kifinas Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Στο πάγιο κρύβεται ένας μεγάλος μύθος. Ο χ εναλλακτικός λέει σου δίνω τηλεφωνία και dsl με ένα πάγιο. Ο ΟΤΕ θα σου πει τόσο για αυτό, τόσο για το άλλο. Δεν μπορεί (προς το παρόν) να κάνει διαφορετικά. Από την άλλη κανένας άλλος δεν προσφέρει PSTN τηλεφωνία παρά μόνο ο ΟΤΕ. Όλοι οι άλλοι δίνουν ip, ακόμα και αν εσύ νομίζεις πως έχεις pstn, ακόμα και αν διαφημίζουν πως δίνουν κλασική τηλεφωνία. Από την άλλη μακάρι να μπορούσε κάποιος να βάλει μόνο dsl από τον ΟΤΕ χωρίς τηλέφωνο. Εγώ δεν πιστεύω πως μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τελειώσει η περίοδος προστασίας προς τους εναλλακτικούς, η οποία πέρνει συνεχώς παράταση.
ergidis Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 kifinas αυτά γίνοντε μόνο στην Ελλάδα... Πες τα πουθενά έξω και θα γελάνε μαζί σου... Που να δειτε ποσο θα γελανε αν τους πειτε και τι μισθους και συνταξεις περνουν οι τηλεφωνητριες και καθαριστριες του οτε (οι "διευθυντες" και λοιποι "υψιλοβαθμοι" 5-6000 δεν ειναι ασυνηθιστο) Και απο που θα βγουν αυτα?? Απο το τηλεδφωνηματακι που κανεις και που κοστιζει 0 ευρο?? Τα ιδια και στα νερα και δεη (εκει να δεις) και ολυμπιακη κλπ,, και ασε τους αλλους να ζουν με 300 ευρο το μηνα...
kifinas Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2007 Εντάξει, μην γινόμαστε υπερβολικοί. Ο μισθός των νέων από ΤΕΙ είναι περίπου 850 ευρώ.
actorgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 kifinas<Όλοι οι άλλοι δίνουν ip>στη forthnet που ρωτησα μου απαντησαν οτι οι γραμμες τους ειναι pstn σαν του οτε.Εξαλλου αν ειναι voip τοτε οταν εχει διακοπη ρευματος δεν θα υπαρχει τηλεγωνο λογω παυσης router ή usb modem.Αυτο ειναι σιγουρο.Στη vivodi που ρωτησα (τελειωνει η 6μηνη προπληρωμενη σε 1,5 μηνα) η τηλεφωνια τους ειναι voip,γιατι οταν τους ειπα:εχω συναγερμο που με ειδοποιει τηλεφωνικα σε παραβιαση, θα εχω αυτη την παροχη μεσω του ιδιοκτητου δικτυου σας (σταθερη τηλεφωνια και DSL)απαντησαν ΟΧΙ τεχνικα δεν σας καλυπτουμε.Ουσιαστικα δηλαδη το σταθερο τους τηλεφωνο ειναι μεσω web.Θεωρω οτι ακομα η σταθερη τηλεφωνια οποιος παροχος και να την παρεχει ειναι καλυτερα να στηριζεται σε συμβατικες pstn γραμμες.Αργοτερα ακολουθωντας το διπτυχο αριστες υπηρεσιες και σε προσιτες αντιστοιχες τιμες κρινουμε υπολογιζοντας τις αναγκες και το συμφερον μας.Προσωπικα ετοιμαζομαι για αλλαγη παροχου,αλλα περιμενω χανοντας αληθεια χρηματα.Περιμενω και κανω υπομονη.Ακουω οτι η εναλλαχτικη αξιοπιστη λυση-μιλαω για σταθερη+DSL-ειναι η 4net,αλλα διαβαζω στο forum πολλα και ετσι οπως φαινεται μαλλον δικαια παραπονα.Αντιθετα δεν βλεπω "κακιες" για hol.Εδω πρεπει να πουμε ,κρινοντας και εξ ιδιων,οτι πολλοι ποσταρουν για προβληματα τους με τις εταιρειες μα σπανια ,αναλογικα παντα,εκθειαζουν τις εταιρειες για καλες τους υπηρεσιες.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο πΟΤΕ εχει τους περισσοτερους πελατες αρα και λογικα τα περισσοτερα προβληματα εξυπηρετησης καταναλωτη.Θυμηθειτε πως αντεδρασε στη vodafone και TIM και τους τσακισε.Ειναι σιγουρο οτι θα απαντησει και πρεπει για λογους καθαρα ανταγωνιστικους, αφου εμεις θα ωφεληθουμε.Αν θελει να μην καταληξει σαν κατι αξιολυπητο τυπου teledome.Θεωρω οτι σε ανθρωπινο δυναμικο,εννοω ποιοτητα επιστημονικης καταρτισης,δεν υπαρχει συγκριση με τους ιδιωτες.Μπορει να εχει αχρηστους και κηφηνες αλλα δεν ακυρωνεται η αξια πολλων τεχνικων που πασχιζουν στο Ελληνισταν να φερθουν επαγγελματικα.Τελος πιστευω οτι η υπομονη στην τελικη επιλογη μας ειναι φρονιμη λυση.
kifinas Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν δίνει pstn τηλεφωνία. Κανένας δεν βάζει τηλεφωνικά κέντρα. Όταν λένε ότι δίνουν τηλεφωνία σαν τον ΟΤΕ εννοούν πως δίνουν τηλεφωνία τύπου pots στον πελάτη. Δηλαδή θα βάλεις πάνω απλό τηλέφωνο και θα παίξει. Από το κέντρο όμως και μετά το κύκλωμα είναι ip. Στα κέντρα είναι τα ρούτερ και όπως καταλαβαίνεις είναι πάνω σε τεράστια ups ή τροφοδοτικά 48V. Αυτό σήμερα είναι πρόβλημα για δύο λόγους. Σε πολλές περιπτώσεις η ποιότητα είναι κακή. Αυτό εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες (γενιά ip, qos, ταχύτητα κυκλωμάτων διασύνδεσης). Συχνά η αποστολή data είναι αδύνατη. Δηλαδή πάνω σε αυτή την γραμμή "σαν του ΟΤΕ" να παίξει pstn modem, φαξ, συναγερμός...Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του αλγόριθμου επικοινωνίας σε ip επίπεδο, αλλά έχει επίπτωση στην ποιότητα φωνητικής επικοινωνίας. Στο μέλλον (στα επόμενα χρόνια) όλες οι υπηρεσίες θα μπορούν να γίνουν απευθείας σε ip και όλα θα είναι ωραία. Σήμερα, με την μεγάλη εγκατεστημένη βάση μηχανημάτων που θέλουν pstn τα πράγματα είναι ζόρικα. Τους παρόχους δεν μπορώ να τους κρίνω εγώ, αλλά έχεις άδικο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό. Ο ΟΤΕ πάντα είχε κορυφαίους τεχνικούς αλλά είναι σε πόστα που δεν έρχονται σε επαφή με τον πελάτη. Οι δικτυάδες έχουν αφήσει κακή εικόνα για τον ΟΤΕ, δικαίως σε πολλές περιπτώσεις. Με τις τελευταίες προσλήψεις που έκανε, πήρε νέους και ικανότατους τεχνικούς από cosmote, vodafone, tim, siemens, intracom... αλλά σίγουρα και μερικούς ανιψιούς-βαφτησιμιούς...
actorgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 <Θεωρω οτι σε ανθρωπινο δυναμικο,εννοω ποιοτητα επιστημονικης καταρτισης,δεν υπαρχει συγκριση με τους ιδιωτες> εννοω οτι οι ιδιωτες υστερουν εναντι του ΟΤΕ σε επαρκεια επιστημονικου προσωπικου...
limplixos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Πόσο είναι σήμερα το πάγιο ΟΤΕ σε απλή τηλεφωνική γραμμή;
Haldol Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ωραίο φτυάρι. Είναι 15€ το μήνα. Στους εναλλακτικούς το κόστος της γραμμής από τον ΟΤΕ είναι ~8€ (το πόσο το πληρώνεις εσύ μετά είναι άλλο θέμα).
vangelis_k Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως είναι δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εναλλακτικών κυρίως στην επαρχία πατάνε στο χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ και το πάγιο κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την συντήρησή του αλλά και την επέκτασή του σε περιοχές εμπορικά ασύμφορες για ιδιωτικές εταιρίες
limplixos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Ωραίο φτυάρι. Είναι 15€ το μήνα. Στους εναλλακτικούς το κόστος της γραμμής από τον ΟΤΕ είναι ~8€ (το πόσο το πληρώνεις εσύ μετά είναι άλλο θέμα). Ευχαριστώ! (και για τα 2 )
JohnXarxas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 τελικά ήταν μούφα αυτά που λέγανε... όπως καταλάβατε
BritGreek Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως, παιδιά, εμένα ο πρώτος λογαριασμός μου ήρθε 170 ευρώ για ADSL 2mbit και απεριόριστες κλήσεις. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι κάποια πάγια προπληρώνονται και επιστρέφονται αν διακόψεις. Έλεος δηλαδή. Ας όψεται το γεγονός ότι εδώ που βρίσκομαι υπάρχει μόνο ο ΟΤΕ. Πολίτες Β' κατηγορίας οι κάτοικοι μικρών νησιών και πόλεων.
Tsino Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Και εμένα έτσι μου είχανε πει ότι θα μου τα επιστρέψουνε όταν θα διακόψω... Όταν μετακόμισα και άλλαξα και πάροχο δεν τα είδα ποτέ... Μεγάλοι απατεώνες και όσο έχω εναλλακτικές δεν πρόκειται να ξαναπάω ποτέ στον ΟΤΕ... να τον κλείσουνε κιόλας δεν με πειράζει καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.