Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 4/7/2022 στις 10:23 ΠΜ, filarhos είπε

Οπότε για 900χλμ πόσο υγραέριο έχεις κάψει;;; (+10λ βενζινη)

Τρύπησε πλαστική εισαγωγή και έβαλε 4 μπεκ επιπλέον ή σου άλλαξε τα μπεκ με διπλού καυσίμου (από την τιμή που πλήρωσες αλλά και από την κατανάλωση βενζίνης μάλλον το πρώτο); 

Κάνα 60άρι λίτρα; Χοντρικά κάπου 'κει. Έβαλα 2 φορές αέριο (από 20 και 30 ευρώ) χωρίς να έχω όμως αδειάσει τη δεξαμενή, οπότε δε ξέρω τι και πως έκαψε απ' το αρχικό γέμισμα. Οπότε πολύ χοντροειδείς υπολογισμοί... τώρα αν υπάρχει ενδιαφέρον να το δούμε ουσιαστικά, στα επόμενα γεμίσματα να καταγράψω τι βάζω και πόσο βγάζω, ώστε να βγει ένα συμπέρασμα. 

Για το 2ο δε μπορώ να βοηθήσω. Δε ρώτησα καν. Αλλά αύριο - μεθαύριο να πάω να πάρω την άδεια, οπότε μπορώ να κάνω μία ερώτηση. Από φώτο φαίνεται αν ανεβάσω; 

:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδιά p0171 σφάλμα. Τι γίνετε; Μου είχε ξαναβγάλει το πήγα στον εγκαταστάτη που υποτίθεται το ρύθμισε. Σήμερα πάλι μου το ξαναέβγαλε. Τι κάνω; 

6 ώρες πριν, harkonto είπε

Ρε παιδιά p0171 σφάλμα. Τι γίνετε; Μου είχε ξαναβγάλει το πήγα στον εγκαταστάτη που υποτίθεται το ρύθμισε. Σήμερα πάλι μου το ξαναέβγαλε. Τι κάνω; 

"Νέο" σύστημα; Πότε το έβαλες;

6 ώρες πριν, harkonto είπε

Σε τι αμάξι ; Είναι αρκετά γενικός κωδικός  

Πολλά μπορεί να είναι , δηλαδή maf ( υπάρχουν σπρέι που το καθαρίζεις) ,  αισθητήρα λ, φίλτρο καυσίμου, μπεκ βενζίνης , πίεση καυσίμου.

Σου ανάβει μόνο στο υγραέριο ή και στη βενζίνη;

11 ώρες πριν, Haldol είπε

Κάνα 60άρι λίτρα; Χοντρικά κάπου 'κει. Έβαλα 2 φορές αέριο (από 20 και 30 ευρώ) χωρίς να έχω όμως αδειάσει τη δεξαμενή, οπότε δε ξέρω τι και πως έκαψε απ' το αρχικό γέμισμα. Οπότε πολύ χοντροειδείς υπολογισμοί... τώρα αν υπάρχει ενδιαφέρον να το δούμε ουσιαστικά, στα επόμενα γεμίσματα να καταγράψω τι βάζω και πόσο βγάζω, ώστε να βγει ένα συμπέρασμα. 

Για το 2ο δε μπορώ να βοηθήσω. Δε ρώτησα καν. Αλλά αύριο - μεθαύριο να πάω να πάρω την άδεια, οπότε μπορώ να κάνω μία ερώτηση. Από φώτο φαίνεται αν ανεβάσω; 

:P

Σε ευχαριστώ πολύ!

Είμαι της άποψης να παρακολουθώ την κατανάλωση του οχήματος μου, να ξέρω χοντρικά ότι καίει τόσο, ώστε αν ξαγνικά ανέβει να το πάρω είδηση και να το ψάξω. Γιατί θόρυβος, υψηλή κατανάλωση και άλλα είναι ενδείξεις κάπου προβλήματος και θέλω να τα προλαβαίνω...

Δεν νομίζω να τρύπησαν πάνω από το πλαστικό για να φαίνονται τα επιπλέον μπεκ... Μπορείς βέβαια αν θέλεις να ανεβάσεις μια φωτογραφία για να δούμε γενικότερα την εγκατάσταση. 

15 ώρες πριν, meletis_m είπε

Σε τι αμάξι ; Είναι αρκετά γενικός κωδικός  

Πολλά μπορεί να είναι , δηλαδή maf ( υπάρχουν σπρέι που το καθαρίζεις) ,  αισθητήρα λ, φίλτρο καυσίμου, μπεκ βενζίνης , πίεση καυσίμου.

Σου ανάβει μόνο στο υγραέριο ή και στη βενζίνη;

Μόνο στο υγραέριο. 

10 ώρες πριν, harkonto είπε

Μόνο στο υγραέριο. 

Είτε τα έχει φτύσει ο λ ή θες καλύτερη ρύθμιση υγραερίου. Να οδηγάει κάποιος και ο εγκατάστατης να φτιάξει σωστά το χάρτη υγραερίου μέσω Η/Υ τη ώρα που κινείται το αμάξι. 

43 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Είτε τα έχει φτύσει ο λ ή θες καλύτερη ρύθμιση υγραερίου. Να οδηγάει κάποιος και ο εγκατάστατης να φτιάξει σωστά το χάρτη υγραερίου μέσω Η/Υ τη ώρα που κινείται το αμάξι. 

Μαλλον το δευτερο γιατι θα του αναβε και στην βενζινη. Εμενα που αναβε στην βενζινη ο ιδιος κωδικος μου ειπαν πως αν ηταν λαμδα η μαφ θα αναβε και στα δυο.

3 ώρες πριν, meletis_m είπε

Μελέτη να ρωτήσω κάτι, μιας και αναφέρθηκε:

Η έλλειψη check engine, συνεπάγεται αυτόματα την καλή ρύθμιση του χάρτη ή όχι;

Πώς μπορεί ο πελάτης να είναι σίγουρος;

1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Μελέτη να ρωτήσω κάτι, μιας και αναφέρθηκε:

Η έλλειψη check engine, συνεπάγεται αυτόματα την καλή ρύθμιση του χάρτη ή όχι;

Πώς μπορεί ο πελάτης να είναι σίγουρος;

Όταν εννουμε ρύθμιση , συνεπάγεται με σωστές τιμές fuel trims.

Δηλαδή όταν μπει το υγραέριο με τη πολύωρη ρύθμιση σε διάφορες συνθήκες πετυχαίνεις να ταυτιστούν τα fuel trims της βενζίνης με του υγραερίου.

Εάν υπάρχει διαφορά αυτά τα 2 >10% τότε ανάβει το check 

Ο πελάτης εάν γνωρίζει μπορεί να τα ελενξει μόνο με διαγνωστικό.

Λοιπόν με εγκατάσταση: BORA by ZAVOLI (νέος Εγκέφαλος BORA S32/80 noOBDii + νέοι Εγχυτές-Μπεκ HANA σε golf 5 1400 80 hp με 40 λίτρα έβγαλε 425 χιλιόμετρα με μέσο όρο ταχύτητα 100 καθόλου άσχημα.Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή μετά από 10 μέρες στο αυτοκίνητο.

• Like 2

Από προσωπικές εμπειρίες πόση βενζίνη περίπου καταναλώνει ανα γέμισμα φιάλης υγραέριο? Μια κατανάλωση 5-6 λίτρα ανά 40λτ υγραέριο είναι φυσιολογική? Γιατί εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ. Βέβαια έχει να κάνει και με το αν κάνεις πολλές μικρές διαδρομές αλλά θα ήθελα την γνώμη σας. 

15 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Από προσωπικές εμπειρίες πόση βενζίνη περίπου καταναλώνει ανα γέμισμα φιάλης υγραέριο? Μια κατανάλωση 5-6 λίτρα ανά 40λτ υγραέριο είναι φυσιολογική? Γιατί εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ. Βέβαια έχει να κάνει και με το αν κάνεις πολλές μικρές διαδρομές αλλά θα ήθελα την γνώμη σας. 

Κανω μικρες διαδρομες με Honda CRV και θελω 20 ευρω βενζινη στα 300 χλμ 

• Like 1

Καλημέρα
Συνέβη κι αυτό.
Να παρακαλάς να τελειώσει το υγραέριο και να μην τελειώνει.
Αύριο θα αλλάξω δεξαμενή. Υπολόγιζα να μου βγάλει 10 χλμ έκανα άσκοπες βόλτες και έβγαλε 40 χλμ.
Στο τέλος σε μια κόντρα ανηφόρα πάτησα το κουμπάκι και γύρισε πάλι σε υγραέριο. Ελπίζω αύριο που θα κάνω κάπου 10 χλμ να μην μου κάνει κόλπα.

1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε

Με σημερινες τιμες περιπου 9λτ δλδ.

Κάπου εκεί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...