Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το έχω ψάξει στην Ελλάδα δεν έχει κάτω απο 6000, καλύτερα να μην μπερδεύουμε το θέμα, αν είναι εδώ να συζητήσουμε για το αμάξι απο εξωτερικό. συν το ότι ακόμα και στην ελλάδα δεν παίζει το θέμα ποιοτικού και έλεγχου. δεν εμπιστεύομαι κανέναν έμπορα.

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τελευταία μιας και ψάχνομαι για αμάξι μου έχει έρθει και η ιδέα για να βάλω υγραέριο στο Corolla 1997 1,3l που έχω και να το κρατήσω ακόμα κανένα χρόνο (μπορεί και παραπάνω).

Εχω βρεί τιμή στα 700 ευρώ Lovato στην Ξάνθη και είναι άτομο που έχει βάλει σε πολλά αμάξια, το αμάξι το μόνο που θέλει είναι το υγραέριο και οι 2 πίσω μπουκάλες αλλαγή kyb που βγαίνουν 155 ευρώ.  δηλαδή να το πω χονδρικά ενα 1000άρικο θα δώσω.  το αμάξι τώρα έχει 240.000χμ και ένα χρόνο που το έχω πάει ρολόι (5 άτομα φορτωμένο τέρμα Κωνσταντινούπολη πάνε έλα την ίδια μέρα)

αν είναι να το πουλήσω τώρα θα πάρω αμάξι της τάξης Corolla 2006 Diesel που είναι στα 6000, αν όμως το κρατήσω θα μπορέσω να πάω παραπάνω του χρόνου μιας και θα μαζέψω λεφτά και τα κάνω 9000+

Επειδή έχω το ίδιο αυτοκίνητο, (Corolla 97) αν του βάλεις υγραέριο πες μας πως πηγαίνει μετά από κανα χρόνο γιατί ενδιαφέρομαι. 

Δημοσ.

Γιατί βρε τι έχουν οι χώροι;

Άνετα κάθονται πίσω τα άτομα και το πορτ μπαγκάζ μια χαρά το έχω δει.

Έχει φίλος ένα 3θυρο 116 του '08 νομίζω και οι θέσεις πίσω δεν είναι και τόσο άνετες, ούτε και το πορτμπαγκάζ ιδιαίτερα μεγάλο. Πιστεύω ότι άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν μεγαλύτερους χώρους, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου!

Δημοσ.

Έχει φίλος ένα 3θυρο 116 του '08 νομίζω και οι θέσεις πίσω δεν είναι και τόσο άνετες, ούτε και το πορτμπαγκάζ ιδιαίτερα μεγάλο. Πιστεύω ότι άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν μεγαλύτερους χώρους, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου!

Εγώ μιλάω όμως για 5θυρο του 12'. Ίσως είναι πιο μεγάλο. Δεν ξέρω

Πάντως εγώ που έχω καθήσει πίσω μια χαρά μου φάνηκε. Τεσπα

Παιδιά, πόσο έχει πάει το υγράεριο;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μιλάω όμως για 5θυρο του 12'. Ίσως είναι πιο μεγάλο. Δεν ξέρω

Πάντως εγώ που έχω καθήσει πίσω μια χαρά μου φάνηκε. Τεσπα

Παιδιά, πόσο έχει πάει το υγράεριο;

Μέση τιμή κυμαίνεται στα 0.82€/Lt.Εμένα και πάλι με συμφέρει ,ετησίως κάνω 45.000χλμ.

Ώστόσο όταν τοποθέτησα υγράεριο δέν υπήρχε η δυνατότητα αγορά Diesel αυτοκινήτου

Δημοσ.

Μέση τιμή κυμαίνεται στα 0.82€/Lt.Εμένα και πάλι με συμφέρει ,ετησίως κάνω 45.000χλμ.

Ώστόσο όταν τοποθέτησα υγράεριο δέν υπήρχε η δυνατότητα αγορά Diesel αυτοκινήτου

Γλυτώνεις ΤΡΕΛΑ λεφτά !!!

• Like 1
Δημοσ.

Με τοσα χλμ εισαι ο ορισμος του αν συμφερει το υγραεριο .

• Like 1
Δημοσ.

Γλυτώνεις ΤΡΕΛΑ λεφτά !!!

Με τοσα χλμ εισαι ο ορισμος του αν συμφερει το υγραεριο .

Έπρεπε να το είχα τοποθετήσει απο το 2014. Διάβαζα πέρι βλάβων του κινητήρα και δίσταζα.

Το κυριότερο είναι να ρυθμιστεί το σύστημα , και να κάνει σωστή εγκατάσταση.

Τα έξοδα του σύστηματος (ανα χρόνο) είναι 100 ευρώ.

Αλλάζω ανά 20.000-25.000 τα 2 φίλτρα καυσίμου , και κάνω έλεγχο στις βαλβίδες μου.

• Like 1
Δημοσ.

Στην περίπτωση της μεταπώλησης το υγραέριο βοηθάει ή όχι; Το λέω επειδή αρκετοί φοβούνται για λάθος εγκατάσταση κλπ και ίσως είναι πιο δύσκολο να πουληθεί. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Στην περίπτωση της μεταπώλησης το υγραέριο βοηθάει ή όχι; Το λέω επειδή αρκετοί φοβούνται για λάθος εγκατάσταση κλπ και ίσως είναι πιο δύσκολο να πουληθεί. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αναλογα τι επιφυλαξεις εχει ο καθε αγοραστης . Επειδη η τοποθετηση εχει μεγαλη σημασια και δεν ειναι standar μπορει να εχει και δικιο σε μερικες περιπτωσεις . Μια καλη επιλογη ειναι να το παει για ελεγχο εκτος απο μαστορα και σε εγκατασταστη υγραεριου . Εγω αυτο θα εκανα .

• Like 2
Δημοσ.

Εγω προσωπικά δέν θα έπαιρνα  με ηδη τοποθετημενο υγραέριο.

Θα γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος σε φανοποια-μηχανικά.Εάν ήταν καθαρο θα το αγοράζα και θα τοποθετούσα ο ίδιος σύστημα υγραεριοκίνησης.

Σίγουρα δέν θα ήξερα πως ο εκάστοτε ιδιοκτήτης το δούλευε το κινητήρα με υγραέριο, εάν όντως είχε κάνει Service κ.λ.π.

Αυτό βέβαια θα το έβλεπες και το βιβλίο συντήρησης.Αλλά τόσα γίνονται!

• Like 2
Δημοσ.

Kαι βιβλιο συντηρησης να ειχε και ολα τα προβλεπομενα σερβις να ειχε κανει, δεν μπορεις να ξερεις την κατασταση στην οποια βρισκεται ο κινητηρας και ποσο εχουνεπιρεαστει διαφορα πραγματα, οπως βαλβιδες, εδρες που αυτα συνηθως "κτυπα" το υγραεριο. Στα οποια έλεγχος μπορει να γινει μονο αν ανοιχθει ο κινητηρας κατι που οπως δεν μπορει να γινει κατα τον τεχνικο ελεγχο απο το μηχανικο που θα βαλεις να το ελεγξει καθως ο ελεγχος ειναι πιο επιφανειακος.

Ακομη και σε εγκαταστατη υγραεριου να το πας δεν μπορει να σου πει πολλα το μονο που θα μπορει να δει ειναι αν ειναι σωστα εγκατεστημενο και ρυθμισμενο, τιποτα απο παραπανω. Επισης καθε 10 χρονια θελει αλλαγη η δεξαμενη  υγραεριου οποτε αν το εχει ο αλλος τι κερδισες που θα πρεπει να δωσει κανα 200αρι παλι για νεά δεξαμενη. Αν παλι το εχει λιγα χρονια 1-2-3 θα με προβληματιζε γιατι να θελει να το πουλησει τοσο γρηγορα? μηπως εχει θεματακια? μηπως, απλα τα διορδωσε για το πουλησει και μετα απο λιγο θα αρχισουν να ξαναβγαινουν?

Οποτε, ποτέ αγορα αυτοκινητου με προεγκατεστημενο συστημα υγραεριοκινησης

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι αξιόπιστα τα Obd Elm 327 , ώστε να πάρουμε μια 1η ένδειξη για τα short term fuel trim & Long term Fuel trim(Προσαρμογή Καυσίμου) κατα τη λειτουργία του υγραερίου και της βενζίνης αντίστοιχα.

Είχα αγοράσει 1 Elm327 απο Κινα , αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να το συνδέσω με την εφαρμογή(Torque).

Που έψαξα κυκλοφορούν  εκδόσεις v1.5 ή V2.1.

Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 2003 , οπότε σίγουρα υποστηρίζει Obd.

Έλεγα μήπως είναι ελλατωματικο το συγκεκριμένο?

Έχει κάποιος εμπειρία πάνω στο θέμα?

• Moderators
Δημοσ.

Μετά από ένα μπλε κινεζοELM που μου βραχυκυκλωσε τον εγκεφαλο και τα ειδα ολα, πηρα αυτο:

http://www.ebay.com/itm/New-BAFX-ELM327-Bluetooth-OBD-2-CAN-V1-5-Scan-Tool-Android-OBD-Reader-Scanner-/251488093341?hash=item3a8ddbc49d:g:oDsAAOSwENxXl3Az&item=251488093341&vxp=mtr

Τέρμα συμβατό, δεν ζεσταινεται, δεν καιει μπαταρια, το έχω 8 μηνες συνεχως κουμπωμενο πανω, ολα καλα.

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από ένα μπλε κινεζοELM που μου βραχυκυκλωσε τον εγκεφαλο και τα ειδα ολα, πηρα αυτο:

http://www.ebay.com/itm/New-BAFX-ELM327-Bluetooth-OBD-2-CAN-V1-5-Scan-Tool-Android-OBD-Reader-Scanner-/251488093341?hash=item3a8ddbc49d:g:oDsAAOSwENxXl3Az&item=251488093341&vxp=mtr

Τέρμα συμβατό, δεν ζεσταινεται, δεν καιει μπαταρια, το έχω 8 μηνες συνεχως κουμπωμενο πανω, ολα καλα.

Σε τι αυτοκινητο ?

Εμενα με ενδιαφέρει να είναι συμβατο για Honda Accord μοντελο 2003

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...