Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ την άλλαξα πριν το Πάσχα την δεξαμενή. Αφού την περάσουν μετά πάνε βάζουν και αέριο για να τσεκαρουν ότι δουλεύει οκ . Ο ίδιος ο μάστορας πήγε μου το πέρασε και ΚΤΕΟ και εγώ απλά πήγα το παρέλαβα έτοιμο με το ΚΤΕΟ και τα πάντα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, sakks80 είπε

Εγώ την άλλαξα πριν το Πάσχα την δεξαμενή. Αφού την περάσουν μετά πάνε βάζουν και αέριο για να τσεκαρουν ότι δουλεύει οκ . Ο ίδιος ο μάστορας πήγε μου το πέρασε και ΚΤΕΟ και εγώ απλά πήγα το παρέλαβα έτοιμο με το ΚΤΕΟ και τα πάντα.

Εμενα χθες περασε και το ΚΤΕΟ για τη δεξαμενη και τον περιοδικο ελεγχο που εληγε 5/8/2022

Μαλιστα στην υπεθυνη δηλωση γραφει το σωστο kit omvl που ειχα αλαλξει απο NIGS χωρις να παραστει τοτε ΚΤΕΟ

1 ώρα πριν, korakios είπε

εξαρτάται την εξωτερική θερμοκρασία και τη ρύθμιση θερμοκρασίας αλλαγής σε αέριο

Η ρυθμιση της θερμοκρασιας για αλλαγη ειναι πολυ σημαντικη για να  γινει ζημια 

• Thanks 2

3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

ρυθμιση της θερμοκρασιας για αλλαγη ειναι πολυ σημαντικη για να  γινει ζημια 

Άρα πάει ανάλογα τον κινητήρα; 

1 ώρα πριν, korakios είπε

εξαρτάται την εξωτερική θερμοκρασία και τη ρύθμιση θερμοκρασίας αλλαγής σε αέριο

• Like 1

1 λεπτό πριν, atrigane είπε

Άρα πάει ανάλογα τον κινητήρα; 

Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο αλλα πιθανον 

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

έψαξα αλλά  οι γνώμες διίστανται

Για ένα Honda Jazz 2012 1400αρι, συνιστάται η εγκατάσταση  LPG kit ή ανήκει στα "δύσκολα" μοντέλα και να μην το ψάχνω περαιτέρω?

12 λεπτά πριν, koupan16 είπε

Για ένα Honda Jazz 2012 1400αρι, συνιστάται η εγκατάσταση  LPG kit ή ανήκει στα "δύσκολα" μοντέλα και να μην το ψάχνω περαιτέρω?

Ενας  σωστος εγκαταστατσης θα σου πει αν και δεν βλεπω τον λογο να εχει προβλημα.

3 ώρες πριν, koupan16 είπε

Γενικά δε έχουν θέμα ( πρώην κάτοχος Honda Accord) 

Σύστημα με μπεκ τύπου βενζίνης και σωστή ρύθμιση του συστήματος υγραερίου μαζί με μεικτό ψεκασμό και βενζίνης. Προτίμησε εννοείται σύστημα με σύνδεση obd 

Και κάθε 40,000 χιλιόμετρα θα κάνεις έλεγχο διακενων βαλβίδων. 

• Thanks 1

Παρεδωσα και εγω χτες το αυτοκίνητο για την μετατροπη. Εδωσα και μια τυπικη προκαταβολή και ειπε πεμπτη λογικα θα το εχω. Ενα πραγμα με ξενισε λιγο ομως. Η προσφορα που ειχα στο mail και τελικά κατέληξα να επιλέξω ήταν για το Lovatο Smart Exr KP -- 830 ευρω. Ενω τα ειχαμε συμφωνησει, πηγα και μου είπε οτι δεν μπαινουν τα KP, αλλά καποια ΧΡ που είναι νεοτερα, και αντίστοιχα τα ΚΡ ειναι για το σύστημα του C-OBD. Ειπα οκ, αφου και πάλι δεν είναι τα απλα τα ΕΡ, αν και το χαρτί προσφορας που μου εδωσε στο χερι οταν παρέδωσα το αυτοκίνητο γραφει πάνω Smart Exr EP. Ξέρουμε διαφορές ΕΡ, ΧΡ, και ΚΡ?

Κωδικός βλάβης p2626, λ μάλλον, εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά την μετατροπή, σβήστηκε και τώρα με βενζίνη μόνο το ξαναέβγαλε. Να υποθέσω ότι δεν είναι θέμα υγραερίου. Υπάρχει περίπτωση να ήταν στα τελευταία του και το υγραέριο να του έδωσε την χαριστική βολή? Κατά τα άλλα παρόλο την βλάβη δεν έχει καμμία διαφορά το αμάξι σε όλα ούτε κατανάλωση. 

14 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Κωδικός βλάβης p2626, λ μάλλον, εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά την μετατροπή, σβήστηκε και τώρα με βενζίνη μόνο το ξαναέβγαλε. Να υποθέσω ότι δεν είναι θέμα υγραερίου. Υπάρχει περίπτωση να ήταν στα τελευταία του και το υγραέριο να του έδωσε την χαριστική βολή? Κατά τα άλλα παρόλο την βλάβη δεν έχει καμμία διαφορά το αμάξι σε όλα ούτε κατανάλωση. 

σβήστο με ενα obd reader και δες αν θα στο ξαναβγάλει. ο λ εστω και στιγμιαία να δυσλειτουργήσει πετάει check engine. Αν ξανανάβει αμέσως τότε θέλει οντως αλλαγή και έλεγχο μείγματος καυσίμων ώστε να μην χαλάσεις τον καταλύτη

Καλησπέρα σε ολους παιδια! 

Εχουμε στην οικογένεια ενα Renault Megane Scenic 1.6 ‘98 με 250.000χλμ πάνω, και γενικότερα κανει αρκετά χλμ το χρόνο. 

Σκεφομαστε να του βάλουμε αέριο. Γνωρίζει καποιος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν γίνεται η μετατροπή χωρις προβλήματα; 
Να αναφέρω πως εχει βγάλει φλάντζα κεφαλής και το φτιάξαμε. Κανονικά με πλαναρισμα κλπ. Οποιεσδήποτε συμβουλές, δεκτές. 

ευχαριστω. 

13 λεπτά πριν, divnt είπε

Καλησπέρα σε ολους παιδια! 

Εχουμε στην οικογένεια ενα Renault Megane Scenic 1.6 ‘98 με 250.000χλμ πάνω, και γενικότερα κανει αρκετά χλμ το χρόνο. 

Σκεφομαστε να του βάλουμε αέριο. Γνωρίζει καποιος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αν γίνεται η μετατροπή χωρις προβλήματα; 
Να αναφέρω πως εχει βγάλει φλάντζα κεφαλής και το φτιάξαμε. Κανονικά με πλαναρισμα κλπ. Οποιεσδήποτε συμβουλές, δεκτές. 

ευχαριστω. 

Εάν δουλεύει σωστά στη βενζίνη προχώρησε , πάρε μια συμπίεση κυλίνδρων πριν τη μετατροπή (να  και δες και τη ανάφλεξη του (ίσως να χρειαστεί με το υγραέριο αλλαγή κάποιος πολλ/στης ή μπουζοκαλωδια) . Κάνε και ένα έλεγχο σε διαγνωστικό να δεις μήπως έχει σφάλματα.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα ρύθμισης και εγκατάστασης του υγραερίου.

7 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Πόσα χιλιόμετρα έχει επάνω ;Εάν έχεις διαγνωστικό δες τη συμπεριφορά του λ εάν αλλάζει για αρχή .

• Like 1

170k εχει πανω . Στον λ τι ακριβως να δω με το διαγνωστικο ,ποια μετρηση ?

23 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Πόσα χιλιόμετρα έχει επάνω ;Εάν έχεις διαγνωστικό δες τη συμπεριφορά του λ εάν αλλάζει για αρχή .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...