Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Τα λαμπάκια δουλέουν λάθος. ΜΗν τους δίνεις σημασία. Ενδεικτικά έχεις μια άποψη. Καίει ελάχιστα βενζίνη όταν δουλεύεις με το υγραέριο Όσο έκαιγες πριν με βενζίνη, να υπολογίζεις ένα το ΠΟΛΥ 10% παραπάνω να καις με υγραέριο. Εάν καις παραπάνω να πας να το δει ο μάστορας που στο έβαλε (με την καλή την έννοια...) Κάθε 15.000 χιλιόμετρα αλλάζεις ένα φίλτρο (δεν θυμάμαι όνομα) Κάθε 30.000 χιλιόμετρα αλλάζεις ένα άλλο φίλτρο (δεν θυμάμαι όνομα) Αυτά.... Τα λαμπάκια δουλέουν λάθος. ΜΗν τους δίνεις σημασία. Ενδεικτικά έχεις μια άποψη. Καίει ελάχιστα βενζίνη όταν δουλεύεις με το υγραέριο Όσο έκαιγες πριν με βενζίνη, να υπολογίζεις ένα το ΠΟΛΥ 10% παραπάνω να καις με υγραέριο. Εάν καις παραπάνω να πας να το δει ο μάστορας που στο έβαλε (με την καλή την έννοια...) Κάθε 15.000 χιλιόμετρα αλλάζεις ένα φίλτρο (δεν θυμάμαι όνομα) Κάθε 30.000 χιλιόμετρα αλλάζεις ένα άλλο φίλτρο (δεν θυμάμαι όνομα) Αυτά.... Ετσι ακριβως. Για τα 4 και 5 ειναι και θεμα kit που εχουμε .
d_gkal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 btw εχω κανει 320χλμ με αεριο. ηδη απ τα ~300 ειμαι με το λαμπακι να αναβοσβηνει(ρεζερβα αεριου) υπολογιζω στα 340-350 να αδειασει(40 λιτρα γεμιζει). καλα ειναι? θυμιζω, οπελ αστρα g 1.4 , νορμαλ οδηγηση, τα 180χλμ εκτος πολης.
Zaknafein Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 11-12 l / 100km, με τα μισά σχεδόν εκτός πόλης; Σαν πολλά μου φαίνονται, η αντίστοιχη κατανάλωση σε βενζίνη πόσο είναι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 11-12 l / 100km, με τα μισά σχεδόν εκτός πόλης; Σαν πολλά μου φαίνονται, η αντίστοιχη κατανάλωση σε βενζίνη πόσο είναι; Πραγματι πολλα είναι !!! Εντος πολης μου καει εμενα το CRV 14 λιτρα /100 χλμ αλλα είναι 2000 κυβικα και εχει και μεγαλο βαρος . Του γιου μου το Audi TT Quatro Turbo με 1800 κυβικα και 180 ιππους καει κοντα στα 10-11 εντος πολης.
Uberalles_gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πόσο σου έκαιγε με βενζίνη; Υπολόγισε ένα 10% παραπάνω με το υγραέριο. Εάν καις παραπάνω από αυτή την τιμή, τράβα στον μηχανικό που στο έβαλε. Δηλαδή, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
d_gkal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 15 μερες το εχω το αμαξι. μεταχειρο το πηρα. με βενζινη δε το λειτουργησα σχεδον καθολου(εβαλα 20 ευρω να υπαρχουν, εκανα και ~50χλμ, οποτε δεν εχω αποψη) ισως να εκανα και 120χλμ εκτος(δε θυμαμαι). αν ειναι ετσι ειναι οκ?
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά όταν το αγόρασες, δεν τον ρώτησες πόσο καίει; Δες τεσπα πόσο καίει το μοντέλο που έχεις (κάνε μια αναζήτηση στο google) και υπολόγισε. Στην τελική, γεμισε όλο με βενζίνη μια φορά και δες πόσο σου καίει με βενζίνη.
d_gkal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 ρωτησα. 400+ με ειπε. μπα, δε το ψηνω για βενζινη λοιπον. με 35.5 λιτρα εκανα 330 χλμ. λογικα με τα 4μιση που εμεναν* θα εκανα καμια 30αρια ακομη (στο περιπου παντα). *το γεμισα ξανα πριν λιγο
Uberalles_gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 1.400 να καίει με χαλαρή οδήγηση πάνω από 10 λίτρα.... Μήπως δεν έχει κάνει τίποτα service το αυτοκίνητο για αυτό καίει τόσο πολύ; σου είπε 400+ και ούτε καν τα 350 δεν φτάνεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι παίχτηκε εδώ....
Zaknafein Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 10-11 λ χαλαρά, δλδ αν είχες βαρύ πόδι πόσα θα έκαιγε;! Ή κάτι δεν μας λες καλά (δεν πας τόσο νορμάλ δλδ και έχεις πιο βαρύ πόδι από όσο νομίζεις) ή υπάρχει κάποιο μηχανικό θέμα.
Ntinaras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Οχι κανενα.Σου ειπαν για 100αρα επιεδη ειναι πιο ακριβη. μπορει να παιζει και κατι αλλο επειδη το υγραεριο ειναι 109 οκτανια, ο κινητηρας συνηθιζει να δουλευει με υψηλα οκτανια και η 95αρα ισως του φανει λιγη ισως γι αυτο προτεινουν 100αρα. ετσι κι αλλιως καις τοσο λιγη βενζινη που 1-2 ευρω το μηνα δεν ειναι κατι.
d_gkal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 σερβις ολα τα χει κανει με ειπε απο οτι ειδα η οπελ δινει οτι καιει βενζινη ~9 λιτρα στα 100. οποτε τα 10-11 αεριο δεν "φαινονται" νορμαλ? μηπως επειδη εχει ηλεκτρογκαζο, το "ζοριζω" μεχρι να το συνηθισω? θα δοκιμασω στο επομενο γεμισμα βενζινης την 100αρα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 σερβις ολα τα χει κανει με ειπε απο οτι ειδα η οπελ δινει οτι καιει βενζινη ~9 λιτρα στα 100. οποτε τα 10-11 αεριο δεν "φαινονται" νορμαλ? μηπως επειδη εχει ηλεκτρογκαζο, το "ζοριζω" μεχρι να το συνηθισω? θα δοκιμασω στο επομενο γεμισμα βενζινης την 100αρα. Δεν υπαρχει κανενας λογος για 100αρα. 1
petaw-se-oneiro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 μπορει να παιζει και κατι αλλο επειδη το υγραεριο ειναι 109 οκτανια, ο κινητηρας συνηθιζει να δουλευει με υψηλα οκτανια και η 95αρα ισως του φανει λιγη ισως γι αυτο προτεινουν 100αρα. ετσι κι αλλιως καις τοσο λιγη βενζινη που 1-2 ευρω το μηνα δεν ειναι κατι. Το υγραέριο είναι 109 οκτάνια περίπου, όπως είναι 95 η αμόλυβδη αλλά έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης οπότε δεν είναι θέμα συνήθειας του κινητήρα. Επίσης με την 100άρα δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά στο αυτοκίνητο, μόνο στην τσέπη σου θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά...Πήγαινε γεμισέ το 95άρα, βάλε λίγο καθαριστικό βενζίνης μέσα στο ντεπόζιτο πριν φτάσεις στο βενζινάδικο για να ανακατευτεί με την βενζίνη της αντλίας μετά, πήγαινε κάνε ένα σέρβις (μπουζί, φίλτρο αέρα, φίλτρο λαδιού, ΣΩΣΤΑ λάδια,φίλτρο βενζίνης -αν χρειάζεται τα μισα, δεν ξέρω κιόλας τι εργασίες συντήρησης έχουν γίνει στο αυτοκίνητο-) και θα είσαι άρχοντας.. σερβις ολα τα χει κανει με ειπε απο οτι ειδα η οπελ δινει οτι καιει βενζινη ~9 λιτρα στα 100. οποτε τα 10-11 αεριο δεν "φαινονται" νορμαλ? μηπως επειδη εχει ηλεκτρογκαζο, το "ζοριζω" μεχρι να το συνηθισω? θα δοκιμασω στο επομενο γεμισμα βενζινης την 100αρα. Το ηλεκτρόγκαζο θεωρητικά υπάρχει για οικονομία. Δηλαδή αν δώσεις μία ξερογκαζιά και πάρεις πάλι το πόδι σου θα είναι σαν να μην ακούμπησες ποτέ το γκάζι. Βέβαια προτιμώ το άμεσο γκάζι με το συρματόσκοινο που έχει το σουζούκι μου και ποτε δεν χώνεψα το ηλεκτρόγκαζο αλλά γούστα είναι αυτα..
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 10-11 λιτρα για 1400 αρι τα θεωρω παρα πολλα !!! Πριν λιγη ωρα γεμισα το 1800αρι Audi TT του γιου μου Turbo με 180 αλογα και εβαλα 29 λιτρα για 297 χλμ . Λιγο πιο πανω απο 10 λιτρα ανα 100 χλμ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα