Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, bill987 είπε

Καλησπέρα, το ντεπόζιτο βενζίνης πόσο γεμάτο πρέπει να το έχουμε ???

Επειδή πρόσφατα έβαλα αέριο, το κρατάω πάνω από την μέση, κάνω σωστά ή να το έχω μόνιμα γεμάτο??

Μιά χαρά είσαι και με το μισό και ενδεχομένως και με λιγότερο, το ζητούμενο είναι να παραμένει η τρόμπα (αντλία) βενζίνης βυθισμένη στο καύσιμο για να μπορεί να ψύχεται. Το ιδανικό είναι να την ανανεώνεις και κάθε 1-2 μήνες, γιατί οξειδώνεται (η βενζίνη) και αρχίζει και ρημάζει σωληνώσεις.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, bill987 είπε

Καλησπέρα, το ντεπόζιτο βενζίνης πόσο γεμάτο πρέπει να το έχουμε ???

Επειδή πρόσφατα έβαλα αέριο, το κρατάω πάνω από την μέση, κάνω σωστά ή να το έχω μόνιμα γεμάτο??

αν έχεις Ford είναι θέμα χρόνου ότι και να κάνεις (μόνο με αυτοματισμό να κόβει τελείως η αντλία και αυτό σε σύστημα που δεν κάνει παράλληλο ψεκασμό)

κατα τα άλλα , μην το έχεις γεμάτο μιας και κρατάς μεγάλη ποσότητα βενζίνης που "βατραχιάζει" , εκεί στη μέση καλά είναι , ουσιαστικά να αποφεύγεις να ανάβει λαμπάκι

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Έχω ένα BMW X3 e83 2.0i,valvetronic με 200000km ,θα ήθελα να βάλω υγραέριο για οικονομικούς λόγους ,ρώτησα για lovato ,μου το προτείνετε ,το έχει βάλει κάποιος σε τέτοιο αυτοκίνητο ;Τι ζημιές να αναμένω ; Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα και κάθε 10000km κάνω αλλαγή λαδιών (αν και καίει οπως και όλα τα X3 αυτών των ετών) και ότι άλλο χρειάζεται .Μου είπαν για το lovato C OBD II.Ο φόβος μου είναι μήπως με το υγραέριο βγάλει όλες τις βλάβες που είναι κρυμμένες με τη βενζίνη και τελικά μου στοιχίσει περισσότερο από την κατανάλωση βενζίνης

Στις 21/6/2024 στις 3:04 ΜΜ, meletis11 είπε

Το πήρα από ένα φίλο στα 130000 χιλ και το μόνο που χρειάστηκε μέχρι σήμερα ήταν ένα μοτεράκι για τον υαλοκαθαριστήρα που χάλασε 

Γνωρίζετεκάποιον που να έχει βάλει υγραέριο στο ίδιο αυτοκίνητο ;

Έχω ένα αμάξι με υγραερίου που είναι η ώρα για αλλαγή δεξαμενής. Επειδή μάλλον θα παροπλιστεί σε μεγάλο βαθμό, μπορώ να κάνω απεγκατάσταση του συστήματος;

Ναι. Αλλα θα απαιτηθει εγγραφο απεγκαταστασεως απο πιστοποιημενο εγκαταστατη και να περάσει ΚΤΕΟ για να δηλωθει οτι εγινε απεγκατασταση.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, meletis11 είπε

Ναι. Αλλα θα απαιτηθει εγγραφο απεγκαταστασεως απο πιστοποιημενο εγκαταστατη και να περάσει ΚΤΕΟ για να δηλωθει οτι εγινε απεγκατασταση.

Θα χρειαστει και αλλαγη η αδεια κυκλοφοριας (χωρις κοστος) .

50 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχω ένα αμάξι με υγραερίου που είναι η ώρα για αλλαγή δεξαμενής. Επειδή μάλλον θα παροπλιστεί σε μεγάλο βαθμό, μπορώ να κάνω απεγκατάσταση του συστήματος;

Εγώ θα σου έλεγα για 300 ευρώ περίπου ίσως και λιγότερα πνα μην το βγάλεις. 

Θα έχεις και νέο ΚΤΕΟ για 2 χρονιά 

Για να βγει θα σου κοστίσει   λίγο, δεν είναι δωρεάν, και πότε δεν ξέρεις. 

Εσύ αποφασίζεις. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 2

Εχει κανεις μαστορα για ρυθμιση σε δρομο στα νοτια (lovato συστημα) ? Το εχω παει 2 φορες για ρυθμιση μετα το service (206 1,4) και μου κανει κατι κοψιματα ή σβησιματα σε στοπ σε ακυρους χρονους, και κουραστικα να πηγαινω στον ιδιο και να μην το βγαζουμε στον δρομο (εχω κανει 3 πηγαινε ελα) - πριν 2 χρονια το βγαλαμε, φετος δεν ξερω γιατι δεν ψηνεται.

19 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Εχει κανεις μαστορα για ρυθμιση σε δρομο στα νοτια (lovato συστημα) ? Το εχω παει 2 φορες για ρυθμιση μετα το service (206 1,4) και μου κανει κατι κοψιματα ή σβησιματα σε στοπ σε ακυρους χρονους, και κουραστικα να πηγαινω στον ιδιο και να μην το βγαζουμε στον δρομο (εχω κανει 3 πηγαινε ελα) - πριν 2 χρονια το βγαλαμε, φετος δεν ξερω γιατι δεν ψηνεται.

Ενώ είμαι Νότια προάστια για Lovato δε ξέρω , έχω Europegas. Ξέρω έναν στη Ηλιουπολη επί της Λεωφόρου Μαρίνα Αντύπα .Περνάω καθημερινά από εκεί . 

Κάνε μια ερώτηση εάν δουλεύει Lovato .

4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ενώ είμαι Νότια προάστια για Lovato δε ξέρω , έχω Europegas. Ξέρω έναν στη Ηλιουπολη επί της Λεωφόρου Μαρίνα Αντύπα .Περνάω καθημερινά από εκεί . 

Κάνε μια ερώτηση εάν δουλεύει Lovato .

Καλησπέρα, αν λες ενα που ξεκιναει απο Ζ. σε αυτον παω 2 χρονια τωρα για service lpg. Απλα μετα το τελευταιο service lpg (παλι εκει), μου κανει οτι προειπα με το AC ανοιχτο. Εχω παει ηδη 3 φορες αυτο τον μηνα για να το φτιαξουμε και ακρη δεν εχει βγει, και απλα παιζουμε με το γκαζι μεσα στο καταστημα, ενω την 1η φορα που το πηγα πριν 2 χρονια, ειχαμε βγει κανονικα στον δρομο και το ειχαμε στρωσει.

48 minutes ago, jimakos234 said:

Καλησπέρα, αν λες ενα που ξεκιναει απο Ζ. σε αυτον παω 2 χρονια τωρα για service lpg. Απλα μετα το τελευταιο service lpg (παλι εκει), μου κανει οτι προειπα με το AC ανοιχτο. Εχω παει ηδη 3 φορες αυτο τον μηνα για να το φτιαξουμε και ακρη δεν εχει βγει, και απλα παιζουμε με το γκαζι μεσα στο καταστημα, ενω την 1η φορα που το πηγα πριν 2 χρονια, ειχαμε βγει κανονικα στον δρομο και το ειχαμε στρωσει.

Σου εστειλα pm 

• Thanks 1

Ενα update, θυμωμενο θα πω, καθως και οι 2 στα νοτια δεν ασχοληθηκαν, και στον ενα το παω για το service το τακτικο υγραεριου.

Spoiler

Να πω και οι 2 που πηγα στα νοτια, ο τακτικος που παω φετος παρλο που πηγα 3 φορες δεν το βγαλαμε ποτε στο δρομο και ας επεμενα οτι μου ειχε συμβει με AC ανοιχτο, και ο 2ος - 2 φορες πηγα και τις 2 φορες μου αλλαζε το ραντεβου καθως τελικα δεν προλαβαινε (εκανα 30λεπτα καθε φορα για να παω, φευγοντας νωριτερα απο δουλεια, ενω ειχα κλεισει ραντεβου, και δεν επαιρνε ενα τηλ, μου το ελεγε εκεινη την στιγμη οταν εφτανα)

Πηγαινα σημερα χωρις καν AC και το αμαξι με αεριο εσβησε τελειως οπως κατεβαζα ταχυτητα και φρεναρα πανω σε στροφη.

Μπορω να πω οτι τα χρειαστηκα, και δεδομενου οτι φευγω για διακοπες μεθαυριο το πρωι, δεν θα το χρησιμοποιησω καθόλου μεχρι να ξαναρθω να το παω καπου εντελως αλλου.

Θεωρω οτι το συστημα θελει πρακτικα επαναπρογραμματισμο απο την αρχη.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...