Προς το περιεχόμενο

Καινούριες RAM

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το μηχάνημα της υποηραφής και θα ήθελα να πάρω μα συμπληρώσω και το άλλο ζευγάρι μνημών της μητρικής!!Η μητρική μου δέχεται και μνήμες συχνότητας 667 αν και ξέρω ότι επειδή έχω 553 οι καινούριες θα τρέχουν στις ταχύτητες των 553!Απλά κάνω το πρώτο βήμα και στο μέλλον πέρνω και τις άλλεσ 667!!

Θέλω 2x1Gb DDR2 για dual channel γύρω στα 100-150 ευρώ!!!Πρέπει αναγκαστικά να είναι πακέτο με 2 μνήμες ή μπορώ να πάρω και 2 τις ίδιας μάρκας?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχω το μηχάνημα της υποηραφής και θα ήθελα να πάρω μα συμπληρώσω και το άλλο ζευγάρι μνημών της μητρικής!!Η μητρική μου δέχεται και μνήμες συχνότητας 667 αν και ξέρω ότι επειδή έχω 553 οι καινούριες θα τρέχουν στις ταχύτητες των 553!Απλά κάνω το πρώτο βήμα και στο μέλλον πέρνω και τις άλλεσ 667!!

Θέλω 2x1Gb DDR2 για dual channel γύρω στα 100-150 ευρώ!!!Πρέπει αναγκαστικά να είναι πακέτο με 2 μνήμες ή μπορώ να πάρω και 2 τις ίδιας μάρκας?

Ναι φίλε για να είσαι σύγουρος,πρέπει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

• Moderators
Δημοσ.

Εαν παρεις απλα ιδια μαρκας, θα δουλεψουν κατα 99,9999999999999% σε dual channel. :) (ιδιες μνημες ε)

Δημοσ.

Καλά ε, ξεφτυλίστηκαν οι τιμές των ddr2 μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.Και τόσο καιρό ήταν λες κι έπαιρνες χρυσάφι.Φίλε pagratios, με τόσο χαμηλές τιμές κι εγώ προτείνω 800ρες καθώς μελλοντικά σε αλλαγή mobo θα έχεις το μέγιστο, διαφορετικά τώρα τις δουλεύεις στα 667 και χαμηλώνεις τα timings...

Δημοσ.

Δηλαδή αν πάρω 800 δεν θα τις αναγνωρίσει η mobo?Ή θα τρέχουν αυτόματα στα 533 όπως οι άλλες?Τα timings τι ακριβώς κάνουν?

Δημοσ.

βασικα τι τις θες επανω τις αλλες? 2γιγα δε σου φτανουν!!! αμα δεν ασχολεισαι με επεξεργασια βιντεο τι την θες πανω απο 2γιγα? σε χπ κιολα....? τι χρονισμους(timings) εχουν αυτες που εχεις τωρα? timings ειναι διαφορων ειδων.. ειναι ο χρονος σε κυκλους ρολογιου που πρεπει να περασει για να γραψεις ξερω γω κατι στη μνημη η να διαβασεις κλπ... ειναι διαφορα.οσο πιο μικρα τοσο το καλητερο. αλλα οσο πιο μικροι ειναι αυτοι οι χρονοι τοσο πιο δυσκολο ειναι να εχεις μεγαλη συχνοτητα λειτουργειας μνημης... τουλαχιστον στην ιδια ταση λειτουργειας...

το μοβο αν βλεπει μεχρι 667 τοτε θα τις κανει 667 και θα τρεχουν εκει. βεβαια εδω εισαι και ολιγον τυχερος διοτι οι συγκεκριμενες δουλεβουν στο 1.8βολτ η προεπιλεγμενη δηλαδη ταση την οποια θεσπισαν για τις δδρ2. αν το μοβο σου δεν "καταλαβενε" οτι οι μνημες που εβαλες θελουν 2 ή 2,2 βολτ (αν ηθελαν. αυτες που λεω δε θελουν. υπαρχουν και τετειες) δε ξερω τι θα γινοταν....

Δημοσ.

Field Value

Memory Module Properties

Module Name Melco

Serial Number None

Module Size 512 MB (1 rank, 4 banks)

Module Type Unbuffered DIMM

Memory Type DDR2 SDRAM

Memory Speed DDR2-533 (266 MHz)

Module Width 64 bit

Module Voltage SSTL 1.8

Error Detection Method None

Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh

Memory Timings

@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)

@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)

Όπως τα έδωσε το everest για την μία μνήμη αλλά δεν καταλαβαίνω τπτ!

• Moderators
Δημοσ.

Στα 533 δουλευουν με 4ρια...

Αρα παιρνεις και τις αλλες και τις δουλευεις επισης στα 533 με 4ρια ή βαζεις μονο τις αλλες και τις δουλευεις στα 667 με 4ρια επισης. :)

• Moderators
Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη, και υπο συνθηκες XP, καλυτερα 2GB 667. Τα timings αλλαζουν μεσω του BIOS και δεν απαιτουν καποιο προγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...