Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί τι θερμοκρασίες περίμενες να έχεις ?? Υπερφυσιολογικες θερμοκρασίες έχεις και βασικά πως μετρήσεις ότι εχει 90 βαθμους.?

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teddy71 είπε

Γιατί τι θερμοκρασίες περίμενες να έχεις ?? Υπερφυσιολογικες θερμοκρασίες έχεις και βασικά πως μετρήσεις ότι εχει 90 βαθμους.?

Γενικότερα θυμάμαι το βελάκι καρφωμένο στην μέση, δηλαδή στους 90 βαθμούς. Τώρα το βλέπω να παίζει κάτω απο 90 (πχ 70) εώς και 90 κατα τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το γράφει το νούμερο 90...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα και πάλι. Πέρα από το πρόβλημα με το σβήσιμο που έχουμε περιγράψει παρατήρησα και άλλο πρόβλημα με το αέριο.

Δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας αυτές τις μέρες. Παίζει κάτω από 90 μέχρι και 90. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ανεβοκατεβαίνει.

το έχει δει κανείς αυτό τι φταίει;;;

ευχαριστω.

Δες θερμοστάτη , βαλβίδα θερμοκρασίας και τέλος αντλια νερού .

Να μη μεινει κλειστός θερμοστάτης γιατί θα έχεις προβλημα, ίσως μένει ανοιχτός.

Παλιότερα που καθόταν η θερμοκρασία ; Έχε υπ όψιν ότι κρύωσε ο καιρός

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υγραεριο σε αυτοκ./μπουκαλα 4 ετων χανει την ιδιοτητα/ενεργεια του ?σε φαση να πεσουν οκτανια και να ανοιξει check μηχανης?

γεμισμα ολο το υπολοιπο ή  ανοιγμα βαλβιδας?ειναι ευκολο?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kage είπε

υγραεριο σε αυτοκ./μπουκαλα 4 ετων χανει την ιδιοτητα/ενεργεια του σε φαση να ανοιξει check μηχανης?

Τι κωδικό έχει το check?

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα. Εχω ενα opel astra h 1,4 του 2004. Εδώ και 4 χρόνια του εχω βάλει αέριο aeb. Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου τα πρωινά ειδικά το χειμώνα το αμάξι ρεταρει και μέχρι να ζεσταθεί 2 λεπτά πχ δουλεύει σαν τρικυλινδρο και ουσιαστικά δεν μπορείς να προχωρησεις. Απο ότι εχω διαβάσει το έχουν αρκετοί το πρόβλημα αλλά λύση δεν εχω βρει. Το αμάξι πήγε στο μαστορα έμεινε καμία βδομάδα όπου και αυτός δεν έβγαλε άκρη. Άλλαξε τρόμπα βενζινης, άλλαξε μπεκ βενζίνης, άλλαξε πολλαπλασιαστη, τίποτα. Στο σέρβις υγραεριου που το πηγα μεταξύ άλλον μπήκαν στον εγκέφαλο και μου είπαν ότι είχε μπει κάποιος και το είχε πειράξει, πράγμα που δεν έχει γίνει όμως. Το ξαναρυθμισε και μου είπε ότι ίσως να βελτιωθεί το πρόβλημα όπως και ψιλοεγινε αλλά πάλι μου το εμφάνισε ξανα. Έχει κανείς καμία ιδέα;
Να πω το αυτονόητο ότι το αμάξι καίει βενζίνη όταν μου ρεταρει, ειναι το πρωινό ξεκίνημα.
Αυτο που πιστεύω είναι ότι ο εγκέφαλος του υγραερίου μπερδεύει του αυτοκινήτου. Επίσης ενα αλλο που παρατήρησα με τα χρόνια που δεν έκανε στην αρχή είναι ότι με την εναλλαγή απο αέριο σε βενζίνη εν κινήσει το αμάξι κάνει τρελό βυθισμα -κοψιμο( ατιμο Τ9), πράγμα που σίγουρα δεν έκανε. Ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή μένει απο τροφοδοσία;

Επεξ/σία από zeys13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zeys13 είπε

Καλημέρα στην ομάδα. Εχω ενα opel astra h 1,4 του 2004. Εδώ και 4 χρόνια του εχω βάλει αέριο aeb. Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου τα πρωινά ειδικά το χειμώνα το αμάξι ρεταρει και μέχρι να ζεσταθεί 2 λεπτά πχ δουλεύει σαν τρικυλινδρο και ουσιαστικά δεν μπορείς να προχωρησεις. Απο ότι εχω διαβάσει το έχουν αρκετοί το πρόβλημα αλλά λύση δεν εχω βρει. Το αμάξι πήγε στο μαστορα έμεινε καμία βδομάδα όπου και αυτός δεν έβγαλε άκρη. Άλλαξε τρόμπα βενζινης, άλλαξε μπεκ βενζίνης, άλλαξε πολλαπλασιαστη, τίποτα. Στο σέρβις υγραεριου που το πηγα μεταξύ άλλον μπήκαν στον εγκέφαλο και μου είπαν ότι είχε μπει κάποιος και το είχε πειράξει, πράγμα που δεν έχει γίνει όμως. Το ξαναρυθμισε και μου είπε ότι ίσως να βελτιωθεί το πρόβλημα όπως και ψιλοεγινε αλλά πάλι μου το εμφάνισε ξανα. Έχει κανείς καμία ιδέα;
Να πω το αυτονόητο ότι το αμάξι καίει βενζίνη όταν μου ρεταρει, ειναι το πρωινό ξεκίνημα.
Αυτο που πιστεύω είναι ότι ο εγκέφαλος του υγραερίου μπερδεύει του αυτοκινήτου. Επίσης ενα αλλο που παρατήρησα με τα χρόνια που δεν έκανε στην αρχή είναι ότι με την εναλλαγή απο αέριο σε βενζίνη εν κινήσει το αμάξι κάνει τρελό βυθισμα -κοψιμο( ατιμο Τ9), πράγμα που σίγουρα δεν έκανε. Ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή μένει απο τροφοδοσία;

Δοκίμασε και κλείσε τη παροχή υγραεριου από τη μπουκάλα και κλείσε το καπάκι της ξανά με τις βίδες.

Δούλεψε το μερικές ημέρες μόνο βενζίνη.

Ποια μπεκ υγραεριου φοράς ; Μερικά έχουν όριο ζωής.

Μπορεί είτε από τα μπεκ σου ή από το πνεύμονα , τη ώρα που το σβήνεις να γεμιζει ο θάλαμος καύσης υγραεριο όλο το βράδυ που κάθεται.

Ρίξε και ένα καθαριστικό στη βενζίνη και παρακολουθήστε στις πρωινές εκκινήσεις .

Το έχω αντίμετωπισει σε Λοβατο και ήταν τα μπεκ

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε Opel Astra GTC - H (2007) 1400cc, ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο. Διαδρομές τουλάχιστον 70χλμ/μέρα + ότι προκύψει τα ΣΚ, με την βενζίνη βγαίνω περίπου στα 150-170/μήνα.

Υπάρχει κάποια προτεινόμενη μάρκα? (Δεν έχω ιδέα απο κατασκευαστές, βλέπω πχ στον τσοπελοτζον 5-6 κλιμακούμενες τιμολογιακα μάρκες φθηνότερη ~500 ευρώ). Ποια να προτιμήσω? Πως εξηγείται η διαφορά στις τιμές?

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα πρέπει να γνωρίζω?

Επίσης, κάποιος αξιόπιστος εγκαταστάτης? ο τσοπελοτζον είναι λετζιτ?

Tέλος, με τα παραπάνω ποσά, εκτιμώντας εξοικονόμηση ~40% βλέπω απόσβεση σε ένα 10μηνο για κόστος εγκατάστασης 600ευρώ. Είμαι κοντά στην πραγματικότητα?

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lefgiap είπε

Σε Opel Astra GTC - H (2007) 1400cc, ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο. Διαδρομές τουλάχιστον 70χλμ/μέρα + ότι προκύψει τα ΣΚ, με την βενζίνη βγαίνω περίπου στα 150-170/μήνα.

Υπάρχει κάποια προτεινόμενη μάρκα?

Η Όπελ βάζει στα εργοστασιακά της Landi Renzo.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lefgiap είπε

Καλησπέρα.

Υπάρχει κάποια προτεινόμενη μάρκα? (Δεν έχω ιδέα απο κατασκευαστές, βλέπω πχ στον τσοπελοτζον 5-6 κλιμακούμενες τιμολογιακα μάρκες φθηνότερη ~500 ευρώ). Ποια να προτιμήσω? Πως εξηγείται η διαφορά στις τιμές?

Tέλος, με τα παραπάνω ποσά, εκτιμώντας εξοικονόμηση ~40% βλέπω απόσβεση σε ένα 10μηνο για κόστος εγκατάστασης 600ευρώ. Είμαι κοντά στην πραγματικότητα?

Πολλα συστηματα ειναι αξιοπιστα αλλα εχει μεγαλη σημασια ο εγκαταστατης να ξερει τι κανει .Απο εκει ξεκινα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lefgiap είπε

Καλησπέρα.

Σημασία έχει ποιο θα στο ρυθμίσει και το αμάξι να δουλεύει σωστά στη βενζίνη πριν οποιαδήποτε μετατροπή σε υγραέριο.

Για ΚΙΤ λίγα τα υπολογίζεις.

Δες για παράδειγμα μερικά aeb, europegas,stag κ.α.αλλα με μπεκ τύπου βενζίνης (ώστε να έχεις γραμμικό ψεκασμο.

Υπολόγισε 850-900€ και ένα γενικό service (φίλτρα , λάδια , μπουζί)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολλα συστηματα ειναι αξιοπιστα αλλα εχει μεγαλη σημασια ο εγκαταστατης να ξερει τι κανει .Απο εκει ξεκινα.

Καλό είναι να του πούμε του ανθρώπου και καμία φίρμα, όχι αναγκαστικά διαφήμιση, γιατί να του λέμε βρες καλό εγκαταστάτη όταν είναι νέοπας στο υγραέριο δε τον βοηθάει και πάρα πολύ ;) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Καλό είναι να του πούμε του ανθρώπου και καμία φίρμα, όχι αναγκαστικά διαφήμιση, γιατί να του λέμε βρες καλό εγκαταστάτη όταν είναι νέοπας στο υγραέριο δε τον βοηθάει και πάρα πολύ ;) 

Ο καλος εγκαταστατης ξεριε καλα ποια εινι καλα....Ενδεικτικα και μονο 

BRC, Lovato , AEB , Prins ,Omvl (εχω εγω)και αρκετα ακομα .

Μακρυά από συστήματα των 500 ευρώ συνολικά. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...