Doubt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, antoniokonstant25 είπε Με βενζίνη δεν έχω θέμα. Πήγα στον μηχανικό μου και είδε αστοχία 2ο και 4ο κύλινδρο και μετά άλλαξε τα μπουζί επειδή ήταν και στο όριο. Έκανε και δοκιμή και με λέει μια χαρά είναι. Αλλά μετά που έβαλα το αέριο να δουλέψει στους 60 με 70 βαθμούς έσβησε όταν σταμάτησα και δεν ήμουν εν κίνηση. Όταν είναι εν κίνηση κλωτσάει λίγο και μπαίνει με γκαζάκι πατημένο αν και τώρα τελευταία ζορίζεται λίγο αν είναι χαμηλή η θερμοκρασία του αμαξιού Δες πνεύμονα μήπως είναι στα τελευταία του. Όταν λες σου ανάβει λαμπάκι μηχανής έχεις δει ποιος κωδικός είναι; Πόσα χρόνια το έχεις το σύστημα; 1
papoys1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, antoniokonstant25 είπε Με βενζίνη δεν έχω θέμα. Πήγα στον μηχανικό μου και είδε αστοχία 2ο και 4ο κύλινδρο και μετά άλλαξε τα μπουζί επειδή ήταν και στο όριο. Έκανε και δοκιμή και με λέει μια χαρά είναι. Αλλά μετά που έβαλα το αέριο να δουλέψει στους 60 με 70 βαθμούς έσβησε όταν σταμάτησα και δεν ήμουν εν κίνηση. Όταν είναι εν κίνηση κλωτσάει λίγο και μπαίνει με γκαζάκι πατημένο αν και τώρα τελευταία ζορίζεται λίγο αν είναι χαμηλή η θερμοκρασία του αμαξιού Σίγουρα θέμα εγκαταστάτη από τη στιγμή που με βενζίνη δεν έχεις προβλήματα. Πόσα χιλιόμετρα έχεις με υγραέριο και τι σύστημα έχεις;;;
antoniokonstant25 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 16/11/2024 στις 1:40 ΜΜ, Doubt είπε Δες πνεύμονα μήπως είναι στα τελευταία του. Όταν λες σου ανάβει λαμπάκι μηχανής έχεις δει ποιος κωδικός είναι; Πόσα χρόνια το έχεις το σύστημα; Οι κωδικοί είναι P30000, 30100, 30200, 30400. Μια 10ετια έχει και εταιρεία stag Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2024 από antoniokonstant25
Doubt Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, antoniokonstant25 είπε Οι κωδικοί είναι P30000, 30100, 30200, 30400. Μια 10ετια έχει και εταιρεία stag Εξ αποστάσεως μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εφόσον στη βενζίνη δουλεύει σωστά, μάλλον ο πνεύμονας ετοιμάζεται να αφήσει χρόνους. Να έχεις το νου σου για πιθανή διαρροή παραφλού από εκεί. Τι αυτοκίνητο είναι μάρκα/μοντέλο;
meletis_m Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, antoniokonstant25 είπε Οι κωδικοί είναι P30000, 30100, 30200, 30400. Μια 10ετια έχει και εταιρεία stag Εάν θυμάμαι καλά είχες Opel, και είχες δυσλειτουργία πρόσφατα ξανά. Οι κωδικοί είναι αστοχία ανάφλεξης κυλίνδρων αντίστοιχα. Ξεκινάς με μπουζί και πολλ/στη dis . Και έλεγχο σε φίσες εγκεφάλου, πολλ/στη , βαλβίδας πίεσης λαδιού . Μπορεί να έχει περάσει λάδι στην πλεξούδα , απο το συχνό θέμα της διαρροής βαλβίδας πίεσης λαδιού.
DimitrisPaps Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα στα παιδιά!Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Έχουμε ένα αμάξι το οποίο έχει aftermarket σύστημα υγραερίου stag.Για κάποιους λόγους τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε μόνο με βενζίνη,γύρω στους 8 με 9 μήνες.Αν αρχίσουμε να το λειτουργούμε πάλι με υγραέριο,θα έχει πρόβλημα?Το καύσιμο είναι τόσων μηνών και αυτό(τελευταία φορά έγινε ανεφοδιασμός πριν 8-9 μήνες όπως είπα παραπάνω και μετά από καμιά βδομάδα το γυρίσαμε σε βενζίνη και έμεινε εκεί),ενώ το φίλτρο αλλάχτηκε πριν 10000 χιλιόμετρα(η Stag λέει αλλαγή κάθε 15000 χιλιόμετρα αν και από αυτές τις 10000 χιλιόμετρα ζήτημα τα 1000 χιλιόμετρα να γίναν με υγραέριο).Ξέρω ότι η βενζίνη και το πετρέλαιο μετά από 6 μήνες μέσα στο ρεζερβουάρ χαλάνε,με το υγραέριο όμως δεν ξέρω τι γίνεται.Τι να κάνουμε τώρα?Κάθε γνώμη δεκτή! Υ.Γ.Σε συνεργείο με lpg που είχα ρωτήσει παλιότερα για άλλο αμάξι που είχε να λειτουργήσει το lpg 4 μήνες λόγω στρωσιματος με βενζίνη μετά από ρεκτιφιε μου είχαν πει ότι και ένα χρόνο να μείνει μέσα το υγραέριο δεν παθαίνει τίποτα,αλλά παραπάνω γνώμες θα βοηθαγανε! 1
meletis_m Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, DimitrisPaps είπε Καλησπέρα στα παιδιά!Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Έχουμε ένα αμάξι το οποίο έχει aftermarket σύστημα υγραερίου stag.Για κάποιους λόγους τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε μόνο με βενζίνη,γύρω στους 8 με 9 μήνες.Αν αρχίσουμε να το λειτουργούμε πάλι με υγραέριο,θα έχει πρόβλημα?Το καύσιμο είναι τόσων μηνών και αυτό(τελευταία φορά έγινε ανεφοδιασμός πριν 8-9 μήνες όπως είπα παραπάνω και μετά από καμιά βδομάδα το γυρίσαμε σε βενζίνη και έμεινε εκεί),ενώ το φίλτρο αλλάχτηκε πριν 10000 χιλιόμετρα(η Stag λέει αλλαγή κάθε 15000 χιλιόμετρα αν και από αυτές τις 10000 χιλιόμετρα ζήτημα τα 1000 χιλιόμετρα να γίναν με υγραέριο).Ξέρω ότι η βενζίνη και το πετρέλαιο μετά από 6 μήνες μέσα στο ρεζερβουάρ χαλάνε,με το υγραέριο όμως δεν ξέρω τι γίνεται.Τι να κάνουμε τώρα?Κάθε γνώμη δεκτή! Υ.Γ.Σε συνεργείο με lpg που είχα ρωτήσει παλιότερα για άλλο αμάξι που είχε να λειτουργήσει το lpg 4 μήνες λόγω στρωσιματος με βενζίνη μετά από ρεκτιφιε μου είχαν πει ότι και ένα χρόνο να μείνει μέσα το υγραέριο δεν παθαίνει τίποτα,αλλά παραπάνω γνώμες θα βοηθαγανε! Δέν έχεις θέμα , γύρισε το κανονικά σε Lpg. Και βενζίνη να τη διατηρείς φρέσκια και >1/4 1
papoys1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Φιάλη υγραερίου γεμάτη αποθηκευμένη στο χωριό μου πάνω από 10 χρόνια.Την εβαλα σε λειτουργία και έκαψε ολο το υγραέριο χωρίς κανένα πρόβλημα.
korakios Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε Καλησπέρα στα παιδιά!Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Έχουμε ένα αμάξι το οποίο έχει aftermarket σύστημα υγραερίου stag.Για κάποιους λόγους τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε μόνο με βενζίνη,γύρω στους 8 με 9 μήνες.Αν αρχίσουμε να το λειτουργούμε πάλι με υγραέριο,θα έχει πρόβλημα?Το καύσιμο είναι τόσων μηνών και αυτό(τελευταία φορά έγινε ανεφοδιασμός πριν 8-9 μήνες όπως είπα παραπάνω και μετά από καμιά βδομάδα το γυρίσαμε σε βενζίνη και έμεινε εκεί),ενώ το φίλτρο αλλάχτηκε πριν 10000 χιλιόμετρα(η Stag λέει αλλαγή κάθε 15000 χιλιόμετρα αν και από αυτές τις 10000 χιλιόμετρα ζήτημα τα 1000 χιλιόμετρα να γίναν με υγραέριο).Ξέρω ότι η βενζίνη και το πετρέλαιο μετά από 6 μήνες μέσα στο ρεζερβουάρ χαλάνε,με το υγραέριο όμως δεν ξέρω τι γίνεται.Τι να κάνουμε τώρα?Κάθε γνώμη δεκτή! Υ.Γ.Σε συνεργείο με lpg που είχα ρωτήσει παλιότερα για άλλο αμάξι που είχε να λειτουργήσει το lpg 4 μήνες λόγω στρωσιματος με βενζίνη μετά από ρεκτιφιε μου είχαν πει ότι και ένα χρόνο να μείνει μέσα το υγραέριο δεν παθαίνει τίποτα,αλλά παραπάνω γνώμες θα βοηθαγανε! ίσως να έχεις θέμα σε κρύα εκκίνηση , αν γέμισες καλοκαίρι μιας και αλλάζει η αναλογία προπανίου βουτανίου το χειμώνα ωστε σε κρύα εκκίνηση να εξατμίζεται πιο εύκολα Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από korakios 1
DimitrisPaps Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, korakios είπε ίσως να έχεις θέμα σε κρύα εκκίνηση , αν γέμισες καλοκαίρι μιας και αλλάζει η αναλογία προπανίου βουτανίου το χειμώνα ωστε σε κρύα εκκίνηση να εξατμίζεται πιο εύκολα Τελευταία φορά είχαμε γεμίσει(βασικά 3/4 αν θυμάμαι καλά)γύρω στο Φλεβάρη-Μαρτη...Οπότε το δουλεύω άφοβα? 23 ώρες πριν, meletis_m είπε Δέν έχεις θέμα , γύρισε το κανονικά σε Lpg. Και βενζίνη να τη διατηρείς φρέσκια και >1/4 Άμα είναι έτσι εντάξει! Δηλαδή δεν χρειάζεται να περάσω από συνεργείο για έλεγχο η κάτι τέτοιο.Το φίλτρο αντέχει γύρω στις 5000 χιλιόμετρα ακόμα. Βενζίνη πάντα βάζω όταν φτάσει στη μέση,στη χειρότερη 1/3,είτε με υγραέριο είτε χωρίς... 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Φιάλη υγραερίου γεμάτη αποθηκευμένη στο χωριό μου πάνω από 10 χρόνια.Την εβαλα σε λειτουργία και έκαψε ολο το υγραέριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως(επειδή δεν θελω να κάνω τον έξυπνο)αν το υγραέριο που μπαίνει στα αμάξια είναι ακριβώς το ίδιο με το υγραέριο που είναι για οικιακή χρήση κλπ.Παντως στο συνεργείο μου είπαν ότι και ένα χρόνο να μείνει αδουλευτο δεν παθαίνει τίποτα,δεν είναι σαν την βενζίνη και το πετρέλαιο που μετά από 6 μήνες χαλάνε... Υ.Γ.Αν και off topic,έψαχνα πριν λίγο κάτι στο Google για τα λάδια του Lidl και σε ένα άλλο τοπικ του ινσομνια είδα ότι είχες γράψει ότι τα χρησιμοποιείς χρόνια κλπ.Ειναι όντως καλά?Βάλαμε πρόσφατα σε ένα Renault 20 χρόνων και βάλε,στο οποίο όλα τα χρόνια βάζαμε μόνο elf,total και Castrol...το οποίο Renault όπως γράφω και στο σχετικό τοπικ περί λαδιών κλπ,δεν κάνει παραπάνω από 5000 χιλιόμετρα το χρόνο.Βαλαμε το 5w40 συνθετικό,με καινούριο φίλτρο.Εχει προδιαγραφες Renault(0700 και 0710,0700 είναι η σωστή για το μοντέλο που μπήκε).Θα είναι εντάξει για ένα χρόνο/5000 χιλιόμετρα η θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι? 😂😂 Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από DimitrisPaps 1
papoys1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, DimitrisPaps είπε Υ.Γ.Αν και off topic,έψαχνα πριν λίγο κάτι στο Google για τα λάδια του Lidl και σε ένα άλλο τοπικ του ινσομνια είδα ότι είχες γράψει ότι τα χρησιμοποιείς χρόνια κλπ.Ειναι όντως καλά?Βάλαμε πρόσφατα σε ένα Renault 20 χρόνων και βάλε,στο οποίο όλα τα χρόνια βάζαμε μόνο elf,total και Castrol...το οποίο Renault όπως γράφω και στο σχετικό τοπικ περί λαδιών κλπ,δεν κάνει παραπάνω από 5000 χιλιόμετρα το χρόνο.Βαλαμε το 5w40 συνθετικό,με καινούριο φίλτρο.Εχει προδιαγραφες Renault(0700 και 0710,0700 είναι η σωστή για το μοντέλο που μπήκε).Θα είναι εντάξει για ένα χρόνο/5000 χιλιόμετρα η θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι? 😂😂 Θα πέτυχες το βιντεάκι μου στο youtube🤣 Μερικοί μου τα χώνουν. Κάποιοι δεν τα εμπιστεύονται.Φίλε το 10/40 βάζω κάπου 200.000 χιλιόμετρα.Το κοντέρ μου γράφει 391.000 χιλιόμετρα. Πάνω από 22.000 - 23.000 χιλιόμετρα το χρόνο με αρκετά ταξίδια.Μηχανή δεν έχει ανοιχτεί.Τελευταία αλλαγή έχω κάνει 5.000 χιλιόμετρα χτες τα κοίταζα είναι ακόμη στο ψηλότερο σημείο δεν έχει κάψει σχεδόν σταγόνα θα κάνω αυτή το βδομάδα ένα ακόμη ταξίδι στο Βόλο και θα τα αλλάξω μετά κάπου στις 6.000 εκεί που τα αλλάζω συνήθως. Προσωπικά δεν τα αλλάζω ότι και αν ακούω.Εσύ έβαλες ακόμη πιο καλό λάδι. Θα έλεγα απλά να τα παρακολουθείς που και που και μην φοβάσαι τίποτε.Να φοβάσαι επώνυμα λάδια από κάτι ιστοσελίδες που τα δίνουν 20-30% κάτω από την επίσημη τιμή. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από papoys1
meletis11 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, papoys1 είπε Φιάλη υγραερίου γεμάτη αποθηκευμένη στο χωριό μου πάνω από 10 χρόνια.Την εβαλα σε λειτουργία και έκαψε ολο το υγραέριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μονο πιθανον αν οι ψεκαστηρες εχουν γεμισει με κατι σαν πουρι, 1
Varnavas89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα, Έχει κανείς κάνει μετατροπή ford fusion του 11; Είχε βγάλει τπτ προβλήματα; Το focus.με πηγε καλα 10 χρόνια αλλα αν το δώσω σε κανα χρόνο θέλω να μετατρέψω το άλλο αμάξι. Ευχαριστώ
alan boy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα hyundai i30 2009 μοντέλο. Του έβαλα αέριο σύστημα lovato το 2015 και από τα συνολικά 125.000 χλμ που έχει το αυτοκίνητο τα 75000 τα έχει κάνει με αέριο. Ξαφνικά ενώ ήμουν στην εθνική μετά από μια σύντομη στάση το αυτοκίνητο άρχισε να ρεταρει. Σαν να δουλεύει με 3 κυλίνδρους. Οταν καίει βενζίνη το αμάξι πάει μια χαρά. Πήγα σήμερα σε ένα μάστορα το έβαλε σε διαγνωστικό και μου λέει το αυτοκίνητο θέλει αλλαγή MAP SENSOR και τα 4 μπεκ... Τουτέστιν 260ευρω Λέω οκ ευχαριστώ πολύ για τη διάγνωση θα το σκεφτώ Πάω σε ένα άλλο μάστορα το βάζει στο διαγνωστικό και μου λέει θέλει 4 μπεκ, είναι κατεστημένα, 9 χρόνια τα έχεις φυσιολογικη φθορά. Του λέω μήπως θέλει και MAP SENSOR; Μπα μου λέει, δεν έδειξε κάτι τέτοιο το διαγνωστικό... Τι να πω ρε παιδιά; να βάλω 4 μπεκ και βλέπουμε μετά για το MAP SENSOR;
meletis_m Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, alan boy είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα hyundai i30 2009 μοντέλο. Του έβαλα αέριο σύστημα lovato το 2015 και από τα συνολικά 125.000 χλμ που έχει το αυτοκίνητο τα 75000 τα έχει κάνει με αέριο. Ξαφνικά ενώ ήμουν στην εθνική μετά από μια σύντομη στάση το αυτοκίνητο άρχισε να ρεταρει. Σαν να δουλεύει με 3 κυλίνδρους. Οταν καίει βενζίνη το αμάξι πάει μια χαρά. Πήγα σήμερα σε ένα μάστορα το έβαλε σε διαγνωστικό και μου λέει το αυτοκίνητο θέλει αλλαγή MAP SENSOR και τα 4 μπεκ... Τουτέστιν 260ευρω Λέω οκ ευχαριστώ πολύ για τη διάγνωση θα το σκεφτώ Πάω σε ένα άλλο μάστορα το βάζει στο διαγνωστικό και μου λέει θέλει 4 μπεκ, είναι κατεστημένα, 9 χρόνια τα έχεις φυσιολογικη φθορά. Του λέω μήπως θέλει και MAP SENSOR; Μπα μου λέει, δεν έδειξε κάτι τέτοιο το διαγνωστικό... Τι να πω ρε παιδιά; να βάλω 4 μπεκ και βλέπουμε μετά για το MAP SENSOR; Ποιο Lovato έχεις ακριβώς ; Και ποια μπεκ ; Και εμένα είχε ζητήσει και map ( είχε το map μαζί με φίλτρο ) και μπεκ υγραερίου,. Εάν βάλεις μπεκ βάλε μόνο της Lovato τα KP εάν τα υποστηρίζει ο εγκέφαλος του . Ρώτησε τον επίσημο αντιπρόσωπο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα