Προς το περιεχόμενο

...για ζωδια εχετε μιλησει?

kika1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πιστέυω ή δεν πιστεύω. Δεν ξέρω αν είναι απάτη ή όχι. Αυτό που σίγουρα ξέρω όμως είναι πως καταδικάζουμε την αστρολογία χωρίς να ξέρουμε τίποτε για αυτήν.

Να σας πω λοιπόν τί κάνω εγώ εδώ και χρόνια (καλά, μη φανταστείτε πως είναι σκοπός της ζωής μου, απλά παρατηρώ).

Πριν καμιά 10ριά χρόνια έμαθα για τον ανάδρομο Ερμή και τις συνέπειες που έχει στη ζωή μας. Στην αρχή γέλαγα και το είχα κάνει σλόγκαν κάθε φορά που κάτι πήγαινε στραβά με το δικό μου PC, με τα PCιά των φίλων ή το δίκτυο της ετερείας που εργάζομαι.

Κάποια στιγμή από περιέργεια έψαξα να βρω στο internet πληροφορίες γι αυτόν τον ανάδρομο Ερμή και τί στο καλό κάνει τελικά και από τότε είπα πως όποτε θα έχω πρόβλημα με PCs, τηλέφωνα, επικοινωνίες γενικότερα (αυτά επηρεάζει σε γενικές γραμμές) θα ψάχνω να βρω αν πράγματι είναι ανάδρομος ο Ερμής. Έτσι κι έκανα. Έχοντας περάσει μια δεκαετία από τότε, μπορώ να πω πως κατά 90% των φορών που προέκυπταν προβλήματα ήταν ανάδρομος αυτός ο πλανήτης.

Δεν ξέρω τί παιζει γενικότερα με την αστρολογία. Αν μας κοροϊδεύουν, αν απλά οι αστρολόγοι της τηλεόρασης και των εντύπων γράφουν παραμύθια επειδή δεν ξέρουν την τύφλα τους, επειδή δεν είναι καν αστρολόγοι, επειδή ανέλαβε τη στήλη των ζωδίων η καθαρίστρια του τμήματος ή επειδή η αστρολογία είναι μούφα.

Στην πράξη όμως, διαπίστωσα αυτό που σας είπα. Εντάξει είναι ένα από όλα όσα λέει η αστρολογία. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ξανακαταδικάζω τίποτα χωρίς να έχω γνώση αυτού και για την αστρολογία δηλώνω άγνοια.

Και για να απαντήσω και στο ερώτημα της κοπελιάς που έκανε το θέμα αυτό, είμαι Αιγόκερως. :mrgreen: :P

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι γενικότητες που γράφουν στα περιοδικά και λένε στην τηλεόραση για τα ζώδια, είναι γενικότητες. Οι θέσεις των πλανητών είναι διαφορετικοί την στιγμή που γεννήθηκε ο καθένας μας και ακόμη και αν είμαστε το ίδιο ζώδιο, μπορεί να είμαστε η νύχτα με την μέρα.

Έχω ένα πρόγραμμα για το γεννέθλιο ωροσκόπιο, το οποίο το υπολογίζει σύμφωνα με ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία γέννησης. Βγάζει περίπου 20 σελίδες. Το περίεργο είναι ότι σε όσους το έχω βγάλει, πέφτει πάρα πολύ μεσα, και όχι σε γενικότητες. Σε πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν είναι δυνατόν να ισχύουν για τον περισσότερο κόσμο.

Παρθένος με ωροσκόπο Σκορπιό, Τίγρης

Δημοσ.

Η μόνη επιστήμη που μελετάει τους πλανήτες, είναι η αστρονομία...ΌΟΟΛα τα άλλα έιναι απλώς μπαρούφες...Οι αστρολόγοι ποντάρουν στην αφέλεια του κόσμου, και εκμεταλλέυονται την ευκαιρία για να θησαυρίζουν...

• Moderators
Δημοσ.
Εγω δηλωνω κριος, αλλα δεν ασχολουμαι με ζωδια. :)

Κριος κι εγω, αλλά ουτε που εχω ασχοληθει ποτε μου...

Δημοσ.

Οποιος μου αποδιξει οτι οι ανθρωποι χωριζονται σε 12 κατηγοριες ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ μεχρι τοτε................

Δημοσ.

το γελοίο είναι να βλέπεις άτομα που πιστεύουν ότι τους λέει ένα δόγμα σαν πρόβατα να λένε «μα πως το πιστεύεις χωρίς αποδείξεις» προς άλλα δόγματα.

ο αγνωστικισμός (στην πολύ «σκεπτικιστική» του έννοια) είναι μια λύση. δηλαδή δεν πιστεύω τίποτα αλλά, δεν απορρίπτω και τίποτα 100%. έτσι λειτουργεί και ο σωστός επιστήμονας εξάλλου. με την βελτίωση της υπάρχουσας γνώσης όχι με την «σφραγίδα, έτσι είναι 100%». δηλαδή, δεν πιστεύουμε και στις νεράιδες αλλά δεν θα υπογράψουμε και συμβόλαιο ότι δεν υπάρχουν αν και προφανώς γνωρίζουμε η πιθανότητα να συμβαίνει αυτό είναι πολύ, πολύ μικρή.

τώρα στα ζώδια όπως είπα, θεωρώ επικίνδυνα τα «καθημερινά» που λένε άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος και λένε στο κόσμο να μην κάνει τίποτα μέχρι να έρθει η «κατάλληλη» ώρα. τώρα οι γενικές περιγραφές έχουν κάποιο ενδιαφέρον[μιας και είναι όντως διαφορετικές μεταξύ τους και σχετικά κοινές, αντίθετα με κάποιους που λένε ότι είναι όλες ίδιες ή ανακατωμένες, αυτό δεν ισχύει] αν και κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις. το συλλογικό ασυνείδητο π.χ. μπορεί να γίνει ισχυρό εργαλείο. από την άλλη, μπορεί και κάποτε η επιστήμη να βρει ότι κάποιες ακτινοβολίες/συχνότητες/οτιδήποτε από τον σύμπαν επηρεάζουν την ψυχολογία έστω με διαφορετικό τρόπο από ότι τώρα λένε, οπότε ας μην υπογράψουμε και συμβόλαιο. π.χ. πολύ χαμηλές ηχητικές συχνότητες[από σοβαρά ηχητικά συστήματα, από το σύμπαν, από ένα σεισμό ή άλλες κινήσεις της γης, από άλλα τεχνητά μέσα, κτλ] έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν τη διάθεση.

Δημοσ.

ουαου!!:-D

ναι κοπελια ειμαι και καινουρια οπως προδιδει

και ο α ριθμος των ποστ

με κατατοπισατε πληρως στο εξης βασικο και αιωνιο ερωτημα:

Πρεπει να ρωταμε εναν ανδρα τι ζωδιο ειναι?

τελικα σιγουρα ΟΧΙ!

γιατι μονο μια στις 20 θα τυχει να ασχολειται

οποτε και θα το εκτιμησει

οι λοιποι θα πουνε, δεν ασχολουμαι στην καλυτερη

"τι ρωταει αυτη"οι ενδιαμεσοι

και ο ενας θα μεινει μ@λ@κας...:?

Δημοσ.
με κατατοπισατε πληρως στο εξης βασικο και αιωνιο ερωτημα:

Πρεπει να ρωταμε εναν ανδρα τι ζωδιο ειναι?

τελικα σιγουρα ΟΧΙ!

γιατι μονο μια στις 20 θα τυχει να ασχολειται

οποτε και θα το εκτιμησει

οι λοιποι θα πουνε, δεν ασχολουμαι στην καλυτερη

"τι ρωταει αυτη"οι ενδιαμεσοι

και ο ενας θα μεινει μ@λ@κας...:?

Ο σκεπτικισμός δεν είναι προνόμιο των ανδρών, ξέρεις...

Δημοσ.
Ο σκεπτικισμός δεν είναι προνόμιο των ανδρών, ξέρεις...

ναι ρε γμτ

πως ξεχνιεμαι ετσι καμια φορα...:oops:

Δημοσ.
Ευτυχώς γιατί προς στιγμήν σκιάχτηκα πως είμαστε μόνοι μας. :lol: :P

Όχι, μη φοβάσαι! Πίσω από μία οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο άντρες/γυναίκες μπορούν εξίσου να κάνουν τον εξυπνάκια, το φαινόμενο δε θα εκλείψει ποτέ :P :p :P...

Τώρα, για τα ζώδια, επειδή είναι προσωπική μου στάση και στο θέμα των θρησκειών (στο μυαλό μου εντάσσονται περίπου στην ίδια κατηγορία), προσπαθώ να την εφαρμόζω κι εδώ: Δεν χλευάζω και δεν επιτίθεμαι πλέον σε άτομα για πιστεύω τέτοιας φύσεως. Δε προβληματίζομαι περισσότερο από όσο θα 'πρεπε, όταν συμβαίνει άτομο του περιβάλλοντός μου να ασχολείται με τα ζώδια. Με στενοχωρεί όταν αυτό γίνεται βασικό κριτήριο στην εξαγωγή δείκτη χνωτο-ταιριάσματος... :shock:

Δημοσ.
Όχι, μη φοβάσαι! Πίσω από μία οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο άντρες/γυναίκες μπορούν εξίσου να κάνουν τον εξυπνάκια, το φαινόμενο δε θα εκλείψει ποτέ :P :p :P...

Τώρα, για τα ζώδια, επειδή είναι προσωπική μου στάση και στο θέμα των θρησκειών (στο μυαλό μου εντάσσονται περίπου στην ίδια κατηγορία), προσπαθώ να την εφαρμόζω κι εδώ: Δεν χλευάζω και δεν επιτίθεμαι πλέον σε άτομα για πιστεύω τέτοιας φύσεως. Δε προβληματίζομαι περισσότερο από όσο θα 'πρεπε, όταν συμβαίνει άτομο του περιβάλλοντός μου να ασχολείται με τα ζώδια. Με στενοχωρεί όταν αυτό γίνεται βασικό κριτήριο στην εξαγωγή δείκτη χνωτο-ταιριάσματος... :shock:

:-| τελικα μας ειπες τι ζωδιο εισαι?:mrgreen:

εγω επισης δηλωνω εξυπνακιας (πως ειναι το θηλυκο του..?)

παντουυυυυυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...