vaggooss Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Doubt είπε Δεν γίνεται χωρίς παραφλού, γιαυτό πρέπει να ανεβάσει λίγο θερμοκρασία πριν γυρίσει στο υγραέριο το μοτέρ. 150.000 είναι πάρα πολλά, ίσως ήρθε η ώρα του. Εγώ στα 90,000 άλλαξα τις φλάντζες αν θυμάμαι σωστά στον πνεύμονα. Μου έκανε ψιλοδιακοπες. Στις 9/1/2023 στις 5:37 ΜΜ, Geofocus78 είπε Χαιρετε! Ειδα φως και μπηκα..😃.Εχω ford focus 1400cc του 2006 με μεση καταναλωση περιπου 7λιτρα/100χλμ (βαση του υπολογιστη ταξιδιου). Το 2012 εβαλα αεριο lovato, οποτε μου ειπαν οτι ο υπολογιστης ταξιδιου "μπερδευεται" και οτι δεν ειναι σωστοι οι υπολογισμοι που κανει ο αλγοριθμος, οποτε να μην βλεπω την καταναλωση απο εκει. Εδω και χρονια πλεον η καταναλωση που δειχνει ο υπολογιστης ταξιδιου ειναι περιπου 11 με 12λιτρα/100χλμ!!! Οταν ομως απενεργοποιω το αεριο και πηγαινω μονο με βενζινη τοτε τι γινεται??? Το ρωτησα αυτο και ο ειδικος στο συνεργειο μου τα μασησε, λεγοντας μου οτι αυτοι οι δεικτες ειναι εικονικοι! Περασαν χρονια λοιπον χωρις να το ψαξω περαιτέρω... Τον τελευταιο καιρο παρατηρω τον δεικτη της θερμοκρασιας να πηγαινει παντα απο το 0οC μεχρι λιγο κατω απο τους 90οC, σαν να ειναι κολλημενος δλδ. και υποπτευομαι μηπως λογω κολλημενου θερμοστατη να μου ανεβαζει την καταναλωση! Ρωτησα καποιον μηχανικο, να μου πει την γνωμη του και βαζοντας τον εγκεφαλο στο pc μου ειπε οτι ο θερμοστατης ειναι μια χαρα. ??Η γνωμη σας ποια ειναι ρε παιδια? Καποιος που να γνωριζει εδω μεσα μπορει να με βοηθησει? Γιατι μου δειχνει τετοια καταναλωση?? (Προς το παρων θα υπολογισω μονος μου την καταναλωση φουλαρωντας το ρεζερβουαρ και μηδενιζοντας τα χλχ και βλεπω) Η κατανάλωση είναι σίγουρα μεγαλύτερη από την εργοστασιακή. Περίπου ένα λίτρο ούτος η αλλος και εμένα μου έχει κάψει και τον αισθητήρα άρα έχει ανεβάσει λίγο ακόμη την κατανάλωση. 22 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Απο τοτε που αλλαξα φιλτρα και μπεκ μου εχει μυρισει 2-3 φορες αεριο. Φοβαμαι στον πνευμονα που μου αλλαξαν φιτρο μια φλατζουλα που εχει δεν την αλλαξαν δεν χρειαζεται μου ειπαν. Φιλτρα αλλαξα στην Opel Κρητιδη και μπεκ σε ενα επισημο της Landi renzo στην Λ. Αθηνων. 150.000 χιλιόμετρα και σου βάλανε την ίδια φλατζα???????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Εγώ στα 90,000 άλλαξα τις φλάντζες αν θυμάμαι σωστά στον πνεύμονα. Μου έκανε ψιλοδιακοπες. Η κατανάλωση είναι σίγουρα μεγαλύτερη από την εργοστασιακή. Περίπου ένα λίτρο ούτος η αλλος και εμένα μου έχει κάψει και τον αισθητήρα άρα έχει ανεβάσει λίγο ακόμη την κατανάλωση. 150.000 χιλιόμετρα και σου βάλανε την ίδια φλατζα???????? To 1o αισθητήρα λ εννοείς ; Σου το έχει κάψει σίγουρα ή ανάβει λόγω αρυθμιστων fuel trims Πάντως μη το δουλεύεις εστί για καιρό εάν είναι λ , το αμάξι μπορεί να ρυθμίσει μείγμα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, meletis_m είπε To 1o αισθητήρα λ εννοείς ; Σου το έχει κάψει σίγουρα ή ανάβει λόγω αρυθμιστων fuel trims Πάντως μη το δουλεύεις εστί για καιρό εάν είναι λ , το αμάξι μπορεί να ρυθμίσει μείγμα . Που είναι στην εξάτμιση νομίζω ναι τον αισθητήρα Λ. Μου είπε δεν υπάρχει θέμα απλά θα σου καίει λίγο καύσιμο παραπάνω. 10 λεπτά πριν, vaggooss είπε Που είναι στην εξάτμιση νομίζω ναι τον αισθητήρα Λ. Μου είπε δεν υπάρχει θέμα απλά θα σου καίει λίγο καύσιμο παραπάνω. Από όταν έβαλα υγραέριο το λαμπάκι του κινητήρα είναι μόνιμα ανοιχτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, vaggooss είπε Που είναι στην εξάτμιση νομίζω ναι τον αισθητήρα Λ. Μου είπε δεν υπάρχει θέμα απλά θα σου καίει λίγο καύσιμο παραπάνω. Από όταν έβαλα υγραέριο το λαμπάκι του κινητήρα είναι μόνιμα ανοιχτό. Δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το αέριο Πολλα προβλήματα θα σου σκάσουν στο μέλλον που οφείλονται σε αυτό Πρωτο πρώτο πιθανόν θα έρθει ο καταλύτης Πήγαινε βρες κάπου να το φτιάξουν να δουλεύει σωστά γιατί θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη στο μέλλον 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το αέριο Πολλα προβλήματα θα σου σκάσουν στο μέλλον που οφείλονται σε αυτό Πρωτο πρώτο πιθανόν θα έρθει ο καταλύτης Πήγαινε βρες κάπου να το φτιάξουν να δουλεύει σωστά γιατί θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη στο μέλλον Εννοεις για το λαμπάκι που είναι μόνιμα ανοιχτό?? Ότι δεν είναι σωστά ρυθμισμένο?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, vaggooss είπε Εννοεις για το λαμπάκι που είναι μόνιμα ανοιχτό?? Ότι δεν είναι σωστά ρυθμισμένο?? Ναι επειδή λες ότι είναι έτσι από όταν έβαλες αέριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Ναι επειδή λες ότι είναι έτσι από όταν έβαλες αέριο Δεν θυμάμαι να σου πω ποτέ περίπου αλλά ναι δεν άργησε πολύ να ανάψει από όταν έγινε η εγκατάσταση.Το ρυθμισαμε αρκετές φορές έσβηνε για λίγες ημέρες και ξαναανοιγε. Αν και τους εμπιστεύομαι γιατί εκεί το πηγαίνω από το 2005 που το αγόρασα και το 2014 έβαλα στους ίδιους και το υγραέριο θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Σε ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsiro7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, meletis_m είπε To 1o αισθητήρα λ εννοείς ; Σου το έχει κάψει σίγουρα ή ανάβει λόγω αρυθμιστων fuel trims Πάντως μη το δουλεύεις εστί για καιρό εάν είναι λ , το αμάξι μπορεί να ρυθμίσει μείγμα . Εννοείς αν είναι καμένος λ έχει θέμα ενώ αν ανάβει από τα trims το αμάξι έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει μίγμα? Καμένος λ δεν θα έχει πρόβλημα στα καυσαέρια σε έλεγχο κτεο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, vaggooss είπε Που είναι στην εξάτμιση νομίζω ναι τον αισθητήρα Λ. Μου είπε δεν υπάρχει θέμα απλά θα σου καίει λίγο καύσιμο παραπάνω. Από όταν έβαλα υγραέριο το λαμπάκι του κινητήρα είναι μόνιμα ανοιχτό. Να πας να δεις το υγραέριο. Αρχικά μάθε τι κωδικό βγάζει ακριβώς που ανάβει το check. Το αμάξι στο έχει ρυθμίσει στο δρόμο εν κίνηση . Εάν δε μπορεί να πας αλλού . Είναι ο 1ος λ - καθορίζει το μείγμα και 2ος πίσω στο καταλύτη . Εάν το αμάξι είναι κακο ρυθμισμένο μπορεί να ανάβει για αυτό το λόγο . 39 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Εννοείς αν είναι καμένος λ έχει θέμα ενώ αν ανάβει από τα trims το αμάξι έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει μίγμα? Καμένος λ δεν θα έχει πρόβλημα στα καυσαέρια σε έλεγχο κτεο? Δε το διατύπωσα σωστά . Εάν τα τριμς έχουν διαφορά (βενζίνης - υγραερίου) ≥10% ανάβει check.. Εκτός εάν έχει χαλάσει ο λ . Κανονικά δε πρεπει να ανάβει τίποτα με σωστή ρύθμιση . Το αμάξι πρέπει να βγαίνει στο δρόμο για ρύθμιση υπό φορτίο και σωστό χάρτη . Στο 1ο υγραέριο αμάξι τη πάτησα και έχω γράψει τη διαδικασία εδώ στη σελίδα , αφού βρήκα αμέσως άλλο εγκατάστατη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, vaggooss είπε Δεν θυμάμαι να σου πω ποτέ περίπου αλλά ναι δεν άργησε πολύ να ανάψει από όταν έγινε η εγκατάσταση.Το ρυθμισαμε αρκετές φορές έσβηνε για λίγες ημέρες και ξαναανοιγε. Αν και τους εμπιστεύομαι γιατί εκεί το πηγαίνω από το 2005 που το αγόρασα και το 2014 έβαλα στους ίδιους και το υγραέριο θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Σε ευχαριστώ. όπως σου είπαν και από πάνω πρέπει να δείτε τι κωδικό βλάβης βγάζει στον εγκεφαλο πιθανόν είναι από κακό χάρτη υγραερίου μπορεί βέβαια να είναι πολλά πράγματα που δεν έχουν και σχέση με το υγραεριο όμως αν είναι πολύ πλούσιο το μείγμα ή πολύ φτωχό όπως υποψιαζόμαστε να ξέρεις θα έχεις προβληματα ένα καταλύτη να κάψεις ποσά χρήματα θέλεις? δεν συζητάμε να κάψεις βαλβίδα γιατί εκεί περνάει τα 400-500 ευρώ η ζημιά άσε που καίει και παραπάνω όποτε θα δώσεις και παραπανίσια χρήματα στα καύσιμα χρόνο με τον χρόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Να πας να δεις το υγραέριο. Αρχικά μάθε τι κωδικό βγάζει ακριβώς που ανάβει το check. Το αμάξι στο έχει ρυθμίσει στο δρόμο εν κίνηση . Εάν δε μπορεί να πας αλλού . Είναι ο 1ος λ - καθορίζει το μείγμα και 2ος πίσω στο καταλύτη . Εάν το αμάξι είναι κακο ρυθμισμένο μπορεί να ανάβει για αυτό το λόγο . Δε το διατύπωσα σωστά . Εάν τα τριμς έχουν διαφορά (βενζίνης - υγραερίου) ≥10% ανάβει check.. Εκτός εάν έχει χαλάσει ο λ . Κανονικά δε πρεπει να ανάβει τίποτα με σωστή ρύθμιση . Το αμάξι πρέπει να βγαίνει στο δρόμο για ρύθμιση υπό φορτίο και σωστό χάρτη . Στο 1ο υγραέριο αμάξι τη πάτησα και έχω γράψει τη διαδικασία εδώ στη σελίδα , αφού βρήκα αμέσως άλλο εγκατάστατη. Ναι το είχε ρύθμιση εν κινήσει. Στο ΚΤΕΟ ναι μου είχε πει ότι πιάνει παραπάνω καυσαέρια. 50 λεπτά πριν, Tasos19s είπε όπως σου είπαν και από πάνω πρέπει να δείτε τι κωδικό βλάβης βγάζει στον εγκεφαλο πιθανόν είναι από κακό χάρτη υγραερίου μπορεί βέβαια να είναι πολλά πράγματα που δεν έχουν και σχέση με το υγραεριο όμως αν είναι πολύ πλούσιο το μείγμα ή πολύ φτωχό όπως υποψιαζόμαστε να ξέρεις θα έχεις προβληματα ένα καταλύτη να κάψεις ποσά χρήματα θέλεις? δεν συζητάμε να κάψεις βαλβίδα γιατί εκεί περνάει τα 400-500 ευρώ η ζημιά άσε που καίει και παραπάνω όποτε θα δώσεις και παραπανίσια χρήματα στα καύσιμα χρόνο με τον χρόνο Για καύσιμο ναι μου το έχει πει ότι καίει παραπάνω εφόσον είναι Καμμένος ο αισθητήρας κόστος 170 ευρω για αλλαγή. Μου πρότεινε να τον αλλάξω εννοείται. Δεν μου είπε όμως τίποτα για καταλύτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsiro7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Γενικά το έχω ακούσει και από άλλους ότι μόλις έβαλαν αέριο τα τίναξε ο λ. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι ποιος είναι ο λόγος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos19s Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Γενικά το έχω ακούσει και από άλλους ότι μόλις έβαλαν αέριο τα τίναξε ο λ. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι ποιος είναι ο λόγος. Από λάθος μείγμα καίγεται Και με βενζίνη μπορεί να συμβεί αν έχεις πρόβλημα και δουλεύει έτσι χωρίς να το διορθώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
supermarioarv Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 παιδιά καλησπέρα έχω ενα hyundia atos prime 1.1 που το κυκλοφορώ αποκλειστικά μέσα στην πόλη.... επειδή η μαμά κατανάλωση είναι αρκετά με την σημερινή τιμή βενζίνης γύρω στα 9lt/100χλμ. (μιλάμε για κίνηση μέσα στο κέντρο Θεσσαλονίκης) σκέφτομαι την τοποθέτηση συστήματος υγραερίου... Έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (να το βάλω ή όχι υγραέριο)? αν ναι έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα? Να ενημερώση πως στου πεθερού μου ενα Peugeot 206 του είχα βάλει υγραέριο στο αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο έγραψε με υγραέριο 200.000χλμ. σύστημα brc black λεγόταν αν θυμάμαι καλά και δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα) Δυστυχώς ο μάστορας που τότε το τοποθέτησα το έχει κλείσει το μαγαζί και δεν μπορώ να τον βρώ για να μου πεί απόψεις Μπορείτε να βοηθήσετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, supermarioarv είπε παιδιά καλησπέρα έχω ενα hyundia atos prime 1.1 που το κυκλοφορώ αποκλειστικά μέσα στην πόλη.... επειδή η μαμά κατανάλωση είναι αρκετά με την σημερινή τιμή βενζίνης γύρω στα 9lt/100χλμ. (μιλάμε για κίνηση μέσα στο κέντρο Θεσσαλονίκης) σκέφτομαι την τοποθέτηση συστήματος υγραερίου... Έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (να το βάλω ή όχι υγραέριο)? αν ναι έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα? Να ενημερώση πως στου πεθερού μου ενα Peugeot 206 του είχα βάλει υγραέριο στο αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο έγραψε με υγραέριο 200.000χλμ. σύστημα brc black λεγόταν αν θυμάμαι καλά και δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα) Δυστυχώς ο μάστορας που τότε το τοποθέτησα το έχει κλείσει το μαγαζί και δεν μπορώ να τον βρώ για να μου πεί απόψεις Μπορείτε να βοηθήσετε? Δε χρειάζεται κάτι ακριβό το συγκεκριμένο . Βάλε ένα Ιταλικό ή Πολωνικό σύστημα μπεκ βενζίνης . Τι χρονολογία και κινητήρα έχει ; Ίσως έχεις μηχανικές βαλβίδες , καλό θα ήταν να γίνει έλεγχος των διακενων τους καθώς και μέτρηση συμπίεσης πριν πριν υγραέριο. Απλώς να ελεγχθεί να δουλεύει σωστά στη βενζίνη και στη ανάφλεξη πριν προχωρήσεις και ρύθμιση σε πορεία . Γενικά δε έχουν θέματα τa μοτέρ αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα