nicsie Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 pos mporo na kano format ena usb disko 120gb se fat32? xrisimopoio suse
nske Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Θα πρέπει να έχεις τα DosFS Tools εγκατεστημένα. Πιθανόν να υπάρχουν σαν πακέτο για το SUSE και πιθανόν να είναι ήδη εγκατεστημένα (αν υπάρχει η εντολή "mkfs.vfat" σημαίνει ότι είναι). Μετά μπορείς να κάνεις τα εξής: # cfdisk /dev/sda //αν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που είναι οργανομένος ο δίσκος σε partitions # mkfs.vfat /dev/sda1 //για να κάνεις τη διαμόρφωση σε fat32 Στο παράδειγμα υποθέτω ότι ο usb δίσκος έχει αναγνωριστεί ως sda και ότι έχει μόνο ένα primary partition πάνω του που θέλεις να διαμορφώσεις.
nske Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Έχεις δίκιο gtroza, μόλις το δοκίμασα. Οπότε nicsie μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις και την εφαρμογή parted με ή χωρίς κάποιο GUI (Qtparted / Gparted).
gtroza Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 ο/η nicsie ειχε πρόβλημα με αντιγραφή http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=191058 οπότε σκέφτηκα μήπως χρειαζόταν κάτι πιό "εύκολο" το διατύπωσα όμως "διακριτικά" γιατί δεν είμαι τόσο σχετικός υγ: nske ελπίζω το θέμα που άνοιξες για το Unix, να κρατηθεί στο επίπεδο ποιότητας που το έθεσες ! τελευταία αυξήθηκαν οι "χρήστες" linux !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.