Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, delistelios είπε

Εγώ τα έβαλα χοντρικά αυτή τη στιγμή το skoda καεί 7lit/100 δηλαδή με βενζινη είμαι στα 16.1€ με lpg εάν υπολογίσουμε ότι θα καεί λίγο παραπάνω ,ας πούμε 9/lit/100 θέλουμε 9€,  στο χρόνο για βενζινα θέλουμε 3220€ και με αέριο 1800. Τιμή για βενζίνη έβαλα 2.3€ και για αέριο 1€

Βάλε και περίπου 4-6 λίτρα βενζίνη στο κάθε γέμισμα αέριο και λίγο λάδι συμπλήρωμα κάθε χ χιλιόμετρα (αυτά με βάση την εμπειρία απτό δικό μου),ανάλογα την θερμοκρασία έξω και πως οδηγείς και φυσικά το κάθε αυτοκίνητο.

Χονδρικά, με 9λ/100 και 1ευρώ το αέριο και 2,3 η βενζίνη, 48 ευρώ για 400 χιλιόμετρα. Για βενζίνη με 7, θα ήθελες 64.4

Όπως λέγαμε και πιο πάνω, αν δνε κάνεις χιλιόμετρα δεν αξίζει. Για εσενα με 20000, στον χρονο θα τα έχεις σβήσει.

Και φυσικά να γίνει σωστή εγκατάσταση γιατί έχω δει πολλούς που το αυτοκίνητο μετά δεν τραβούσε.

Επεξ/σία από Sakiz105
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα στην παρεα. Απο οτι ειδα κανω περιπου 1000 χλμ τον μηνα ισως και λιγοτερα. Αξιζη να το μετατρεψω σε lpg. Εμενα καιη περιπου 20€ τα 70-80 χλμ. Εχω το toyota avensis 1600cc του 99 μοντελο.

49 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Όπως λέγαμε και πιο πάνω, αν δνε κάνεις χιλιόμετρα δεν αξίζει. Για εσενα με 20000, στον χρονο θα τα έχεις σβήσει.

εξαρτάται , για μένα αξίζει για όποιον κάνει απο 5000χλμ/έτος

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

εξαρτάται , για μένα αξίζει για όποιον κάνει απο 5000χλμ/έτος

Σαν κέρδος θα το έχει και με 4κ τον χρόνο, οπότε από άποψη χρημάτων, έχεις 100% δίκιο, ΠΑΝΤΑ αξίζει.

4 ώρες πριν, delistelios είπε

Εγώ τα έβαλα χοντρικά αυτή τη στιγμή το skoda καεί 7lit/100 δηλαδή με βενζινη είμαι στα 16.1€ με lpg εάν υπολογίσουμε ότι θα καεί λίγο παραπάνω ,ας πούμε 9/lit/100 θέλουμε 9€,  στο χρόνο για βενζινα θέλουμε 3220€ και με αέριο 1800. Τιμή για βενζίνη έβαλα 2.3€ και για αέριο 1€

Έκανα υπομονή ,γιατί με έπαιρνε όσο η τιμή ήταν στο 1.7, -1.8 , μετά μεγάλωσε και η οικογένεια ,οπότε αλλάζουν και η προτεραιότητες,  η αλήθεια είναι ότι το φοβόμουν το lpg σαν καύσιμο,με αυτά που ακούς βλάβες κτλ , αλλά κατέληξα μετά από διάβασμα και συζητήσεις με ανθρώπους του χώρου ότι όλη τη δουλειά τη κάνει ο εγκαταστάτης 

Με το αέριο θα σου καίει μισό με ένα λίτρο βαριά παραπάνω όχι 2 λίτρα.

Και μια άλλη ερώτηση για τους γνώστες επειδή θα κάνω service στο αυτοκίνητο (skoda) πριν την τοποθέτηση του αερίου ,μπουζί να βάλω για lpg ή να βάλω αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής 

51 λεπτά πριν, delistelios είπε

Και μια άλλη ερώτηση για τους γνώστες επειδή θα κάνω service στο αυτοκίνητο (skoda) πριν την τοποθέτηση του αερίου ,μπουζί να βάλω για lpg ή να βάλω αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής 

Εμένα μου τα άλλαξε όταν ήταν να κάνω το Γενικό σέρβις που ούτος η αλλος θα τα άλλαζα για να μην επιβαρυνθω και έβαλα αυτά που είναι για lpg. Δεν παθαίνει κάτι αν δεν τα αλλάξεις αμέσως.

1 ώρα πριν, delistelios είπε

Θα βάλεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής .

Κάνε ένα γενικό service . Δηλαδή όλα τα φίλτρα , και να δεις και τη ανάφλεξη του . Στη βενζίνη μπορεί να μην φαίνεται η δυσλειτουργία. Ίσως χρειαστείς μπουζοκαλωδια / πολλ/στες ειδικά εάν έχεις πολλά χιλιόμετρα. Καλό είναι να καθαρίσεις και πεταλούδα γκαζιού.

Σε διαγνωστικό το έχεις κουμπώσει να δεις εάν έχει σφάλματα;

• Like 1

2 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Θα βάλεις ότι προτείνει ο κατασκευαστής .

Κάνε ένα γενικό service . Δηλαδή όλα τα φίλτρα , και να δεις και τη ανάφλεξη του . Στη βενζίνη μπορεί να μην φαίνεται η δυσλειτουργία. Ίσως χρειαστείς μπουζοκαλωδια / πολλ/στες ειδικά εάν έχεις πολλά χιλιόμετρα. Καλό είναι να καθαρίσεις και πεταλούδα γκαζιού.

Σε διαγνωστικό το έχεις κουμπώσει να δεις εάν έχει σφάλματα;

Χιλιόμετρα έχει 103.000, λάδια και όλα τα φίλτρα θα τα αλλάξω , σε διαγνωστικό δεν το έχω κουμπώσει , πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλώδια για μέτρηση  θέλουν ηλεκτρολόγο να υποθέσω; ή την κάνει και μάστορας στο συνεργείο;.

Γενικά το αμάξι δουλεύει τέλεια δεν κομπιάζει σε ρελαντί , και στην πορεία πάει μια χαρά . Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες 

15 ώρες πριν, delistelios είπε

Χιλιόμετρα έχει 103.000, λάδια και όλα τα φίλτρα θα τα αλλάξω , σε διαγνωστικό δεν το έχω κουμπώσει , πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλώδια για μέτρηση  θέλουν ηλεκτρολόγο να υποθέσω; ή την κάνει και μάστορας στο συνεργείο;.

Γενικά το αμάξι δουλεύει τέλεια δεν κομπιάζει σε ρελαντί , και στην πορεία πάει μια χαρά . Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες 

Σε διαγνωστικό βάλτο να το δεις . Μερικά έχουν και τεστ για τους πολλ/στες .

Αφού θα γίνει που θα γίνει service όταν βάλεις σύστημα υγραερίου άλλαξε και το αντιψυκτικό του 

• Like 1

Γνώμη / εμπειρίες για αέριο σε bmw i114 (1.6l 102hp) τούρμπο

Κόστος; Κατανάλωση; Προσοχή κάπου; Προβλήματα; Κτλ 

(Έχω 2 αυτοκίνητα με αέριο megane και polo ατμόσφαιρα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Λογικά είναι άμεσου ψεκασμού 

Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον καλό εγκαταστατη γιατί τα άμεσου ψεκασμού είναι πιο ιδιαίτερα από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που ήταν έμμεσου ψεκασμού 

Για όποιον σκέφτεται να βάλει αέριο να πω το εξής 

Με τις σημερινές τιμές κάθε 10.000κμ θα κερδίζει 800€ περίπου 

Ο καθένας οπότε καταλαβαίνει εάν τον συμφέρει ή όχι ανάλογα πόσο κινεί το αυτοκίνητο του 

Αλλαγή δεξαμενής μαζί με ΚΤΕΟ κοστίζει περίπου 250€ όλα μαζί για όποιον σκέφτεται για μεταχειρισμένο που όμως κοντεύει η δεξαμενή να λήξει 

Όπως και να το δει ο καθένας παιδιά το αέριο συμφέρει είτε το βάλεις εσύ 

Είτε πάρεις αυτοκίνητο που έχει ήδη αλλά πρέπει να αλλάξεις δεξαμενή 

Χοντρικά στις 100.000κμ έχεις κάνει απόσβεση 8.000€ 

Ποιος θα καθίσει να σκεφτεί άμα έπαθε κάποια βλάβη με κόστος 200-300-400€; 

Είναι τεράστιο το όφελος που πολλές φορές ξεπερνάει την αξία του αυτοκινήτου 

Ακόμα και αυτοκίνητο με 300.000χμ να έχει καποιος το οποίο δουλεύει σωστά τότε ναι αξίζει να βαλει αέριο ήδη από εχθες γιατί κερδίζει ότι ανέφερα παραπάνω 

Επεξ/σία από Tasos19s
  • Like 1

20 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έβαλα κι εγώ στο T-ROC 1.0, μιας και μου μπήκε το μικρόβιο, με τη βενζίνη στα ~2,40€. Μετά από ~58.000 χλμ, γίναμε αεριάτοι!

Μπήκε σύστημα άμεσου ψεκασμού της Landi Renzo προς κάτι λιγότερο από 1.500€. Δεξαμενή 60 λτ (~47 λτ καθαρά) στο χώρο της ρεζέρβας. Λόγω του άμεσου ψεκασμού, η βενζίνη πέφτει μέχρι και 10% (ποτέ λιγότερο). Επίσης, λόγω θεμάτων του firmware του κιτ στο ρελαντί με μεγάλα φορτία (π.χ. αναμένο το air-condition, ή την αντίσταση πίσω), ρίξαμε 100% βενζίνη στο ρελαντί, για να ξεμπερδεύουμε. 

Οι πρώτες εντυπώσεις (μετά από ~900 χλμ) θετικότατες. Λειτουργία εργοστασιακή. Καμία απώλεια δύναμης (άλλωστε αν το πατήσεις θα ψεκάσει βενζίνη), κανένα "τράνταγμα" / "μπέρδεμα" / οτιδήποτε, ενώ το μόνο που προδίδει την εγκατάσταση... είναι η τάπα πλήρωσης, αν ανοίξει κανείς το πορτάκι της βενζίνης! Α, και το οργανάκι μέσα στο χώρο των επιβατών! :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...