Vatos_locos Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Insomiacs έχω ένα πρόβλημα που δεν ξέρω να βρω την λύση λοιπόν ας ξεκινήσω κατευθείαν στο τοπικό δίκτυο μου υπάρχουν κάποια pc και θέλω να στήσω έναν mail server στο pc μου (Windows Xp Pro Sp2) να κατεβάζει τα mail από όλους τους χρήστες και να τους τα δίνει γίνεται αυτό το πράγμα και αν ναι πως ? ο λόγος γίνετε πχ γιατί η αδερφή μου δεν ξέρει να τα κατεβάζει και βάζει εμενα συνεχεια και με έχει τρελάνει κάποια pc δεν έχουν καν internet και έτσι θέλω να περνούν μονο τα mail τους τα οποια θα τα κατεβάζω εγώ από το pc μου και θα τους τα στέλνω στα δικά τους pc αλλα δεν θέλω να τω κάνω χειροκίνητα αυτό gγιατί θα τρώω ώρες αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτήν την δουλειά και αν βρεθεί πως το ρυθμίζουμε δεν έχω ιδέα Help
theglassicon Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Afou den exeis linux............ http://www.hmailserver.com/ Open einai ara enjoy... apo kei kai pera prepei na rythmiseis ton mail server na akouei se mia e3wteriki IP pou afou den exeis static prepei na kaneis register se kapoion free DNS server (dyndns px) kai meta na rythmiseis ta e3wterika mail pou exeis na kanoun forward ston mail server sou.....ayto gia to POP3 dld na lambaneis mail...... gia to na stelneis mail einai poly eykolo....aplws tha dilwseis ston mailserver ton basiko SMTP tou paroxou sou.....px mail.otenet.gr an exeis otenet ktl. kali epityxia
Vatos_locos Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 theglassicon τα βρήκα λίγο σκούρα αν μπορείς να βοηθήσεις λίγο θα είμαι υπόχρεος έχω στατικό όνομα στο ντίντης και με αυτό έχω ftp και http server εδώ τι ακριβώς κάνω δεν καταλαβαίνω τίποτα ακόμα στο Domain είμαι τι να βάλω εκεί ?
Vatos_locos Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 thanks blk αλλα τα βρήκα αρκετά δύσκολα στις ρυθμίσεις και τo παράτησα ψάχνω κανέναν πιο εύκολα αλλα δεν βρήκα τίποτα ακόμα
johnpap Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Εγώ είχα στήσει κάποτε δοκιμαστικά για εσωτερικό mail σε 8 υπολογιστές το workgroup mail. Εμπορική λύση αλλά ήταν αρκετά απλό στο στήσιμο, μπορείς να το κατεβάσεις δοκιμαστικά... Επίσης χρησιμοποιώ σαν e-mail client το the bat! που σαν client για μένα είναι πολύ καλό (υποκειμενικά πάντα!!) αλλά ξέρω ότι στην αρχική εγκατάσταση σε ρωτάει αν θες να το στήσεις και ως server. Αν έχω χρόνο θα κατεβάσω τον hmailserver για να τον δω, λογικά δεν πρέπει να είναι δύσκολο....
Vatos_locos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 thanks johnpap οποια βοήθεια μπορείς δεκτη
johnpap Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Το κατέβασα, θα κάνω εγκατάσταση το Σαββατοκύριακο...
Vatos_locos Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2007 I'm Waiting όταν έχεις χρόνο πές μας αν τα κατάφερες και αν ναι ένα Tutorial θα ήταν ότι πρέπει
johnpap Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Η εγκατάσταση έγινε... προς το παρόν στέλνω e-mail από μένα... σε μένα! ο server υποτίθεται δουλεύει και αν στο ΟΕ δώσω την local ip του server λαμβάνω και στέλνω, άρα εσωτερικά είμαι μάλλον οκ. Άμα βάλω σαν pop3 και smtp την dyndns διεύθυνση δεν... Τώρα χρησιμοποιώντας το dyndns και έχοντας κάνει forward τα ports στο router μου, στέλνοντας από hotmail δεν έχω λάβει τίποτα... Θα δούμε όμως... Τα προβλήματα είναι για να λύνονται!!!
johnpap Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 kai meta na rythmiseis ta e3wterika mail pou exeis na kanoun forward ston mail server sou.....ayto gia to POP3 dld na lambaneis mail...... Καμιά ιδέα για το πως το κάνω αυτό?
Vatos_locos Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 δεν έχω ιδέα και εγώ περιμένω να το κανεις να λειτουργήσει και να γράψεις κανέναν οδηγό για εμάς τους άσχετους
johnpap Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Λοιπόν τα τελευταία νέα έχουν ως εξής... Το hmailserver μου έχει βγάλει την πίστη! Τώρα βέβαια ίσως φταίει το μηχάνημα στο οποίο το τρέχω... λίγο το firewall λίγο το ένα, λίγο το άλλο... Το workgroupmail που έχω για χρήση εσωτερικά και είναι σε άλλο μηχάνημα (δεν χρειάζεται να λαμβάνει απ' έξω) δούλεψε τέλεια. Από περιέργεια είπα να φτιάξω άλλο ένα domain σε αυτό με χρήση του dyndns που έχω... Χρόνος σεταρίσματος... 12 δευτερόλεπτα... δούλεψε; Ναι, αμέσως! Το θέμα είναι ότι στο μηχάνημα που έχω το workgroupmail δεν μπορώ να εγκαταστήσω το hmailserver γιατί ακόμη κι αν δεν το έχω ανοικτό, το hmail καταλαβαίνει ότι οι θύρες 25, 110 και 143 χρησιμοποιούνται από άλλο πρόγραμμα και λέει ότι δεν πρόκειται να δουλέψει... Εννοείται πως στο router μου έχω κάνει forward τις θύρες μία στο ένα μηχάνημα, μία στο άλλο για τις δοκιμές... Στο μηχάνημα του workgroupmail έχω Παράθυρα "τσακισμένα" ενώ στο άλλο "εργοστασιακά"!! Δεν ξέρω αν φταίει κάτι από εκεί... Άρα προς το παρόν ξέρω τα εξής: 1. Με forthnet η θύρα 25 είναι ανοικτή (υπάρχουν ISPs που την κλείνουν) 2. Με το dyndns μπορώ να έχω δικό μου mail server και δουλεύει μια χαρά! (κάτι έμαθα σήμερα δηλαδή!!) 3.Στο ματς της Κυριακής, Workgroupmail-hmailserver το αποτέλεσμα είναι 1-0 αλλά θα υπάρξει επανάληψη! Αυτά για να μη μου πει κανένας εκεί έξω ότι λουφάρω!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.