπέρα σας χθες κατέβασα την καινουργια έκδοση Virtualbox για Opensuse 10.2 ,κατέβασα και τις εξαρτήσεις (όλα ενταξει).Έκανα τις ρυθμισεις του λειτουργικού (Windows XP) και μόλις πήγα για εγκατάσταση των WindowsXP μου εβγαλε αυτό το μυνημα VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Re-setup the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' as root. VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED). Τι πρέπει να κάνω; suser:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δοκίμασες να κάνεις αυτό που σου προτίνει το μήνυμα που post-αρες, δηλαδή να εκτελέσεις "'/etc/init.d/vboxdrv setup" ως root; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 To έκανα αλλά μου βγήκε αυτό dabba:/home/madgenius # /etc/init.d/vboxdrv setup Stopping VirtualBox kernel module done Recompiling VirtualBox kernel module failed (Look at /var/log/vbox-install.log/var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) Κοίταξα και στο /var/log/vbox-install.log αλλά λέει Makefile:88: *** Error: unable to find the include directory for your current Linux kernel. Specify ERN_INCL=<directory> and run Make again.. Stop. Τι να κάνω; suser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Θέλει να έχεις εγκατεστημένο τον πηγαίο κώδικα του kernel που τρέχεις. Μπορείς να δεις ποια έκδοση τρέχεις με την εντολή "uname -r". Λογικά υπάρχει κάποιο πακέτο του SUSE με όνομα "kernel-sources-έκδοση" ή παρόμοιο που θα βάλει αυτό που χρειάζεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Το πακέτο αυτό kernel sources το έχω εγκατεστημένο!! Τι να κάνω γιατί δεν μου παίζει; suser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Λογικά θα τα kernel sources θα είναι διαθέσιμα στο /usr/src/linux, έλεγξε αν υπάρχει αυτός ο κατάλογος και, αν ναι, δοκίμασε να δώσεις: ># export ERN_INCL=/usr/src/linux/include # /etc/init.d/vboxdrv setup Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Αγαπητέ φίλε nske ακολουθησα τις εντολες σου ακριβως όπως μου τις περιέγραψες (σαν root φυσικά) αλλα μου έβγαλε αυτό το μυνημα >Stopping Virtual kernel module done Recompiling Virtual kernel module failed (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong.) Τι να κάνω; suser :evil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Τι να κάνω; Help me suser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Εγκατάστησε και το εξής πακέτο: kernel-syms Ίσως χρειαστεί να κάνεις log out και ξανά log in. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 To kernel-syms το εγκατεστησα και έκανα restart τι να κάνω; suser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 παιδια επαναφερω αυτο το παλιο μηνημα για να ρωτησω με ποιους επεξεργαστες μπορει να τρεξει το virtual box.Ξέρω ότι το vmware τρέχει μονο με τους τελευταιούς επεξεργαστές που εχουν μια συγκεκριμένη τεχνολογία(δεν θυμάμαι ακριβώς πια).Γίνετε το ίδιο και στο VB?Έχω εναν p4 prescott και απο προσωπική εμπειρία ξέρω ότι σε vmware δεν παίζει.Σε VB θα έχω πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Το virtualbox γράφει: Reasonably powerful x86 hardware. Any recent Intel or AMD processor should do. Σίγουρα οτιδήποτε i686 είναι κατάλληλο. Για το Vmware επίσης (το είχα χρησιμοποιήσει σε AthlonXP από τους πρώτους που είχαν βγει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μόλις έκανα την πρώτη μου mount .iso σε vb και μπορώ να πω οτι το πρόγραμμα απλά είναι φοβερό.το θύμα μου ήτανε το sabayon και έτρεξε στην διπλάσια ταχύτητα απο τι τρέχει το qemu μαζί με το module.Φοβερό πρόγραμμα με πάρα πολλές επιλογές και πανεύκολο στο στυσημό του. Να πω μερικά βήματα εγκατάστασης σε ubuntu.Πρώτα πρέπει να κατεβάσετε το .deb αρχείο από εδω http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Μετά πρέπει να εγκαταστήσετε τις απαιτούμενες εξαρτήσεις δίνοντας sudo apt-get install libxalan110 libxerces27 Μετα την εγκατάσταση κάνουμε ενα restart με ctrl+alt+backspace και κάνουμε μια τελευταία ρύθμιση για να μπορούμε να φωρτόνουμε τα iso.Σε kde πάμε στις ρυθμίσεις συστήματος και στην διαχείρηση χρηστών εκεί παμε στις ομάδες και μπαίνουμε σε λειτουργία διαχειριστή κάνουμε διπλό κλικ στο vboxusers και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί και στην λίστα αριστερά επιλέγουμε το όνομα μας που έχουμε δωσει για τον root διαχειριστή και πατάμε προσθύκη και μετά ok.Τωρα ξανακάνουμε restart οπως πριν και πλέον μπορούμε να ρυθμίσουμε,φωρτόσουμε το iso σύμφωνα με τις οδηγίες εδω http://www.ubuntugeek.com/create-and...irtualbox.html δειτε και γενικές οδηγίες εδώ http://doc.gwos.org/index.php/VirtualBox Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.