Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε και κάποια καλά στην Αθήνα.Βέβαια και εδώ υπάρχουν ακριβά πρατήρια αλλά υπάρχουν και φτηνα. Στην περιοχή μου Γερακα - Αγία Παρασκευή - Γλυκά Νερα  0,735 σήμερα η χαμηλότερη. Υπάρχει και ένα 0,697 αλλά δεν θα το συνιστούσα. Την προηγούμε βδομάδα ήταν 0,697 άρα έχουμε μικρή άνοδο.

Σίγουρα αυτός ο ρουκετοπόλεμος στη Μέση Ανατολή , θα φέρει γενικα αυξήσεις ενόψει και της κυκλοφορίας του πετρελαίου θέρμανσης

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/10/2024 στις 7:09 ΠΜ, papoys1 είπε

Θα ελεγα να το αποφύγεις. Αυτά τα μοτέρ θέλουν υψηλό ποσοστό ψεκάσματος  βενζίνης οπότε η όποια οικονομία πάει περίπατο με το ρίσκο να μην αντέξουν οι βαλβίδες σου για πολλά χιλιόμετρα ώστε να κάνεις απόσβεση.

Καλησπέρα , υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα  με ίδιο κινητήρα και αρκετά μικρό ποσοστό ψεκασμού βενζίνης και δουλεύουν απροβλημάτιστα!
Όπως επίσης και τα Tjet , που ουσιατικά είναι το ίδιο μπλόκ με μια μικρή διαφορά στο άνω μέρος (Multiair).

Στις 3/10/2024 στις 9:54 ΜΜ, meletis_m είπε

Βάλε πιο ελεύθερο καταλύτη . Έχεις βάλει κλέφτη στο 2ο λ δηλαδή και έχεις απόσταση ο 2ος λ.

Ο 1ος λ ρυθμίζει μείγμα.  Το καλύτερο θα ήταν να ρυθμιστεί με αναλυτή wideband . Ξέρω ότι πατάνε στο χάρτη βενζίνης οπότε μήπως πρέπει να το δεις στη βενζίνη πρώτα και μετά να προχωρήσεις σε υγραέριο. Από συστήματα τι σου πρότειναν λόγω multiair μοτέρ ; 

Κοίταξε και για συστήματα άμεσου ψεκασμού με κωδικό κινητήρα.

Απο συστήματα μου πρότειναν Lovato C-OBD 2.

Στην βενζίνη δουλεύει άψογα , θα πρέπει όμως να ελεγθεί η σωστή λειτουργία του δεύτερου λάμδα για να γίνει η ρύθμιση του υγραερίου στο 100%.

Επεξ/σία από akis_salonika
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akis_salonika είπε

Καλησπέρα , υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα  με ίδιο κινητήρα και αρκετά μικρό ποσοστό ψεκασμού βενζίνης και δουλεύουν απροβλημάτιστα!
Όπως επίσης και τα Tjet , που ουσιατικά είναι το ίδιο μπλόκ με μια μικρή διαφορά στο άνω μέρος (Multiair).

Απο συστήματα μου πρότειναν Lovato C-OBD 2.

Στην βενζίνη δουλεύει άψογα , θα πρέπει όμως να ελεγθεί η σωστή λειτουργία του δεύτερου λάμδα για να γίνει η ρύθμιση του υγραερίου στο 100%.

Εγώ θα σου πρότεινα Europegas Avance 32 με Hana μπεκ και Nigs μειωτηρα το μεγάλο σε παροχή . ή με τα ίδια μπεκ υγραερίου να δεις Stag. Πρέπει να ξέρει ο εγκατάστατης για ρύθμιση και να γίνει σωστή εργασία ( τρύπημα εισαγωγής , γωνία μπεκ υγραερίου)

Εάν βάλεις Lovato θα βάλεις τα δικά του μπεκ υγραερίου μόνο !  Είχα Lovato πιο παλιά έκδοση σε Honda. Πλέον έχω βάλει στα άλλα 2 οχήματα Europegas.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis11 είπε

Μελέτιε αληθεύει οτι η δεξαμενή της Europegas κοστιζει 500-700ε στα δέκα έτη όταν πρέπει να γίνει αντικατάσταση;

Τι εννοείς , εμένα είναι έμεσου ψεκασμου το Europegas.

Μηπως εννοείς του άμεσου ψεκασμού συστήματα ?

Τωρα έχει της TVGAS επάνω  δε έχει τέτοιο κόστος

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τι εννοείς , εμένα είναι έμεσου ψεκασμου το Europegas.

Μηπως εννοείς του άμεσου ψεκασμού συστήματα ?

Τωρα έχει της TVGAS επάνω  δε έχει τέτοιο κόστος

Εννοω την δεξαμενη.

Το κοστος αλλαγης δεξαμενης για europegas ποσο ειναι;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, meletis11 είπε

Εννοω την δεξαμενη.

Το κοστος αλλαγης δεξαμενης για europegas ποσο ειναι;

οχι και 500 με 700 ρεφίλε. Με τόσα βάζεις ολόκληρο απλό σύστημα υγραερίου σε αυτοκίνητο σαν το δικό μου.

Κανένα 200άρι αντε το πολύ 250 με το ΦΠΑ  περίπου ανάλογα και το συνεργείο που θα πας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

οχι και 500 με 700 ρεφίλε. Με τόσα βάζεις ολόκληρο απλό σύστημα υγραερίου σε αυτοκίνητο σαν το δικό μου.

Κανένα 200άρι αντε το πολύ 250 με το ΦΠΑ  περίπου ανάλογα και το συνεργείο που θα πας.

1 ώρα πριν, meletis11 είπε

Το γνωρίζω 200-250ε.

Αλλα εχω ακουσει απο 2-3 για 700ε για δεξαμενη της Europegas διοτι δεν ειναι η universal.

Ξέρω για τα άμεσου ψεκασμού σύστημα λόγω και της αντλίας ότι έχουν άλλο κόστος η δεξαμενή.(Όχι της συγκεκριμένης εταιρείας )

Για έμμεσου ψεκασμού της Europegas που έχω εγώ δε έχει τέτοιο κόστος η δεξαμενή μαζί με πολυβαλβιδα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/10/2024 στις 10:20 ΠΜ, meletis_m είπε

Ξέρω για τα άμεσου ψεκασμού σύστημα λόγω και της αντλίας ότι έχουν άλλο κόστος η δεξαμενή.(Όχι της συγκεκριμένης εταιρείας )

Τοτε πιθανως ητανε της vialle;

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην απρέα. Έχει βάλει κανείς αέριο από ένα ETEKA στην Αχαρνών κοντά στη διασταύρωση με τη Βικέλα;; Καινούριο πρέπει ναι είναι.

Θα είμαι εκεί κοντά και είδα ότι είναι αρκετά φθηνό. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο στην περιοχή; 

Σας ευχαριστώ! :) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeHellas είπε

Καλησπέρα στην απρέα. Έχει βάλει κανείς αέριο από ένα ETEKA στην Αχαρνών κοντά στη διασταύρωση με τη Βικέλα;; Καινούριο πρέπει ναι είναι.

Θα είμαι εκεί κοντά και είδα ότι είναι αρκετά φθηνό. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο στην περιοχή; 

Σας ευχαριστώ! :) 

Κατέβασε τη εφαρμογή Fuel GR .

Μέτρησε τους στα λίτρα / χιλιόμετρα 

• Like 1
Δημοσ.

Μια κι ο λόγος για πρατήρια, προσοχή στο φθηνό στο Περιστέρι, οδός Αν.......

Μου είχε βγάλει ασυνήθιστα ψηλή κατανάλωση, για να μην πω εξωφρενική. Τελευταία φορά έβαλα σε άλλο πρατήριο, κατανάλωση νορμάλ. Θα ξαναπάω για επιβεβαίωση πως δεν έκανα εγώ καμία "χοντρή" και αν έχουμε τα ίδια πάλι θα ψαχτώ για καταγγελία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα. Χρειάζομαι την γνωμη σας!

Εχω ενα toyota corolla tsport, 1800cc του 2003. 

Μεσο όρο καταναλωση εχω περιπου 10 με 12 λιτρα/100χλμ στις διαδρομες για την εργασια.

Τσουλάει καλα σχετικα, δεν εχει σοβαρα θεματα προς το παρον!

Αλλα θέλει αρκετα μαζεματα μηχανικα, καιει αρκετο λαδι και διαφορα αλλα. Ισως παραδωσει πνεύμα ο κινητήρας δηλαδη, που δεν ξερω αν μπω στην διαδικασια να το φτιαξω.

Επιασα προσφατα δουλεια που κανω καθημερινα 70χλμ.

Σκεφτομαι την λύση του υγραεριου στο υπαρχον αμαξι και οσο κρατησει (μεχρι να χρειαστεί ανοιγμα το μοτερ δηλαδη) 

ή την αγορα 2ου μεταχειρισμένου , ενος απλου 1000cc αμαξιου, μεχρι 3000-4000ευρω για να πηγαινω - ερχομαι δουλειά. Που θα εχει σχεδον την μιση κατανάλωση και φθηνότερη συντήρηση

Και να κρατησω το Corolla μονο για ''βολτες''.

Τι προτεινετε; 

Επισης , Θα ηταν το υγραέριο αξιοπιστο σε τετοιο μοτερ ''πολυστροφο'' με 192hp;

Επεξ/σία από alx301
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, alx301 είπε

Αλλα θέλει αρκετα μαζεματα μηχανικα, καιει αρκετο λαδι και διαφορα αλλα. Ισως παραδωσει πνεύμα ο κινητήρας δηλαδη, που δεν ξερω αν μπω στην διαδικασια να το φτιαξω.

Πρώτα το επισκευάζεις και μετά πας σε μετατροπή. Αν του βάλεις υγραέριο πχ 900 ευρώ και μετά σου μείνει στο χέρι, πάει η επένδυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...