Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι ρε φιλαράκι 13.000 για ford focus.... Αμαρτία από τον Θεό είναι... Αυτά είναι και γούστα πάντως...

Επειδή έχει ο αδερφός μου την BMW 116 (diesel), το αμάξι είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά αλλά έχει και οικονομία και γκάζι (άμα θέλεις) και χώρους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μισό γιατί με μπέρδεψες.

Μέχρι να γυρίσει το αυτοκίνητο σε υγραέριο (τον χειμώνα θέλει περισσότερη ώρα) ΔΕΝ καίει υγραέριο αλλά βενζίνη. Τι σχέση έχει αυτό που λες με τους υπολογισμούς που κάνουμε;

Με αυτή την λογική θα πει και ένας άλλος, ναι βρε παιδιά αλλά δεν υπολογίσατε και την απόσταση από την στιγμή που μου τελείωνει τελείως το υγραέριο, μέχρι να πάω στο βενζινάδικο να φουλάρω.

Η συντήρηση του κιτ είναι πράγματι ένα κόστος της τάξεως των 30 ευρώ στα 15.000 χιλιόμετρα (τουλάχιστον τόσο εμένα ήταν), όπως επίσης και ότι κάποια ανταλλακτικά θα αλλαχτούν αργότερα λόγω μη χρησιμοποιήσης βενζίνης.

Μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία όμως γιατί θα γυρίσω να σου πω, ποτέ εγώ δεν έβαζα την πιο φτηνή βενζίνη επομένως έχω περισσότερο κέρδος.

Πάντως δεν είναι σίγουρα στο 30% που είπε προηγουμένως ένας φίλος.

Όπως είχα γράψει στο αρχικο μηνυμα η οικονομία είναι της ταξης του 40%, εμένα το Lovato ψεκάζει και βενζίνη.

Αλλάζω κάθε 20.000χλμ τα 2 φίλτρα του , πάντα με γνήσια , 20 ευρω μου στοιχίζουν.

Συμφωνω με τη τελευταια σου παράγραφο.

• Like 2

Όχι ρε φιλαράκι 13.000 για ford focus.... Αμαρτία από τον Θεό είναι... Αυτά είναι και γούστα πάντως...

Επειδή έχει ο αδερφός μου την BMW 116 (diesel), το αμάξι είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά αλλά έχει και οικονομία και γκάζι (άμα θέλεις) και χώρους...

Για τους χώρους διαφωνώ :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

τελευταία μιας και ψάχνομαι για αμάξι μου έχει έρθει και η ιδέα για να βάλω υγραέριο στο Corolla 1997 1,3l που έχω και να το κρατήσω ακόμα κανένα χρόνο (μπορεί και παραπάνω).

Εχω βρεί τιμή στα 700 ευρώ Lovato στην Ξάνθη και είναι άτομο που έχει βάλει σε πολλά αμάξια, το αμάξι το μόνο που θέλει είναι το υγραέριο και οι 2 πίσω μπουκάλες αλλαγή kyb που βγαίνουν 155 ευρώ.  δηλαδή να το πω χονδρικά ενα 1000άρικο θα δώσω.  το αμάξι τώρα έχει 240.000χμ και ένα χρόνο που το έχω πάει ρολόι (5 άτομα φορτωμένο τέρμα Κωνσταντινούπολη πάνε έλα την ίδια μέρα)

αν είναι να το πουλήσω τώρα θα πάρω αμάξι της τάξης Corolla 2006 Diesel που είναι στα 6000, αν όμως το κρατήσω θα μπορέσω να πάω παραπάνω του χρόνου μιας και θα μαζέψω λεφτά και τα κάνω 9000+

τελευταία μιας και ψάχνομαι για αμάξι μου έχει έρθει και η ιδέα για να βάλω υγραέριο στο Corolla 1997 1,3l που έχω και να το κρατήσω ακόμα κανένα χρόνο (μπορεί και παραπάνω).

Εχω βρεί τιμή στα 700 ευρώ Lovato στην Ξάνθη και είναι άτομο που έχει βάλει σε πολλά αμάξια, το αμάξι το μόνο που θέλει είναι το υγραέριο και οι 2 πίσω μπουκάλες αλλαγή kyb που βγαίνουν 155 ευρώ.  δηλαδή να το πω χονδρικά ενα 1000άρικο θα δώσω.  το αμάξι τώρα έχει 240.000χμ και ένα χρόνο που το έχω πάει ρολόι (5 άτομα φορτωμένο τέρμα Κωνσταντινούπολη πάνε έλα την ίδια μέρα)

αν είναι να το πουλήσω τώρα θα πάρω αμάξι της τάξης Corolla 2006 Diesel που είναι στα 6000, αν όμως το κρατήσω θα μπορέσω να πάω παραπάνω του χρόνου μιας και θα μαζέψω λεφτά και τα κάνω 9000+

Για λιγοτερο απο 2-3 χρονια μονο  αν κρατησεις το αμαξι δεν αξιζει φιλε μου εκτος και κανεις ...50.000 χλμ τον χρονο .Πολλα παρα πολλα τα 1000 ευρω .Ανετα βρισκεις με 700 ευρω .Κοιτα να σου συστησουν καλο εγκατασταστη .Εχει πολυ μεγαλη σημασια  αν το αποφασισεις .

Η εγκατάσταση είναι 700 ευρώ, άλλα 300 βάζω για το αμάξι που θέλει μια συναρμολόγηση.

Εγώ υπολογίζω πως κάθε εβδομάδα βάζω περίπου 30 ευρώ βενζίνη (και βάλε πολλές φορές) δηλαδή το μίνα 120.

με υγραέριο στα 75 να πέσω θα γλιτώνω 45 ευρώ το μήνα. δηλαδή η απόσβεση θα γίνει σε 16 μήνες περίπου.

Αμα το κρατήσω το αμάξι 1μιση χρόνο τα λεφτά του θα τα έχω βγάλει.

• Like 2

Η εγκατάσταση είναι 700 ευρώ, άλλα 300 βάζω για το αμάξι που θέλει μια συναρμολόγηση.

Εγώ υπολογίζω πως κάθε εβδομάδα βάζω περίπου 30 ευρώ βενζίνη (και βάλε πολλές φορές) δηλαδή το μίνα 120.

με υγραέριο στα 75 να πέσω θα γλιτώνω 45 ευρώ το μήνα. δηλαδή η απόσβεση θα γίνει σε 16 μήνες περίπου.

Αμα το κρατήσω το αμάξι 1μιση χρόνο τα λεφτά του θα τα έχω βγάλει.

Θα τα εχεις βγαλει αλλα κερδος θα εχεις μετα τα 2 χρονια οποτε αποφασιζεις .Δεν καταλαβα τα 300 ευρω που πανε ...

το έχω γράψει, θέλουν αλλαγή οι 2 πίσω μπουκάλες.

δηλαδή θα είναι καλύτερα να το δώσω αυτό και να ψαχτώ απο εδώ ή Βουλγαρία να πάρω το corolla 2006 Diesel όπως φαίνεται.

• Like 1

το έχω γράψει, θέλουν αλλαγή οι 2 πίσω μπουκάλες.

δηλαδή θα είναι καλύτερα να το δώσω αυτό και να ψαχτώ απο εδώ ή Βουλγαρία να πάρω το corolla 2006 Diesel όπως φαίνεται.

Δεν το ειχα προσεξει ...Αν ειναι να δωσεις ενα χιλιαρικο για ενα παλιο αμαξι δεν ξερω αν συμφερει ή ειναι καλυτερα αυτο που λες απο Βουλγαρια αλλα δεν ξερω ποσο εχουν . Υπ οψιν οτι Αττικη και Θεσσαλονικη δεν θα μπορεις να κυκλοφορεις .Μονο με Euro 5 θα μπορεις που σημαινει μοντελλα μετα το 2010.

δεν με απασχολεί καθόλου γιατί μένω στην Ξάνθη :D. νταξ θεσσνίκη όταν θα έρχομαι απλά θα είμαι περαστικός.

ενα παράδειγμα.

Σε ευρω ποσα ειναι και ποσο θα σου στοιχισει να το φερεις Ελλαδα ?

Τον χρόνο πόσα χιλιόμετρα κάνεις?

Επειδή και εγω έβαλα σύστημα υγραεριοκίνησης σε ηδη περπατημένο κινητήρα απο χιλιόμετρα. Πρώτα απο όλα έγινε μέτρηση συμπίεσης κυλίνδρων. Βρέθηκαν όλα μια χαρά.Του έκανα 1 καλό Service(Αντλία νερού,Ιμάντες εξωτερικοι-εσωτερικοι) και μέχρι στιγμής σε 1 χρόνο χρήσης με υγραεριο εχω κάνει πάνω απο 47.000 χιλιόμετρα.

Κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ρυθμίσαμε σωστά απο την αρχή.Να διευκρινίσεις εάν το Lovato στα 700ευρώ, περιλαμβάνει άδεια+κτέο. Δέν μπορείς να βάλεις το συστημα με OBD λόγω χρονολογίας <2000.

Να διευκρινησεις επίσης εάν η πολυβαλβίδα δεξαμενης είναι της Lovato?

Πολλοι λένε 650-700 ευρώ και βαζουν μονο πνεύμονα της Lovato.

Εμενα ολα  είναι γνήσια , το συνδεσα και με την OBD Θύρα, (είναι μοντέλο 2003) μου κόστισε 880 ευρώ με το κλειδί στο χέρι.

Εαν είναι συντηρημένο, πιστεύω 2 αμορτισέρ ΚΥΒ συμφέρει να βάλεις. Γιατι και αυτο που θα φέρεις δεν θα θέλει ενα καλό Service. Τα βάζεις κάτω , υπολογίζεις και αποφασίζεις.

• Like 1

σε αυρώ είναι 3900 ευρώ και για να έρθει δεν ξέρω ακόμα αλλά το πολύ ένα 1000άρικο όπως το υπολογίζω, έχω ανοίξει και το ανάλογο θέμα εδώ.

Για κοιτα απο Ελλαδα .... Σιγουρα πραγματα και δυνατοτητα ελγχου του αυτοκινητου

https://www.car.gr/classifieds/cars/?registration-to=%3C2006&sort=pra&fs=1&make=248&make=248&registration-from=%3E2003&model=798&offer_type=sale&fuel_type=2&condition=%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF&condition=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...