Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με υγραέριο. Γνώμες

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 ώρες πριν, meletis_m είπε

Μίλησε με τον αντιπρόσωπο , στη Αθήνα στο Ελληνικό μήπως σε κατευθύνει 

Ναι μίλησα. 65 ευρώ!!! Με μεταφορικά και αντικαταβολή στα 86!! Τους το έκλεισα ευγενικά.😄😄😄😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 16/6/2022 στις 12:09 ΜΜ, fragma είπε

Για πείτε ρε παιδιά καμια ιδεα για αγορά καινούργιου με εργοστασιακό LPG. Μου αρέσει το Clio αλλά εχει ξεφύγει η τιμή του 21.000 η βασική έκδοση... Το Sandero πως σας φαίνεται; Πριν απο 2 χρόνια ήταν στα 15 χιλιάρικα, τώρα κοντα στα 17. Αξίζει πιστεύετε; Σκεφτόμουν και για μεταχειρισμένο, αλλά τα φοβάμαι για πιθανές ζημιές που θα βγάλουν και δεν είναι και φτηνά πια. 

Πήρε ο ανηψιός μου ένα Sandero. Μόνο τα καλύτερα λέει. Δεν έχω ακούσει και κανέναν να λέει άσχημα λόγια για τα Dacia. Μόνο όσοι θεωρούν κατάντια να μην έχεις Μερσεντέ ή Μπεβέ.

• Like 4

29 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Πήρε ο ανηψιός μου ένα Sandero. Μόνο τα καλύτερα λέει.

Πες μας περισσότερα αν θες. Με ποιον κινητήρα; Πως βρίσκει τη θέση οδήγησης; Άνετη ανάρτηση; Κρατήματα; Τράβηγμα κινητήρα; Έχω ακούσει ότι καίει πολύ περισσότερο απ΄ότι δηλώνει ο κατασκευαστής σε βαθμό να μην είναι και οικονομικό τελικά. Ισχύει;

26 λεπτά πριν, atrigane είπε

Πες μας περισσότερα αν θες. Με ποιον κινητήρα; Πως βρίσκει τη θέση οδήγησης; Άνετη ανάρτηση; Κρατήματα; Τράβηγμα κινητήρα; Έχω ακούσει ότι καίει πολύ περισσότερο απ΄ότι δηλώνει ο κατασκευαστής σε βαθμό να μην είναι και οικονομικό τελικά. Ισχύει;

Θες πολλά από κάποιον που αναφέρεται στα dacia με τον καλύτερο τρόπο.

Duster του 20 που το βλέπω κάθε μέρα όταν πάω για δουλειά, μόνο τα χερούλια πόρτας δεν έχουν σκουριάσει.

Και άντε όταν το έπαιρνες 14,5κ. Στα 20...

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, atrigane είπε

Αντιπαρέρχομαι αυτόν που είδε σκουριασμένο Dacia 2 ετών, και θα σου πω περισσότερα μόλις τον ξανασυναντήσω. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Θες πολλά από κάποιον που αναφέρεται στα dacia με τον καλύτερο τρόπο.

Duster του 20 που το βλέπω κάθε μέρα όταν πάω για δουλειά, μόνο τα χερούλια πόρτας δεν έχουν σκουριάσει.

Και άντε όταν το έπαιρνες 14,5κ. Στα 20...

Πάντως όλοι τα θάβουν όπως γινόταν παλιά με τη Hyundai, που τώρα που πουλάει στις τιμές των υπολοίπων, είναι μια χαρά μάρκα…

Εγώ προσωπικά είπα να κάνω το πείραμα και ελπίζω να μην το μετανιώσω, άλλοι λένε ότι είναι γαλλικά, άλλοι ότι σκουριάζουν και άλλοι ότι παίρνουν 2 αστεράκια στο ncap τη στιγμή που αν είχε τα συστήματα «ασφαλείας», που οι περισσότεροι από εμάς, ας μην το κρύβουμε, τα κλείνουμε, θα είχε 4 αστέρια, αλλά παρόλα αυτά μας ενοχλεί επειδή δεν λέει απλώς 4…

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 1

11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Πάντως όλοι τα θάβουν όπως γινόταν παλιά με τη Hyundai, που τώρα που πουλάει στις τιμές των υπολοίπων, είναι μια χαρά μάρκα…

Εγώ προσωπικά είπα να κάνω το πείραμα και ελπίζω να μην το μετανιώσω, άλλοι λένε ότι είναι γαλλικά, άλλοι ότι σκουριάζουν και άλλοι ότι παίρνουν 2 αστεράκια στο ncap τη στιγμή που αν είχε τα συστήματα «ασφαλείας», που οι περισσότεροι από εμάς, ας μην το κρύβουμε, τα κλείνουμε, θα είχε 4 αστέρια, αλλά παρόλα αυτά μας ενοχλεί επειδή δεν λέει απλώς 4…

hyundai και kia από το 19 και μετά έχουν κάνει upmarket τα περισσότερα μοντέλα σε τεχνολογίες/επιδόσεις/ποιότητα αντίθετα με, πχ, το VAG group που μόνο τιμές έχει ανεβάσει. Όσο για το "γαλλικά", δεν μου λέει κάτι. Αν δεις ποιότητα yaris και yaris cross, το duster πραγματικά, δεν είναι καθόλου μακριά.

Έτσι συγκριτικά, ένας γνωστός μου έχει το C3 από το 2019 και το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο και δεν έχει καν parking. Ωστόσο είναι πιο αργό και από τον θάνατο, καίει βενζίνη σαν να είχε 80 άλογα παραπάνω (ειδικά εντός πόλης βλέπει κάτι 9αρια) και πολύ άθλια οδηγική θέση (ωστόσο αυτό μάλλον είναι προσωπική άποψη καθώς δεν μου αρέσουν τα suv/crossover).  Στην τιμήγ πάντως που έχουν τα dacia στις μέρες μας, υπάρχουν καλές εναλλακτικές.

• Like 1

10 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

hyundai και kia από το 19 και μετά έχουν κάνει upmarket τα περισσότερα μοντέλα σε τεχνολογίες/επιδόσεις/ποιότητα αντίθετα με, πχ, το VAG group που μόνο τιμές έχει ανεβάσει. Όσο για το "γαλλικά", δεν μου λέει κάτι. Αν δεις ποιότητα yaris και yaris cross, το duster πραγματικά, δεν είναι καθόλου μακριά.

Έτσι συγκριτικά, ένας γνωστός μου έχει το C3 από το 2019 και το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο και δεν έχει καν parking. Ωστόσο είναι πιο αργό και από τον θάνατο, καίει βενζίνη σαν να είχε 80 άλογα παραπάνω (ειδικά εντός πόλης βλέπει κάτι 9αρια) και πολύ άθλια οδηγική θέση (ωστόσο αυτό μάλλον είναι προσωπική άποψη καθώς δεν μου αρέσουν τα suv/crossover).  Στην τιμήγ πάντως που έχουν τα dacia στις μέρες μας, υπάρχουν καλές εναλλακτικές.

Δεν αντιλέγω, συμφωνώ σε όσα λες. Ο λόγος που πήγα προς το Sandero ήταν εξαιτίας του εργοστασιακού υγραερίου, γιατί μετά πας σε cng με 3000-4000€ παραπάνω και ελάχιστα πρατήρια.

• Like 1

Έχω μια απορία ρε παιδία.  Όχι ότι με χαλάει και μακάρι να μείνει η τιμή του υγραερίου έτσι χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά πως αυτό καταφέρνει και μένει σταθερό ενώ φυσικό αέριο και πετρέλαιο εκτοξεύονται τιμολογιακά. Δεν υποτίθεται ότι είναι byproduct αυτών των δύο;

2 λεπτά πριν, atrigane είπε

Έχω μια απορία ρε παιδία.  Όχι ότι με χαλάει και μακάρι να μείνει η τιμή του υγραερίου έτσι χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά πως αυτό καταφέρνει και μένει σταθερό ενώ φυσικό αέριο και πετρέλαιο εκτοξεύονται τιμολογιακά. Δεν υποτίθεται ότι είναι byproduct αυτών των δύο;

Δεν έχω να προσφέρω κάτι, καθώς καιρό το αναρωτιέμαι. Όπως επίσης αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο ακριβό το CNG σε μερικές χώρες (πχ εστονία,φιλάνδία, γαλλία).  Το lpg θεωρητικά πάντως, είναι αρκετά διαφορετικό από το cng/φυσικό αέριο, και έχει αρκετό co2 αντίθετα με τα άλλα δυο. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να φάει την ίδια φορολόγηση με diesel/βενζίνη σε βάθος διετίας

22 λεπτά πριν, atrigane είπε

δεν έμεινε σταθερό , απλά είχε τη μικρότερη αύξηση , απο πετρελαϊκά είναι το υγραέριο όχι απο φυσικό αέριο

18 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Το lpg θεωρητικά πάντως, είναι αρκετά διαφορετικό από το cng/φυσικό αέριο, και έχει αρκετό co2 αντίθετα με τα άλλα δυο.

το ίδιο είναι το cng με το φυσικό αέριο , απλά συμπιέζεται στις δεξαμενές των αυτοκινήτων

14 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν έμεινε σταθερό , απλά είχε τη μικρότερη αύξηση , απο πετρελαϊκά είναι το υγραέριο όχι απο φυσικό αέριο

το ίδιο είναι το cng με το φυσικό αέριο , απλά συμπιέζεται στις δεξαμενές των αυτοκινήτων

Σωστά έπρεπε να πω έχει μείνει σταθερή η τιμή του τον τελευταίο καιρό που όλα τα υπόλοιπα ακριβαίνουν. Μάλιστα προχτές το βρήκα να έχει πέσει λίγο σε αρκετά πρατήρια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, korakios είπε

Compressed Natural Gas

Liquified Petroleum Gas

Για να ξέρουμε τι λέμε.

Το άλλο της εποχής είναι το

Liquified Natural Gas

Κάντε "Αναζήτηση" για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Επεξ/σία από Doubt
  • Like 1

17 ώρες πριν, atrigane είπε

Σωστά έπρεπε να πω έχει μείνει σταθερή η τιμή του τον τελευταίο καιρό που όλα τα υπόλοιπα ακριβαίνουν. Μάλιστα προχτές το βρήκα να έχει πέσει λίγο σε αρκετά πρατήρια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

1.07 μολις γέμισα, έπεσε λίγο από την προηγούμενη εβδομάδα.Η βενζίνη πάλι, 8 λεπτά πάνω ... 

• Like 1

Πάντως στο fb group έχουν πέσει μαζικές ερωτήσεις για μετατροπή 😁

άσχετη ερώτηση , όσοι βάζετε υγραέριο ,παλιότερα πετύχατε ποτέ αναμονή κανα αμάξι ? αυτές τις μέρες είναι ίδια η κίνηση ή αυξήθηκε ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...