Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, filipprin είπε

Στο V8 ξεκολλάνε οι εδρες των βαλβιδων.Στο 6κυλινδρο σειρα  μπαινει.ΔΕΝ βαζω αεριο απλα τα επισκευαζα.Και ναι πολλοι εβαλαν αεριο και αρκετοι πηραν το μοτερ στο χερι.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αυτο συμβαίνει με όλα τα συστήματα αερίου?
Το prins που εχει σύστημα προστασίας βαλβίδων?

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τοτε  δεν υπήρχε τιποτα απο αυτα οποτε δεν ξερω να σου πω.Αυτο που σου λεω ειναι οτι τα 8 κυλινδρα εχουν ευαισθησία και θελουν προσοχη.Τα εξακυλινδρα εινα ποιο ανθεκτικα

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, filipprin είπε

Στο V8 ξεκολλάνε οι εδρες των βαλβιδων πεφτουν μεσα και δεν μενει τιποτα ορθιο.Στο 6κυλινδρο σειρα  μπαινει.ΔΕΝ βαζω αεριο απλα τα επισκευαζα.Και ναι πολλοι εβαλαν αεριο(για κάποιους που τούς φαίνεται περίεργο) και αρκετοι πηραν το μοτερ στο χερι.Μιλαμε για τουλαχιστον 10 χρονια πισω.Μπορει τωρα τα συστηματα να ειναι καλυτερα και οι εγκαταστατες  ποιο έμπειροι.

Άρα εσυ που είσαι ΜΑΣΤΟΡΑΣ και γνωρίζεις να ρωτήσω εγώ κάτι 

Γιατι παθαίνουν οι έδρες; Από τι; 
Με την βενζίνη δεν το παθαίνουν; 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Άρα εσυ που είσαι ΜΑΣΤΟΡΑΣ και γνωρίζεις να ρωτήσω εγώ κάτι 

Γιατι παθαίνουν οι έδρες; Από τι; 
Με την βενζίνη δεν το παθαίνουν; 

Χωρίς να είμαι εγώ μάστορας και με βάση όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς, θα έλεγα λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας που ανεβάζει το υγραέριο στην καύση του.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Doubt είπε

Χωρίς να είμαι εγώ μάστορας και με βάση όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς, θα έλεγα λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας που ανεβάζει το υγραέριο στην καύση του.

Δεν ανεβάζει θερμοκρασία παραπάνω το υγραέριο 

Υπάρχουν βίντεο με Έλληνες μάστορες που βάζουν πυρομετρο

Εαν είναι ρυθμισμένο σωστά δουλεύει στις ίδιες θερμοκρασίες και αυτό είναι το λογικό 

Εαν είναι πιο πλούσιο ή πιο φτωχό εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα 

Ερχόμαστε ξανά στο ρητό που λέει Βρες καλό μάστορα να το περάσει και να το ρυθμίσει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι αυτό γράφετε βρες καλό μάστορα, ομως πως να τον βρει κάποιος τον καλό μάστορα και πως να τον αξιολογήσει?
Ο κινητηρας δεν ειναι ενα απλό ανταλλακτικό που και να γίνει λάθος δεν πειράζει θα πάω σε κάποιον άλλο.Αν σπάσει η ζημιά είναι μεγάλη...

Επεξ/σία από lalalaxi
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Ολοι αυτό γράφετε βρες καλό μάστορα, ομως πως να τον βρει κάποιος τον καλό μάστορα και πως να τον αξιολογήσει?

Από γνωστούς/κριτικές/forum. Αν και για εμένα, πήγα σε μάστορα που γνωστός είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος και στα δικά μου μάτια φάνηκε ψιλολαμόγιο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Ο κινητηρας δεν ειναι ενα απλό ανταλλακτικό που και να γίνει λάθος δεν πειράζει θα πάω σε κάποιον άλλο.Αν σπάσει η ζημιά είναι μεγάλη...

Θα ρωτήσεις άλλους γνωστούς σου 

Αν ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ το έβγαλε στο δρόμο, αν είναι ευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης, ποσά χιλιόμετρα έχει κάνει και είναι ευχαριστημένος…

Φυσικα πάντα είναι κάποιο ρίσκο γιατί ακόμα και δυο ίδια αυτοκίνητα, οι τιμές στον κινητήρα είναι διαφορετικές, άλλες ανοχές, αλλά διάκενα, άλλες επι καθίσεις και πάει λέγοντας 

Δημοσ.

έχω υγραέριο από 2012....έχω κάνει 170χιλ....με 47λιτρα 430-440 χιλ με 2000κυβικα BMW και πρινς συστημα

θερμοκρασία 1-2 βαθμούς παραπανω ,λάδι καίει όσο έκαιγε,βεβαια δεν το σπάω ..οδηγώ ποιο χαλαρά......

Αυστραλία βάζαμε υγραέριο σε εξωλέμβιες από το 1976 δεν είναι κάτι καινούργιο απλά έχει εξελιχθεί παρά πολυ

στις μέρες μας...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δεν ανεβάζει θερμοκρασία παραπάνω το υγραέριο 

Υπάρχουν βίντεο με Έλληνες μάστορες που βάζουν πυρομετρο

Εαν είναι ρυθμισμένο σωστά δουλεύει στις ίδιες θερμοκρασίες και αυτό είναι το λογικό 

Εαν είναι πιο πλούσιο ή πιο φτωχό εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα 

Ερχόμαστε ξανά στο ρητό που λέει Βρες καλό μάστορα να το περάσει και να το ρυθμίσει 

Αν ο μάστορας είναι ο ίδιος, δεν εξηγείται έτσι η διαφορά V8 και εξακίλυνδρου.

Δημοσ.

Αν δεν ρυθμιστει σωστα το υγραεριο ΝΑΙ ανεβαζει μεγαλύτερες θερμοκρασιες στις βαλβιδες.Ακομα και σωστα να ρυθμιστει δεν υπαρχει η βενζινα που ψυχει τις βαλβίδες καθώς το παλιοτρερο  καγεν εχει καννονικο ψεκασμο και δεν ειναι αμεσου.Εξου και τα διαφορα κολπα που εχουν βγει που ως σκοπο εχουν να ψυξουν τις βαλβιδες για μεγαλυτερη ασφαλεια.Και φυσικα καμια σχσεση δεν εχει σαν κινηταρας ο V8 με τα διπλα τουρμπο απο τον απλο εξακυλινδρο σε σειρα που φοραει και το τουαρενγκ της VW.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipprin είπε

Αν δεν ρυθμιστει σωστα το υγραεριο ΝΑΙ ανεβαζει μεγαλύτερες θερμοκρασιες στις βαλβιδες.Ακομα και σωστα να ρυθμιστει δεν υπαρχει η βενζινα που ψυχει τις βαλβίδες καθώς το παλιοτρερο  καγεν εχει καννονικο ψεκασμο και δεν ειναι αμεσου.Εξου και τα διαφορα κολπα που εχουν βγει που ως σκοπο εχουν να ψυξουν τις βαλβιδες για μεγαλυτερη ασφαλεια.Και φυσικα καμια σχσεση δεν εχει σαν κινηταρας ο V8 με τα διπλα τουρμπο απο τον απλο εξακυλινδρο σε σειρα που φοραει και το τουαρενγκ της VW.

Τι κόλπα υπάρχουν που ψύχουν; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Τι κόλπα υπάρχουν που ψύχουν; 

Σε ευαίσθητα μοτέρ είτε βάζει ποσοστό καυσίμου (βενζίνης ) ή μπορείς να βάλεις σύστημα ηλεκτρονικής λίπανσης ( ρίχνει ίδια ποσότητα σε όλους τους κυλίνδρους - πρόσθετο) , όχι τη απλή λαδιερα υποπίεσης .

Σαφώς και παίζει ρόλο ο σωστός χάρτης & trims .

Και όσα έχουν μηχανικές βαλβίδες (είτε με καπελωτα ή με κοκοράκια) κάνουμε έλεγχο διακενων βαλβίδων κάθε 40,000.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Σε ευαίσθητα μοτέρ είτε βάζει ποσοστό καυσίμου (βενζίνης ) ή μπορείς να βάλεις σύστημα ηλεκτρονικής λίπανσης ( ρίχνει ίδια ποσότητα σε όλους τους κυλίνδρους - πρόσθετο) , όχι τη απλή λαδιερα υποπίεσης .

Σαφώς και παίζει ρόλο ο σωστός χάρτης & trims .

Και όσα έχουν μηχανικές βαλβίδες (είτε με καπελωτα ή με κοκοράκια) κάνουμε έλεγχο διακενων βαλβίδων κάθε 40,000.

Αυτό δεν είναι κόλπο ναι εντάξει είναι πολύ γνωστό 

Ο σωστός χάρτης είναι κυρίως που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες 

Επειδη υπάρχει όμως ευαισθησία δε κάποιες κεφαλές οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα υγραέρια για ασφάλεια λένε στους εγκαταστατες να ψεκάζει και ένα μικρό ποσοστό βενζίνης 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, meletis_m είπε

σύστημα ηλεκτρονικής λίπανσης ( ρίχνει ίδια ποσότητα σε όλους τους κυλίνδρους - πρόσθετο) , όχι τη απλή λαδιερα υποπίεσης

Ποιος τα λέει αυτά; Ο Παπαγιάννης στο Facebook?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...