Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MariosGer22 είπε

έχω ένα citroen c3 2017 1.2 110hp και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο, επειδή το αυτοκίνητο ειναι άμεσου ψεκασμού ενδέχεται να παρουσιάσει πρόβλημα η μπορώ να προχωρήσω άφοβα;

Αν ο τεχνιτης ειναι σωστος δεν θα εχεις προβλημα αλλα το kit για αυτα ειναι πιο ακριβο και απο οτι ξερω εχουν και τσιμπημενη καταναλωση σε βενζινη απο τα πιο απλα 

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MariosGer22 είπε

έχω ένα citroen c3 2017 1.2 110hp και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο, επειδή το αυτοκίνητο ειναι άμεσου ψεκασμού ενδέχεται να παρουσιάσει πρόβλημα η μπορώ να προχωρήσω άφοβα;

Είχες ρωτήσει και σε διπλανό φόρουμ 

Δες με το κωδικό κινητήρα εάν οι εταιρείες έχουν βγάλει σύστημα άμεσου ψεκασμού για το συγκεκριμένο.

Έρχονται σχεδόν έτοιμα ως προς τη ρύθμιση βάσει μοτέρ , λίγο επεμβαίνει ο εγκατάστασης.

• Like 1
Δημοσ.

Άφησα σήμερα το 3ο όχημα για υγραερίο. Opel Corsa c  2004 

Ίδιο σύστημα υγραερίου είχα και στο Mazda 6. Europegas με μπεκ υγραερίου Hana . Δεξαμενή ρεζερβας. Με βενζίνη το έφερνε 6,5 λτ/100 . Από εδώ και πέρα θα κάνει καθημερινά 120 χιλιόμετρα. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/5/2023 στις 2:07 ΜΜ, MariosGer22 είπε

Κανένα θέμα, απλά θα γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι στα άμεσου ψεκασμού ψεκάζεται πάντα και βενζίνη, λίγη ή περισσότερη. Στο δικό μου για παράδειγμα πάντα ψεκάζεται το λιγότερο 10% βενζίνη. Αυτό με χαλαρή οδήγηση. Εάν ανέβω κάνα βουνό, που έχει φορτίο ο κινητήρας, ή οδηγήσω πιο σβέλτα, το ποσοστό ανεβαίνει πολύ. Σε κατάσταση "WOT" (wide-open throttle), το γνωστό και ως «σανίδωμα», θα δώσει μόνο βενζίνη, κόβει τελείως το υγραέριο!

Στην πράξη, για να βάλεις υγραέριο μάλλον πας χαλαρά (αφού άλλωστε σκοπός σου είναι η οικονομία). Τα σενάρια που θα κάψει δυσανάλογα πολλή βενζίνη είναι μεν υπαρκτά, αλλά όχι τόσο συχνά ώστε να ενοχλήσουν. Πάλι έχεις μεγάλη οικονομία, αλλά σίγουρα ένα τσακ λιγότερο από ότι θα είχες σε έμμεσου ψεκασμού.

Γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δε θα έχεις μέσα λίγη βενζίνη ξεχασμένη κάνα 4-μηνο, αλλά θα βάζεις και βενζίνη τακτικά... απλά εκεί που έβαζες 250€ βενζίνη, πλέον θα θέλεις 30€ ή 40€ βενζίνη και 100€ υγραέριο. Τυχαία τα νούμερα (προφανώς) αλλά όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Α επίσης το κιτ για άμεσου είναι πιο ακριβό. Ένα καλό κιτ για έμμεσου έχει κοντά στα 800-1000, για άμεσου πας σε 1200+ και φεύγεις προς τα πάνω. Κάνει τις πράξεις, δες με βάση τα χιλιόμετρά σου πότε θα έχεις απόσβεση, και αποφασίζεις τι και πως. :)

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

0.599 εδω στο Περιστερι το υγραεριο.

Σε σοβαρό πρατήριο, ή απ' τα  κλεψιμαίικα; Σήμερα έβαλα με 0,85€ εδώ στα ΒΠ και μου 'κανε αίσθηση που έπεσε τόσο. :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

0.599 εδω στο Περιστερι το υγραεριο.

Δεν υπαρχει τετοια τιμη αν και έπεσαν οι τιμές από ότι βλέπω σχετικά με πριν 3 μέρες 

Screenshot_20230505_205405_fuelGR.jpg

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σε σοβαρό πρατήριο, ή απ' τα  κλεψιμαίικα; Σήμερα έβαλα με 0,85€ εδώ στα ΒΠ και μου 'κανε αίσθηση που έπεσε τόσο. :P

Σοβαρο υποθετω.

11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν υπαρχει τετοια τιμη αν και έπεσαν οι τιμές από ότι βλέπω σχετικά με πριν 3 μέρες 

Screenshot_20230505_205405_fuelGR.jpg

Screenshot_2023-05-05-20-08-26-913_com.jimdem.fuelgr.jpg

Κανε και αναβαθμιση την εφαρμογη βγηκε νεα σημερα.

Screenshot_2023-05-05-21-10-18-973_com.jimdem.fuelgr.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πετρογαζ γλυφαδα το πρωι εβαλα .Αλλα και τα αλλα γυρο -γυρο εκει παιζουν .Καρτελ ειναι ολα...........

ΟΚ 0,89 διορθώνω.

0.79 εχω 2 χρονια να βαλω.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Σοβαρο υποθετω.

Screenshot_2023-05-05-20-08-26-913_com.jimdem.fuelgr.jpg

Κανε και αναβαθμιση την εφαρμογη βγηκε νεα σημερα.

Screenshot_2023-05-05-21-10-18-973_com.jimdem.fuelgr.jpg

Έχω πάει εκεί 2-3 φορές, ούτε κλαίει ούτε γελάει.

Η τιμή είναι σούπερ, τώρα τι παίζει και γιατί τόσο χαμηλά.. χμμ

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έχω πάει εκεί 2-3 φορές, ούτε κλαίει ούτε γελάει.

Η τιμή είναι σούπερ, τώρα τι παίζει και γιατί τόσο χαμηλά.. χμμ

Εγώ έβαλα και από bp τα ίδια χιλιόμετρα έβγαλα.

Τώρα αν η ποιότητα δεν επηρεάζει τα χιλιόμετρα αλλά την φθορά στον κινητήρα δεν το ξέρω σε περίπτωση που είναι μάπα το υγραέριο από κει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγώ έβαλα και από bp τα ίδια χιλιόμετρα έβγαλα.

Τώρα αν η ποιότητα δεν επηρεάζει τα χιλιόμετρα αλλά την φθορά στον κινητήρα δεν το ξέρω σε περίπτωση που είναι μάπα το υγραέριο από κει.

Μπορεί να κάνουν καμιά λαμογιά με βιομηχανικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, filipprin είπε

0.79 εχω 2 χρονια να βαλω.

Ε όχι δα

Εγώ την ποιότητα τη βλέπω με βάση την κατανάλωση. Από γέμισμα σε γέμισμα στο ίδιο πρατήριο. 

Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα, έχω βρει 2 καλά σε τιμή και κατανάλωση. Σαν τοπ έχω coral gas από μαμά πρατήριο σελ. 

GAS

https://maps.app.goo.gl/e9QYwFj4jEwunSCq6

ETEKA

21 0806 4214

https://maps.app.goo.gl/v29A26AJgiXwMgjq8

Υπάρχουν και άλλα καλά, όχι όμως όσο αυτά τα 2

Αυτό στο Περιστέρι 0.599 με βάση τις αξιολογήσεις3*, δεν ξέρω αν είναι καλό. Και το ΑΠ που έβαλα 3* έχει, παλιά ήταν silkoil και είχε 4.5*. Νομίζω θέλουν να το φάνε, όπως όλα τα silkoil ... Θα πέσει κι άλλο το υγραέριο. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν έπεσε πριν κλείσει η σεζόν, λογικά επίτηδες . 

Υπάλληλος της πετρογκαζ στα κεντρικά στον Ασπρόπυργο μου έχει πει πως το υγραέριο θέρμανσης και το κίνησης είναι το ίδιο και πως αλλά αλλάζει η φορολογία. Τώρα γιατί κάποια κίνησης βγάζουν καλύτερη κατανάλωση από άλλα, δεν ξέρω...

Επεξ/σία από μπαρμπαγιωργος
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...