Doubt Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Καλά.. Κι αυτά όπου και να τα βάλεις θα γράψουν "εκατομμύρια χιλιόμετρα". Και 2 χρόνια εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pdionisis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, meletis_m είπε Γενικά είναι ιδιαίτερα ,με ποιο κινητήρα είναι; Θέλει Κιτ με μεικτό ψεκασμό στα φορτία ή ακόμη καλύτερα και ηλεκτρονική λαδιερα (όχι τη απλή υποπίεσης) να ρίχνει σε όλους τους κυλίνδρους ίση ποσότητα συνέχεια . Έλεγχος διακενων βαλβίδων κάθε 40,000..Εάν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις παρόμοια θέματα στο διαδίκτυο. Υπολόγισε κανένα 300-350€. Εάν αξίζει γενικά το αμάξι προχώρησε , και ίσως είναι πιο συμφέρουσα λύση εάν δεις ότι έχει θέματα να αλλάξεις όλο το εμπρός σύστημα υγραερίου. Στο προηγούμενο μοντέλο πάντως που έχει μη υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες (κινητήρας M16A) θέλει ανα διαστήματα ρύθμιση το διάκενο των βαλβίδων και κάποια στιγμή δε μπορείς να το ρυθμίσεις άλλο και πετάς τον κινητήρα (αν αυτό γίνεται στα 30000km ή στα 300.000Km δεν το ξέρω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, pdionisis είπε αν αυτό γίνεται στα 30000km ή στα 300.000Km δεν το ξέρω Αν γινόταν στα 30.000 θα τους είχαν πάρει το κεφάλι (και το πάνω και το κάτω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Βαλβιδες που δεν ειναι αυτοματες ρυθμιζω σε Honda CRV καθε 40.000 χλμ με ελαχιστο κοστος καπου 20 ευρω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pdionisis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια ρύθμισης και τα αντίστοιχα ανταλλακτικά . Το ποσό περιθώριο έχεις να είναι ρυθμίσεις εξαρτάται από το πόσο τρώγονται οι βαλβίδες (εξαρτάται από το σύστημα που βάζεις, το ποσό καλά είναι ρυθμισμένο, τα υλικά του κινητήρα και από πού "ξεκινάς" όταν βάζεις αέριο. Το θέμα είναι τεχνικό. Αυτό που σας είπα μου το είπε γνώστης τεχνικός. Μάλιστα αν δείτε το manual λέει ούτως ή άλλως ελεγχο-ρύθμιση κάθε 30000km (με βενζίνη) αλλά πολλαπλοί τεχνικοί από αντιπροσώπειες μου είπαν ότι στην πράξη δε χρειάζεται ρύθμιση παρα μόνο αν το γυρίσεις σε αέριο... Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από pdionisis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkailas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, kkailas είπε Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; Εξαρταται απο την καταναλωση σε βενζινη . Σε Honda CRV ειχα με βενζινη και εχω με υγραεριο 15 λιτρα στα 100 εντος πολης με μικρες διδρομες και παντα κλιματιστικο .Εκτος πολης 10 λιτρα παλι με κλιματιστικο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pdionisis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, kkailas είπε Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; Άμα δεις εργοστασιακά τοποθετημένα Κιτ αναφέρουν κατανάλωση με αέριο 25-30% μεγαλύτερη από τη βενζίνη. Αυτό θεωρώ ότι είναι με σωστά ρυθμισμένο Κιτ. Τα άλλα που λένε μικρότερη αύξηση κατανάλωσης είναι με παπαντζες εγκαταστατων (στην καλύτερη Με μείωση δύναμης του κινητήρα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 32 λεπτά πριν, kkailas είπε Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; Θα υπολογίζεις κοντά στο +20% από τη βενζίνη που καις τώρα στα 100χλμ, αν στο ρυθμίσουν σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Θα υπολογίζεις κοντά στο +20% από τη βενζίνη που καις τώρα στα 100χλμ, αν στο ρυθμίσουν σωστά. Εγω δεν ειχα διαφορα αν και ακουω για 10% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, pdionisis είπε Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια ρύθμισης και τα αντίστοιχα ανταλλακτικά . Το ποσό περιθώριο έχεις να είναι ρυθμίσεις εξαρτάται από το πόσο τρώγονται οι βαλβίδες (εξαρτάται από το σύστημα που βάζεις, το ποσό καλά είναι ρυθμισμένο, τα υλικά του κινητήρα και από πού "ξεκινάς" όταν βάζεις αέριο. Το θέμα είναι τεχνικό. Αυτό που σας είπα μου το είπε γνώστης τεχνικός. Μάλιστα αν δείτε το manual λέει ούτως ή άλλως ελεγχο-ρύθμιση κάθε 30000km (με βενζίνη) αλλά πολλαπλοί τεχνικοί από αντιπροσώπειες μου είπαν ότι στην πράξη δε χρειάζεται ρύθμιση παρα μόνο αν το γυρίσεις σε αέριο... Yπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι κινητήρων με μηχανικές βαλβίδες : α) με κοκοράκια οπου είναι εύκολη η ρύθμιση των βαλβιδών και σχετικά σύντομη β) με καπελώτα , οπου εκεί όταν δέν παίρνει άλλο ρύθμιση έχει κόστος και περισσότερη φασαρία . Για το β) υπάρχει σχετικό βίντεο που εξηγεί τη διαδικασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 22 ώρες πριν, borealisnor είπε Γνωρίζει κανείς αν σε suzuki swift μπαίνει υγραέριο της προκοπής; το παλιό το 1300 κυκλοφορούσε σε GPL έκδοση , αν έχεις αυτό ίσως να έψαχνες πληροφορίες για το κιτ που φορούσε (συνήθως BRC τα ιταλικά GPL) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, kkailas είπε Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; Mazda 3, 1.4, 2005. Βενζίνη: εκτός 6,6, εντός 7,8, μεικτό 7 περίπου. Αέριο: εκτός 7,7, εντός 9, μεικτό 8,2 περίπου. Οι τιμές δείχνουν να κυμαίνεται στο +15% η διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Όντας σε διακοπές, ας γράψω και εγώ την εμπειρία μου μέχρι στιγμής με το 206 8ν με το Lovato Smart ExR XP μπεκ. Έκανα Αθήνα - Πάτρα πηγαίνοντας με 120 με 30 ευρώ περίπου και Ac ανοιχτο. Γέμισα αεριο ξανά στα ΣΕΑ πριν το Ρίο και μέχρι την Ηγουμενίτσα όλα καλά. Όταν μπήκα στην πόλη για να πάρω το καράβι να πάω Κέρκυρα, είχα την πρώτη στραβή, σε ένα στοπ, όπως έκοβα, το αμάξι απλά έσβησε. Λέω μου πετάχτηκε ο συμπλέκτης και δεν το πήρα πρέφα απ'την κούραση? Σε μεθεπόμενη στάση το ίδιο. Το γύρισα σε βενζίνη και τελείωσα το ταξίδι όταν έφτασα στον προορισμό μου στην Κέρκυρα. Την επόμενη είπα να ξαναδοκιμάσω το αέριο. Μέχρι σήμερα ήμουν χωρίς ac, κυρίως επειδή πήγαινα χαλαρά σε χωριά εδώ στην Κέρκυρα. Έβαλα ακόμα 20 ευρώ. Το άνοιξα το ac πηγαίνοντας προς την πόλη, και μου έσβησε ξανά 2 φορές ΚΑΘΟΔΟΝ, εξαιρετικά επικίνδυνο θα έλεγα σε στροφές στον επαρχιακό. Πλέον κινούμαι με βενζίνη. Τι έχει πάει λάθος? Αρχική ρύθμιση? Δεν βγήκε ποτέ στο δρόμο? Όπως το οδηγάω το αυτοκίνητο νιώθω ότι κομπιαζει με το υγραέριο, ειδικά μετά τον τελευταίο ανεφοδιασμό καυσίμου. Έχω και ένα elm obd scanner να το συνδέσω αλλά μπορώ να πω ότι είμαι κάπως ανήσυχος - απογοητευμένος από την κατάσταση αυτή. Να αναφέρω για τον δείκτη της βενζίνης που είχα ρωτήσει πρόσφατα, κάνει ρεσετ κάποιες φορές μόνος του, αλλά και με την προσθήκη βενζίνης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
delistelios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, kkailas είπε Μια τελείως γενική ερώτηση προς εκείνους που έχουν υγραέριο, τι κατανάλωση έχετε ανά 100χλμ; 7.6 /100 σε skoda octavia 1.4 2004 με 75hp με 38lit lpg διανύω σχεδόν 500χλμ κίνηση σε ε.ο με ταχύτητες 110-120 με a/c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα