Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

56 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Βασικά ρόλο παίζει και το πόσα διαθέτεις για καύσιμα και όχι μόνο το πόσα γλιτώνεις.

Πέρυσι, με 1.50 βενζίνη και 0.80 αέριο, ήθελα εγώ για 1000 χλμ το μήνα, περίπου 105 βενζίνη ή 68 αέριο. Διαφορά 37 ευρώ.

Φέτος με 1 ευρώ αέριο και 2.30 περίπου βενζίνη, ήθελα 161 βενζίνη ή 85 αέριο.

Διαφορά 76 ευρώ.

Αυτό το 161 βενζίνη, θα πονούσε πολύ αν δεν είχα κάνει κάτι πέρυσι.

Είναι και κάτι άλλο όμως ότι από όταν έβαλα αέριο άρχισα να κάνω και καμιά βόλτα παραπάνω. Άσε που θυμήθηκα ότι έχω και αιρκοντίσιον,πλέον το αιρκοντίσιον είναι μόνιμα ανοιχτό.

Από την στιγμή που είναι στην μέση η τιμή του επιβάλλεται.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θέλω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο με εργοστασιακό υγραέριο επειδή θα χρειάζεται να κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινα για να πηγαινοέρχομαι στην νέα μου εργασία. Το CNG το απέκλεισα λόγω ανασφάλειας στο θέμα του ανεφοδιασμού, και είμαι μεταξύ του Clio LPG και του Sandero Stepway LPG. Το θέμα ειναι οτι εμφανισιακά μου αρεσει περισσότερο το Stepway και είναι και φτηνότερο, αλλά το Clio φαίνεται πιο ποιοτικό γενικότερα, και κυρίως εσωτερικά. Τι προτείνετε;

40 λεπτά πριν, fragma είπε

Θέλω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο με εργοστασιακό υγραέριο επειδή θα χρειάζεται να κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινα για να πηγαινοέρχομαι στην νέα μου εργασία. Το CNG το απέκλεισα λόγω ανασφάλειας στο θέμα του ανεφοδιασμού, και είμαι μεταξύ του Clio LPG και του Sandero Stepway LPG. Το θέμα ειναι οτι εμφανισιακά μου αρεσει περισσότερο το Stepway και είναι και φτηνότερο, αλλά το Clio φαίνεται πιο ποιοτικό γενικότερα, και κυρίως εσωτερικά. Τι προτείνετε;

stepway , δυστυχώς καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (δλδ ακρίβυνε και αυτό)

αλλά εννοείται πας και το κάνεις τεστ-drive

Η εγκατάσταση lpg εργοστασιακά μπορεί να έχει και καφρίλες. 

Έχω δει clio που λες εργοστασιακό και τις  ηλεκτρικές συνδέσεις τις έκαναν με θερμοσυστολικο, τον πνεύμονα τον είχαν βιδωμένο στη βάση του κινητήρα με μία αυτόδιάτρητη m5 και παντού είχαν tire up. 

Αν ο εγκατάστατης είναι γνώστης του αντικειμένου, δε βιάζεται να το παραδώσει (κι εσύ δεν του λες θέλω το αυτοκίνητο χθες),  δεν του κάνεις παζάρια να γλυτώσεις 20 ή 100€ τότε 1000% θα σου κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από την renault και την κάθε renault στην οποία η γραμμή παραγωγής τρέχει. 

Και τα εργοστασιακά κιτ υγραέριο κίνησης είναι αυτά που βάζουν εδω. Βέβαια οι αυτοκίνητοβιομηχανίες πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές από εμάς αλλά ποτέ και σε καμία περίπτωση μη περιμένεις καλύτερη δουλειά ή καλύτερα υλικά. 

Υλικά βάζουν τα φθηνότερα. 

Το μόνο κέρδος σε καινουριο αυτοκίνητο είναι η εγγύηση.

• Like 1

3 ώρες πριν, fragma είπε

Πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις την μέρα και πόσα έχεις να διαθέσεις?

18 ώρες πριν, vaggooss είπε

Όταν ήταν η βενζίνη 1.50 το αέριο ήταν 0.80 οπότε πάλι χαώδης η διαφορά.

Δεν είναι τα 0,70€ η διαφορά (ούτε τα 1,20€ τώρα) αλλά το ποσό που μαζεύεται στα χιλιόμετρα που κάνεις. Με < 1,50€ δεν είχα συγκινηθεί. Ε συγκινήθηκα όταν πήγε 2,40€, χαχα! :P

4 ώρες πριν, Haldol είπε

Δεν είναι τα 0,70€ η διαφορά (ούτε τα 1,20€ τώρα) αλλά το ποσό που μαζεύεται στα χιλιόμετρα που κάνεις. Με < 1,50€ δεν είχα συγκινηθεί. Ε συγκινήθηκα όταν πήγε 2,40€, χαχα! :P

Ε ναι αλλά εγώ πάντα έχω ως γνώμονα ότι εφόσον είναι κάτι που έχει σχεδόν διπλάσια τιμή δεν το σκέφτεσαι να κάνεις την αλλαγή σε ότι και να είναι αυτό.

Όπως και όταν αποφάσισα να αλλάξω το σκούτερ μου με ηλεκτροκίνητο,το κόστος μετακίνησης εδώ έχει διαφορά 10πλασια έως 20πλασια  οπότε γιατί να περιμένω.

Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα Ford Maverick 2.3 του 2006 και σκέφτομαι να του βάλω υγραέριο. 

Δεν έχω ιδέα επί του θέματος. Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή ή/και να μου προτείνετε κάποιο σοβαρό εγκαταστάτη. Μένω βόρεια προάστια Αθήνας. Αλλά οπουδήποτε στην Αθήνα και να είναι είμαι ΟΚ. 

Στείλτε μου pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fair_play είπε

Καλημέρα σε όλους,

Δεν έχω ιδέα επί του θέματος. Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή ή/και να μου προτείνετε κάποιο σοβαρό εγκαταστάτη. Μένω βόρεια προάστια Αθήνας. Αλλά οπουδήποτε στην Αθήνα και να είναι είμαι ΟΚ. 

Εχεις pm

Το αμαξι να ειναι σε αριστη κατασταση για να μην σου λενε μετα οτι για κατι φταιει το υγραεριο 

Να βάλεις ότι σου προτείνει ο καλός εγκατάστατης. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

1 ώρα πριν, fair_play είπε

Καλημέρα σε όλους,

Επειδή έχει συγγενής ίδιο ακριβώς με το GZ μοτέρ .

Να γνωρίζεις το συγκεκριμένο μοτέρ έχει μηχανικές βαλβίδες με καπελωτα . Οπότε κάθε 40,000 χιλιόμετρα καλό είναι να γίνεται έλεγχος διακενων βαλβίδων.

Προτίμησε σύστημα υγραερίου με μπεκ τύπου βενζίνης και να ενεργοποιηθεί και επιπλέον ψεκασμός με ποσοστό βενζίνης ειδικά στα φορτία . 

Γενικά τα Ford θέλουν σωστό μάστορα που να το έχει με τη ρύθμιση . 

Δηλαδή το σύστημα υγραερίου πρέπει να κάτσει να το ρυθμίσει στο δρόμο σε διάφορες συνθήκες και εν κινήσει. 

• Like 1

2 ώρες πριν, fair_play είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Στο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο) μου είχαν πει να μην το κάνω, αλλά θα το κοιτάξω 

Κανένα επίσημο ή εξουσιοδοτημένο δε προτείνει τη μετατροπή.

Το θέμα είναι εάν κανείς χιλιόμετρα βάλε υγραέριο. Έχω δει ίδιο όχημα με Πολωνικό σύστημα υγραερίου και είχε 120,000 με υγραέριο και δούλευε άψογα .

• Like 1

Επειδή σκέφτηκα ότι ίσως είναι καλύτερο να μην ξοδέψω 20 χιλιάρικα τώρα με την κρίση που λένε ότι έρχεται, μηπως απλά να βάλω αέριο σε ένα Opel Corsa 1,4 του 2008 με 150.0000 χλμ που έχουμε για δεύτερο; Το είχα για να το δώσω για απόσυρση. Αξίζει πιστεύετε; 

• Like 1

5 λεπτά πριν, fragma είπε

Επειδή σκέφτηκα ότι ίσως είναι καλύτερο να μην ξοδέψω 20 χιλιάρικα τώρα με την κρίση που λένε ότι έρχεται, μηπως απλά να βάλω αέριο σε ένα Opel Corsa 1,4 του 2008 με 150.0000 χλμ που έχουμε για δεύτερο; Το είχα για να το δώσω για απόσυρση. Αξίζει πιστεύετε; 

για μένα ναι , εννοείται οτι αξίζει να ψατείς για τη μετατροπή μιας και δεν αξίζει οποιαδήποτε αγορά αυτοκινήτου σήμερα

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, fragma είπε

Συμφωνώ με korakios άλλωστε το ίδιο ακριβώς έκανα και εγώ σε golf 2008 με 154000 χιλιόμετρα.Ασυμφορη κάθε αγορά αυτοκινήτου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...