Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, trobinhood είπε

Οπότε ας πούμε ότι είναι χρέπι !! Τί βάζουμε ?

Να βάλω τπτ με 500 ευρώ ? 😄

Βάλε κάτι σωστό να δουλεύει. Το ότι είναι χρέπι δε σημαίνει τίποτα, εκτός και αν σκοπεύεις να το πετάξεις στα σκουπίδια (τ' αμάξι ντε!) πριν κάνεις απόσβεση το σύστημα. Δε το οδηγείς το αμάξι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να πώ , ας μήν εστιάσουμε στο αυτοκίνητο αλλά στις προτάσεις !!

Ναί το οδηγώ και είχα σκοπό να το οδηγήσω πολύ περισσότερο μάλιστα  , αλλά με φόβισαν λίγο.

Ίσως αλλάξω την απόφαση ενώ θα επένδυα σε κάτι πολύ καλό στα 1000+ ευρώ να πάω κάτι στα 800max για να κάνει απόσβεση γρήγορα και όσο αντέξει χωρίς πρόβλημα

Στα 800 ευρώ υπάρχουν αξιοπρεπή συστήματα. Κάτι 500-άρια ν' αποφύγεις. Καλή η οικονομία, αλλά μην σε τρελάνει με τις δυσλειτουργίες. Βάλε π.χ. ένα Lovato, ένα BRC, ένα STAG.

• Like 1

Μια ερωτηση που έχω, ειχα δει σε ενα αλλο φορουμ για κατι προσθετα στα ελατηρια για να ειναι καπως πιο σκληρα/σηκωνουν λιγο παραπανω βαρος, αντιστοιχα σε ενα γαλλικο, γιατι το βαρος πισω ηταν μεγαλο. Αισθανομαι αντιστοιχα σαν να εχει κατσει λιγο το αυτοκινητο, ειδικα σημερα που φουλαρα το αεριο, ειχα και μισο ντεποζιτο βενζινη + ρεζερβα. Εχει καποιο καποια ιδεα πως τα αναζηταμε αυτο ή γενικα να προτεινει κατι?

2 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Μια ερωτηση που έχω, ειχα δει σε ενα αλλο φορουμ για κατι προσθετα στα ελατηρια για να ειναι καπως πιο σκληρα/σηκωνουν λιγο παραπανω βαρος, αντιστοιχα σε ενα γαλλικο, γιατι το βαρος πισω ηταν μεγαλο. Αισθανομαι αντιστοιχα σαν να εχει κατσει λιγο το αυτοκινητο, ειδικα σημερα που φουλαρα το αεριο, ειχα και μισο ντεποζιτο βενζινη + ρεζερβα. Εχει καποιο καποια ιδεα πως τα αναζηταμε αυτο ή γενικα να προτεινει κατι?

Άποψη μου, μην πειράξεις τίποτα.

• Like 1

5 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Ενισχυμένα Ελατήρια ανάρτησης θα τα ψάξεις .

Αλλά για μένα μη τα πειράζεις χαλάει τη γεωμετρία του αυτοκινήτου.

Τα αμορτισέρ που έχεις σε τι κατάσταση είναι ; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Doubt είπε

Άποψη μου, μην πειράξεις τίποτα.

Οκ, τωρα σε λιγες μερες που ειναι να φυγω κιολας για διακοπες και θα το γεμισω το αμαξι, φοβαμαι μην κατσει τελειως οσο να ναι, αν και δεν πιστευω να γινει τιποτα. Πιο πολυ για τα ελαστικα - ψυχολογικο αγχος (τα ελεγχω παντα πριν κανω ταξιδια, αλλα και για την εξωτερικη δεξαμενη)

43 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Ενισχυμένα Ελατήρια ανάρτησης θα τα ψάξεις .

Αλλά για μένα μη τα πειράζεις χαλάει τη γεωμετρία του αυτοκινήτου.

Τα αμορτισέρ που έχεις σε τι κατάσταση είναι ;

Αμορτισερ δεν θυμαμαι καθολου, πρεπει να δω το βιβλιο service (το πηρα απο γνωστο μου που το ειχε απο 1ο χερι προσεγμενο μηχανικαμε ολα του τα service, το 19 πρακτικα περασε στα χερια μου, αλλα εγω απο τοτε που το εχω δεν θυμαμαι να τα εχω πειραξει/ κανω service ή να μου πουν κατι περι αυτου - ψαλιδια ειχα αλλαξει μετα απο ΚΤΕΟ το 20, αν παιζει καπου ρολο)

Επεξ/σία από jimakos234

10 ώρες πριν, jimakos234 είπε

Οκ, τωρα σε λιγες μερες που ειναι να φυγω κιολας για διακοπες και θα το γεμισω το αμαξι, φοβαμαι μην κατσει τελειως οσο να ναι, αν και δεν πιστευω να γινει τιποτα. Πιο πολυ για τα ελαστικα - ψυχολογικο αγχος (τα ελεγχω παντα πριν κανω ταξιδια, αλλα και για την εξωτερικη δεξαμενη)

Αμορτισερ δεν θυμαμαι καθολου, πρεπει να δω το βιβλιο service (το πηρα απο γνωστο μου που το ειχε απο 1ο χερι προσεγμενο μηχανικαμε ολα του τα service, το 19 πρακτικα περασε στα χερια μου, αλλα εγω απο τοτε που το εχω δεν θυμαμαι να τα εχω πειραξει/ κανω service ή να μου πουν κατι περι αυτου - ψαλιδια ειχα αλλαξει μετα απο ΚΤΕΟ το 20, αν παιζει καπου ρολο)

Δες τα αμορτισέρ του για αρχή . Ειδικά εάν δε έχουν αλλάχτει . Αναλώσιμα είναι. Τα ψαλίδια στο σύστημα διεύθυνσης.

6 ώρες πριν, meletis_m είπε

Δες τα αμορτισέρ του για αρχή . Ειδικά εάν δε έχουν αλλάχτει . Αναλώσιμα είναι. Τα ψαλίδια στο σύστημα διεύθυνσης.

θα το δω το απογευματακι και θα επανελθω. Ειχαμε πει με τον εγκαταστατη να ελεγξω αν κανει reset η ενδειξη βενζινης μετα το σβησιμο του κινητηρα, οπου και τελικα δεν κανει και θα χρειαστει emulator. Αναγκάστηκα και εβαλα ενα 30 βενζινη για να ξανα ανεβει ο δεικτης (ειχα 1/4 πριν, χτυπησε η ενδειξη οτι σχεδον αδειασε η βενζινη καθοδον - εκανα περι τα 280 χλμ σημερα με τα 200 σε ανοικτο δρομο - και μετα το refill πηγε λιγο πανω απο το 1/2). Επισης απο το full του αεριου λιγο πριν παρκαρω επεσε στην τελευταια ενδειξη, οτι και εκει ειναι για refill (δεξαμενη 46 λιτρα).

Καλα ειναι χοντρικα? Ισως Περιμενα λιγο καλυτερα επιπεδα  καταναλωσης, αν και ειχα A/C σε ολο τον δρομο.

Επανερχομαι με μια μικρη καθυστερηση για τα αμορτισερ. Δεν φαινεται να εχουν αλλαχτει, δεν ειδα κατι στο βιβλιο service (απο το 2003 εως σημερα). Οποτε μαλλον θα πρεπει να τα κοιταξω (οταν επιστρεψει ο μηχανικος μου, γιατι εφυγε για διακοπες)

Δεν είναι μόνο θέμα αμορτισέρ αλλά κι ελατηρίων. 20 χρόνια μετά θέλουν κι αυτά αντικατάσταση. 

Αν όμως θέλεις να βάλεις φιάλη υγραερίου στον χώρο αποσκευών τότε είναι λίγο πιο σύνθετο το πράγμα. 

Αν το αυτοκίνητο είναι χαμηλομενο πρέπει να ξανασηκωθει. 1-3 πόντους θα πέσει από το βάρος της δεξαμενής. Όσο πιο μακρυά είναι η δεξαμενή από τον άξονα τόσο πιο μεγάλη δύναμη ασκεί προς τα κάτω. 

Το σύστημα υγραέριοκίνησης έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. 

Άλλο σύστημα θέλει ένα fsi άλλο ένα 6κυλινδρο κι άλλο ένα 4κυλινδρο του 2000.

Σε απλό μοτερ 20ετιας το να βάλεις σύστημα των 1500€ δεν θα σου προσφέρει τίποτα. 

Αν σου περισσεύουν κάποια χρήματα κοίτα να αλλάξεις τις βαλβίδες εξαγωγής με σκληρότερες μιας και καταπονουνται περισσότερο επειδή το υγραέριο είναι πιο ξηρό σαν καύσιμο. 

• Like 1

21 ώρες πριν, jimakos234 είπε

θα το δω το απογευματακι και θα επανελθω. Ειχαμε πει με τον εγκαταστατη να ελεγξω αν κανει reset η ενδειξη βενζινης μετα το σβησιμο του κινητηρα, οπου και τελικα δεν κανει και θα χρειαστει emulator. Αναγκάστηκα και εβαλα ενα 30 βενζινη για να ξανα ανεβει ο δεικτης (ειχα 1/4 πριν, χτυπησε η ενδειξη οτι σχεδον αδειασε η βενζινη καθοδον - εκανα περι τα 280 χλμ σημερα με τα 200 σε ανοικτο δρομο - και μετα το refill πηγε λιγο πανω απο το 1/2). Επισης απο το full του αεριου λιγο πριν παρκαρω επεσε στην τελευταια ενδειξη, οτι και εκει ειναι για refill (δεξαμενη 46 λιτρα).

Καλα ειναι χοντρικα? Ισως Περιμενα λιγο καλυτερα επιπεδα  καταναλωσης, αν και ειχα A/C σε ολο τον δρομο.

αν κοιταξεις το τελευταιο κτεο σου αναγραφει την αποδοση τον αμορτισερ.

280χλμ με 46 λιτρα αεριο? ποσα κυβικα ειναι το αμαξι? και με ποσα πηγαινες?

2 ώρες πριν, tyf είπε

αν κοιταξεις το τελευταιο κτεο σου αναγραφει την αποδοση τον αμορτισερ.

πίστεψέ με δεν είναι τρόπος , σε αμάξι 20ετίας τα βγάζανε και καλύτερα (τα ίδια) με το πέρασμα του χρόνου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...