Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μια χαρα Μελέτη. Σειρά c είναι και το δικό μου vectra του 2005  (z16xe) . Από τους πιο συμβατούς για υγραέριο κινητήρες. Αν εχεις και αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες όπως ο δικός μου μια χαρά.

Τωρα για ψεκασμό βενζίνης τι να πω. Αν φορτώνεις πολύ τις στροφές καλώς. Εγώ δεν έχω ψεκασμό , αλλα σπάνια να ξεπεράσω τις 3.000 άντε μέχρι 3.300 στροφές σε ανοιχτό δρόμο και μετά από 230.000 χιλιόμετρα στο υγραέριο κανένα πρόβλημα.

Δεν ξερω που μένεις αλλα στην περιοχή μου με το υγραέριο στο 1/3 σχεδόν της βενζίνης (0,63 - 1,72) μιλάμε για φοβερή οικονομία.

Νότια προάστια , έβαλα με 0,67 τη Παρασκευή που το παρέλαβα - 1ο γέμισμα 

Εγώ του άνοιξα το μοτέρ προτού είχε κάψει φλάντζα καθρέφτη (συχνό στα Opel και στους z κινητήρες ) και άλλαξα και πολλ/στη . Και μετά μπήκε το γκάζι . 

Για βενζίνη ήταν και ο εγκαταστατης θετικός . Σε όσα αμάξια είχα με υγραέριο εγώ το είχα ρυθμίσει και βενζίνη. Τα 2 προηγούμενα αμάξια Honda accord & Mazda 6 είχαν μηχανικές . Το Corsa c έχει υδραυλικά ωστηρια.

• Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα

Που κάνετε σέρβις στην αθήνα και σε τι τιμές παίζουν ;

Landi Renzo το σύστημα.

8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δεν ξερω που μένεις αλλα στην περιοχή μου με το υγραέριο στο 1/3 σχεδόν της βενζίνης (0,63 - 1,72) μιλάμε για φοβερή οικονομία.

Εννοείται, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Θα έρθει πάλι η "ισοροπία", κάποια στιγμή, όπου το αέριο είναι λίγο πάνω από το μισό της βενζίνης.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Καλημέρα

Landi Renzo το σύστημα.

Εννοείται, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Θα έρθει πάλι η "ισοροπία", κάποια στιγμή, όπου το αέριο είναι λίγο πάνω από το μισό της βενζίνης.

Απλό σερβις στη γειτονια μου με 30 ευρω στο οποίο γίνεται και ρύθμιση στο δρόμο πάντα. Από την άλλη είμαι τυχερός γιατί μενω σε περιοχή που τα τελευταία 5-6 χρόνια υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και από τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά  στο υγραέριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Απλό σερβις στη γειτονια μου με 30 ευρω στο οποίο γίνεται και ρύθμιση στο δρόμο πάντα. Από την άλλη είμαι τυχερός γιατί μενω σε περιοχή που τα τελευταία 5-6 χρόνια υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και από τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά  στο υγραέριο.

γιααα πες που

εμενα ρυθμιση στο δρομο ουτεν καν. μια βολτα απλα για "ελεγχο" βεβαια εμενα δεν ρυθμιζει και κάτι (ψεκασμό βενζίνης δεν έχει)

30 + φπα;

Επεξ/σία από μπαρμπαγιωργος
διευκρίνιση
Δημοσ.

που πας με 30€;

20 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δημοσ.
Στις 22/5/2023 στις 12:14 ΜΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

Καλημέρα

Landi Renzo το σύστημα.

ΑΘήνα τώρα εσύ το εννοείς κανονικά, όπως είναι (τις 7 δημοτικές κοινότητες γύρω από το κέντρο), ή παραδοσιακά εννοείς όλο το λεκανοπέδιο; :P

Τελευταία είχα πάει σ' έναν στα Γλυκά Νερά, αλλά το αν πιάνεται γι' «Αθήνα» ή όχι, είναι πολύ σχετικό.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Haldol είπε

ΑΘήνα τώρα εσύ το εννοείς κανονικά, όπως είναι (τις 7 δημοτικές κοινότητες γύρω από το κέντρο), ή παραδοσιακά εννοείς όλο το λεκανοπέδιο; :P

Τελευταία είχα πάει σ' έναν στα Γλυκά Νερά, αλλά το αν πιάνεται γι' «Αθήνα» ή όχι, είναι πολύ σχετικό.

σε ολη την αττικη και βοιωτια ισως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Landirenzo evo απο το Σεπτέμβρη το 2019.  60Κ χιλιόμετρα με υγραέριο και 200Κ σύνολο με ibiza 2003 101hp. Δεν έχω αλλάξει ούτε φίλτρα. Δεν έχει ζητήσει τίποτε εκτός 2 πολλαπλασιαστών σε αυτά τα 60Κ , που τους αντικατέστησα μόνος μου. Έπρεπε να το είχα κάνει υγραέριο πιό νωρίς, αλλά ήμουν διστακτικός όπως και όλοι μας όταν ακούμε για μετατροπές.

Επεξ/σία από maqqis
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maqqis είπε

Landirenzo evo απο το Σεπτέμβρη το 2019.  60Κ χιλιόμετρα με υγραέριο και 200Κ σύνολο με ibiza 2003 101hp. Δεν έχω αλλάξει ούτε φίλτρα. Δεν έχει ζητήσει τίποτε εκτός 2 πολλαπλασιαστών σε αυτά τα 60Κ , που τους αντικατέστησα μόνος μου. Έπρεπε να το είχα κάνει υγραέριο πιό νωρίς, αλλά ήμουν διστακτικός όπως και όλοι μας όταν ακούμε για μετατροπές.

Τα φίλτρα δες τα και ειδικά του μειωτηρα αλλά και της γραμμής . Εάν έχουν μαζέψει λάδι μπορεί να σου καταστρέψει τη μπεκιερα. Κάθε 15,000- 20,000 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, meletis_m είπε

Τα φίλτρα δες τα και ειδικά του μειωτηρα αλλά και της γραμμής . Εάν έχουν μαζέψει λάδι μπορεί να σου καταστρέψει τη μπεκιερα. Κάθε 15,000- 20,000 

15 νομίζω είναι υπερβολικά λίγα 

Σε εργοασταιακαυ αμάξια λέει κάθε 60

Εχθές διάβασα κάθε 90 του πνεύμονα και κάθε 30 της γραμμής (χαμηλής πίεσης)

Παλιά τα βιβλία έγραφαν κάθε 30-45, τώρα γράφουν κάθε 15.. ε ντάξει. 

Σαν τα λάδια ένα πράγμα. Ο κατασκευαστής λέει μέχρι και 60.000 για long drain (αποκλειστική χρήση σε εθνική) και εμείς τα αλλάζουμε στις 10-15 τα συνθετικά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

15 νομίζω είναι υπερβολικά λίγα 

Σε εργοασταιακαυ αμάξια λέει κάθε 60

Εχθές διάβασα κάθε 90 του πνεύμονα και κάθε 30 της γραμμής (χαμηλής πίεσης)

Παλιά τα βιβλία έγραφαν κάθε 30-45, τώρα γράφουν κάθε 15.. ε ντάξει. 

Σαν τα λάδια ένα πράγμα. Ο κατασκευαστής λέει μέχρι και 60.000 για long drain (αποκλειστική χρήση σε εθνική) και εμείς τα αλλάζουμε στις 10-15 τα συνθετικά.

Και στα φίλτρα υγραερίου υπάρχει ποιότητα . Υπάρχουν τα φίλτρα με 3-5 € και τα μεταλλικά γνήσια της κάθε εταιρείας . Προσωπικά κάθε 2ο service τα κοιτάζω 15,000-20,000 . Κάνω ετησίως 40,000 + χιλιόμετρα. Παλιότερα στο 1ο σύστημα τη είχα πατήσει με λάδι στο φίλτρο μειωτηρα . Ευτυχώς δε έπαθε ζημιά ο map sensor ή και τα μπεκ μαζί. Πιθανόν από σκάρτο πρατήριο.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Και στα φίλτρα υγραερίου υπάρχει ποιότητα . Υπάρχουν τα φίλτρα με 3-5 € και τα μεταλλικά γνήσια της κάθε εταιρείας . Προσωπικά κάθε 2ο service τα κοιτάζω 15,000-20,000 . Κάνω ετησίως 40,000 + χιλιόμετρα. Παλιότερα στο 1ο σύστημα τη είχα πατήσει με λάδι στο φίλτρο μειωτηρα . Ευτυχώς δε έπαθε ζημιά ο map sensor ή και τα μπεκ μαζί. Πιθανόν από σκάρτο πρατήριο.

Τα κοιτάζεις τι εννοείς; Τα αλλάζεις. Κάθε δεύτερο σέρβις λαδιών; 

Τα μπεκ τα καθαρίζεις; Κάνεις κάποια άλλη συντήρηση;

Που πας και πόσο δίνεις €?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Τα κοιτάζεις τι εννοείς; Τα αλλάζεις. Κάθε δεύτερο σέρβις λαδιών; 

Τα μπεκ τα καθαρίζεις; Κάνεις κάποια άλλη συντήρηση;

Που πας και πόσο δίνεις €?

Μπεκ έχει τύπου βενζίνης της Hana . Δε τα είχα πειράξει ποτέ . Στα 2 πρώτα αμάξια είχαν κάνει 120,000 χιλιόμετρα με υγραέριο κανένα θέμα . 

Φίλτρα συστήματος τα αλλάζω κάθε 15,000 τα βλέπουμε κιόλας . Και βόλτα στο δρόμο . Στη Θήβα πηγαίνω και τα βγάζει και στο δρόμο . 40 +φ.π.α

Και μπουζί βάζω ιριδίου κάθε 40,000 χιλιόμετρα αλλαγή .

Πρόσθετα που ρίχνεις δε ήταν πρόθυμος να χρησιμοποιηθουν μου ειχε πει εξ αρχής .

Στο Opel Corsa c τώρα μπήκε το σύστημα μόνο 300 χιλιόμετρα έχω κάνει .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και γω φίλτρα και καμια φορά πριν τα 20.000 αλλαγή. Παλαιότερα δεν το εκανα  και είχα προβλήματα. Αλλαξα μπεκ - πνεύμονα - εγκέφαλο κάπου στα 100-120 χιλ χιλιόμετρα κι πήγα σε πιο καινούργια.

Από τότε και με συχνή αλλαγή φίλτρων εφτασα 230 χιλ. χιλιόμετρα κανενα πρόβλημα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...