Προς το περιεχόμενο

Κατέβασμα bitrate τραγουδιών

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικά ότι μουσικό cd βρίσκω το περνάω κατευθείαν σε mp3. Επειδή είμαι σχετικά τελειομανής (και άρρωστος) τα περνάω όλα σε 320kbps. Το ξέρω ότι και σε 192 ή 224 να τα πέρναγα η διαφορά θα ήταν απελπιστικά μικρή και μάλλον δεν θα ακουγόταν αλλά τέλος πάντων αυτό είναι άλλο θέμα...:)

Το πρόβλημα είναι ότι ως τώρα αμα δεν μου εφτανε ο χώρος απλά έπαιρνα ένα άλλο δίσκο...και επειδή έχω ΠΟΛΛΑ τραγούδια συνέβαινε συχνά αυτό. Με το MacBook όμως δεν γίνεται... Γνωρίζει κανείς κανένα πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη μετατροπή? Θέλω να είναι σχετικά εύχρηστο βέβαια. Δηλαδή το σκεφτόμουνα κάπως έτσι... Περνάω όσα τραγούδια θέλω από το pc στο Mac και μετά τα πετάω όλα σε αυτό το πρόγραμμα και το αφήνω να δουλεύει ένα βράδυ να τα κάνει 192 όλα... Και μετά φυσικά σβήνω τα αρχικά... Δεν θέλω να τα κάνω ένα ένα και φυσικά τα "κατεβασμένα" τραγούδια θέλω να κρατήσουν τα tags τους...

Παίζει τίποτα με το Automator?? (δεν το έχω χρησιμοποιήει ποτέ, οπότε δεν έχω ιδέα πως δουλεύει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με iTunes φυσικά. Στις επιλογές διαλέγεις το φορμά και το bitrate και με δεξί κλικ και convert selection to AAC / MP3 τα κάνει μια χαρά.

Ναι το δοκίμασα και γίνεται... Αλλά δεν μου αρέσει πολύ που κάθε φορά βάζει το τραγούδι στη Library με αποτέλεσμα να έχω το πραγούδι 2 φορές μέσα και να πρέπει να σβήσω το ένα μετά. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι έτσι κι αλλιώς θα φτιάξω όλη την playlist από την αρχή οπότε μπορώ να τα κάνω select all να τα σβήσω όλα μαζί και μετά να του πω να κάνει import μόνο τα converted..

Thanks Snollygoster..

P.S. Άμα υπάρχει κανένα άλλο prog ή άλλος τρόπος feel free να το πείτε..:)

Δεν είναι χαζό..:) Το πρόβλημα μου σε αυτή τη σκέψη ήταν ότι έχω 120GB τραγούδια..και φυσικά και να ήθελα δεν χωράνε να τα περάσω όλα στο mac.. Οπότε μιας και το να τα μετατρέπω ένα ένα είναι πολύ επώδυνο, θα έπρεπε πάλι να κάνω μια δεύτερη κόπια από αυτά που θέλω να περάσω πριν τα μετατρέψω ώστε να είναι όλα μαζεμένα... Και αυτή τη στιγμή δεν νομίζω πως έχω τόσο πολύ ελεύθερο χώρο στο pc... Βέβαια άμα γνωρίζεις κανένα πρόγραμμα για pc που να κάνει πιο καλή δουλειά από το iTunes πες μου και όλο και κάποιο τρόπο θα βρω να "φτιάξω" χώρο.:D

Με το nero μπορείς να βάλεις μία λίστα στο encode tracks με όλα τα τραγούδια που θες να μετατρέψεις (άρα γλιτώνεις την δεύτερη κόπια), δηλώνεις τις ρυθμίσεις του bitrate, δίνεις έναν φάκελο που θα σώσει το φάκελο που θέλεις να τα σώσει και πας για ύπνο......

Tο Nero σβήνει το «πρωτότυπο» MP3;

Απʼ ό,τι κατάλαβα, υπάρχει πρόβλημα χώρου, και τα παλιά θα πρέπει να σβήνονται αυτόματα μόλις μετατρέπονται. Ή δεν κατάλαβα σωστά;

btw, έχει δοκιμάσει κανείς από τους μακιντοσάκηδες το Μacintosh Audio for OS X;

Max: http://sbooth.org/Max/

θα έπρεπε πάλι να κάνω μια δεύτερη κόπια από αυτά που θέλω να περάσω πριν τα μετατρέψω ώστε να είναι όλα μαζεμένα...

eusebius ξαναδιάβασε ακριβώς τι ζητάει ο steven

Τώρα κατάλαβα! Είχα μπερδευτεί.

Άρα γίνεται με σχεδόν οτιδήποτε. Φορτώνεις ό,τι θες σε μια playlist και του λες να κάνει transcode όλη τη λίστα σε κάποιον προορισμό.

Καλή ιδέα αυτή Eusebius, δεν το είχα σκεφτεί με τη playlist. Όμως τα τραγούδια που μετατρέπει (αλήθεια για ποιο πρόγραμμα μιλάς??) τα ξανααρχειοθετέι όπως ήταν, δηλαδή για παράδειγμα όπως τα έχω εγώ τώρα, Letter of Alphabet - Artist - Album - Track, ή απλά τα πετάει όλα μέσα σε ένα φάκελο που θα του πω εγώ χύμα?

(αλήθεια για ποιο πρόγραμμα μιλάς??) τα ξανααρχειοθετέι όπως ήταν, δηλαδή για παράδειγμα όπως τα έχω εγώ τώρα, Letter of Alphabet - Artist - Album - Track, ή απλά τα πετάει όλα μέσα σε ένα φάκελο που θα του πω εγώ χύμα?

Χρησιμοποιώ foobar2000.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι το μόνο που το κάνει, αφού ειναι βασική λειτουργία.

Για το γράμμα της αλφαβήτου πρέπει να κοιτάξω αν γίνεται και πώς, αλλά το άλλο είναι απλό -- στο περιγραμμένο κομμάτι βλεπεις πώς θα βγει:

Εδώ το κομμάτι που έπαιζε δεν είναι ιδανικό για παράδειγμα, αφού %artist% και %album% είναι ίδια, αλλά το πιάνεις το νόημα. :-)

insomniastevenfb2k1mspagn8.png

Τα βήματα στο foobar:

1. Φορτώνεις όσους φακέλους θες σε μια playlist
  2. Δεξί κλικ, Covnert to...
  3. Διαλέγεις preset για τον LAME ~ btw, το foobar έχει ως default preset το V2 (το νέο όνομα του παλιού Alt Preset Standard, που είναι εδώ και χρόνια το στάνταρ στα σοβαρά P2P δίκτυα) και ΔΕΝ έχει έτοιμο preset γιʼ αυτό το τρελό που κάνεις, τα 320 ~ πρέπει να κοιτάξεις την τεκμηρίωση του LAME και να γράψεις μόνος σου την εντολή :-)
  4. Ορίζεις πώς θα είναι οι φάκελοι και το όνομα των αρχείων
  5. Του δείχνεις πού θες να τα ρίξει
  6. Πατάς ΟΚ

Άμα θες να δοκιμάσεις με το foobar, θα πρέπει να κατεβάσεις χωριστά τον LAME και να ρίξεις το lame.exe μέσα στον κατάλογο foobar2000:

http://rarewares.org/mp3.html

Δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο για λόγους δικαιωμάτων/ευρεσιτεχνιών.

Οκ ευχαριστώ πολύ! Αύριο μεθαύριο όταν βρω χρόνο θα το κοιτάξω!! Το γράμμα της αλφάβητας είναι αδιάφορο... Έτσι κι αλλίως δεν είναι και πολλά, τους φτιάχνω και χειροκίνητα τους φακέλους..

Δοκίμασα και το MAX που ανέφερες πριν...Ντάξει απλό ήταν, τη δουλεια΄του την έκανε... Τώρα αν είναι καλό ή όχι δεν έχω ιδέα....

Αν το κάνεις με foobar, ΠΡΟΣΕΞΕ το εξής:

Το foobar γράφει από προεπιλογή ID3v2.4 UTF-8, που είναι τεχνικά ανώτερο από το ID3v2.3 UTF-16 αλλά πολλά προγράμματα και συσκευές, μεταξύ των οποίων και το βλαμμένο iTunes, δεν το διαβάζουν πάντα σωστά.

Πήγαινε λοιπόν:

Preferences

Advanced

Και διάλεξε:

Tagging

ID3v2 Writer Compatibility Mode

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...