poscaman Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 λοιπον μαθαινω μονος μου απο e-books html.εχω μια σελιδουλα στα σκαρια οχι τπτ σπουδαιο,πειραματιζομαι και μαθαινω εκει.λοιπον θελω να κανω το εξης: εστω οτι εχω μια κυρια σελιδα στην οποια υπαρχει ενα λινκ.το λινκ πηγαινει σε ενα html αρχειο.επειδη το αρχειο html που πηγαινει εχει πολλα πραγματα θελω το λινκ να πηγαινει σε καποιο συγκεκριμενο σημειο του.αυτο πως μπορει να επιτευχθει? επισης εχω ενα μικρο προβλημα.σε μια πολυ απλη σελιδα της μορφης ><html> <title>τιτλος</title> <body> μπλα μπλα μπλα </body> </html> τοσο τα γραμματα οσο και το κειμενο (απλο κειμενο) στο body ενω τα γραφω στα ελληνικα εμφανιζονται στα κινεζικα!η μονη λυση ειναι ο επισκεπτης να διαλεξει character encoding =>unicode. αυτο ομως θελω να το αποφυγω.πως?
giannis Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 vale ayto stin arxi tis selidas gia ta greek : <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
Dikemou Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Αφού θέλεις unicode (και καλά κάνεις) βάλε στο <head> > <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> Για το link, στο aaa.html βάλε κάπου: > blah blah <a name="bbb">blah</a> Πας κατευθείαν με /aaa.html#bbb
alexgreat Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με το unicode... Όταν γράφω, οι ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζονται μια χαρά με iso-8859-7 αλλά δεν εμφανίζονται με utf-8. Και σε Notepad να γράψω μια σελίδα html, το iso θα τα εμφανίσει ενώ το utf κινέζικα. Πως πρέπει να δημιουργήσω την ιστοσελίδα για να εμφανίζεται σε unicode;
alexgreat Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Α σ'ευχαριστώ. Να ρωτήσω όμως πως το σώζω ως utf/unicode; Πες π.χ. ότι δουλεύω με Dreamweaver. Και για να ανοίξω και να κάνω αλλαγές μετά θα πρέπει να το ανοίξω ως unicode; Γιατί αλλιώς δεν διαβάζεται...
Dikemou Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δε γνωρίζω σε DW, αν και βλέπω κάτι σχετικά properties στο modify -> page properties -> title/encoding. Μάλλον πρέπει να διαλέξεις unicode στο encoding και στη συνέχεια να τσεκάρεις το BOM. Στο notepad διαλέγεις το encoding στο save dialog. Όταν ξανανοίξεις το αρχείο, λογικά το εκάστοτε πρόγραμμα θ' αναγνωρίζει το encoding και δε θα χρειάζεται να κάνεις κάτι περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.