Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην Ιταλία χρησιμοποιούν LPG από το 1950 λες να είχαν όλοι ψεκασμό τότε; ;)

Ένα τυχαίο που βρίσκω είναι αυτό

Zavoli

Υποθέτω οι ιταλικές εταιρίες που βγάζουν τέτοια συστήματα θα έχουν κάτι για καρμπιρατέρ.

Τώρα για το εξειδικευμένο το δικό σου με τα διπλά τι να σου πω. :unsure:

Και η landirenzo βλέπω έχει.

landi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χμμμ να ηξερα και ιταλικα.ωραιο find αλλα βλεπω οτι ειναι για ενα και οχι για 2 αλλα αυτο εχει μικρη σημασια μιας και απαντησες στην ερωτηση μου και ξεκαθαρισες τα πραγματα. ;) ;)

τωρα το εαν μπαινουν σε 2 και εαν υπαρχουν Ελλαδα,σωθηκα....Αλλα ενημερωθηκα οποτε απο εμενα +1 NT1G

Χμμμ να ηξερα και ιταλικα.ωραιο find αλλα βλεπω οτι ειναι για ενα και οχι για 2 αλλα αυτο εχει μικρη σημασια μιας και απαντησες στην ερωτηση μου και ξεκαθαρισες τα πραγματα. ;) ;)

τωρα το εαν μπαινουν σε 2 και εαν υπαρχουν Ελλαδα,σωθηκα....Αλλα ενημερωθηκα οποτε απο εμενα +1 NT1G

Την τριτη που θα εχω τον κατάλογο με συστήματα θα σου πω ακριβώς

Κανένα αυτοκίνητο δεν εχει προβλημα με το υγραέριο,ουτε καν αυτα του 70,μην ακούτε χαζομάρες.

Βάλε υγραέριο σε κανένα τουρμπάτο και δοκίμασε να το πηγαίνεις όπως οταν ηταν βενζίνη να σου πω σε πόσο καιρό θα πάρεις την μηχανή στα χέρια. Η φθορά που προκαλέι το υγραέριο στην μηχανή είναι ανευ προηγουμενου και ο χρόνος ζωής του μοτερ μειώνεται δραστηκότατα ειδικά σε αμάξια που δουλεύουν με υπερσυμπιεστή, μηχανικό ή καυσαερίων. Απλα σε 5 χρόνια απο σήμερα ενώ το μοτέρ σου θα ηθελε ανακατασκευη με την βενζίνη, με το υγραέριο θα θέλει πεταμα.

Βάλε υγραέριο σε κανένα τουρμπάτο και δοκίμασε να το πηγαίνεις όπως οταν ηταν βενζίνη να σου πω σε πόσο καιρό θα πάρεις την μηχανή στα χέρια. Η φθορά που προκαλέι το υγραέριο στην μηχανή είναι ανευ προηγουμενου και ο χρόνος ζωής του μοτερ μειώνεται δραστηκότατα ειδικά σε αμάξια που δουλεύουν με υπερσυμπιεστή, μηχανικό ή καυσαερίων. Απλα σε 5 χρόνια απο σήμερα ενώ το μοτέρ σου θα ηθελε ανακατασκευη με την βενζίνη, με το υγραέριο θα θέλει πεταμα.

Η φθορά τού κινητήρα εξαρτάται από τίς ώρες λειτουργίες,ιδιαίτερα δέ στά οχήματα από τά διανυόμενα χιλιόμετρα.Ολα τά προβλήματα πού δημιουργούνται στούς κινητήρες από τήν χρήση υγραερίου,οφείλονται σέ κακοτεχνίες λόγω αμάθειας,τών εγκαταστατών.

Και ο λόγος;

Η θερμοκρασίας που σηκώνει το μοτερ στον θάλαμο καύσης οταν καίει υγραέριο κάνει τα χιτώνια να δακρύζουν... Οι προδιαγραφές απλά δεν επαρκούν ούτε και το κλασικό honing που έχουν οι κινητήρες βενζίνής. Σε ατμοσφαιρικά αμάξια που δουλευουν σε χαμηλή συμπίεση το προβλημα δεν είναι προφανές. Σε ένα τουρμπάτο που έχει υψηλή δυναμική συμπίεση κυλίνδρου ή ενα ατμοσφαιρικό με ανεβασμένη συμπιεση (πχ honda) το προβλημα στον κινητήρα σου θα βγεί πολύ πιο γρήγορα. Δεν θα αναφερθώ στους Ελληνάρες μαστοράντζες και τα μπέκ που έχω δει στερεωμένα με μονωτική ταινία επάνω στην τρυπημένη πολλαπλή εισαγωγής. Γενικά η τεχνολογία ειναι νέα και δεν ειναι κάτι που βγαίνει απο το εργοστάσιο, αλλά μια πατέντα εν τέλη.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γενικά η τεχνολογία ειναι νέα και δεν ειναι κάτι που βγαίνει απο το εργοστάσιο, αλλά μια πατέντα εν τέλη.

Μόνο 40+ χρόνια χρησιμοποιείται στην Ιταλία... :mrgreen:

Και βγαίνουν ΠΟΛΛΑ πλέον εργοστασιακά μοντέλα με kit από γνωστούς κι επώνυμους κατασκευαστές, με όλες τις πιστοποιήσεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ κι εδώ κι εδώ

Σε περίπτωση ατυχήματος (τρακάρισμα κλπ) υπάρχει περίπτωση να ανατιναχτούν? γιατί όλο αυτό μου μοιάζει σαν να οδηγείς ένα μεγάλο γκαζάκι.. :fear: αν κάνω λάθος διορθώστε με.. :mellow:

Σε περίπτωση ατυχήματος (τρακάρισμα κλπ) υπάρχει περίπτωση να ανατιναχτούν? γιατί όλο αυτό μου μοιάζει σαν να οδηγείς ένα μεγάλο γκαζάκι.. :fear: αν κάνω λάθος διορθώστε με.. :mellow:

Αν συγκρουστείς με 200χλιμ κατα πασα πιθανότητα ναι,βέβαια μεχρι να ανατιναχθεί,θα εχεις παει σε αλλη διάσταση εσυ,οπότε ολα εντάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...